Politie Suriname achter minnaars tieners aan

16

PARAMARIBO, 20 jun – Het Korps Politie Suriname, KPS, wil achter de minnaars van tienermeisjes aan. Het betreft dan meisjes die weglopen van huis. Niet langer wordt nog genoegen genomen met bericht van de ouders dat hun dochter terecht is. Er blijkt sprake te zijn van een verontrustende toename.

Dit jaar alleen zijn bijna dertig gevallen genoteerd van vermiste meisjes onder de zeventien. Deze ontwikkeling wordt nu grondiger bekeken en aangepakt. “Seks met een minderjarige is strafbaar en daarom nemen wij niet langer genoegen met de mededeling dat het kind terecht is. We willen weten waar het kind was en bij wie. En die persoon gaat vervolgd worden”, Rudy Steinberg, hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het KPS, tegenover de Ware Tijd. Bij elke melding wordt dus het vervolgingsbeleid ingezet.

Tot nog toe gebeurde dit zelden of nooit. Socioloog Julia Terborg juicht de nieuwe aanpak toe. Alleen zou voorkeur moeten worden gegeven aan een integrale benadering. Het sociale milieu is snel aan het veranderen en daar moet rekening mee worden gehouden. De maatschappij is steeds meer materialistisch van aard. Sociale controle is er nauwelijks of niet en ook de seksuele moraal transformeert. Voor deugdelijk inzicht is meer sociaal onderzoek nodig. “Want we weten niet hoeveel van de wegloopgevallen te maken hebben met netwerken. We weten te weinig.”

16 REACTIES

 1. In Zuid-Afrika wordt onderzoek gedaan naar de topman van publieke omroep SABC omdat hij een vrouw cadeau zou hebben gekregen. Dat meldt de BBC.

  oh oh oh Limbopersad


  Maak melding

 2. Na poespoesie o loekoe mirkie. Je kan niet any politiebureau binnen stappen om aangifte te doen als vrouw, of de politie wil met je afspreken. Neem de proef op de som door iemand met zendertje te sturen om bij de politie, aangifte te doen, dang jo zie torie. Je bent als tiener/vrouw dus ook niet veilig in handen van de politie in Su. ERRRRRG ongemakkelijk is dit/dat. Ook ben je bang binnen ’t buro te stappen om aangifte te doen, vanwege hun onbeschofffftheid, want dat is de politie in Su zeker, tegen hun eigen mensen(volk) Ik heb vaker ervaren dat de politie in Su serieus aan een zaak werk,t pas als ie denkt te kunnen versieren of hij kent je(vrienden/familie bent) anders niet. Dies no kang toch, vandaar dat er in vele gevallen geen aangifte wordt gedaan. Odiiii..
  Glenny.


  Maak melding

 3. 20 juni 2014

  Brengt het ”duivelsstokje” deze meisjes in een onbekende trance?

  Of is het de geur van de goudvelden die deze meisjes enige dagen van huis laten verdwijnen?

  Autoriteiten in Suriname, jullie weten duivelsgoed wat er gaande is onder deze type meisjes!!!
  Srika


  Maak melding

 4. Ach, zeg je wat dan kun je gelijk beschuldigd worden van vrouwenonderdrukking. De politie heeft geen vrouwelijke agenten waar dames hun aanklacht bij kunnen indienen? Of worden die ook al door de mannelijke collega’s meegenomen (op patrouille)?


  Maak melding

 5. Prioriteit van de politie dient te zijn dieven en moordenaars op te pakken. Weglopende meisjes, die naar sex hunkeren, worden daartoe niet gedwongen. Het onderwijs heeft een taak in deze om de meisjes voor te lichten hun poentje niet voor een grijpstuiver te verkopen.


  Maak melding

 6. Past zo’n foto bij het artikel?

  Het Korps Politie Suriname, KPS, wil achter de minnaars van tienermeisjes aan, met de afgebeelde MOTOREN van bovengenoemd artikel.

  Als ik mij niet vergist, was reeds enkele jaren vanuit Regiopol.
  Utrecht reeds hulp en kennis in zulke zaken geboden.
  Ook t.a.v. huiselijk geweld, verkrachtingen w.o. kindermisbruik.
  Er werd volgens mij een heel traject of studieprogramma opgezet.
  En het advies alsmede de aanbevelingen waren volgens mij gericht aan de (vrouwen) van Hermandad in Suriname.
  Dus de vrouwelijke agenten in SU., zouden verder worden opgeleid en getraind in zulke zaken.
  De vrouwen in het KPS, zouden verder de leiding hierover hebben en niet de (macho) figuren in het KPS.

