maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuw Front, PL, BEP en KTPI trekken samen op

Nieuw Front, PL, BEP en KTPI trekken samen op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mei – De vier politieke partijen van het Nieuw Front, Pertjajah Luhur, BEP en KTPI zijn klaar voor samenwerken. Dit wordt aangegeven in de intentieverklaring die de zeven politieke partijen hebben getekend. Behalve ontwikkeling brengen, wil de bundeling ook corruptie aanpakken.

Volgens Chandrikapersad Santoki (Nieuw Front/VHP) gaat het niet om louter samenwerken. Deze keer is het “niet emotioneel, maar rationeel, science based”, zei Santokhi na de ondertekening. Dit moet een duurzame samenwerking garanderen met zoveel mogelijk ontwikkelingskansen. Die duurzame samenwerking begint met deelname aan de verkiezingen van mei volgend jaar. Gregory Rusland (Nieuw Front/NPS) en Paul Somohardjo legden nadruk op de noden van het moment.

Alleen als zoveel mogelijk Surinamers samenwerken, kunnen gewenste resultaten bereikt worden. Dit ondanks de verdeling in het recente verleden, waarbij Somohardjo’s PL uit het Nieuw Front trad. De ogen moeten nu gericht zijn op de toekomst, zeiden beide leiders. KTPI-leider Willy Soemita gaf toe dat zijn partij nog wel in de coalitie zit. Maar vanwege de bejegening is besloten uit te kijken naar alternatieven. KTPI voelt zich nu thuis.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

65 REACTIES
 1. trekken jullie maar op een programma hebben jullie tot op heden niet .het enige wat jullie willen is het macht centrum meer is het niet .jullie gaan het niet cadeau krijgen reken maar .de ndp is de grootste partij en wij nogmaals gaan onze huid duur verkopen .wij gaan niet terug in de tijd van front dat weet ik nu al .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding
 2. Ik kijk tegenwoordig niet meer naar cabaret of comedy series. Kijk naar de Surinaamse politiek en je komt niet bij van het lachen!
  PL en BEP zitten er ook bij, hahahahaha!
  Het gaat helemaal goed komen met Suriname. 🙂


  Maak melding
 3. Deze keer is het “niet emotioneel, maar rationeel, science based”, zei Santokhi na de ondertekening.
  Weet Somo wel wat dat inhoud?


  Maak melding
 4. Eerste punt van de samenenwerkingsovereenkomst:

  Intrekking van de Amnestiewet en hervatting van het 8 decemberproces.


  Maak melding
 5. Welke partij is nieuw in de combinatie en wie worden de lijdende partijen kom nou mensen gaan jullie nu doen wat jullie in 15j niet is gelukt wie houd wie voorde gek de achter band word niet gebruikt maar misbruikt zelfde oude rotzooi van toen begrijp niet dat ze nu ineens wel voor land en volk wat kunnen doen laat ze even uitleggen waarom het niet kon toen behalve water en Electra en de straten maar grond beschikkingen wat voor moeite kost dat nou alles gaat weer de oude weg op en mnr RUSLAND vergist u zich niet door te zeggen dat NDP grootste word als jullie niet bundelen en dan de meerderheid krijgt en als jullie bundelen en krijgen 50 en NDP/ABOP 50 wat is dan de meerderheid 50 delen door7 of 50 door2 wat jullie nu doen is het volk bedriegen en geen kracht hebben om alleen de verkiezing in te gaan en daarna bundelen maar thans nog let op jullie komen op 30/40 op de rest gaat naar NDP/ABOP.


  Maak melding
 6. 29 mei 2014

  ‘Deze keer is het “niet emotioneel, maar rationeel, science based”, zei Santokhi na de ondertekening. Dit moet een duurzame samenwerking garanderen met zoveel mogelijk ontwikkelingskansen.’

  Wat Srika hier interesseert is de uitspraak van Santokhi: ‘science based’.

  Srika zal proberen de bovenstaande uitspraak, binnen de invalshoek van de grootte van de bevolking van Suriname, kort te bespreken.

  Ter vergelijking: Suriname telt ongeveer 500.000 inwoners, op ongeveer 15 politieke partijen, vaak ethisch georganiseerd,wel of niet in een samenwerkingsverband, die mogelijk in 2015 meedoen aan de verkiezingen voor de Assemblee.
  Nederland telt ongeveer 17 miljoen inwoners en ongeveer 15 politieke partijen die telkens meedoen aan de verkiezingen voor het Parlement.

  De basis voor het aantrekken van potentiële kiezers en het behouden daarvan is feitelijk gezien bij de individuele politieke partijen in Suriname flinterdun. En qua gedrag indifferent en onvoorspelbaar.

  Santokhi gaat een samenwerkingsverband aan met partijen, waarvan enkele de politieke basis missen voor het binnenhalen van voldoende kiezers, voor ten minste een zetel.

  Moet Srika van Santokhi begrijpen dat zijn “science based” benadering meer een politieke ‘dans macabre’ is?
  Srika


  Maak melding
 7. NPS VHP KTPI allemaal partijen die de makers zijn van ons Suriname nu. allerlei straten worden vernoemd naar leden die een grote bijdrage hebben geleverd aan vernietiging van ons land.

  En nu haha sommige reizen de halve wereld om steun te zoeken. Haha kennelijk zijn ze zwak in eigen land.

  Een grote bek van wil je me fighten doe dat als een man.

  Lafaards die nergens toe in staat zijn die denken dat andere landen voor Suriname op gaan komen.

  Ze gedragen zich als een overspelige vrouw die een pakslaag krijgt en vervlogens alle, let wel alle schuld bij de man legt hihihihihihihihihihiiii


  Maak melding
 8. @Srika
  ik ben van mening dat politiek in Suriname per definitie een “Dans Macabre” is.

  Toen ik de live stream van de DNA afrondende begrotingsvergadering zag is mijn positieve grondhouding aardig weg gezakt. Een regering die niet kan rekenen, een coalitie die alleen maar jubelt en een oppositie die weinig harde feiten scoort en inhoudelijk de regering afmaakt.


  Maak melding
 9. Bravo/ABOP moet niet te lang de kat uit de boom kijken en niet vergeten wie DDB en zijn adviseurs zijn en wat hij/zij allemaal met Surinamers en Surinamers heeft/hebben aangedaan met de coup van 25 februari 1980, 8 december 1982, moiwana, familieleden van Bravo, het land aan de rand van een afgrond gebracht en zichzelf en vrienden heeft/hebben verrijkt, het volk in grote armoede laten leven, lege schappen in de winkels, hoge prijzen, geen medicijnen, geen valuta, hoge koersen, schaarse aan valuta, zijn strijd om te helpen dat de democratie/rechtsstaat zich enigszins kon herstellen en ook zijn laatste ervaringen in de huidige regering en hoe DDB omgaat met andere politieke partijen, de rechtsstaat/democratie.

  Bavo/ABOP!

  Weg met de machtsstaat

  Remember!:
  – de vele doden, slachtoffer, het totale Surinaamse volk!;
  – Denk aan de doden, de slachtoffers, de levenden, de Surinamers en de toekomst van Suriname;
  – Denk aan de democratie/de rechtsstaat, trias politica: wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht;
  – Zie wat de meeste etniciteiten willen/zie wat de meeste Surinamers willen;
  – zie de mamoetblok en sluit u ogen niet en zorg dat er geen verdeeldheid ontstaat en Suriname en de marons in hun achterstand blijven;
  – Vergeet hen niet.
  – Weet wie uw vrienden zijn; hun strijd is ook uw strijd.

  – Vergeet hen niet.

  Bravo/ABOP moet zijn keus maken en kiezen uit:
  – ABOP gaat alleen de verkiezing van 25 mei 2015 in en kijkt daarna met wie ze een coalitie aangaan;
  – ABOP kiest ervoor om met de NDP/machtsstaat de verkiezing van 25 mei 2015 in te gaan, tegen het Mamoetblok/democratie/rechtsstaat;
  – ABOP kiest ervoor om met het Mamoetblok/democratie/rechtsstaat de verkiezing van 25 mei 2015 in te gaan, tegen de NDP/machtsstaat.

  ABOP/Bravo moet niet de kat uit de boom kijken en de knock out geven aan die het verdient, waardoor de marrons niet weer in de verdrukking komen. Tussen de grijs tinten van licht en duisternis is al goed zichtbaar waar het Surinaamse volk naar toe wilt, nationaal en internationaal. Tussen de grijstinten van licht en duisternis is het beeld/de vorm/contouren waar het Surinaams volk naar toe wil/ democratie/rechtsstaat/grondwet van de republiek Suriname zich nu al aan het voltrekken.

  De oude politieke partijen zijn niet perfect, maar hebben wat betreft samenwerking wel ervaring om met alle etniciteiten rekening te houden en de Surinaamse democratie/rechtsstaat rust en orde te geven en uit hun fouten te hebben geleerd.

  Bravo kies en deel de knock out uit, waarom niet nu kiezen om te zien waar de meeste Surinamers/politieke partijen naar toe willen. Ik geloof ook in knock out, jij toch ook? Remember de samenwerking met de oude politieke partijen en ABOP was meer dan goed. Vergeet niet hoe de verhouding was van Mozes/oude politieke partijen met Mozes/Bravo die ook geholpen heeft de rechtsstaat en democratie terug te hebben gebracht met de jungle Commando.

  Suriname kan alleen maar vanuit democratie/rechtsstaat tot bloei komen en (inter)nationale doelen verwezenlijken.

  Bravo, Amafo, Belfort, enz, enz/ABOP, wetenschappelijke afdeling van ABOP, ABOP-ers sluit uw ogen niet en wees verstandig. Nergens in de wereld hebben tirannen een land en volk tot ontwikkeling gebracht. Bravo/ABOP-ers wees verstanding en zie wie uw vrienden zijn.

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…

  Leve de democratie
  Leve de rechtsstaat
  Leve het volk van Suriname
  Leve de Vrijheid
  Leve de grondwet van de Republiek Suriname


  Maak melding
 10. hahaa, die zelfde man die NPS heeft doen falen PL steken nu weer een overeenkomst met de zelfde NPS.

  het zelfde gedoe van voor 2010 willen ze ondanks het volk tegen heeft gestemd in 2010 toch koste wat het kost doordrukken door zelf al voor de verkieking van 2015 alvast verklaringen te tekenen.

  zo zie je dat deze partijen niet bezig zijn in landsbelang maar in belang van eigen politieke spelletjes door andere buiten te sluiten door te gaan bundelen om zo een groot mogelijke combinatie te vormen waardoor de NPD niet de kans krijg een bijdrage te leveren aan het opbouw van Suriname.

  wel het volk zal bepalen, ze mogen de grooste combinatie bijeen zien te bundelen,

  als het volk niet op de partijen stem heeft de omvang van de combinatie weinig zin.


  Maak melding
 11. dankzij die coup weet suriname wat echte onafhankelijkheid is .dankzij die coup heeft suriname grote bruggen en heel veel geasfalteerde wegen ,dankzij die coup staat suriname financieel goed voor ,dankzij die coup heeft suriname een staatsolie .dankzij die coup zijn wij los geweken van nederland en doet nederland niet wat het wil in de surinaamse politiek .dit alles dankzij de ndp .niet alleen het negatieve moet men aanhalen ook de goede kanten kent een revolutie .het koloniaal gedachte moet achterwege blijven .het is dankzij de ndp doet suriname zaken met vele landen en kijkt suriname niet alleen naar nederland als toen de nps vhp ktpi het voor het zeggen hadden .suriname staat zonder nederland en daar mogen wij trots op zijn ,niet dat wij nederland niet nodig hebben nee wij hebben elk land nodig die een bijdrage wil leveren maar wij laten niet voor ons bepalen zoals het toen ging met front .alles wat ik hier aan geeft is geen grootspraak het is de realiteit .natuurlijk moeten wij goede verstandhoudingen hebben met landen als nederland maar dan op gelijk waardige basis en niet denken dat zij de president gaan bepalen het mag en zal niet gebeuren .
  met vallen en opstaan hebben wij een casave fabriek neer gezet en weer mogen wij trots op zijn .wat heeft front neer gezet sinds zij aan de macht zijn niets .wat voor grote werken hebben zij verricht niets alleen die smalle weg geasfalteerd naar afobaka.vene mik moeitie maar niet genoeg hij was mijn president hij moest plaats maken voor bouterse en zowel vene moest dat respecteren maar vene heeft de wettig gekozen president nooit gefeliciteerd terwijl het volk bouterse daar heeft gezet .ik neem vene kwalijk dat hij bouterse niet heeft gefeliciteerd ik vindt het een schande voor de al de creolen hier zie je dat de creool elkaar niet gunnen en dat steekt mij .wees eendrachtig naar het volk toe al kunnen wij van mening verschillen vene moe sjing .toen obama mitt romney versloeg bij de president verkiezingen van amerika ging het heftig aan toe maar hij feliciteerde obama en weste hem veel heel veel wijsheid toe .vene moe sjing en daarom vene na wang wiesatie president was hij weg met die man weg met de nps hopelijk krijgen ze nog maar twee zetels bij de komende verkiezingen .de creolen zijn verdeeld dat zie je en de vhp is de lachende derde heb ik reeds vaak aangehaald .als ik nps,doe,spa,da91,en andere splinter partijen zie dan kan je alleen maar je wenkbrauwen fronzen
  hoeveel hindustaanse partijen zijn er .een teken dat wij elkaar niet gunnen n.ik hoop dat het volk inziet wat er gebeurt en met hun verstand gaan stemmen .
  de ndp is en blijft de grootste partij van dit land .
  bouta go go


  Maak melding
 12. Zolang Surinamers racistisch gaan blijven stemmen zal er geen voorspoed voor het volk zijn.Suriname verdient Bouterse. Er is geen andere optie voor het volk.
  Als je naar het economische beleid van Bouterse kijkt is er geen verschil met die van de NPS. Dus wat blijft er over.
  Die Javaan die daar zo gilt waait met alle winden mee hij is een dief.


  Maak melding
 13. 29 mei 2014

  Beste @JoJO,

  Srika heeft getracht de uitspraak van Santokhi ‘science based’ in een bepaald perspectief te bespreken.

  Srika zou graag willen dat jij( en ook anderen) de onderbouwing binnen de gebruikte perspectief onderuit haalt. Niet met een holle reactie of het geven van minpunten, maar om gericht inhoudelijk op de posting te reageren. Srika zal je dan zeer erkentelijk zijn.

  Wie gaat inhoudelijk in op de eerdere posting van Srika?
  Srika


  Maak melding
 14. 29 mei 2014

  Beste @JoJO,

  Srika heeft getracht de uitspraak van Santokhi ‘science based’ in een bepaald perspectief te bespreken.

  Srika zou graag willen dat jij( en ook anderen) de onderbouwing binnen het gebruikte perspectief onderuit haalt. Niet met een holle reactie of het geven van minpunten, maar om gericht inhoudelijk op de posting te reageren. Srika zal je dan zeer erkentelijk zijn.

  Wie gaat inhoudelijk in op de eerdere posting van Srika?
  Srika


  Maak melding
 15. In totaal zijn er dus reeds 7 politieke partijen die willen gaan samenwerken , en hebben ze zeker nog de ABOP hierbij nodig om een meerderheid te kunnen halen.

  Wie denkt er nou dat Brunswijk zijn politiek succes met 7 anderen zou willen delen, terwijl de ABOP en de NDP met evt DOE meer te bieden heeft.

  Ik verwacht heel veel ellende, gesteggel en gedonder met deze combinatie van struikrovers en zal het volk na bepaalde tijd terug bij af zijn.

  Als deze mensen aan de macht komen zullen de ontwikkelingen die nu gaande zijn in Suriname direct worden gestuit !

  Ik zie als vb dat Randjitsing nu opeens watertonnen (gebruikte olievaten met een likje verf van buiten) uitdeelt aan z’n buurtgenoten in Commewijne, terwijl Bouterse aan de mensen zegt; jullie krijgen stromend water van de SWM.

  Wat heeft deze man al die tijd voor z’n directe omgeving gedaan ? Die roestige olievaten lossen het waterprobleem zeker niet op voor dit district.

  Ik hou dus mijn hart vast wanneer deze mensen het voor het zeggen zullen hebben in het land, want de Suri’s zullen er zeker niet beter van worden.

  De keus is aan u, volk van Suriname !


  Maak melding
 16. Er zal pas sprake zijn van “verandering”als de oude politieke garde plaats maakt voor gedreven jonge technocraten die Suriname willen en kunnen veranderen.
  Oude lieden doe een stap opzij en begeleidt de jonge garde die graag wilt werken aan een verbeterde Suriname voor iedereen, die willen afrekenen met de oude politieke instelling.

  En dit zie ik echter niet gebeuren. Want de honger naar macht is alom aanwezig.
  Somo 70+ en de anderen wilt weer in het machtscentrum plaatsnemen voor eigen belang want dat zit ingeworteld.

  Suriname is gedoemd om eeuwen door te gaan op dezelfde voet.


  Maak melding
 17. 29 mei 2014

  Mensen, graag de onderstaande zienswijze van Srika even goed doorlezen. Graag dan inhoudelijk reageren.

  Een coalitie reeds voor de verkiezingen gevormd, of een coalitie die na de verkiezingen gevormd wordt?

  Wettelijk en strategisch gezien een groot verschil in het behouden van individuele partijpolitieke rechten en politieke aanhangers of zetels. Zeker ook op RR- en DR-niveau.

  Onder alle omstandigheden zal de coalitie of de samenwerkende partijen eerst een meerderheid van zetels in de Assemblee van Suriname moeten hebben om in eerste fase te kunnen overgaan tot het kiezen van de president.

  Indien dat niet lukt, dan oproepen van de nationale vergadering waar RR- en DR-leden mogen meedoen. En dan wordt op dat moment de coalitie gevormd voor de verkiezing van de president, maar draagt in zich een verzwakte entiteit, geconstrueerd conform de etniciteit van de politieke groep, met potentie tot uitstroom naar de andere groep (MC).

  Dus de verkiezing van de president van Suriname kan in 2015 heel lang gaan duren.Misschien, voor de toekomst, toch denken aan een andere kiesstelsel!!

  En stel nu voor – dit kan ook realiteit worden – dat de MC een meerderheid in de Assemblee krijgt en Santokhi via de RR en DR vergadering gekozen wordt, zal Santokhi mijns inziens niet kunnen regeren. Ik denk, dat de MC dan in de eerste vergadering van de nieuwe Assemblee, met succes een motie van wantrouwen indient.Zij hebben trouwens in zetels een meerderheid in de Assemblee. Wat wordt dan het gevolg voor Suriname, als land? Misschien een referendum voor een nieuw kiesstelsel?

  Maar onder alle omstandigheden wordt de NPS de LUL!! Die zal binnen haar coalitie als eerste uiteen vallen!

  En Paul Somohardjo las’ ing fis’olo en las’ sapakara nanga lanser!

  En misschien toch niet ‘vies’ om Brunsie (dan) te vragen tot samenwerking, binnen de Mega-Combinatie.Want voor hem moet en zal het presidentschap van een coalitie de motivering zijn om in die regering te mogen meeregeren, d.m.v. enkele ministers die hij mag aanwijzen.

  Zoeken jullie toch maar een ander waarderingsstelsel van minpunten voor Srika!
  Srika


  Maak melding
 18. @Srika, wie gaat inhoudelijk in op de eerdere
  posting van Srika?

  Srika, dat is te veel eer, zo belangrijk ben jij en is de mening van jou toch niet?, in ieder geval niet het artikel waar jij op denkt te moeten reageren met een partij semi-intelligent in de 3e persoon geschreven geleuter, kenmerken van een egocentrisch ingestelde narcist. Op het moment dat jij als een normaal mens in de ik vorm je eigen mening verkondigt kun je een reactie verwachten


  Maak melding
 19. Nieuw Front, PL, BEP en KTPI, wij wensen jullie veel succes!
  IN GEDACHTEN BLIJVEN HOUDEN : Bijna alles wat u doet is onbelangrijk, maar het is erg belangrijk dat u het doet.


  Maak melding
 20. Ze gedragen zich als een overspelige vrouw die een pakslaag krijgt en vervlogens alle, let wel alle schuld bij de man legt hihihihihihihihihihiiii

  Sari als ik het goed begrijp dan mag je een overspelige vrouw een pak slaag geven en vervlogens alle, let wel alle schuld bij de man legt hihihihihihihihihihiiii Wie is nu in overtreding van de wet,overspel is bij de wet niet strafbaar een vrouw een pak slaag geven is strafbaar/huiselijk geweld een vrouw mag doen en laten wat ze wil met haar body het is van haar gaat ze vreemd laat haar dan los een vrouw pleegt overspel omdat de man haar te kort doet dan zoekt ze het wel elders omdat de man een klootzak is wil hij de vrouw een pak slaag geven stoer hoor de man moet zich zelf een pak slaag geven omdat hij de vrouw niet kan/wil bevredigen vervlogens alle, let wel alle schuld bij de man legt hihihihihihihihihihiiii heh Sari,,,,SARI JE RUIKT STERK NAAR PAARS,,,,,,,,,,,,,,,,,,SARI TORIE


  Maak melding
 21. Opfrisser : NDP kon alleen regeren mbv een samenraapsel aan partijen nl. NDP, KTPI, ABOP, BEP, NS, Palu.
  Dus paars steek de hand in eigen boezem : de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  Ideaal zou zijn een tweepartijen-stelsel op ideologische grondslag zijn maar dat is nog te ver weg vrees ik.
  Helaas piekie-pikie-pre is voorlopig de realiteit in Su.


