dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePrivatisering energiebedrijf: eerst doorlichten

Privatisering energiebedrijf: eerst doorlichten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 jun – Plannen voor het privatiseren van energiebedrijf EBS mogen niet zonder meer worden uitgevoerd. Dit stellen oppositieparlementariërs Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP) en Carl Breeveld (Doe). Er kan niet zonder meer voorbij worden gegaan aan alle ruis over corruptie bij het nu nog publieke bedrijf.

Er zou een grondige doorlichting moeten plaatsvinden, voordat ook maar aan privatisering kan worden gedacht. “Dit aangezien het overduidelijk is dat het een bedrijf is met enorme overheadkosten en enorme verspilling van middelen en waarbij er geen corruptievrije omgeving aanwezig is.”, zegt Gajadien tegenover de Ware Tijd. President Desiré Bouterse zelf had beloofd dat KPMG EBS zou doorlichten. Maar daar is nooit meer wat van gehoord.

In het parlement zijn vaker vragen gesteld. EBS is afhankelijk van subsidies. Opeenvolgende regeringen houden krampachtig vast aan het subsidiëren. De verbruikstarieven worden niet aangepast. De idee is nu om het allemaal recht te trekken via privatisering. Breeveld waarschuwt tegen het afschaffen van subsidie zonder meer. “Ik ben voorstander van subjectsubsidie, waarbij lagere inkomens een ander bedrag betalen dan grootverdieners en het bedrijfsleven.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. Heren, volg het nieuws uit Nederland en dan komt u tot de ontdekking dat de privatisering van de overheidsbedrijven in Nederland een totale mislukking is geworden met uitzondering van de RCC. Ik heb geleerd dat bepaalde overheidsbedrijven niet geprivatiseerd mogen worden en het bewijs daarvoor is door Nederland geleverd. Ik denk dat de oplossing in een andere hoek gezocht moet worden. Kostenverlaging over de hele linie en tariefsverhoging voor de meer draagkrachtigen.


  Maak melding
 2. EBS moet een publiek bedrijf blijven. EBS zal nooit winstgevend zijn, want er zijn te weinig consumenten in Suriname. Kosten beheersbaar maken moet zeker, maar dit bedrijf zal altijd afhankelijk zijn van Subsidies.


  Maak melding
 3. Privatisering wordt een grote ramp voor de samenleving.
  Waar dan ook in de wereld veroorzaakt privatisering fraude en criminalisering van bedrijven.

  Zie Nederlandse voorbeelden zoals woningbouw corporatie, zorgverzekering, elektriciteit bedrijven etc. etc.

  Voor de arme Surinaamse burgers wordt dit een grote chaos waar mensen niet meer zullen weten waar ze aan toe zijn.

  Vooral de kapitaal krachtige aandeelhouders zullen misbruikt maken van deze gelegenheid.


  Maak melding
 4. EBS niet privatiseren en wie betaald de rekening van datzelfde EBS? Privatiseren hoeft niet erg te zijn, want als je het goed doet, kan het prima gaan. Kijk vooral niet naar Ned, maar zoek naar landen waar men het wel goed heeft gedaan. Een stom idee om hoge inkomens meer te laten betalen dan lage inkomens, wat een onzin. suriname heeft een grijze economie. Het is niet helemaal duidelijk wie wat verdient en hoe wil je dat gaan bijhouden met dat achterhaald belastingsysteem? De hoge inkomens kunnen ook panelen aanschaffen en dan ben je verder weg van huis met je inkomsten, kom toch op. Om minder te betalen, moet men, arm of rijk, gewoon gaan letten op het verbruik. D.w.z. lampen uit als je een kamer uit bent, alle was in een keer strijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES