dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSoemita: intentieverklaring met oppositie geen overstap

Soemita: intentieverklaring met oppositie geen overstap

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – Coalitiepartij KTPI tekent binnenkort een intentieverklaring met een blok van voornamelijk oppositiepartijen. Maar voor KTPI-leider Willy Soemita wil dat nog niet zeggen dat de overstap wordt gemaakt naar de oppositie.

Het is immers ‘slechts’ een intentieverklaring. Echt te spreken over de huidige partners is de partij niet. “Het is geen geheim dat de KTPI niet tevreden is met de huidige samenwerking binnen de Mega Combinatie. We zijn niet in de regering vertegenwoordigd en worden ook niet gekend als belangrijke beslissingen worden genomen. Of de partij tussen nu en de verkiezingen nog in de coalitie blijft, wordt binnenkort beslist”, zegt Soemita tegenover de Times of Suriname.

Het kan bij de komende verkiezingen dus gaan verkeren. Er worden aftastende gesprekken gevoerd en daarbij wordt geen enkele politieke partij uitgesloten. Maar zeker is nog niets. “Bij de komende verkiezingen willen we daarom onze opties open houden. We zullen daarom zorgvuldig nagaan wat de beste samenwerking voor ons zal zijn”, aldus Soemita. De intentieverklaring met onder meer het Nieuw Front is zo’n eerste oefening in het bekijken van de beste optie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Politic without brains! Deze twee SS-ers S oemita en S omohardjo, zijn van het zwaar kaliber LICHTZINNIG. In plaats van te komen met een verkiezingsprogramma – nee daar zijn deze Javanen-misbruikers – te lui en te beroerd voor, komen ze met wie meer stemmen gaat behalen. Koste wat kost moeten deze gedaantes voor de zoveelste maal, misbruik maken van hun stem-vee (principes).

  Al woont pae honderd jaar in een krot, interesseert ze geen biet of moet ie rondkomen van een karig loontje als pinda-verkoper z’n hele leven, hebben ze geen boodschap aan. Laat staan interesse tonen voor andere Surinamers, ho maar ho!

  So mohardjo en So emita, eenmaal ze zo bij mekaar passen en zo op elkander lijken, zouden het beste als combinatie So-So Pae-Mae de komende verkiezingen kunnen ingaan.

  Maar een ding mogen we deze ‘goedkope’ lui wel meegeven: hun verhaal is overduidelijk, anno 2014! Gekker krijgen we het niet voorgeschoteld.

  Front zal als geen ander m.b.t. deze ’toneelspelers’ moeten beseffen dat ‘goedkoop’ vaak HEEEEL ‘duurkoop’ impliceert.


  Maak melding
 2. De Surinaamse politiek wordt gedomineerd door oude fossielen vb. Soemita, Somo, Bouterse, Alibux, Boerenveen enz. Jongeren krijgen nauwelijks de kans om voorzitter te worden van een partij laat staan president. Wat Suriname nodig heeft is een jongeren partij.


  Maak melding
 3. Is deze man nog partij Leider, hauw toch op, die man moet met pension man. Er zijn toch ook geschoolde jonge krachten met frise ideeë. Willy Soemita we zijn je niet vergeten. geeft toch een andere de kans. Kom nauw. Daarom gaat Suriname niet vooruit allen maar ouwe mensen nog in de politiek.


  Maak melding
 4. Willie Boy speelt chantage politiek a la Somo. Is bezig gezag af te dwingen bij Paarse Club. Waarom verklaart KTPI niet uit de coalitie te treden als zij toch niet gehoord worden. Bakba winkritorie.


  Maak melding
 5. soemita joe dotie maar die sabesarie is niet dom ,hij is een slimme jongen en laat zich niet omkopen door front, sabesarie pleegt geen verraad en dat vindt ik klasse .
  kort en krachtig .


  Maak melding
 6. meneer soemieta,,

  ga toch lekker met je klein kinderen spelen man..

  hoelang heb je nog te gaan.

  de afgelopen 50 jaren hebben jou toch geen wind eieren geleverd en de komende tijd zal er ook niet veel veranderen voor jou .

  jou tijd is dus allang voorbij vakel overdragen..


  Maak melding
 7. somo/soemita, deegrol 1 en deegrol 2 hebben altijd meegelift op succes van anderen..ze hebben nooit en te nimmer enig toegevoegde waarde gehad in de ontwikkeling van SU. Mede door chantage en openlijke corruptie heeft deegrol 1 zich flink verrijkt en deegrol 2 dmv corruptie destijds.


  Maak melding
 8. Somo en Soemita.

  Jullie zijn een stelletje politieke JUNKS die niet wil wijken voor de ontwikkelingen en vernieuwingen in de politiek en samenleving.
  Misschien is het jullie ontgaan dat wij niet op oudjes zoals jullie zitten wachten, echter, jullie gedachten passen niet meer in deze tijd van strijdt voeren op basis van kennis en ontwikkeling.

  De tijd is anders geworden maken jullie geen illusie dat jullie nog iets kan betekenen voor de hedendaagse samenleving.
  Ga gerust met pensioen en geniet van de dagen waar je nog leuke dingen kan doen met je kinderen en kleinkinderen.

  HET IS OVER EN UIT VOOR JULLIE BEIDEN, JAMMER MAAR DIT IS DE KEIHARDE REALITEIT.


  Maak melding
 9. Ahahahaaaa men moet doen wat er ook gedaan moet worden om voor altijd af te zijn van deze criminele NDP partij schrijft WAT wel hang al vast je zelf op dan ben jij alvast van die partij af op een ander manier zal het niet lukken ze zullen er altijd zijn coalitie of oppositie who the cap fit let dam where it.


  Maak melding
 10. Soemita: intentieverklaring met oppositie (is) geen overstap.

  Kijken jullie goed naar die foto van het artikel.
  Is dat niet de (kwijlende) (dementerende) SOEMITA?

  Wat doet deze oude SU. fossiel nog op het politieke toneel?

  Waarom komen de geschoolde jongeren met visie van KTPI niet bijeen om deze (dementerende) SOEMITA van het politieke toneel te laten verdwijnen?

  Of wachten ze op FEDI (magere Hein) met z’n (Zeis) om hem persoonlijk te laten ophalen?

  Er is ook een kleine oplossing in deze!
  Geven jullie hem zoveel mogelijk een (Javaanse) met veel kruidnagels.
  Geen (White ox tabak/shag). Want deze is niet meer verkrijgbaar.


  Maak melding
 11. KTPI maakt nog deel in de huidige regering en wordt daarin vertegenwoordigt met een minister op het ministerie van jeugd en sport-zaken en een onder-minister op het ministerie van landbouw veeteelt en visserij .
  Beide bewindslieden werden voorgedragen door de huidige DNA-lid , dhr. Wangsabesarie die tevens ondervoorzitter is van de KTPI .
  Het is voor de mummi/dummi (leest Soemita) een doorn in het oog dat hijzelf niet wordt gekend door de President en daarom zich bezig houdt met rancuneuse actie deze met het oogmerk om dhr.Wangsabesarie een pootje te lichten .
  Mummi/dummi last zich vast aan de KTPI en wil daardoot de Soemita-dynastie in leven blijven houden .
  Politiek-gezien is Soemita”s-KTPI in terminale fase en ironisch genoeg wordt het nog in leven gehouden door de heren Wangsabesarie en Refano Wongsoredjo !!!
  De KTPI kan enkel nog verder strijden en levens-vatbaar worden in de politieke arena mits er een nieuwe politieke elan manifesteert .
  Meer dan 40 jaar hanteert mummi/dummi de voorzitters-hamer en wat heeft hij kunnen realiseren voor het javaanse-volk ?


  Maak melding
 12. Of je bent in de coalitie, of je bent in de oppositie. Je kan niet vanuit beide wallen eten. Als de intentieverklaring wordt getekend door de KTPI, dan pleegt deze partij politieke prostitutie…..


  Maak melding
 13. Wat een rovers nest is dit land.De ene schurk wil de andere opvolgen.En het volk maakt zich ook schuldig aan door op deze criminelen te stemmen.Waar gaat het heen met mijn swietie sranang.


  Maak melding
 14. Indien mummi/dummi zich laat verleiden door Olland-gezinde
  digitarissen om te tekenen voor de zgn. intentieverklaring
  wordt de twee-deling van de KTPI een feit .
  Rest voor mijn persoon nog om de twee KTPI DNA-leden ,respectievelijk de heer Wangsabesarie en de heer Wongsoredjo de zegen te geven om een tweemans fractie in de huidige coalitie te vormen en bij de nog te houden algemene verkiezing op te gaan in de NDP !!!
  Nek’s no fout !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES