‘Overleg moet staking onderwijs voorkomen’

4

PARAMARIBO, 15 mei – Overleg moet voorkomen dat er gestaakt wordt in het middelbaar onderwijs. Dit stelt parlementariër Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP). De dreigende staking op middelbare scholen is niet wat nodig is op dit moment. Als er geschillen zijn, moeten die uitgepraat worden.

“We moeten niet altijd proberen emotioneel te reageren en naar het uiterste middel te grijpen, het staken. We moeten niet in een situatie terecht komen waarbij het onderwijs plat wordt gelegd, maar zoveel mogelijk in overleg met de overheid zien te treden”, zei Panka in het parlement. De staking op het Natuurtechnisch Instituut, Natin, mag niet overslaan naar de rest van het middelbaar onderwijs. Het dreigt wel die kant op te gaan.

De Bond van Leraren heeft de leden opgeroepen voor een vergadering. Hoewel niet alle leraren meedoen, waren nogal wat afwezig op de diverse scholen. Panka verwacht dat zowel de het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling als de vakbond rede aan de dag leggen. Volgens Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) moet ook rekening gehouden worden met de rechten van de leraren. Het had allemaal voorkomen kunnen worden als eerder gereageerd was op brandbrieven.

4 REACTIES

 1. Deze regering regeert ad hoc. Schreeuwt de Nationale ziekenhuisraad in de media, dat ziekenhuizen in problemen komen, doordat de overheid haar rekeningen en bijdragen niet betaalt, dan pas acht men zich gedwongen de betalingsachterstand in te lopen. De regering schaft de subsidie op babymelk af, het volk schreeuwt moord en brand en als beleidsdaad wordt de subsidie weer in het leven geroepen. De docenten hebben een groot aantal grieven, maar pas als er met staking gedreigd wordt, reageert een ‘foetoeboi’ van deze regering. Net als Misiekaba geef ik deze regering een cijfer voor haar beleidsdaden. Een 4, dus zwaar onvoldoende.


  Maak melding

 2. ‘Overleg moet staking onderwijs voorkomen’

  Het had allemaal voorkomen kunnen worden als eerder gereageerd was op brandbrieven.

  Hierin heeft (Guno Castelen) wel een beetje gelijk.
  Maar de laatste dagen/weken reageren of een reactie plaatsen op (waterkant.net) is ook een (ramp) geworden.


  Maak melding

 3. Baja deze regering doet alleen aan incidenten management. Wat ik graag zou zien is een nationale staking. Gooi het land maar plat. Was het alleen maar om deze regering naar huis te sturen.

  Op deze manier regeer je toch geen land.

  – ontevredenheid binnen de werkende bevolking
  – Suriname heeft uitgifte obligaties tw van US. 600 miljoen opgeschort
  – regering weigert oppositie inzage te geven in werkwijze
  – lening op lening worden er afgesloten om sociale projecten te bekostigen. Projecten die niets opleveren.
  – monetaire reserves is met een kwart verdampt
  – oppositieleden worden onder begeleiding van politie uit de DNA verwijderd
  – Zoon president is aangehouden door de VS en levenslang hangt hem boven het hoofd. Ook pappa wordt genoemd in het dossier.
  – president is bij verstek veroordeeld in nederland betreffende drugstransporten
  – niet eens 2% van de paarse verkiezingsbeloftes zijn waargemaakt
  – kritiek op paars gaat gepaard met kogelbrieven
  – om de 3 mnd. vindt er een ministers shuffle plaats en corrupte bewindslieden worden eervol ontslagen met behoud van pensioen of ze krijgen een baantje als adviseur.
  – Suriname prijkt op zo wat iedere zwarte lijst oa. faciliteren van terroristen, kinderarbeid en prostitutie.
  – proces decembermoorden zit op slot. beloofde waarheid en verzoeningscommissie komen als Pinksteren en Pasen op 1 dag vallen

  In een fatsoenlijke natie had iedere president de eer aan zichzelf gehouden, maar frede mang Bouta blijft op die stoel zitten. We weten allemaal waarom.


  Maak melding

 4. Overleg moet voorkomen dat er gestaakt wordt in het middelbaar onderwijs. Dit stelt parlementariër Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP). Hoe dan? Ndp en co is er de oorzaak van dat alles in neerwaarste trend de paarse verdoemenis ingaat. Stijging misdaad en moordgevallen, drugshandel, het aantal verslaafden is verdubbeld,vooral in Paramaribo het binnenland en vele districten,corruptie viert hoogtij etc. vele paarse aanhangers hadden gehoopt op hetgeen hun misleiders hen voorhielden, rust,vrede en voorspoed. Ze ontwaken langzaam maar zeker uit de duistere boze paarse beneveling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.