  Maak melding
 22. @SRIKA
  Ik heb niet de intentie iets van u te weerleggen. We zijn het namelijk redelijk eens met elkaar. Politiek waar ook ter Wereld is een macaber spel. Suriname is echter wel een tobpunt qua politiek bedrijven.

  U focus op de term “science based” en de rariteit van die term wil ik wel proberen toe te lichten.

  Rationeel gezien weet Santokhi dat hij het enige reële alternatief voor Bouterse is.
  Rationeel is hij echter ook BANG dat Suriname nooit een Hindoestaan zal verkiezen als President (ondanks dat er vele presidenten van Hindoestaanse afkomst in de regio zijn). het voorgaande weet ik met grote zekerheid.
  U ziet ook hoe hij bezig is met zijn deur aan deur harts & minds campagne is(Canvastechniek, luisteren naar de kiezers zonder te veel te zenden, zaadjes planten. U ziet ook hoe extreem de etnische kaart tegen hem uitgespeeld wordt zonder dat hij daar zelf aanleiding toe geeft.

  Santokhi weet ook dat hij wel hersens heeft maar verder het charisma van de krant van gisteren. Ten aanzien van bevlogenheid, charisma, bespelen van toehoorders, sympathie legt hij het af tegen over Bouterse. Hij moet dus alle technieken en kennis verzamelen om een kans te maken in verkiezingen en om alle populistische valkuilen te omzeilen. Hij zal ongetwijfeld spindokters gaan inzetten ter verbetering van zijn profiel.
  Strategie en tactiek zijn ook science tools die ingezet gaan worden.

  Met science based brengt hij een aantal nieuwe verkiezingstechnieken naar Suriname:

  1) veel meer analyse van het speelveld.
  2) de sluipende tegencoalitie nu die vorm krijgt.
  3) een tegencoalitie die nu niet, zoals door Venetiaan geleidt, als een anti Bouterse campagne geleid mag worden maar als een verbroederings- en toekomstgerichte campagne.
  4) het samenstellen van een serieus verkiezingsprogramma dat na de aanslag van het populisme en loze beloften voor de kiezers nog overeind moet staan. kort, bondig en begrijpbaar voor iedereen (is heel moeilijk).
  5) het samenhouden van de coalitie waardoor respect en onderhandelingen op de vierkante millimeter noodzakelijk zijn.
  6) aanwenden van nieuwe resources voor de verkiezingen zodat het publiek gaat begrijpen dat men niet alles voor niets kan krijgen maar dat men samen met Santohki aan de slag zal moeten (een paar jaar zuur voor het zoet).
  7) overtuiging van de nieuwe kiezers voor iets wat als oude corrupte politiek afgeschilderd zal worden.
  8) statistiek en rekenkunde om het rare kiesstelsel met verschillende kiesdrempels te verslaan.
  9) op een niet confronterende wijze goed documenteren wat Bouters en nu van gebakken heeft. Hoeveel beloften gerealiseerd zijn.
  10) De strijd aan gaan met de emotie en antigevoelens die er nu zijn jegens Hindoestanen.

  Persoonlijk ben ik er wel van overtuigd dat Santohki zal kunnen winnen. Niet omdat hij zelf wint maar dat Bouterse zich zelf al verslagen heeft.

  Het eerste stukje science (rekenkunde) is deze samenwerking van het Mamoetblok. DOE en NS kunnen een redelijk alternatief in het midden vormen. KPTI Nieuwe Stijl kan goed bij ABOP terecht (wordt ABOP multi etnisch in het eigen territorium) en PALU verdwijnt van deze aarde omdat de NDP het alleen zal willen bewijzen.

  Een volgende stukje science zal zijn hoe de Hindoestanen die de NDP gaan verlaten te accommoderen zonder dat dit tot onrust onder de partners leidt. Dat de veel Hindoestanen de NDP en BVD de rug toe zullen keren staat vrijwel vast. De VHP wordt dan echter wel een heel dominante factor het geen de anderen niet lekker zal zitten.

  Santhoki studeert overal ter wereld (VS/antillen/India/Nederland)op campagnetechnieken en financiering. Hij zal die technieken ook over moeten brengen op zijn wat meer traditionele (verdeel en heers/ machtspolitiek) georiënteerde partners.

  De bulk van de science zal echter gaan zitten in de bouw van een charimatische, aanvaardbare, politieke leider voor IEDEREEN.


  Maak melding
 23. Laat het duidelijk zijn. Als de oppositie aan de macht komt gaat het economisch bergafwaarts met Suriname.Belangen van Surinamers die door deze regering met ferme worden beschermd zullen door de nieuwe machthebbers in de uitverkoop worden gedaan aan Nederland.Nederland wil op de hoogte zijn van alle roerende en onroerende bezittingen van Surinamers.Santokhi en zijn mannetjes zullen Nederland vrije toegang geven tot de informatie.Ook familiebezittingen zullen aan moeten geloven.Surinamers zijn gewaarschuwd.


  Maak melding
 24. Alles is beter dan de combinatie NDP/ABOP, deze combinatie wordt geleid door een zichzelf amnestie verlenende verdachte van zwaar strafbare feiten en een zichzelf gangster noemende geld strooiende blaaskaak. Deze twee ‘heren’ kunnen het Surinaamse volk onmogelijk inspireren of stimuleren om eerlijk en hard te werken om het land vooruit te helpen.


  Maak melding
 25. ik bezit alles en nog wat,,maar ben totaal niet bang om alles door te spelen aan de noord-zee..

  ik heb niks te verbergen,,behalve mensen die op ,,de vlucht zijn,, bang zijn,voor hun door kurruptie diefstal verkregen rijk-dom die mensen poepen in hun broek na de verkiezing 2015..

  wie oprecht eerlijk is,hoeft niks te vrezen..

  ik wil een nieuwe regering,zonder boeven,crieminelen,rovers,veroordeelden,verkrachters,bankrovers..

  alleen dan heb je welvaart weelde..


  Maak melding
 26. JAja, HENKESEN en zie daar toch hebben ze meer gerealiseerd dan alle vorige regeringen voor land en volk of wou jij dat ontkennen en als je dat doet ben je erger dan wie en wat dan ook in SU.


  Maak melding
 27. waardeloze combinatie
  een bij-elk-geveegd-hoopje-verliezers
  Die 15 jaar niets hebben gepresteerd
  en dan zitten ze te klagen over PL
  na din sem man dis e wroko same nanga PL


  Maak melding
 28. Rafique en Boegroe, Bouta zou ook nooit, never, nunca, jamais samenwerken met de PL (Somo) en A Combinatie (o.a. Brunsie), want ze hadden geen visie en God kon toch nooit zo’n hekel aan Suriname hebben dat uitgerekend dit waardeloze deel van het Front weer in de coalitie terecht kwam? Toen puntje bij paaltje kwam omhelsde Bouta uitgerekend hen op het plein en was het volgens zijn dik betaalde bisschop Gods werk. Wel, jongens, nu is het ook Gods werk dat de verloren zonen naar huis terugkeren.


