Politie na beroving ondernemers: bankzaken doen

10

PARAMARIBO, 25 jun – Ondernemers moeten zoveel mogelijk via de bank zaken doen. Grote bedragen betalen of innen moet vooral via bancaire transacties geschieden. Dit zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden naar aanleiding van een reeks overvallen op ondernemers.

Bij die overvallen worden vrij grote bedragen buit gemaakt. Steevast worden bedragen genoemd van tienduizenden dollars of euro’s. Hoe het geboefte weet waar wanneer te gaan schijnt het grote onoplosbare vraagstuk. Naarden zegt tegenover de Times of Suriname voorkennis te vermoeden dat “de slachtoffers over geld beschikken en dat daarom is toegeslagen.” Het blijft hoe dan ook opmerkelijk dat de criminelen op soms kinderlijke wijze bij de bron weten te komen.

Een voorbeeld is het recente geval, waarbij een man met een groot bedrag naar de supermarkt reed. Hij liet het geld in de auto achter en kort daarop waren auto en geld verdwenen. Het voertuig is elders onbeheerd terug gevonden. De boeven waren dus goed voorbereid, zegt Naarden. Hij adviseert tegen het houden van grote bedragen thuis, vooral in de weekends niet. Maar of het advies ook ter harte wordt genomen? Iedereen heeft zo zijn reden waarom hij doet wat hij doet of juist niet doet.

10 REACTIES

 1. De ondernemers willen hun omzetten en vermogen voor de belastingdienst verborgen houden. Ze doen zich armer voor, dan dat ze daadwerkelijk zijn. Het is de duivel verzoeken.


  Maak melding

 2. Ben het helemaal met Paulus eens.
  In deze tijd van digitaal bankieren – zeker voor ondernemers – moet je niet meer met veel geld over straat willen gaan.
  De enige reden is het verborgen houden van je verdiensten voor de belastingdienst.
  Dat er in de meeste gevallen sprake is van voorkennis kan bijna niet anders, maar juist om die reden moeten ondernemers zo snel mogelijk overstappen op digitaal bankieren.
  In Suriname kent namelijk iedereen elkaar en vrienden heb je in ons land niet veel.


  Maak melding

 3. Je kunt ook zeggen dat die ondernemers de banken niet vertrouwen (ivm wisselkoersen?), Euro’s/$US op de zwarte markt willen wisselen (voordeliger) en ook weinig professioneel omgaan met de beveiliging (te goed van vertrouwen).
  Ik vraag me af of alle ministers hun geld en vermogen op de bank hebben staan.


  Maak melding

 4. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden heeft zijn zegje gedaan.
  Misschien zijn de handelaren bang voor MOT.
  Want er is veel (crimineel) geld in omloop.
  Maar dat wenst deze politiewoordvoerder niet te zeggen.

  Want ook in het DNA hebben ze veel contant geld (euro’s & us-dollars) in huis alsmede in hun dienstvoertuigen.
  Dus Humphrey Naarden moet ook vragen hierover stellen aan minister BELLY.

  Maar wij horen zelfs niets van de Banken in SU.
  Deze hebben toch een bijzondere taak over het houden van diverse voorlichtingen t.a.v. Bancaire Zaken in het gehele land?

  Kan iemand mij vertellen, waarom (DADA) & (BRAVO) niet worden beroofd?


  Maak melding

 5. @Yere No

  Met een groot bedrag is jouw auto naar de supermarkt rijden is niet betrouwbaarder dan de bankluis en zeker niet professioneel.


  Maak melding

 6. JA, eigenlijk is het niet reageren waart mr Naardenheef gewoon gelijk en ligt niet aan hem om te zegen waar geld vandaan komt vraag mij af waarom FER.E zich dan niet afvraag waarom SANTOHI en RUSAND of SOMO niet beroofd worden misschien omdat de mensen die hij noemt en ook ik noem niet met zulke bedragen rond lopen in alles zoeken jullie negatief en politieke redenen wat hebben deze mensen hier mee te maken ook niet die ik noem was gewoon voorbeeld maar zelfs als hun M het eten niet lekker kookt is het de schuld van de regering achterlijk gedoe.


  Maak melding

 7. Banken zijn de allergrootste rovers uit de geschiedenis van de mensheid. Zij zijn het die al het zwarte geld en het bloedgeld van de multinationals witwassen. Surinaamse bankpresident verdient meer geld dan hij kan tellen. Hoeveel minnaressen en bastaardkinderen moet hij onderhouden?


  Maak melding

 8. Net iets voor Brunsie.
  Straks wanneer iedereen zijn geld op de bank zet kan Brunsie weer een BANKOVERVAL PLEGEN !!!
  Baja wat wij allemaal niet moeten doen om ons te beschermen.
  Thuis is niemand veilig,op straat niet en nu dit……
  De geboeften die kunnen ook de ex-santo boma studenten van Belfort zijn . met een ulo diploma en een computer diploma.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.