Aantal besmettingen Chikungunya neemt snel toe

3

PARAMARIBO, 26 jun – Het aantal gevallen van Chikungunya is snel aan het toenemen. Dit stellen deskundigen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG en het Caribisch Agentschap voor Volksgezondheid. Binnen nog geen maand tijd is een aanmerkelijke sprong te bespeuren.

Sinds het eerste geval werd ontdekt bij een man begin juni, zijn nog zestien gevallen geregistreerd. Volgens de beide organisaties is er genoeg reden tot bezorgdheid. “Mensen doen er nu goed aan zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen te treffen”, zegt James Hospedales van het Caribisch agentschap. Daar het om dezelfde mug gaat die dengue overbrengt, moeten dezelfde maatregelen worden getroffen. Onder meer moeten broedplaatsen worden opgeruimd.

De muggen leggen het liefst hun eieren in stilstaand water. “Huishoudens moeten zeker één keer per week tien minuten besteden aan het achterhalen van broedplaatsen. Als je eenmaal besmet bent, slaap dan onder een klamboe gedurende de koortsperiode om niet geprikt te worden”, aldus Hospedales. Dengue en Chikungunya laten zich het snelst overdragen van mens tot mens. Verreweg de meeste gevallen zijn geregistreerd in Paramaribo.

3 REACTIES

  1. Het beste is in een klamboe rond te lopen, de ganse dag. Ook kan je een halve haan ophangen, want dan komen ze er het eerst op af en dan kan je zien of in je buurt dinges rondvliegen. Die chickengunya heet niet voor niks chicken.


    Maak melding

  2. Kan lanti niet gewoon kalakka skotoes sturen om het te doen want tien minuten per week om je erf schoon te houden is een beetje teveel gevraagd van vele Surinamers, het werkte niet tegen dengue. Als de aso buren het niet doen dan heeft het ook weinig zin. Kijk maar hoe ze omgaan met huisvuil voor hun huis dan kan je maar raden hoe het op hun erf en in hun huis is.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.