Somohardjo ‘gedwongen’ tot spijt amnestiesteun

30

PARAMARIBO, 16 mei – Paul Somohardjo en zijn politieke partij Pertjajah Luhur, PL, zijn gedwongen tot een spijtbetuiging. Dit zegt parlementariër Ricardo Panka (NDP) over Somohardjo’s publieke verontschuldiging voor steun aan amnestie voor Desi Bouterse en anderen. Het Nieuw Front zou de verontschuldiging als eis hebben gesteld.

Een soort voorwaarde voor een ongehinderde terugkeer naar het oude politieke kamp. “Als u wil horen tot onze gelederen, dan moet u zich publiekelijk tegen de amnestiewet uitspreken”, zo omschreef Panka de ‘knieval’ van de gewezen coalitiepartner. Panka zei tijdens de begrotingsdebatten dat het kennelijk begonnen was om een critici de mond te snoeren. Intussen wordt in kringen van het Nieuw Front in alle toonaarden ontkend. Er zouden geen voorwaarden zijn gesteld.

Somohardjo is als politieke meerwaarde zonder meer welkom. “De samenwerking die in het vooruitzicht is gesteld, is op basis van wederzijds respect en zonder enige eis”, zegt parlementariër Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP) tegenover de Ware Tijd. Somohardjo heeft publiekelijk om vergiffenis gevraagd voor de steun aan het wijzigen van de amnestiewet. Hij deed dit enkele dagen nadat PL uit de coalitie was gezet.

30 REACTIES

 1. HOE KAN IEMAND MET ZIJN VOLLE VERSTAND DE DUIVEL DIENEN.

  Het is te gek voor woorden dat een normaal denkende mens de duivel wil geloven.
  Dit gaat mijn verstand te boven en het kan niet zo zijn dat dit ongestraft door laat sudderen in de Surinaamse politiek.

  Er is wel een lichtpuntje bij de hr. SOMO en dat is, dat hij schuld en berouw heeft bekend.
  Hoe zwaar en moeilijk het is voor hem, hij heeft in het openbaar berouw getoond.
  Wij mensen dienen elkaar te kunnen vergeven, want als dat niet mogelijk is, wordt het ook onmogelijk voor een ieder om verder te gaan met ons leven.

  Vergeving is het aller zwaarste daad in ons leven, maar we hebben geen andere keuze. Zo ook wil ik de hr. Somo om te buigen voor de Almachtige God om genade te vragen voor zijn daden dat hij de Amnestywet van de duivel DDB heeft gesteund.

  Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn voor Somo dat dit nooit en te nimmer zal gebeuren om de duivel te geloven.
  Dien het volk van Suriname met alle oprechtheid en wees integer en betrouwbaar voor je land en volk van Suriname.

  EN VERKOOP JE ZIEL NOOIT AAN DE DUIVEL.


  Maak melding

 2. Het hoeft niet waar te zijn maar geeft duidelijk aan in welke staat van ontbinding Sur.bevindt.Somo wist dat hij uit de Mega gegooid zou worden al zou hij voor de NDP willen sterven.Als hij anders had verwacht dan is hij behoorlijk naïef.Men houdt van het verraad maar met de verrader wordt afgerekend.


  Maak melding

 3. PANKA,voor zover wij het weten heeft niemand een pistool tussen de slapen van somo gehouden en hem gedwongen te zeggen dat hij spjit heeft voor zijn aandeel in de bouta amnestie kwestie !!!!


  Maak melding

 4. Ha ha ha ha haaaaaa mie godo, mie gado mie gado Pan-Ka ha ha haaaiii wooooooooooiii. Wat had DiDiBrie en jij Pan-Ka aan Somo gezegd, beloofd om in ’t machtscentrum te komen/mogen. Wil je hiermee aangeven dat dit het gedrag is van jjjjjouw Pank-Ka en deze DiiiiDiiBrie. Pan-Ka wat ben je “groot”. En wat maak je de ndp “groot”. Pan-Ka wat zijn jullie van de ndp klein en zielig. Pan-Ka a sanie foe joe nanga joe ndp k’ba in 2015, alhoewel ik eeeerder hoop. Santhoki power in Amerika met de gesprekken die ja daar zal voeren en in Aruba. Hr Chandrika Santhoki vergeet de Fransen niet, vraag hen de druk op Su regering te voeren/leggen op de spug-held Ronnie op te pakken. En Pan-Ka bewaar de 30 zilverringen van Somo voor Wangsabisarie die niet weet waar ie nu staat. Deze boef Wangsabisarie weet niet of hij KTPIer is of voorzitter KTPI nwe stijl. Pan-Ka verrrrraders zullen altijddddd dar verraadkamp verlaten, na verloop van tijd gaat het verraden aan ze vreten en geven hun ontvangen loon terug. joe laffe BEEST joe Pan-ka/struisvogel joe. Nogmaal de zelfde gedachte en het gevoel die/dat je nu van het FRONT hebt, hadden een paar aanhangers van Somo ook van de ndp. Gelukkig a wintie drai snel en Somo nu zijn B.K nu open doet, waardoor jij Pan-Ka van de zenuiwen de wereld laat weten wat het gedrag van jou en DiDiBrie is. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 5. wat mij betreft is het goed. naki kapa lassi e loesoe borimang tongo. laat borimang maar praten.

  en panka en ndp dienen zoveel mogelijk te vertellen, zij willen zelf geloven wat ze vertellen, zodat het volk het hun ook kan vertellen. later.


  Maak melding

 6. Feit is “gedwongen of niet gedwongen” er is spijt betuigd …. en daar moeten wij het mee doen.
  Ricardo Panka probeert nu zó laf en leugenachtig als hij is,door dit verzonnen verhaal,op te zetten stemmen te winnen.
  It ’s too late!


  Maak melding

 7. HP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft als deel van zijn missie naar de Verenigde Staten (VS) een bezoek gebracht aan het State Department, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij heeft uitgebreid van gedachten gewisseld met onderminister Francisco Palmieri.

  En nu worden de billenknijpers op hun wenken bediend.
  Er wordt gevraagd door betrokkenen “sang a Santokhi sa takie nanga deng mang foe a state department. Oenoe bing kang aksi a mang foe takie djie Dinootje mik deng mang loekoe door de vimgers en seni Dinootje na Srang foe sidong ing strafoe na Sranang”


  Maak melding

 8. zelfs de duivel heeft een geestelijke begeleider in dienst genomen om hem te beschermen tot de wil van het volk,welis waar betaald door de zelfde volk…

  maar de geestelijke welzijn van de duivel is er niet beter van geworden..


  Maak melding

 9. Die kill Panka kletst uit zijn nek. Het Ndp heeft Somo betaald om voor die amnestiewetgeving te stemmen. Iedereen in paramaribo weet dat Somo met alle winden meewaait mits er betaald wordt. Panka is hypocriet


  Maak melding

 10. ” Paul Somohardjo en zijn politieke partij Pertjajah Luhur, PL, zijn gedwongen tot een spijtbetuiging…Het Nieuw Front zou de verontschuldiging als eis hebben gesteld.”

  Blijkbaar had Panka een fles Johnnie Walker op toen hij het bovenstaande verkondigde.


  Maak melding

 11. Maar Santo is naar de VS. A man e taki en taki.

  Wat bespreekt hij. Jongoe!!!! Normale samenwerking in ons

  belang is altijd goed. Dat mag elke volksvertegenwoordiger

  doen.

  Oen loek boen boi!!

  Ik hoop niet dat Su uitverkocht wordt.


  Maak melding

 12. Santhoki gaat Suriname bevrijden van alle bloedzuigers en hyena’s ,..read my lips.Dino is al nummer 1 de rest volgt,..alleen zo kan Suriname eindelijk vooruit gaan.


  Maak melding

 13. Somo alleen weet het, maar hij houdt zich koest hopende dat deze bewering van Panka hem nog ergens uit die duistere ellende zal halen. Misschien kan hij het nog ergens voor of tegen gebruiken. Oude rietstengel die met alle winden mee waait!


  Maak melding

 14. Ricardo Panka is de slapste en meest ondeugdelijke coalitieleider die Suriname ooit gekend heeft. Zelfs Brunswijk heeft ongezouten verklaard dat Panka zijn coalitieleden niet in het gareel kan houden! Somo is gedwongen zich te verontschuldigen, zo wat! Waarom heeft DDB de revolutionaire gedachten in 1988 stop gezet? Ze waren toch uitstekend?


  Maak melding

 15. somo zou sowieso wel spijt hebben betuigd al was het maar om de ndp een hak te zetten.
  in de polatiek gaat het nu eenmaal zo.
  eerst hebben ze schijt , vooral aan het volk , en dan hebben ze spijt, maar niet heus.
  de eerste oprecht politicus moet nog geboren worden.

  zelfs onze lama brunsje heeft spijt.


  Maak melding

 16. In mijn ogen is de WAARDELOZE Somohardjo meer waard dan al de mensen die de amnestiewet gesteund hebben en nog steeds steunen, Panka moet zijn mond in dit geval houden, hij kan beter een voorbeeld nemen aan Somohardjo en ook publiekelijk spijt betuigen voor het steunen van de amnestiewet, dan doet hij tenminste nog iets goeds voordat de vijf jaar versteken zijn.


  Maak melding

 17. hahahahah eerst was Somo een ellendeling hahahaha en nu steunen de lapzwamsen hem hahahaah sommigen hiero zijn 2 mofogongs ai baja,daarom zegt men een Surinamer heeft 2 persoonlijkheden hahahah, dat klopt als een bus.


  Maak melding

 18. Panka en de rest van de amnestiehonden hoe gaat de geschiedenis over jullie oordelen?
  Jullie hebben het onrecht en de moordenaars geschraagd. Er zijn wetten, sociale wetten in het leven. Die kunnen jullie tot de zoveelste generatie nog achtervolgen. En de straf wordt in dit aardse leven betaalt.


  Maak melding

 19. Deze pae heeft zoveel doden op zijn geweten.
  Dat weten veel mensen op dit forum niet.
  Zijn comparant kan dit goed na vertellen.
  Deze man gaat over lijken heen en is een racist.
  Bij deze man stinkt het van alle kanten en krijg de kans om zich te beteren maar doet hij dat niet.

  Hij valt later zelf in een kuil.


  Maak melding

 20. Wie niet bijelkaar hoort zal niet bijelkaar blijven. Wie had dat eens gezegd ? Wel Somohardjo hoorde daar niet thuis en is nu waar hij wel thuishoort.

  Somohardjo is een politicus met ervaring en hij doet aan politiek. A MANG BIGI YERE.


  Maak melding

 21. Net wat oud parlementsvoorzitter Wijntuin zegt: Paul Salam Somohardjo is “de as van het kwaad”. Wie vertrouwd deze verrader nog?


  Maak melding

 22. el somo heeft tenminste het lef gehad om op te biechten voordat hij heen gaat..,,rein of niet ..

  maar heeft de huidige moordenaar lieger bedrieger ooit wat geZegd wat hij heeft gedaan..

  als deze meneer zo rein zuiver is,waarom heeft hij dan die amnestie-wet aangenomen..,

  waarom durft hij het land niet te verlaten op vrijwillige basis,,

  waarom praat hij niet in het openbaar over alles wat het land aan gaat..

  durft hij deze lijder op t.v. zijn mening te vertalen zijn visie te geven over belijds zaken..

  heeft hij ooit een woordt gezegd over zijn zoon met zijn daden in het openbaar..


  Maak melding

 23. Als Front er alleen maar aan zal denken om met Somo in zee te gaan zijn ze evenzo slecht als Somo,elke partij tot nu toe in Suriname geeft deze onbetrouwbare klojo de kans om macht uit te oefenen.
  Santoki is dan ook niet betrouwbaar als hij in zal stemmen in zee te gaan met Somo.Ach ja NF zal ook wel met de duivel in zee gaan enkel om aan de macht te komen,ik hoop dat het volk ze zal afstraffen en deze NF voor goed van het politieke toneel zal verdwijnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.