zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname gastheer staats- en regeringshoofden ACP

Suriname gastheer staats- en regeringshoofden ACP

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 jun – Suriname is gastheer van de eerstvolgende bijeenkomst van staats- en regeringshoofden van de ACP groep van voormalige kolonies. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. In de marge van de ACP ministerraadsvergadering in Nairobi, Kenya, ondertekende minister Winston Lackin van Buitenlandse Zakende Host Country Agreement.

De top wordt van drie tot en met zeven november in Paramaribo gehouden. Met de ondertekening verbindt Suriname zich tot de protocollaire, logistieke en administratieve organisatie van de top. Officieel heeft Suriname zich begin dit jaar gecommitteerd aan het organiseren van de top. Dit geschiedde middels officiële berichtgeving aan de secretaris-generaal van de Caricom, Irvin La Roque. Suriname treedt als gastheer op namens de Caribische regio.

Lackin heeft ook het Nationaal Indicatief Programma ondertekend. Het Nationaal Indicatief programma bestaat uit ruim dertien miljoen Euro. Het geld wordt beschikbaar gesteld door de EU via de Cotonou overeenkomst met de EU. Het programma gaat uit van een ‘focal area’. Voor Suriname is dat de landbouw. Het geld wordt uitgesmeerd over een periode tot 2020. Onlangs vond ook de officiële opening plaats van de ACP-EU Raad van Ministersvergadering.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Is de naschoolse opvang al betaald?
  Grootdoenerij omdat presi desi zelf bijna nergens kan afreizen. Al die carifesta rekeningen zijn nog niet eens afbetaald maar weer geld uitgeven om te imponeren.


  Maak melding
 2. Deze regering blijft maar Sinterklaas spelen terwijl de oude rekeningen niet eens zijn betaald. Waarschijnlijk krijgt Bouterse en Lackin stijve plassertjes van ACP meetings. Het ergste is dat deze meetings niets opleveren.


  Maak melding
 3. “Met de ondertekening verbindt Suriname zich tot de protocollaire, logistieke en administratieve organisatie van de top.” Dit bewijst dat Suriname potenties heeft om “de best van de rest” te worden. Amerika en Europa zullen de wereld altijd blijven domineren, als we het leuk vinden of niet.


  Maak melding
 4. Forumers, odi odi.

  @Ram Singh & @ Koos de Jong,

  En de opening speech zal gehouden worden door Super (BRAVO) Ronnie Brunsie.

  Maar ik heb ook een kleine aanvulling op bovengenoemd artikel.

  http://www.europa nu.nl/id/vh7dosnr6bxf/cotonou_overeenkomst
  Cotonou-overeenkomst – Hoofdinhoud

  De Overeenkomst van Cotonou is een verdrag uit 2000 tussen de Europese Unie en de zogeheten ACS-landen: de minder ontwikkelde landen in Afrika ten zuiden van de Sahara, het Caribische gebied en de Stille Oceaan.

  Cotonou gaat over armoedebestrijding en het meedoen van de ACS-landen in de wereldeconomie.

  Er wordt gelet op de bestrijding van corruptie en het goed gebruik van ontwikkelingsgelden. Er wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van bestuur, financiële stelsels, bedrijven, onderwijs en zorg.
  Naast overheden zijn particulieren en maatschappelijke organisaties betrokken bij de ontwikkelingssamenwerking.
  Net als in eerdere verdragen kan hulp worden opgeschort als er sprake is van schendingen van de mensenrechten.
  Naast economische afspraken staan er ook afspraken in over het het verbod op de handel in kernwapens (en in technologie om die te maken), en over milieu, terrorisme, en het Internationaal Strafhof.
  De voorloper van de Overeenkomst van Cotonou is de Overeenkomst van Lomé. Die overeenkomst werd getekend door de toenmalige negen leden van de Europese Gemeenschap en de ACS-landen op 1 februari 1975 in de hoofdstad van Togo, Lomé. Het was een akkoord over een handelsregeling, een regeling over de exportinkomsten van de ACS-landen en een financiële en technische regeling tussen beide partijen.

  Het budget in het kader van Cotonou voor de periode 2008-2013 was 22,7 miljard euro. Voor de periode 2014-2020 is het budget vastgesteld op 31,6 miljard euro.
  Bovendien maakt de Europese Investeringsbank nog maximaal 2,5 miljard euro vrij voor leningen.

  De vraag is natuurlijk, wat er tot op heden is bereikt in SU.

  Maar wij horen ook weinig of bijna niets over het volgende.
  Maar steeds is LACKLEE in beeld.
  Wat voor resultaat heeft SU. in deze bereikt?

  http://www.gov.sr/sr/ministerie-van-hi/diensten/internationale-economische-betrekkingen-(ieb)/epa.aspx
  (EPA) CARICOM-EU ECONOMIC PARTNERSHIP AGREEMENT


  Maak melding
 5. no spang,

  het geld komt van de EU, voor Su staat Landbouw *snik snik* (sinds 2010) op numero uno!

  vwb organiseren van allerlei topontmoetingen van deze regering gaat de WK bokaal naar……… DADA!!!


  Maak melding
 6. Als Qatar uitgesloten wordt om de WK voetbal te organiseren,neemt Sur. de organisatie op zich.Om Lonnie te verblijden omdat die net als Bout nergens heen kan en zo doende de droom van deel name waarmaken.
  Als je niet uitgenodigd wordt voor deelname aan wat dan ook dan neem je de organisatie maar op je en je bent er bij.En op de podia straks schreeuwen over successen die nooit behaald zijn.


  Maak melding
 7. Bij gebrek aan kandidaten wil Suriname zo graag gastheer zijn, zodat de president ook buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders op een veilige manier, zonder de angst opgepakt te worden, kan ontmoeten.


  Maak melding
 8. Die andere landen uit de regio zijn slim. Ze laten Suriname alles organiseren en voor de kosten opdraaien. Ze weten dat Grote Baas internationaal geisoleerd is en dat de berg maar naar Mohammad moet komen.


  Maak melding
 9. Zal wel weer gaan over de herstelbetalingen.
  Zou niet weten, waarom de vergadering van de ACP-groep van voormalige kolonien ergens anders zou moeten gaan.
  Dus een heel belangrijke vergadering, maar niet heus.
  Het geld ad ruim 13 miljoen euro, dat via het Nationaal Indicatief Programma, is vooral door Nederland geinitieerd.
  Even voor de Hollans-haters onder ons.


  Maak melding
 10. als je al het geld dat de afgelopen vier jaar verbrijseld is door deze lijder bij elkaar optelt,had je allang een moderne diep-zee haven gebouwd aan de kust van suriname..

  plus nog een eigen ziekenhuis door sme zelf gefinanciëerd ,,vergeet niet een eigen warung op bernard-dorp met vrije verkoop van cocaïne..onder leiding van onze baas..zoon zit op vakantie in u.s.a…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES