woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGepensioneerden hoopvol na gesprek met Bouterse

Gepensioneerden hoopvol na gesprek met Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mei – Gepensioneerde ambtenaren zeggen hoopvol gestemd te zijn na een gesprek met president Desiré Bouterse. Het urenlange onderhoud moet de aanzet geven tot het weer waardevast maken van het ambtenarenpensioen. Volgens de gepensioneerden zijn er vorderingen geboekt.

De bond van gepensioneerden, BBGO, handhaaft zijn standpunt dat de pensioenen waardevast moeten worden. Ook wordt er nog op gestaan dat het ambtenarenpensioen wordt verhoogd met tien procent. Dit naar aanleiding van de loonsverhoging van tien procent voor ambtenaren. De verhoging moet een aanzet zijn. “Als de ambtenaren een verhoging krijgen, moet dat ook gelden voor ons”, zegt BBGO-voorzitter Armand Deekman tegenover de Times of Suriname.

Bouterse had de gepensioneerden uitgenodigd om hun standpunt te vernemen. De bond heeft eerder acties gevoerd voor het waardevast pensioen. Het gesprek lijkt licht in de tunnel te geven. “Het waren pittige uren, maar vastgesteld kan worden dat van beide zijden wij veel verder zijn gekomen met onderhandelen”, aldus Deekman. Hij hoopt dat op zo snel mogelijk resultaat oplevert. De doelgroep is immers extra gevoelig voor de loop der natuur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Ach,..al doet hij het niet,.. na 2015 draait het front het gewoon terug zoals het voor regiem Bouterse 2010 was geweest hor,…dus gewoon pasensi!!


  Maak melding
 2. De wolf heeft de gepensioneerden weer blij gemaakt met een dode awarie..
  De wolf stelt alles uit wat prioriteit geniet omdat hy domweg niet capabel genoeg is net als velen van zijn zgn adviseurs..liegen en bedriegen op en top.
  Het enige wat telt is roven en mee roven..


  Maak melding
 3. Hij kan zijn dure Jankees niet betalen, hoe kan hij onze seniore burgers betalen
  Jammer,dat het zo moet. Zoon Dino komt toch niet naar Su, Na Jankee_land moet hij naar NL komen om vakantie te vieren in de Nederlandse Hotels


  Maak melding
 4. Het blijft de vraag hoeveel waarde er gehecht kan worden aan de woorden van deze president.Als hij zegt dat hij de gouvernement take gaat afschaffen,verhoogd hij het juist.In die lijn moeten zijn beloften ook elders gezien worden,heeft de ervaring ons geleerd.


  Maak melding
 5. koos als ik de president ben dan geef ik de gepensioneerde de verhoging .jullie fronters zouden willen dat hij het niet doet .bouta laat je niet kisten gewoon doen .die coup die ze willen plegen tegen paars moet het volk aanzetten om massaal op paars te gaan stemmen .als koos vindt dat bouta voor sinterklaas speelt vindt ik dat prima ,het is geld van het volk en niet van een paar mensen .


  Maak melding
 6. De gepensioneerden zijn allemaal ouder dan 60, maar ze zijn nog steeds niet zo wijs om te beseffen dat Bouterse ze aan het lijntje houdt? Ze beseffen wel dat de natuur zijn beloop heeft; aan alles komt een einde, gelukkig geldt dat ook voor Bouterse de mega beloften maker, die als bejaarde nog steeds denkt dat hij een onmisbare halfgod is hier op aarde. Waarom gaat Bouterse eigenlijk niet met pensioen, waarom moeten we in Suriname wachten tot de natuur zijn werk gedaan heeft voordat we bevrijd zijn van bejaarde politici, zoals Somohardjo, Soemita en natuurlijk Bouterse, die de boel verzieken?


  Maak melding
 7. Een sigaar uit eigen doos, terwijl sommige regerings figuranten, brada nanga sisa en maties zich stervensrijk bevoordelen(kleine elitaire groep). De kruik gaat te water tot dat ie barst.


  Maak melding
 8. henkes de natuur geldt ook voor jou misschien eerder voor jou zelf .je moet een ding onthouden dat het voor elk wezen geldt .het valt mij op dat de meest bekrompen mensen deze woorden uiten . vene was veel ouder dan bouterse maar van wijken wist hij niet tot er onenigheid kwam in de nps en moest hij het loodje bij neer leggen .henkes zie santhoki met zijn roti buik hij wil pres van suriname worden de tijd zal het leren .


  Maak melding
 9. het is DE tijd van sinterklaas spelen letterlijk en figuurlijk met alle pieter-bazen..

  dit is de beste tijd ervóór ,als hij nu niet scoort,dan nooit meer.


  Maak melding
 10. De gepensioneerden gaan zelfs met de duivel in zee, als die beloofd hun pensioenen waardevast te maken. De Surinaamse overheid is de grootste werkgever en heeft maandelijks een enorme bedrag aan pensioenen op te hoesten. Als het loon van werkenden niet waardevast is, wie geeft de oudjes, die niet meer productief zijn, het recht waardevaste pensioenen te eisen. Uit hogere premies, die de werkenden moeten opbrengen, zouden de door de waardevastheid verhoogde pensioenen betaald moeten worden. Voor de hogere premies zullen de werkenden gecompenseerd willen worden, hetgeen de loonkosten verhoogt en als gevolg daarvan de inflatie. Voor die hogere inflatie zullen de gepensioneerden op hun beurt weer waardevastheid eisen. Deze vicieuze cirkel had Bouta de gepensioneerden uit moeten leggen, maar in plaats daarvan verkoopt hij hen knollen voor citroenen. Er is simpelweg geen ruimte om de pensioenen waardevast te maken, want anders wakkert Bouta de loon-prijsspiraal alleen maar aan. Dan kan hij het in mei 2015 helemaal vergeten. De gepensioneerden zijn het meest gebaat bij een zuinige regering.


  Maak melding
 11. fronters jullie zijn buiten spel hebben jullie het nog steeds niet begrepen .als het nou valse hoop is of niet jullie fronters zijn niet aan tel .gaan jullie door met je leugens wij van paars zijn het al gewent .je ziet dat de president niet veel tijd verliest aan front die trein dendert verder praten jullie door verzinnen jullie door en wij gaan door met ons werk .een ding ben ik wel blij ,het volk weet nu waar zij aan toe is wat betreft die samen werking van de fronters .hopelijk zet president bouterse zijn programma voort wat hij het volk beloofd heeft en wij zijn tevreden maar het kan beter en het wordt steeds beter .bruggen wegen noem maarop huizen kom op bouta maak reclame voor wat je bereikt hebt zet alles op een rijtje wat je in die vier jaar hebt gedaan voor het volk en je zal beloont worden zeker weten .ze knijpen ze weten dat je veel hebt gedaan maar ze gunnen je niet het volk moet je gunnen daar gaat het om .
  bouta go go


  Maak melding
 12. Jaa mang ! Pres ooktoe o set deng mang dies kong !
  No Frede, want neks no fout !

  Pres o regel ala deng mang disie, sang mek wan lo bari in het verleden, maar onze pres is vergevingsgezind en zorgt voor al z’n mensen.

  Des is the best pres !!!!


  Maak melding
 13. wie volgt nu €1000 of 50 gram goud uit de voorraden lonnie voor elke moeder die in de oerwoud woont en op Alice/Lonie gaat stemmen


  Maak melding
 14. we vergeten een ding.
  de pensioenen waren al waardevast(nw
  front) deze regering heeft dat teruggedraaid.
  en nu doet men net of het genoegen is om je iets te geven wat ze van je afgepakt hebben.


  Maak melding
 15. oudjes krijgen niks, worden gewoon aan het lijntje gehouden.
  Deze megalomane, criminele, corrupte drugsdealer en massamoordenaar heeft de staatskas allang leegeroofd.
  Het geld gaat naar een peloton advocaten van Hezbollah-maatje Dino


  Maak melding
 16. Surinamers is een volk die snel vergeten,…en dat weet Bouterse.
  Wist je nog toen dat je voor een brood 1000 gulden moest betalen? Zijn ze vergeten.
  Wist je nog dat er een schaarste was aan alle basis producten zoals olie, wc -papier?
  Zijn ze vergeten.
  Wist je nog dat je samenscholingsverbod had?
  Zijn ze vergeten.
  Wist je nog dat je na 22.00 niet meer op straat mocht ivm een avondklok?
  Zijn ze vergeten.
  Wist je nog dat jonge mannen werden opgeroepen in het leger om tegen eigen broeders en zusters te vechten.
  Zijn ze vergeten.
  Wist je nog dat er volksmilitie in leven werd geroepen, om iedereen die tegen Bouterse was op te pakken.
  Zijn ze vergeten.
  Wist je dat er geen persvrijheid was in Suriname.
  Zijn ze vergeten.
  En dit alles gebeurde toen Bouterse de macht had in Suriname in de jaren 80.
  Toen kwam ….Het Front.
  Ben je dat ook vergeten? Vergeet nooit het verleden. Leer er een les uit…..voor de toekomst dat het niet meer mag gebeuren.


  Maak melding
 17. In het leven is, behalve de dood, niets zeker. Waarom zoekt men dan zekerheid, waardevast pensioen? Hoe zit het met de pensioen van niet-ambtenaren? Zijn die waardevast?


  Maak melding
 18. @Pero
  U vergist zich. In geen enkele democratie en zelfs niet in een dictatuur staat de oppositie buiten spel. Elke verstandige leider houdt rekening met de oppositie want eens veranderen de verhoudingen.
  Deze president geeft aan niet sterk te zijn door de discussie met de oppositie uit de weg te gaan. Indien hij strekt staat kan hij met harde feiten (gedocumenteerd met getallen) aantonen welke prestaties er geleverd zijn vanuit eigen beleid. x km dijken, y bruggen, z Gigawattuur opwekkingscapaciteit, a km nieuwe asfaltweg, b woningen, c% extra economische groei, d miljoen extra deviezen voorraad, e meer banen en f minder ambtenaren, etc. Gedocumenteerd en niet als vage praatjes die elke dag anders blijken te zijn.

  Beste Pero leest u aub. de echte getallen van de Centrale Bank van Suriname of serieuze wetenschappers als prof. Caram en leest u aub een kritisch het ontwikkelingsplan 2012 – 2016 door.
  Het ontwikkelingsplan is gepubliceerd na 1,5 jaar regeren. Men mag verwachten dat het gebaseerd is op reeel eigen inzicht en niet op basis van eventueel gemankeerde NF getallen.


  Maak melding
 19. Surinedl, denk je dat ik niet weet dat de natuur voor ons allemaal geldt, ook voor jou. Waarom vertel je me niet iets dat ik nog niet weet? Vene heeft voor zover ik weet bij niemand de natuur een handje geholpen, als ik het voor het zeggen had mocht Vene heel oud worden en nog lang, in goede gezondheid, van zijn kinderen en kleinkinderen genieten, sommige mensen gun ik dat niet, omdat ze anderen van die normale menselijke geneugten hebben beroofd, hen zou ik het liefst samen met hun misdadige zonen in het gevang zien wegkwijnen. En mocht de natuur in mijn geval morgen beslissen dat het genoeg geweest is, dan ben ik geen ontevreden mens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES