Parlement woest om laksheid rond corruptie

22

PARAMARIBO, 6 mei – Parlementariërs zijn er niet over te spreken dat vermeende corruptie bij de overheid maar niet wordt aangepakt. Het heeft er alles van dat eventuele schuldigen de hand boven het hoofd gehouden wordt. President Desiré Bouterse en ook het Openbaar Ministerie moeten in actie komen, vindt vooral de oppositie.

Anders blijven de vele geruchten en berichten in de lucht hangen. Volgens Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS)is vooral de inactiviteit bij het Openbaar Ministerie opmerkelijk. De vraag is nog hoe vrij de justitie is om zaken te onderzoeken en hoe goed de rechtsstaat dus functioneert. “Natuurlijk hoor je geruchten dat er geen onderzoek mag plaatsvinden en dat de procureur-generaal zijn zelfstandigheid kwijt is”, zei Wijdenbosch in het parlement.

Toch blijft zij het frappant vinden dat geen enkele zaak justitieel wordt onderzocht. Tijdens de regeringen van het Nieuw Front zijn ministers door het Openbaar Ministerie vervolgd. Dat gebeurde zonder dat er vanuit de politiek enig signaal werd afgegeven. Ook de houding van het staatshoofd is op zijn minst vreemd. Toen de corruptieschandalen rond ex-minister Ramon Abrahams maar toenamen, werd die eenvoudigweg vervangen. Abrahams heeft nu een topbaan op het bureau van de president.

22 REACTIES

 1. PG is oud en bang:hij wil nog lang genieten langs het Saramaccakanaal.De regering heeft jaren nodig om alle corruptie schandalen te inventariseren,want elke dag komen zaken bij.Bovendien hoe moet je anderen aanpakken als jezelf super corrupt bent?


  Maak melding

 2. Dat is nu eenmaal Suriname vandaag. Maar als deze Combinatie bij de volgende verkiezingen de macht op de een of andere manier weet te behouden zal het nog erger worden. Moro o doro


  Maak melding

 3. Zoals ik vaker heb aangehaald worden familieleden en sympatisanten van de wolf openlijk en rijkelijk beloond om te roven, liegen en te bedriegen.

  Het Recht is al lang geen recht meer maar een onderdeel van een criminele organistatie net als de CTU, hard maar waar.


  Maak melding

 4. Een oud NDP gezegde luidt: NEKS NO FOUT, harde Surinaamse realiteit. Ramon Abrahams zit er warmpjes bij.

  Over al op de wereld gaan mensen de straat op voor meer vrijheid, democratie en tegen corruptie behalve in Suriname. De schaamteloze Surinamers geven bandieten en moordenaars het mandaat om hun land te regeren. Walgelijk


  Maak melding

 5. Dat de regering steeds maar weer gewezen moet worden op hoe te regeren, zegt al genoeg. Dat deze regering dan nog opm een tweede kans vraagt is helemaal te zot voor woorden.


  Maak melding

 6. Al schreeuwen ze nog zo hard, zolang de Misdadigers Combinatie de lakens blijft uitdelen zal ook de corruptie net als de misdaad blijven stijgen. Al die oliedomme stommelingen die paars hebben gestemd verdienen het moreel verval, want ondanks feiten en waarschuwingen stemden ze willens en wetens, beneveld door de paars duistere slogan.neks no fout………a fout na neks op immorele misleiders, twee bij verstek veroordeelde drugsbaronnen en mensenrechten schenders. De waarheid is hard, maar nog harder is het gevolg van hun oliedomme keuze, Hahahaha. nu is het de beurd van velen die werden uitgelachen en bedreigd om hun waarschuwingen voor paars addergebroed te lachen. Hahahahahahaahahaha…de aanhangers zijn te vergelijken als een gewassen zeug, die opnieuw de paarse drek in snelt als ze wederom oliedom als ze blijven,stemmen op deze misleiders. Hahahaha.


  Maak melding

 7. Corruptie is vooral de laksheid er omheen!
  Corruptie wordt zelfs beloond! Kijk maar naar Brampie de boeff!
  Met opgeheven hoofd loopt hij rond, zonder een greintje schaamte.


  Maak melding

 8. “De vraag is nog hoe vrij de justitie is om zaken te onderzoeken en hoe goed de rechtsstaat dus functioneert. “Natuurlijk hoor je geruchten dat er geen onderzoek mag plaatsvinden en dat de procureur-generaal zijn zelfstandigheid kwijt is”, zei Wijdenbosch in het parlement.”

  Als je ALTIJD deel uitmaakt van een corrupte systeem kan je op den duur het verschil tussen corrupt en niet corrupt NIET onderscheiden of vergelijken. Ze voelen zich gelukking in soortegelijke systeem. Dus waarom zou je het bestrijden? De boosdoeners zullen NOOIT hun eigen systeem teniet doen. Ze weten hate niet anders.
  =========================================================

  “Toen de corruptieschandalen rond ex-minister Ramon Abrahams maar toenamen, werd die eenvoudigweg vervangen. Abrahams heeft nu een topbaan op het bureau van de president.”

  In een corrupte systeem heb je leermeesters, of guru’s, die erop toezien dat het systeem wordt ingevoerd en wordt gehandhaafd. Alle afdelingen binnen het systeem worden systematisch gecontroleerd door genoemde guru’s.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 9. Wat werwacht de oppositie van deze moordenaar die corruptie hoog in het Ndp vaandel heeft staan, die wet gaat er echt niet komen, en zeker niet met terugwerkende kracht, want dan zit de halve Ndp bende achter slot en Grendel, een wet van die sjerp voor die moordenaar is veel belangrijker.


  Maak melding

 10. Beste mevrouw Wijdenbosch…..

  niets, maar dan ook helemaal niets is vreemd in dit ontspoorde landje!!!!!!!

  Doekhie en Somo…bekend van schop-en vechtpartijen in DNA en voor Ned. tv

  Brunswijk…bekend van schop-vecht-schiet-en spuugpartijen in DNA en in het openbaar op het voetbalveld.

  Dino Bouterse…bekend van drugs-en wapenhandel en terroristische activiteiten.

  Desi Bouterse…bekend van massamoord op 15 onschuldige landgenoten en veroordeelde drugscrimineel.

  En door dit soort beroepscriminelen laten jullie laf en slaafs je land regeren.
  Waar is jullie eigenwaarde en normbesef om dit soort primitieve onderdrukkers aan te pakken en voorgoed uit de samenleving te laten verwijderen.


  Maak melding

 11. -Risico stopzetten Franse projecten
  -Risico verwijdering wereld erfgoed lijst
  -Risico op blacklist met economische gevolgen
  -Claim ingediend $10 miljoenen op project van $13 milj
  -Sociale zaken huurt Brunzeelwoning voor 12.400 srd P/M
  -Benzine schandaal
  -ex-minister Abrahams topbaan ondanks corruptieschandalen

  VOLK VAN SU GAAN WE NU NOG NADENKEN OF NIET ?????
  2015 skop den mars weg met deze regering


  Maak melding

 12. Mooiste stuk van het verhaal is dat de coalitie megacombinatie de oppositie gevraagd heeft om met harde bewijzen te komen van corruptie, en als die bewijzen er zijn moeten ze naar de procureur-generaal stappen. Antwoordt van de OPPOSITIE ZOOITJE NIEUWFRONT . we hoeven geen HARDEBEWWIJZEN te leveren of aan te tonen om Corruptie te roepen het is gewoon een optelsom van gebeurtenissen. Jullie kunnen dit allemaal lezen in de online kranten de Frontjes draaien door. Goddelijke Creolen en afstammelingen van Boomslingeraars zoals ik al zei en voor hebgewaarschuwd dat de overheid zit vol corrupte mannetjes van nieuwfront, nieuwfront vraagt om acties voor niet bewezen corruptie wat Bouterse moet doen is nieuwfront geven waar ze naar vragen. Bouterse moet schoonmaak houden bij de overheid, hij moet alle topmannen en middenkaders ontslaan en vervangen door goed opgeleide jongeren. Wanneer Bouterse de nieuwfrontjes heeft opgeruimd bij alle overheidinstanties dan zullen we Santhoki en aanhang moord en brand horen gillen want hun corruptie netwerk die al 35+ jaar bestaat en door de VHP is opgebouwd en door Bouterse wordt vernietig wordt niet gewaardeerd maar dit hadden we verwacht het is nooit goed wat Bouterse ook zal doen!


  Maak melding

 13. Die Fronters met segebai Santhoki voor op hebben het gemunt op onze president. 1 grote poppenkast. Corruptie is niet iets nieuws binnen de Surinaamse politiek. De oppositie is hypocriet en ze spelen vuile spelletjes. Waarschijnlijk hebben ze instructies gekregen van hun blanke basjas uit de noord zee.


  Maak melding

 14. Quote : ” ook de houding van het STAATSHOOFD is op z’n minst vreemd ”
  ” Abrahams heeft nu een TOPBAAN op het bureau van de president.

  Dat men de houding van ” Desiderius ” ,leider van de PAARSE DALTONBENDE vreemd vindt ,vind ik vreemd. Die bendeleider is niks anders gewend dan zich voortdurend VREEMD te gedragen. Bovendien gebruikt men het woord ” STAATSHOOFD “. Heeft het land wel een STAATSHOOFD ????. Hoe vaak is het STAATSHOOFD in het parlement verschenen om de stand van zaken in het land te bespreken ??? Durft het STAATSHOOFD van Suriname een DEBAT aan te gaan met de Oppositie ??? Nee,” Desiderius “is daarvoor te SCHIJTERIG !!!

  Wat ” Desiderius'” wel goed kan is ……. SLEUTELS UITDELEN aan woningzoekenden. Daarvoor komt meneertje wel zijn ” SALOON ” uit. Taken die dus NIET WEGGELEGD zijn voor een STAATSHOOFD maar eenvoudigweg voor een ADMINISTRATIEF MEDEWERKER/ STER van een woningbouw vereniging.

  Over ” Abraham de ZAKKENVULLER ” is het duidelijk dat hij de DIEPSTE en STINKENDE geheimen van ” Desiderius ” kent dus hij moet ZOET gehouden worden want anders kan hij een BEERPUT ” met een enorme STANK opentrekken !!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Panka zegt dat er absoluut geen corruptie is in Sur.Wat her en der gezegd wordt over corruptie is gewoon dat de mensen de schijn tegen zich hebben.
  Hij heeft Smalkalden met de huizen en mensen er op uit eigen besparingen gekocht.En Abdoel zegt dat hij ook recht had op 1,4 ha al hadden anderen het eerder aangevraagd.Hij huilde haast als een geslagen hond toen hij beweerde dat andere regeringen ook corrupt waren.


  Maak melding

 16. President Desiré Bouterse en ook het Openbaar Ministerie moeten in actie komen, vindt vooral de oppositie.

  Wat er wordt gevraagd is dat de president en het Openbaar Ministerie zich zelf in de staart bijt.
  Dit zullen zij dus niet doen. Want indien dit wordt gedaan / opgepakt dan zal de beerput opengaan tenzij er een genoegdoening / compensatie komt aan de vele corrupte lieden.


  Maak melding

 17. mvr, Ruth nu ziet u het nadeel van in als NiewFront NPS in die 15j voor een Corruptie wet had gezorgd hadden wij dit niet maar nee anders hadden jullie eigen corruptieve daden het licht gehaald en het is zo dat alles wat jullie na gelaten hebben te doen n 15j eisen jullie in 4j van deze regering terwijl de regering weer op andere punten meer heeft gedaan wat het NF in15j niet kon hoe kan dat vertel en leg het volk dat uit en nog erbij met ontwikkelingshulp sorry maar ik vind het wel schaamteloos van de oppositie gillen wat deze regering niet doet is goed maar vertel het volk wat jullie hebben gedaan als het meer is dan deze regering eet ik mijn schoenen op het is niet wat he wezen moet maar 5j meer doen dan15j dan zou het volk moeten weten dat deze regering nog 5j verdient waarom kunnen die dingen nu en toen niet WATER/ELECTRA/GRONDBESCHIKKINGEN en al dat andere was dat zo moeilijk en veel gevraagd en vertel U mij welk land zonder schulden leeft.


  Maak melding

 18. EN, dit nog als e wat gedaan word waarop er niks te zeggen valt noemen jullie dat popie gedrag waren jullie dan maar zo popie.


  Maak melding

 19. je zou haast kunnen zeggen,dat alle leden coalitie inclusief de voorzitter parlement corrupt zijn..

  bewijzen liggen gewoon op straat in parbo..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.