  Dus dan heeft de Korpsleiding van het KPS (bewust) niets aangedaan.

  En ik had over Regiopol. Utrecht.
  En het gaat over deze mevrouw die haar best heeft gedaan om echt een bijdrage hieraan te leveren.

  http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/georgine-acton-eerste-en-enige-zwarte-topvrouw-bij-politie
  Georgine Acton: eerste en enige zwarte topvrouw bij de Politie

  Nieuw Politie posthuis Lelydorp in SU. geopend door G.A.

  Opvanghuis voor slachtoffers huiselijk geweld geopend
  03 Aug 2010 (Bron-starnieuws.com)

  Socioloog Julia Terborg juicht de nieuwe aanpak toe.
  Dat is begrijpelijk. Maar niet al vroeg ‘juichen’.
  Maar raadpleeg zelf h.e.e.a., waarom niet eerder zulke zaken zijn aangepakt door het KPS.

  Bij elke melding wordt dus het (vervolgingsbeleid) ingezet.
  Aldus Rudy Steinberg, hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het KPS.
  Gebeurt het daadwerkelijk meneer Rudy Steinberg?

  Korpschef Humphrey T-L-S en de rest van het KPS, er is behoorlijk veel werk aan de winkel.


  Maak melding

 7. Je doet er niets aan het is overgewaait uit de aziatische landen.
  In torrarica zie jonge meiden met vooral oude blanke mannen rondlopen en het enigee wat je hoort is : dies na money tori.
  Sari tori baja, maar goed iedere actie is meegenomen maar vooe hoelang , want zelfs de agenten gaan pronken met hun motoren want die houden van deze toy boy s


  Maak melding

 8. Dit soort meisjes, opgevoed in éénoudergezinnen zien mannen vooral als wandelende ATM machines. Ze gebruiken niet hun hersens maar hun lichaam

  Voor hun 30ste jaar hebben ze 6 kinderen van 7 vaders en zijn ze al oma.

  Kansloze types onder enig zelfrespect en toekomstperspectief.

  j


  Maak melding

 9. En wie is in deze degene die gestraft wordt? De oudere kerels die een jong blaadje lusten of het jong blaadje dat de oudere kerels verleid om geld of iets dergelijks.
  Ik was in Suriname met vakantie en kon het jongste meisje krijgen voor een mobiele telefoon. Ja, het kostte mij enorm veel moeite om deze verleiding te negeren.
  Er is wel een oplossing: Bescherm de oude kerels door het kuisheidsgordel voor meisjes a la middeleeuwen weer in te voeren.


  Maak melding

 10. Forumers, odi odi.

  @pasew, fawaka mang!
  Ik heb het artikel ook gelezen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3675357/2014/06/19/Omroepbaas-Zuid-Afrika-kreeg-vrouw-cadeau.dhtml

  Dus straks krijgen wij ook een onderzoek naar LIMBOROCK.
  Kreeg hij ook een jong veulen uit een bepaalde kamp cadeau?
  Straks wordt hij ook op de hielen gezeten door die MOTORAGENTEN op de foto van het artikel.

  @ john:
  Er is ook een (kuisheidsgordel) voor die oudere kerels.
  En die kan ook elektronisch en heel strak worden aangebracht.
  Al gehele onthouding voor die oudere kerels is het beste.


  Maak melding

 11. de enige manier om deze lieden te straffen is,,oppakken bij-de personen zowel de man als vouw in het binnenland alwaar de suralco / i am gold grote gaten heeft gegraven om het goud weg gedragen deze personen in te dompelen en nooit meer weg te halen..

  kunnen ze aldaar hun gezin zelf verzorgen onderhouden verblijven..

  hoeft de gemeenschap niks voor ze te doen..

  als je dan een honderd tal daar neer dropt,komt de rest zelf wel achter hoe het hoort te zijn in een beschaving..

  geef ze de eerste dertig dagen gewoon droog brood en gutro watra,daarna worden ze zelf voorzienend.


  Maak melding

 12. Men moet de agenten die zo vrijpostig en onbeschoft zijn direct bij de lurven beetpakken en nooit meer loslaten. Dat na go sorie ding kasteel soema. Behalve dat ze vrijpostig zijn, zijn ze ook nog eens corrupt na lik ding alata.


  Maak melding

 13. Waarom doen mensen zo moeilijk? Vrouwen en meisjes hebben toch ook rechten? Als tienermeisjes met oudere mannen willen experimenteren moeten ze dat toch zelf weten? Waarom wil de politie daar z’n stokje in steken? Dat is vertrappen van de rechten van de tienermeisjes. Of denken we (nog steeds) dat 5000 jaar geleden tienermeisjes niet zwanger werden? De eerste de beste man die toen met een tros bananen kwam, kreeg de aandacht van alle tienermeisjes, destijds. Nu doen we schijnheilig.


  Maak melding

 14. Geboren en getogen in Suriname, als jongetje van 11 jaar naar Nederland vertrokken met mijn ouders. In 1976 en in 1985 met vakantie naar Suriname. In 2001 en nadien elk jaar weer in Suriname.Bij ieder bezoek in mijn land zie ik de veranderingen (positief) in Suriname, het heeft mijn hart gestolen. Ik ben nu 56 jaar en telkens weer als ik in Suriname kom dan voel ik mij thuis de warmte van de mensen, het lekkere eten, de temperatuur het geweldige mooi groene land. Ben in vele landen geweest maar Suriname is voor mij toch het fijnste land om er te zijn.Wat ik wel jammer vind is de verloedering van het Milieu. De mensen moeten opgevoed worden gooi geen lege flessen en ander soorten vuil op straat maar in een afvalbak. Je ziet heel veel huisvuil drijven in de Suriname rivier. ik stoor mij heel erg aan de gasten op straat ( het is een openbare weg) die zogenaamd op je auto letten en telkens weer geld uit je zak willen hebben, de bedelaars in de stad die de toeristen lastigvallen. Waar de regering iets aan moet gaan doen zijn volgens mij de volgende zaken;

  Veiligheid
  meer Politie of Soldaten (tbv de overvallen) in de wijken ter bescherming van de bevolking en de toeristen
  Ook op de wegen buiten Paramaribo moet er meer Politie (Highway Politie) komen om de hard rijdende moordenaars te pakken.
  Betere verlichting, verkeerslijnen, verkeersborden op kruisingen
  Voetpaden en zichtbare zebra overgangen tbv de schoolgaande kinderen en andere deelnemers (ik heb ze op de ring en Highway op straat zien lopen) schandelijk dat dit nog kan met zoveel verkeer.

  Milieu
  Suriname schoon ( de stad, goten, waterkant
  Geef de veroorzakers een geldboete, dus Milieupolitie inzetten.

  Groen,
  Een land met zoveel bos dus er is heel veel groen.
  Ik heb in de stad alleen tegenover Kersten en in een enkele straat bomen gezien.
  Verder is de stad boomloos, biedt dus geen enkele bescherming tegen de zon, bomen in een stad maakt het ook levendiger.
  Een Natuurpark met sociale doeleinde en activiteiten voor Suriname zou geweldig zijn. Brengt werkgelegenheid en voor de bevolking en toeristen een welkom. Eindelijk ergens op uittrekken na een zware week.
  Cola Kreek, Republiek, zouden aantrekkelijker moeten worden
  Ook de wegen ernaar toe, dus asfalteren en busverbinding maken. Voor de bevolking zonder auto zijn er geen uitstapjes mogelijk buiten Paramaribo daar het te duur voor hun is.

  Parkeergelegenheid
  Desnoods met goedkope parkeermeters, met de opbrengsten kan je nog veel extra’s doen om het verkeer veiliger te maken nu verdwijnt alle parkeergeld in de zakken van de (ruzie makende) Junks.

  Werkgelegenheid
  wat ik graag zou willen zien is, dat in Surinamer de acceptatie van de Nederlandse Surinamers beter kan worden. Ze worden vaak afgeschilderd als de allesweter. Suriname beter maken dus samen werken we leren van elkaar.

  Uitgangsleven
  Ook buiten Paramaribo moeten er meer attracties komen.
  Als je Naar Saramacca, Coronie en Nikerie gaat dan valt er niets te beleven. Albina zou een aantrekkelijke toeristenoord en badplaats kunnen worden met een uitgangsleven.
  De oude aankomststeiger vanuit Paramaribo naar Commewijne daar een winkelcentrum te maken

  Ik zou zo verder kunnen gaan. Maar bovenstaande moet voor nu al voldoende zijn om mee te starten.
  Hopelijk heb ik hierbij een stap gezet in de richting voor veranderingen in Suriname.

  Ik zie op de site alleen maar mensen die zich bezig houden met een hele boel onzin en die elkaar dwarsliggen.
  Mensen probeer het netjes te houden “voor elkaar en met elkaar” is de successleutel om Suriname en ons te veranderen.
  Laat de jeugd, onze toekomstige leiders en bewoners niet de dupe worden van onze misstappen, geef ze de toekomst.

  De regeringsleiders hebben dus nog veel zaken te regelen.
  Suriname Voorwaarts voor een ieder die zich wil vestigen of komt bezoeken. Suriname vooruit!

  I LOVE SU is het motto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.