  Maak melding
 29. Men moet actie ondernemen want het duurt veels te lang dat er geen Ollandse ambassadeur in Su manifesteert !!!
  Dat kan en mag niet , mien jong !!!
  Alle water-ballen verzamelennnnnn !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ
  DOSSIER SURINAME VRIJ !!!


  Maak melding
 30. Indien mummi/dummi wat te betekenen heeft , waarom treedt mummi/dummi’s KTPI niet uit de huidige regering ???
  Grapjas , neemt voortaan extra-pampers mee , want jij lekt!!!


  Maak melding
 31. als deze mensen aan de macht komen voorspel ik chaos in suriname .pl en de vhp zullen naar hun soort kijken en dat gaat zeker een gevaar vormen .de nps ,ndp zijn partijen die van alles in hun gelederen hebben en dat zie je niet in de pl en vooral de vhp .het is echt niet goed voor dat land .
  zie wie er in het parlement zit van de vhp .je ziet geen mix niks er van .een weerspiegeling van suriname zie je niet je ziet zuidazie in de vhp .in de nps of de ndp zie je alle vertegenwoordigers van de natie je ziet een mix van bevolkings groepen .ja het maakt mij zeker kwaad als ik mensen als randjietsingh moet horen zeggen in het parlement dat de hindustaan werkt , waar ben je mee bezig met je uitspraken .deze man weet niet dat hij geesten gaat oproepen die hij echt niet zal kunnen bezweren .wij leven echt niet in india of pakistan je bent in een multiculturele samenleving om dat soort uitspraken te doen
  wij moeten het samen doen .als surinaamse nederlander wil ik graag zien dat suriname een eenheid vormt maar niet dat er aparte politieke partijen bestaan ,dat is niet goed voor de samen leving .je ziet duidelijk dat de hindustaan zijn eigen groep wil vormen ,in zowel het land als in het parlement .waar zie je de hindustaan als er optochten zijn ,carnaval,ketikotie ,wandelmars ,bij vele feestdagen zie je ze niet .zo vormen wij geen natie maar apartheid .verander jou mentaliteit van denken en doen .je mag en moet je cultuur behouden zonder tweifel maar het is geven en nemen in een multiculturele samen leving .ik ben zeker trots op de wijze hoe de andere partijen zich manifesteren
  de vhp mag van zowel de nps als de ndp leren hoe je moet samen werken .het is geen verbroedering wat de nps en de vhp onder aron en lachmon veerstelden van apart met eigen bevolkings groepen , zie ook pl .weg met dat soort verbroedering weg met die gedachten worden jullie vhpers wakker zo vorm je geen natie .je vormt apartheid .overal zie je in suriname hindu beelden langs de straat het kan niet .in nederland of enig westerse land zouden ze het niet durven om beelden overal neer te zetten als wat er in suriname gebeurt .er moeten wet en regel komen om dit fenomeen uit te banen . wij leven niet in zuidazie .


  Maak melding
 32. De oude boeven van nieuwfront hebben zich in en nieuw jasje gestoken en denken dat het surinaamsevolk daarin trapt. We zijn de daden van deze rovers niet vergeten .
  Santhoki van de Verenigde Hindoestaanse Partij gaat naar het buitenland praat met hoge ambtenaren alsof hij president is en alle Surinamers vertegenwoordig. Geschiedenis leert ons om de toekomst te voorspellen moet je naar het verleden kijken en het verleden zegt ons dat de VHP de etnische partij slechts de belangen van één groep heeft behartig en dat zal altijd zo blijven. Dat de VHP haar naam heeft verandert naar alle poppetjes en structuren zijn het zelfde gebleven is om zand in de ogen van de kiezers te strooien. Santhoki geeft tijdens zijn bezoek in het buitenland duidelijk aan hij vertegenwoordig de Verenigde Hindoestaanse Partij
  Maar is slinks genoeg om in wij vorm te praten als of hij om derest geeft. 5 jaar geleden in nieuwfront was Santhoki duidelijk wie hij vertegenwoordig ik hoop dat creoolse volk niet in de slangenkuil trappen. Van de werkeloze uitkeringtrekkende waterkanters weten we als dat ook alvertegenwoordig Santhoki één groep en werk voor één groep maak hun niks uit. De haat van sommige creolen op waterkant tegen Bouterse is zo groot dat het hun gedachtegoed vergiftig om naar het algemeen belang te kijken. We moeten niet vergeten dat de Hindoestanen hebbende creolen altijd vertrap in hun woorden dat de creolen lui zijn en dat ze Suriname niet kunnen besturen en dat het met Suriname in creoolse handen slechter gaat en alleen de heilige redder de Hindoestanen zijn in staat om Suriname naar de top te brengen. De Hindoestanen zeggen dit in subtiele woorden vraag maar aan de Nederlanders op je werk. Voor de Surinamers die de sprookje woorden van de Hindoestanen geloven dat alleen Hindoestanen Suriname beter kunnen maken hebben geen vertrouwen in hun eigen kunnen en hoeven alleen maar te zeggen kijk naar jou broertje Guyana. Guyanezen Hindoestanen gebruikte dezelfde woorden dat alleen hun Guyana beter kunnen maken en na een coup kregen ze alle macht in handen en moet je zien die Guyanezen hebben het zo goed dat ze naar Suriname Vluchten om te blijven. Sterker nog alle Guyanezen in Suriname neutraliseren zich en nemen de Surinaamse paspoort. Deze Guyanezen zijn zo blij met de rovers bende in Guyana dat ze niet terug willen naar hun eigen land maar hier willen blijven. Wie van Suriname een 2de Guyana wilt maken moet massaal op de vhp stemmen dan kunnen de Surinamers zelf massaal naar Frans Guyana of Caribische gebieden vluchten wanneer Santhoki en zijn rovers klaar zijn met Suriname. De Haters mogen alles zeggen over de ndp maar ze ook toegeven dat het een echte multiculturele partij is waarin alle groepen zijn vertegenwoordig. De Hindoestanen in de ndp hebben ministersposten en zijn samen met alle groepen in alle instantie namens de ndp flink vertegenwoordig. Wie naar het verleden en het geschiedenis van de vhp kijk zal zien dat de vhp in haar bestaan nog NOOIT (een niet Hindoestaan) een ministerspost namens de vhp heeft gegeven om de vhp te vertegenwoordigen binnen een coalitie van partijen omdat al die VHPers uit Hindoestanen bestaan. Wie nu naar de vernieuwde kijk zal zien dat alle poppetjes en structuren binnen de vhp hetzelfde zijn gebleven en je kan de toekomst voor 99,9% voorspellen wie in overvloed alle ministersposten en belangrijke posities namens de VHP zal vertegenwoordigen. Kunst is om het volk zo gek te krijgen doormiddel van leugens en bedrog om massaal op de vhp te stemmen.


  Maak melding
 33. @ surinedl

  Wat een bangmakerij en racistisch gezwam in de ruimte!!!
  Weet dat de ndp corruptie faciliteert dwars door alle bevolkingsgroepen heen hetgeen een zeer grote omvang heeft. Ja dat is de werkwijze van ndp, integratie van corruptie ongeacht kleur, ras etc.. Deze zelfde mensen en de meeprofiterenden die allemaal aan het corruptie-infuus liggen, zullen weer paars- parasiet stemmen.
  Tegelijkertijd stelt de ndp (ref. Apintie/ recent intervieuw met mrs. Alberga met prof. Schalkwijk) dat zij erop uit is de economische macht van de hindostanen te breken (citaat Schalkwijk).
  Limbo met zijn ophitsende raciale uitspraken, Belfort recentelijk met zijn racistische en splijtzwammende opmerkingen. Bewijzen te over.
  Je doet er goed aan ook hiervan goede nota te nemen.

  Ooit van vrijheid van godsdienst als grondrecht gehoord???
  De overheid zou nimmer verbieden beelden van Maria, Jozef of Islamitische of Joodse symbolen of van welke godsdienst ook, langs de weg te plaatsen indien daarom verzocht werd door de betreffende christelijke of andere geloofsbelijders.

  Evenals andere landgenoten ook het slachtoffer van selectieve waarneming leidend tot racistische uitspraken met als doel bangmakerij en het eigen volk tegen elkaar op te zetten?
  Schaam je toch man of vrouw!!!!!!!!!!


  Maak melding
 34. Politiek gezien een goede zet. Nou zal de NDP haar pijlen op meerdere partijen moeten richten tijdens de campagnes. Wat weer meer werk inhoudt voor de spin-docters.


  Maak melding
 35. de rovers zij terug lees hun daden!
  Grootschalige corruptie in laaste dagen van kabinet Venetiaan
  President Bouterse bracht gisteren aan het licht dat slechts 5 dagen voordat regering Venetiaan aftrad er waarschijnlijk een grote corrupte deal is gesloten. Een brug over de Saramacca Doorsteek die in eerste instantie begroot was voor 26 miljoen SRD werd plotseling voor 60 miljoen SRD :huh: gegunt aan een aannemer. En dit ondanks de nieuwbakken president Bouterse belde naar vice-president Sardjoe om te vragen zulke grote projecten over te laten aan de nieuwe regering die over enkele dagen zou aantreden.
  Regering Venetiaan wilde daarvan niets weten en drukte de aanbesteding voor 60 miljoen SRD gewoon door. Op deze manier is de staat Suriname nodeloos voor 30 miljoen SRD benadeeld.
  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7797:ministers-kabinet-venetiaan-kregen-elk-twee-percelen&catid=73:binnenland&Itemid=65


  Maak melding
 36. @niks gaat boven de waarheid

  DE gehele surinaamse bevolking is benadeeld door BOUTA, je baasje !
  Je baasje heft de surinamers heel veel leed aangedaan en wie denk je dat rondloopt met Amnestie?!
  Juist geen VEnetiaan want die heeft niks fout gedaan!

  En kijk maar naar je lijder…beweerd zo ‘onschuldig’ te zijn maar moet ten koste van alles Amnestie hebben !
  Hij denkt zeker dat amnestie iets is voor ‘machtige’ lijders zoals hem ….hahahaaaaaa…hoe komt het dat andere leiders in de wereld deze eer niet aannemen?!
  Wel deze eer van amnestie hebben is bestend alleen voor de criminele lijders van de arme CARICOM,ACP EN UNASUR LANDEN !!!!Je baasje is het bewijs ervan !


  Maak melding
 37. Dit is in ieder geval beter dat wat er nu zit. Laten we hopen dat ze inderdaad de meerderheid halen, de president en de vice-president uit hun midden wordt gekozen. De amnestiewet wordt ingetrokken en alle boeven en bandieten worden veroordeeld. En niet in de laatste plaats terug te gaan naar het parlementaire systeem van voor 1986. De president heeft teveel macht en gedraagt zich als een absolute vorst. Een aanrader: een bijzondere rechtbank in het leven roepen om alle misdaden te veroordelen.


  Maak melding
 38. Ik mis de intellectuele opmerkingen van de Molenaar op de verschillende onderwerpen. Waar is hij of zij. Hopelijk niet de mond gesnoerd.


  Maak melding
 39. Waterberg weest verstandig. Bekijk het per moment met deze personen, situatie, geschiedenis met ieders mogelijkheden en ieders onmogelijkheden.


  Maak melding
 40. Bravo remember hoe goed de verhouding was met NF en hun strijd voor de democratie/rechtsstaat, was ook jouw strijd/onze strijd. De strijd is nog steeds gaande tegen DDB/Machtsstaat.

  Vergeet niet hoe de verhouding was van Farao/oude politieke partijen/NF met Mozes/Bravo die ook geholpen heeft de rechtsstaat en democratie terug te hebben gebracht met de jungle Commando.

  Bravo/ABOP-ers. Je/Jullie moet/en het ijzer smeden als het heet is.
  Tijd en het moment vallen nu heel goed. Samenloop van omstandigheden zijn nu heel goed om de knock out uit te delen en Surinamers te laten zien en te geven waar het recht op hebben, de rechtsstaat/democratie, Trias Policita: wetgevende macht, uitvoerende macht en rechterlijke macht, Grondwet van de Republiek Suriname.

  Let op!
  Wachten tot na de verkiezingen van 25 mei 2015 kan ook betekenen, dat het Mamoetblok je/ABOP niet meer nodig heeft en zie dan wat dat voor de ABOP-ers betekent. Stilstaan is achteruit gang. Vooruit kijken waar je/jullie beste kansen liggen hoeft niet zo moeilijk te zijn, ook omdat je ook aan de lijve hebt ondervonden, wat DDB je heeft aangedaan.

  Maak het voor de Surinamers, democraten niet moeilijk om te zien, waar je/ABOP voor staat.


  Maak melding
 41. Wat een hoop mensen niet begrijpen, is dat d.m.v. samenbundelen een einde kan komen aan dit corrupte regieme met aan het hoofd een moordenaar die nooit president had Mogen worden van dit land, waardoor het imago van dit land grote schade heeft opgelopen zowel nationaal als internationaal, en hopelijk zal er nu afgerekend worden na 2015 met die omstreden amnestiewet, en zal de rechterlijke macht en democratie hersteld worden, en gerechtigheid komen, om deze moordenaar alsnog voor zijn daden te laten boeten, zodat het 8 decemberproces einderlijk eens afgesloten kan worden.


  Maak melding
 42. direct na de verkiezing,moet onmiddellijk de amnestie-wet NIETTIG verklaart worden en een wet uitlevering in het leven geroepen worden.,,zodat je een ieder die een misdrijf heeft begaan kan uitleveren aan het buitenland..

  sme moet geen misdadigers in het land beschermen..


  Maak melding
 43. de Combi-Chan wil (en terecht) DADA & zijn Matties weg, want, het kost klauwen met geld deze schaduw-amnestie-regering!

  Lonnie >> voelt zich zeer beledigt <<, als zou hij geen visie hebben en daagt DADA uit *A Tori Spang*!

  Combi-Chan wil de huidige kiesstelsel aanpakken, '''over mij dead body,,, zegt Lonnie,..ergo geen huwelijk tussen Abop & Combi-Chan, maar dan, hoe staat BEP hier tegenover, immers, ook zij "genieten" van 1 stem telt voor 3!

  anyhow….zie hier de geboorte v/e andere Mega-Combinatie waarvoor zeer dank aan de Macabere-Selfish-Ingi-Boi 🙂


  Maak melding
 44. Met de formatie van dit monsterverbond zijn we weer een eind richting de bodem van de politiek-ethische ladder gedaald. Pre-elctorale partijverbindingen moeten als je het mij vraagt verboden worden. Wat nu gebeurt is het volgende. Ik wil in de politiek, stiekem wil ik eigenlijk DNA-lid of zelfs minister worden, dus richt ik een politieke partij op en verbind me aan een kanshebber, bijvoorbeeld aan de VHP of NDP. In dat verband maak ik afspraken waarbij mijn plek in de DNA verzekerd is, minister kan ik later middels onderhandelen en chanteren nog worden. Na de verkiezingen blijkt dat ik maar 1 stem heb behaald, namelijk die van mezelf of tenminste de kiesdrempel niet gehaald heb. Daar hoef ik me niet druk om te maken want mi torie seti kaba! Kijk maar naar DA en SPA in het Front. Ik ga 5 jaren in de DNA zitten, hoef niets te doen en krijg toch betaald met alle extras van dien. Ik vind dat elke partij op eigen kracht de verkiezingsstrijd moet aangaan, met argumenten, met een eigen politiekprogramma, een eigen ontwikkelingsplan dus op eigen kracht stemmen binnen halen en de mensen zelf uitleggen wat ik voor Suriname ga doen en niet als een koepari blijven zuigen en plakken aan andere grote partijen. Het feit dat die grote partijen zich dat laten gebeuren geeft eerder hun zwakte, angs en onzekerheid over de uitkomst van de verkiezingen aan. Dat Santoki mee gaat in dit debiele spel vind ik zeer zwak. Hij is blijkbaar ervan overtuigd dat de VHP niet instaat is om op eigen kracht een tegenwicht tw kunnen bieden aan de NDP en/of de ABOP. Rusland geeft blijk van het gebrek aan zelfrespect dat heerst in de NPS. Nadat Somo eigenhandig de NPS heeft gedegradeerd tot een liliputter in de politiek lukt het hem nog om die gasten mee te krijgen. Hoevaak moet Somo deze partij nog voorliegen, beledigen en afbreken? Winston en Castelen doen uit puur lijfsbehoud mee, want wat moeten ze gaan doen als ze niet worden gekozen? Buiten de politiek stellen ze niks voor. Soemita heeft gewoon last van dementie, zijn partijgenoten die met hem meedoen zijn de eigenlijke mislukkelingen, want Soemita zelf kan het vanwege zijn demente staat niet helpen. De eigenlijke voorzitter van de BEP is Asabina, die voert zijn eigen agenda uit en denkt met zijn welbespraaktheid de binnenlandbewoners een rad voor ogen te kunnen draaien. Ik hoop dat deze regering nog voor 2015 de kieswet verandert zodat het kaf van het koren gescheiden wordt en een ieder een heldere keus kan maken voor een politicus of zijn partij, en niet op de koop toe enkele koeparies krijgt meegeleverd.


  Maak melding
 45. 29 mei 2014

  Beste JoJo,
  Bedankt voor jouw inhoudelijke reactie op mijn posting. Ik heb het met interesse gelezen en kan ver met je meegaan.

  Je zegt uiteindelijk dat:

  ‘Santhoki studeert overal ter wereld (VS/antillen/India/Nederland)op campagnetechnieken en financiering. Hij zal die technieken ook over moeten brengen op zijn wat meer traditionele (verdeel en heers/ machtspolitiek) georiënteerde partners.’

  En juist hier schuilt de ‘dans macabre’voor Santokhi.

  Politieke partijen die in de genen alleen het systeem van verdeel en heerst en of machtspolitiek herbergen, zullen altijd een verborgen agenda met tegenstrijdige belangen blijven koesteren. Een eenduidig algemeen belang zal hier niet het fundament vormen en Santokhi schragen naar het presidentschap toe.

  Want een oude vos verliest zijn streken niet en een oude hond kan je geen nieuwe trucjes bijleren. En in de korte tijd (ongeveer 51 weken) die er nog rest voor de verkiezingen,is de realiteit dat die ‘science based benadering’ niet haalbaar zal zijn. Want uiteindelijk valt men toch weer op het eigen etnisch belang.

  En daar is juist de politieke ruimte voor de MC om zo extra kiezers of gekozen RR- en DR-raadsleden binnen te halen. Een betere axioma wordt hier dan niet denkbaar!
  Srika


  Maak melding
 46. De chaos van de jaren 60 en 70 hebben zich weer gebundeld om Suriname weer te verkopen aan het buitenland en het racisme te laten bloeien in Suriname.


  Maak melding
 47. Dat er op etniciteit gebaseerde politieke partijen zijn in Suriname is alleen maar goed. Dat zal ertoe leiden dat die partijen (en dus ook hun achterban) met elkaar moeten samenwerken. Samenwerking tussen alle bevolkingsgroepen is o.a. wat Suriname nodig heeft. In de huidige regering zie je bvb dat de kleine etnische groep domineert en niet het gewenste kwaliteit aan bestuur kan leveren.


  Maak melding
 48. front heeft haar dood vonnis getekend met name de nps en spa .
  ik verzeker jullie allemaal dat alleen de vhp een of twee zetels meer gaan halen dan de vorige keer en dat de pl op haar zelfde zetels blijft .de creolen gaan moeten inzien dat dit een etnisch stemgedrag gaat vertonen .het volle verstand van de creolen moeten zijn dat ze op de ndp gaan stemmen en dat bij bep de mensen massall op abop gaan stemmen .op dit moment is de vhp de lachende derde daarna de pl .
  er wordt een etnisch politiek gevoerd in suriname waarvan op dit moment de nps hoopt dat de mensen terug gaan keren in de nps.maar ik heb mijn zeer grote twijfels dat een verstandige creool dat gaat doen om op de nps te gaan stemmen .
  de vhp de nps en de pl zijn corrupte partijen ze zijn echt niet beter dan mc .niet voor niets had de nps vier zetels in 2010.
  is men de pl vergeten die de nps vier zetels heeft bezorgt .
  gaan de mensen erin trappen vraag ik mij af met name de creolen om op de nps te gaan stemmen wetende dat het deze mensen waren die de belangen van de nps hebben verkwanselt .rusland roept maar een ding ,ze hebben fouten gemaakt leg uit welke fouten en wat ga je nu doen .zelfs dat kan deze rusland niet uitleggen aan zijn achterban .rusland wil de mensen een rad voor ogen draaien ,denkt hij dat de mensen erin gaan trappen nooit .het wordt een etnisch stenm gedrag zeker weten… honderd mie mang .wij creolen zijn verdeeld en daar maakt somo en santhoki dankbaar gebruik van .
  maar ik zeg een ding .bouterse is en blijft de sterke man van suriname .wij gaan 2015 tegemoet en zijn zeer gemotiveerd wij laten ons niet klein krijgen door niemand .het volk ziet wat deze regering doet en dat moet winst opleveren bij de komende verkiezingen .
  strede strede woie no sa vrede bouta na wie vesie mang ..herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding
 49. Srika
  Weer komt u met de mooiste metafoor “Want een oude vos verliest zijn streken niet en een oude hond kan je geen nieuwe trucjes bijleren”.
  Dit is de pest voor het land waarin het machtsdenken van uit etniciteit bijna genetisch opgesloten zit in het (de) DNA. De argwaan is groot zonder dat er echt hard bewijs of redenen voor zijn.

  Ik heb geprobeerd deze regering van dienst te zijn met een zeer interessant plan. Hiervoor met ministers, raadsadviseurs van de President gesproken, de president heeft zelfs een minister (die bevriend was met mijn partner) opdracht gegeven het plan goed te bekijken. Alleen konden en wilden we pas afdragen na prestatie en nadat alles draaide (pakweg $ 3.000.000/jaar). Dat was niet de methode de methode is een paar miljoen vooraf en dan hopen dat het goed komt. Vertegenwoordigers van het binnenland laten je in de kou staan terwijl je ontwikkeling in eigenbeheer brengt omdat je niet vooraf betaalt.

  Bij Santokhi hebben wij allicht een beter gevoel gekregen. Hij gaat discreet en zakelijk om met voorstellen en biedt geen ijdele hoop maar geeft wel antwoord met de beperkingen waar hij mee te maken heeft. De man presenteert zich als een deel van het geheel, zoekende naar draagvlak.

  Ik hoop dat alle richtingen over hun schaduw kunnen en willen springen en daarmee een einde maken aan de roverscultuur die nu zo normaal is. Een cultuur waarin men respect heeft voor zij die het meest weten te roven of wie succesvol zijn in de poederhandel.


  Maak melding
 50. Het is een verzameling van aalen ( logo logo , op z’n surinaams ) in een pot snot !!!
  Enkel vissers uit Urk weten hiermee om te gaan !!!


  Maak melding
 51. Jesus, wat een wollige prietpraat laat die Srika hier weer los, en de laatste alinea slaat werkelijk alles, met zijn “een beter axioma is hier niet denkbaar”,
  Een axioma is een onbewezen stelling, net zo goed als alles wat dit dikdoenerige mannetje hier poneert, alleen gebaseerd op het zijn gelijk willen halen, en weinig op feiten, man doe eens normaal.
  Het zijn net de weersverwachtingen klopt vaak ook geen hol van


  Maak melding
 52. Leuk voor allemaal. Ander deksel maar zelfde pot.

  Wat ik wel even wil delen is mijn verbazing over de NS en hun los \ vast relatie met MC.
  NS is geschoffeerd door de MC (lees dance Pres en Vice Pres). Werden niet serieus genomen en eigenlijk alleen maar goed om quorum te verlenen. Eigenlijk heeft het deel uitmaken van de MC geen meerwaarde gehad voor NS. Waar ik dan ook geen vat op kan krijgen is waarom de DNA leden vd NS niet formeel uit de MC zijn gestapt. Als je toch als een stuk vuil gezien word kan je net zo goed eruit stappen.
  Formeel zou ik als reden naar buiten brengen: “Aangezien de instabiliteit binnen onze partij (NS) een waardevolle bijdrage binnen de MC in gevaar kan brengen, hebben wij uit respect voor de MC besloten uit de MC te stappen. Vanuit de zijlijn zullen we wel constructief de zaken blijven benaderen en immer in het belang van de Suriname handelen.”
  Zo dan ben je lekker vrij van alles en laat je het maar op je afkomen.
  Over het algemeen kan ik me wel vinden in de denkwijze en opstelling van Monorath, maar hier ben ik hem toch even kwijt.


  Maak melding
 53. 01 juni 2014

  Beste JoJo,

  Je zegt zelf dat Santokhi straks zal moeten werken met
  meer traditionele (verdeel en heers/ machtspolitiek) georiënteerde partners.

  Denk jij dat Somo zijn gedrag zal veranderen? Of denk jij dat de aanhangers van de NPS Santokhi daadwerkelijk zullen accepteren als hun politieke leider, dus als president? Of denk jij dat SPA zich zal matigen tegen de terugkomst van Surineds en geven van kansen aan Surineds in Suriname? Of denk jij, dat de VHP zich ruimhartig zal openen voor bijvoorbeeld de creolen?

  (Naast de Surineds, moeten wij de Surinamers in de USA en de rest van de wereld niet vergeten!)

  Srika vindt het jammer dat jij geen succes hebt gehad met jouw investeringsplannen in Suriname.Maar jij bent niet de enige! Srika kent een aantal gevallen waar het zo mis is gelopen dat deze Surineds voorlopig niets meer willen weten van Suriname en liever elders in de wereld hun geld, kennis en vaardigheden gaan investeren. Eerdere regeringen van Suriname hebben dit ontmoedigingsgedrag ook vertoond.

  T.a.v. vertegenwoordigers van het binnenland is het gewenst niet paternalistisch over te komen en eerst de tradities van de doelgroep te kennen en goed te netwerken. Anders krijg jij ze niet mee! Voor een volgende poging, vraag Srika maar gerust om advies.

  Ik heb verder geen behoefte om diepgaand op @Hans te reageren. Geen inhoud in zijn posting en het is jammer dat @Hans niet begrijpt waarop de ‘axioma’ slaat.@Hans, Srika gaat geen conflict aan, maar probeert alleen maar jou te prikkelen inhoudelijk op een posting in te gaan Al vind jij mij maar een ‘derde persoon’ – al vaker gehoord -, probeer dan toch naar die ‘derde persoon’ inhoudelijk te posten. Misschien prikkel jij zo die ‘derde persoon’ om eens te posten in de ‘eerste persoon’.

  Sinds 2006 probeert Srika zeer eenvoudig en objectief te schrijven, zodat een ieder de posting kan begrijpen en hierop inhoudelijk kan reageren.

  @Hans, hoe wiskundig worden nu de onbewezen minpunten voor Srika?
  Srika


  Maak melding
 54. @Srika
  Ik ben er van overtuigd dat Santokhi zal trachten ruimhartig te zijn ten aanzien van andere partijen. Dit is een politieke wetmatigheid.

  Paternalisme werkt vrijwel nergens en zeker niet in een maatschappij met heel erg lange tenen en een collectief heel lang en divers geheugen.

  Helaas zijn velen in de diaspora of niet bij machte over verschillen heen te stappen, te eigenwijs of te gefrustreerd om te kunnen beteken voor het moederland. Hun tongval of verkleuring is voor vellen in Suriname al genoeg of hun als geldboom of als neerbuigend te benaderen. Je maakt voor velen weinig kans van uit het buitenland.

  De ondernemers en adviseurs van deze regering zijn alleen binnen gelopen en zijn succesvol geweest. Er zijn mensen die minimaal $ 100.000/ week binnen geharkt hebben. Die willen alleen meer en doen geen zaken met kleine partijen.
  Of denk eens aan een Jozefzoon die na zien Pensioenen nu stevige honoraria en onkosten rekeningen verzamelt en in maandelijks in het Okura verblijft a euro 400/nacht. Die mensen zien de gewone man en de gewone plannen niet meer.


  Maak melding
 55. Ray ik heb vele reacties gelezen van jou en niks boven de waarheid en nooit gereageerd op jullie poppenkast. Ray je gaat te ver met je racistische reacties. Ray ik hoop dat jou gezond verstand zal werken en jij je racisme weglaat op waterkant,geld zowel voor jou als anderen die op waterkant de boel verzieken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES