Chinese ambassadeur in Suriname bezoekt minister

6

De Chinese ambassadeur Yang Zigang(l) was afgelopen week op kennismakingsbezoek bij minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken. Leilis liet na de ontmoeting weten blij te zijn dat Suriname al jaren een goede relatie onderhoudt met het Aziatische land. Hij sprak ook de hoop uit dat die vriendschapsband nog lang blijft bestaan.

6 REACTIES

 1. ‘Leilis liet na de ontmoeting weten blij te zijn dat Suriname al jaren een goede relatie onderhoudt met het Aziatische land’…

  Goeie relaties?!
  Noemt Leilis geld lenen van China goeie relaties?!Wij gaan het terug moeten betalen met RENTE?!
  Waarom zegt hij niet gewoon dat Suriname goeie DICTATORIALE relaties heeft met Suriname?!


  Maak melding

 2. Een goede zaak. Chinezen brengen tenminste welvaart en zorgen voor minder overlast ( lees criminaliteit). Ze doen net zoals elk ander land zaken met Su. Alleen die hebzuchtige bandieten van politici maken hun ogen vet met steekpenningen. Don’t blame the chinese for that! 2x moksi meenemen graag


  Maak melding

 3. Ik neem de Chinezen helemaal niets kwalijk.
  Ze zijn heel goede zakenmensen en ontzettend veel slimmer, dan wij Surinamers.
  Er komt een moment, waarop wij de rente op al die leningen van de Chinezen niet meer kunnen betalen, want deze regering leent ons land failliet.
  Dan roken wij een heel andere pijp en leren wij de echte Chinezen pas kennen.
  Vraag het de Afrikanen, die daarover kunnen meespreken.
  Vanuit Chinees perspectief is het verstrekken van leningen aan ons land alleen maar een opening om hier veel meer te zeggen te krijgen.
  Bouta en zijn club trappen met open ogen in die val.
  Overigens heb ik herlemaal niets tegen de Chinezen, die in ons land verblijven.
  Het zijn hard werkende mensen, waar veel Surinamers nog een voorbeeld aan kunnen nemen en de Chinese supermarkten, want die sector beheersen ze, hebben een heel duidelijke (sociale) functie in ons land.
  Ik zie nergens in ons land zoveel mensen na hun werk even een biertje of iets anders drinken, dan op een bankje voor een Chinese supermarkt.


  Maak melding

 4. als al die binnenland bewoners de coronianen, de paranen, mata, ,bewoners wint santie, blaka santie ,en alle anderen een voorbeeld zouden nemen van deze chinezen,dan was het land inderdaad op een veel hoger hoger niveau gekomen de laatste vijf jaren..

  dan waren de gevangenissen veel minder bevolkt..

  maar nee,,, stelen, roven, verkrachten, kinderen maken is vele malen gemakkelijker dan arbeidt verrichten een toekomst bouwen..

  neem een v.b. aan je zelf..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.