dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKetikotifestival Rotterdam op 1 juli in het Wijkpark

Ketikotifestival Rotterdam op 1 juli in het Wijkpark

-

Does Travel - naar Suriname

Jaarlijk wordt op 1 juli het Ketikotifestival gevierd in het Wijkpark aan de West-Kruiskade in het Oude Westen te Rotterdam. Het is de organisatie o.l.v Dreamlife Events wederom gelukt om een gevarieerd programma samen te stellen met muziek, dans en voorstellingen. Om 12.30 op 1 juli uur zal er vanaf het Tiendplein een Brassband vetrekken richting het Wijkpark aan de West-Kruiskade waar om 13.00 uur het Ketikotifestival 2014 zal aanvangen.

Enkele namen uit het programma zijn de kasekoformatie Kankantrie, Kawinaformatie 010, De Dutch Carribean Groove Orchestra en een showcase van de theater-, dans en muziekproductie “Tula, an untold story”. Deze is gebaseerd op de vrijheidsgedachte van de slaaf en verzetsstrijder Tula, die op 17 augustus 1795 de  slavenopstand op Curaçao ontketende. Naast de optredens zal er een exotische markt zijn waar men van heerlijke barbecue tot kleurrijke stoffen en souvenirs kan kopen.

Door de bundeling van krachten en netwerk met de Stichting Gedeeld Verleden en Gezamenlijke Toekomst is er een bijzonder onderdeel genaamd “Back to Your Roots” aan het festival toegevoegd. Het onderdeel Back to Your Roots wordt vormgegeven door een samenwerking van de stichting Rotterdam vertelt en een informatiestand van de stichting Surinaamse Genealogie waar geïnteresseerden stamboom onderzoek kunnen doen. De SRV bus van de stichting Rotterdam vertelt en de stand Surinaamse Genealogie zullen op het festivalterrein te vinden zijn onder de naam Historische Hoek.

Voor meer informatie kunt u vanaf de eerste week juni terecht op de website www.ketikotirotterdam.nl.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES