woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieExtra inkomsten moeten budgettekort beperken

Extra inkomsten moeten budgettekort beperken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mei – De regering wil meer verdienen aan andere inkomstenbronnen dan alleen maar de belastingen. Volgens minister Andojo Rusland van Financiën zullen ook de zogenaamde niet-belastingmaatregelen effectiever worden toegepast. Diensten die de overheid biedt, zijn zo’n alternatief.

Dat moet uiteindelijk meer geld in het laatje brengen. Afhankelijk zijn van voornamelijk belastinginkomsten heeft zo zijn nadelen. Dat moet ophouden en eigenlijk is er al een aanvang gemaakt met een kasverruimende aanpak. “De inkomstenverhogende maatregelen zijn redelijk makkelijk uitvoerbaar, rekening houdend met de beperkingen in de capaciteiten van onder meer de Belastingdienst”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Onder meer die van de ministeries van Financiën, Justitie & Politie en Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer bieden kostbare diensten. Bij het laatste ministerie bijvoorbeeld geldt grondhuur op land dat aan burgers is afgestaan voor bijvoorbeeld woningbouw. Als burgers zover gekregen kunnen worden netjes te betalen, kan dat de staatskas alleen maar ten goede komen. Volgens Rusland hebben de niet-belastingmaatregelen al geholpen om het tekort ‘historisch laag’ op twee procent te houden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Extra inkomsten betekent extra “uitgaven” tbv vrienden en kennissen..immers het plegen van corruptie wordt rijkelijk beloond.

  budgettekort beperken houdt men slechts in gedachten.

  Een land die geleid wordt door criminelen zal nooit en te nimmer vooruitgang boeken.


  Maak melding
 2. Verkoop negerhaar aan China. Chinezen maken uit chinees haar de stof L-cisteine, dat als broodverbetermiddel gebruikt wordt. Nou heeft negerhaar 2 keer zoveel van dat stof, dus een mooie kans op export van negerhaar naar China.


  Maak melding
 3. Als de regering de corruptie niet redelijk onder controle krijgt is het allemaal;
  1. Dweilen met de kraan open.
  2. Water naar zee dragen.
  3. De extra inkomsten storten in een bodemloze put.
  4. Of zoals we in het Sranan zeggen; Du no du.


  Maak melding
 4. Hoe te krijgen meer inkomste? Meer mense in het land. Hoe meer mense, hoe meer werkenden hoe meer inkomste.
  Salaris altijd 3 dag later betale, dan 3 dag extra rente inkomste. Veel boete beleid maken. Als spuwt iemand op straat: boete. Als iemant schelt uit: boete. Als iemant rijd harder: boete. Als iemand rookt op straat: boete.

  Hoe minder gelt uitgeve? Wie siek is wort niet uitbetaalt, eerste 5 dagen. Wie komt laat op werk, wort die dag maar half betaalt. Wie misbruikt bezit van staat (auto of iets anders) die moet half jaar lang gratis werken. en nog meer van zulkse mooie maatreegels.


  Maak melding
 5. al verdienen ze een miljard srd per dag,het verdwijnt in een bodemloze put..

  straks na de verkiezing ga je horen ,,er is een lege staatskas achter gelaten..

  waar zijn dan de verdiensten gebleven..


  Maak melding
 6. Deze mensen praten over andere inkomsten en zelf zijn ze niet in staat om zelfs hun eigen leven op orde te zetten en de functie die ze bekleden kunnen ze het niet waar maken om een goed beleid te voeren.Het zijn domme mensen die op een stoel gaan zitten alleen maar dat het hun gegeven is door een dief als hij zelf.Het belasting stelsel in Suriname zou radicaal aangepakt moeten worden.Bron belasting zou geheven moeten worden op grondstoffen en geen deelname in bedrijven.Sticht een eigen bedrijf op en maak er wat van in plaats van geld van derden uit te geven zonder een druppeltje verstand te hebben.


  Maak melding
 7. “Volgens Rusland hebben de niet-belastingmaatregelen al geholpen om het tekort ‘historisch laag’ op twee procent te houden.”

  Wat een grapjas. Taxi rijden met dienstauto’s is een niet-belastingmaatregel, die inkomsten genereert. Maar dat doen de ambtenaren al.


  Maak melding
 8. Meer staatsinkomsten betekend lasten verzwaring voor de burger en ondernemer.
  Ofwel minder te besteden in de economie.
  Dat leidt tot een reactie van ontgaan. Neem de zwaardere heffing op wapenvergunningen en jachtrechten of de concessie vergoeding op hout concessies.

  De eerste zal massaal ontweken worden en door de tweede gaat de hele houtsector failliet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES