Surinaamse lobby voor Unasur-post succesvol

13

PARAMARIBO, 13 jun – Suriname heeft met succes gelobbyd voor een positie op het secertariaat van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken mag dankzij dit succes de Surinaamse Jaya Jarvis binnenkort naar Quito vertrekken.

Jarvis wordt in de Ecuadoraanse hoofdstad verwacht voor haar nieuwe positie op het Algemeen Secretariaat van Unasur. Jarvis is functionaris op Buza. Zij heeft de diplomatenopleiding voltooid van het Rio Branco Instituut in Brazilië. Op het Unasur Algemeen Secretariaat ingedeeld wordt zij ingedeeld bij het Centrum voor Communicatie & Informatie. Het centrum is opgezet voor het verzamelen, analyseren, opslaan en distribueren van informatie.

Het betreft dan informatie over activiteiten van sectorale raden en andere organen in lidlanden van Unasur. Volgens de afdeling Public Relations van het ministerie maakt het plaatsen van Jarvis deel uit van een strategie. De regering tracht zo veel mogelijk Surinamers te plaatsen binnen organisaties waar Suriname lid van is. Suriname is de afgelopen zes maanden voorzitter geweest van Unasur. Binnenkort wordt het voorzitterschap weer overgedragen.

13 REACTIES

 1. EH,ja,naast de arme kleine unasur,caricom en acp landen is er toch geen enkel ander westerse land die voor deze post gaat soliciteren ?!
  Waarom verbaast het mij niet dat Suriname deze ONNODIGE,WAARDELOZE,NIETSZEGGENDE, post gewonnen heeft?!


  Maak melding

 2. Lekker belangrijk, terwijl in Su de Suralco kwestie speelt die Su niet kan oplossen. We weten niet waar we staan en hoe verder. De dam in Nickerie is door(ge)broken, bijna alles ligt onder water, informeer de Suries hierover en kom niet met dit soort verhalen die ons niets en nergens brengt. Mie gado oting wó hoepel op? Rot gauw op NDP regering. Rot op Me-Ka combi. Rot op Bimbo nanga joe “baba torie” Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 3. Ik feliciteer mevrouw Jarvis van harte.
  Ik heb alleen geen idee, wat deze post precies inhoudt.
  Volgens mij stelt het inhoudelijk niet zo veel voor.
  Overigens wel iets, waarin wij Surinamers goed zijn: het opblazen van het belang van een nietige post in een buitenlands samenwerkingsverband.


  Maak melding

 4. Hopelijk is deze mevrouw niet zo amechtig als Van Dijk-Silos.Anders ligt ze tu pat draai op haar rug op straat.Flauw gevallen wegens de ijle lucht daarboven.Van dijk-Silos moest een paar keren door de ambulance opgehaald worden toen ze daar een paar dagen vertoefde.


  Maak melding

 5. Een hoge post bij Unasur staat garant voor 18.000 huizen, wegen en bruggen in Suriname. Ook de financiële problemen worden in 1 klap opgelost. Nee beste mensen, de paarse paupers lijden aan grootheidswaanzin. Net als die Ambassade in Parijs …whahahaaaaa


  Maak melding

 6. met alle respect,maar is deze mevrouw een propaganda lid van de ndp..

  waarom zo’n haast,terwijl het land in brand staat..

  wat is de meer waarde van deze benoeming voor het land/volk..


  Maak melding

 7. Het afronden van een diplomatenopleiding in Brazilië alleen zegt nog niets, want dat hebben velen onder dit bewind gedaan. Ook de huidige minister van Buitenlandse Zaken en de ambassadeur van Suriname in Brussel. Maar uit hun handelen blijkt niet dat ze gevormd zijn. Jouw basisopleiding is ook heel belangrijk. Ik zou daarom ook het curriculum van mevrouw Jarvis willen zien en ook het niveau van de functie die zij gaat vervullen. Hoe hoogt staat zij in de hiërarchie en wat kan ze daar voor Suriname betekenen. Op basis van deze gegevens zou een afweging gemaakt kunnen worden. Het paarse volk juicht te vroeg.


  Maak melding

 8. Wat een stelletjes lafaards zijn jullie allen hierboven. Niets dat een Surinamer doet is goed. Wat Satantoki doet is wel goed, al zou hij 100 kleine jongens in de rug doodschieten. De zogenaamde lijder van jullie !!!
  Jullie kunnen geen Surinaams bloed in jullie hebben, want zo ken ik mijn mensen niet. Ik denk eerder dat jullie Suriname kennen als jullie op vakantie gaan en vanuit Nederlandse documentaires.

  Wie ben ik?
  Geboren en getogen Surinamer, opgegroeid aan de ramgoelamweg waar je alle bevolkingsgroepen die Suriname te bieden heeft, tegekomt.
  Een djoeka, boslandcreool of binnenlandbewoner.
  Beste vriend is een mix javaan/chinees, bij de opvang geweest bij een hindoestaanse oma die tevens onze modist was. Onze kapper was een Hindoestaanse man.
  Mensen zoals Ray en soortgelijke kunnen geen multiculturele jeug hebben gehad.
  Stelletje racisten !!!!!!


  Maak melding

 9. Nero,

  Volgens mij hebben bovengenoemde postings helemaal niets te maken met racisme.
  Dat maak jij ervan en ik weet niet waarom.
  Het gaat erom, dat eigenlijk niemand weet, wat deze post inhoudt en als de regering daarin geen duidelijkheid geeft, dan kan het nooit een belangrijke post zijn, zoals het artikel doet vermoeden.
  Jij trekt veel postings in de racistische sfeer, maar daar is volgend mij helemaal geen sprake van.
  Iedereen mag zijn mening geven, ook al zijn die niet de jouwe.


  Maak melding

 10. @ nero…….

  die laffe leider van jou heeft DAADWERKELIJK 15 onschuldige mensen, gemarteld, verminkt en doodgeschoten.

  Dat zgn Surinaamse bloed van jou is waarschijnlijk een mix van parbo, borgoe en wit poeder, gezien je idiote redenering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.