zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams bedrijf wint goud uit goudresidu

Surinaams bedrijf wint goud uit goudresidu

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 mei – Mijnbouwbedrijf Grassalco wil goud winnen uit door goudzoekers achtergelaten afval. De voorbereidingen zijn al vergevorderd. De voorstudie is afgerond en er lopen afspraken met een afnemer in Brazilië. Later dit jaar moet de productie aanvangen.

Het door de staat beheerde bedrijf verwacht aardig wat te winnen. In gebieden die al zijn aangedaan door goudzoekers blijft veel edelmetaal zitten. Daar kijkt normaal gesproken niemand meer naar om. Grassalco wil een proefproject beginnen te Maripaston, in Para. “Er is winst uit te maken. We hopen, als we op tijd de investering plegen, tot het einde van dit jaar vijf en twintig kilo goud te produceren”, zegt Grassalco-directeur Sergio Akiemboto tegenover de Ware Tijd.

Als het goed loopt, zal het betreffende procedé op andere plaatsen worden toegepast. Grassalco is een uit de as herrezen onderneming. Na wat glorie in de jaren zeventig, dankzij de toen bloeiende bauxietwinning, ging het bergafwaarts. Politieke bemoeienis deed het bedrijf uiteindelijk de das om. De regering Bouterse – Ameerali besloot het bedrijf nieuw leven in te blazen. Onlangs is begonnen met de export van steenslag naar het Caribisch gebied.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Suriname is edelmetaal geil. Toch godgeklaagd dat er uit restjes nog goud wordt gewonnen. Voor dat je het weet veranderd Suriname in een maanlandschap. Ben benieuwd hoeveel liter chemicaliën gebruikt wordt voor een kilo goud. Suriname biedt zoveel kansen om op een verantwoorde manier geld te verdienen, te noemen cassave, bananen, kokos, mango’s of rijst. Vandaag de dag is er enorme vraag naar biologische producten en Costa Rica speelt daar handig op in. Investeerders hebben Costa Rica ook al gevonden. Goud is gedoemd om te mislukken en Bouterse weet dat dondersgoed.


  Maak melding
 2. Mijn GezondVerstand zegt mij dat regering Bouterse Flink genaaid is door het Canadese bedrijf LAMGOLD. Venitiaan had een deal van 5% zonder te hoeven te betalen. Regering Bouterse heeft een deal van 25 % en moet inclusief investeringkosten totaal 1 miljard dollar betalen. Als regering Bouterse besluit om het tot 0% terug te brengen omdat ze geen geld hebben voor investeringkosten moeten ze toch miljoenen bij betalen en het Canadese bedrijft LAMGOLD gaat er vandoor met al het Surinaamse goud en Suriname betaald LAMGOLD miljoenen om ons te NAAIEN en het goudmijn leeg te plunderen. Iedereen met Gezond Verstand weet dat regering Bouterse zijn gezicht probeert te redden door goud uit GOUDAFVAL tehalen. Waarschijnlijk zal het goud uit goudafval niets opleveren. FOEI regering Bouterse dit is een BLUNDER voor Suriname, je ambtenaren hebben de kleine letters van het contract niet gelezen en nu wordt Suriname BEROOFD van haar goud. Mijn GezondVerstand zegt mij het contract opzeggen met lamgold en alle goudmijnen tot staatsbedrijven maken en nooit meer contracten met buitenlandse bedrijven sluiten want je wordt genaaid door die westerse-ROVERS. Beste oplossing voor regering Bouterse is Surinamers in Nederland en rijke Surinamers in Amerika en in Suriname te laten investering in Surinaamse goud door middel van het uitgeven van aandelen die alleen aan Surinamers geboren in Suriname verkocht mag worden. Met het aandelen geld kunnen ze investeren om de goudmijn te exploiteren.
  http://nos.nl/artikel/515242-bouterse-sluit-unieke-gouddeal.html


  Maak melding
 3. Surinam besluit met welk bedrijf uit wat voor land zij deals sluit ! Surinam is verantwoordelijk voor de inhoud van de deals die zij sluit en niet westerse, oosterse, noordelijke of zuidelijke diefachtige landen/bedrijven !

  Surinam moet de juiste en beste adviseurs kiezen en niet steeds babbelen over de politieke kleur van mensen of alleen partijgenoten aanstellen !

  Trouwens de goudconcessies zijn de afgelopen jaren ook aan Surinaamse partijgenoten verleend, dat is zogenaamd niet dom ! Het brengt in elk geval niets op voor het land en haar inwoners. Eigen belang gaat voor !


  Maak melding
 4. lamgold is een tjoekoekwestie welke is uitonderhandeld door Boerenveen een ervaren dealer(drugs)Wel hebben ze nu pech dat ze de financiering niet rond kunnen krijgen. Eerst betalen aan lamgold, dan de tjeokoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES