Parlementariër Ramnandanlal: altijd genoeg geld

20

PARAMARIBO, 6 mei – Er is altijd genoeg geld geweest voor het uitvoeren van publieke projecten. Dit stelt parlementariër Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu). Dat het toch niet tot volledige uitvoering kwam van plannen en voornemens, heeft met andere zaken te maken. En eigenlijk spelen die zaken overheid en samenleving nog steeds parten.

Zoals een chronisch tekort aan kader. Veel projecten van de overheid blijven zo ergens in een fase hangen. Ramnandanlal vindt dat de situatie de afgelopen jaren niet veel veranderd is. Het verklaart ook waarom meerdere voornemens en plannen geen gestalte krijgen. Ramnandanlal zei in het parlement dat het hoog tijd is om anders naar zaken te kijken. Dat is ook nodig omdat de geldstromen van de laatste decennia zo goed als opgedroogd zijn.

Het ‘gratis geld’, de Nederlandse ontwikkelingshulp, speelt geen rol van betekenis meer. Het betekent niet dat er geen geld is. Intussen dienen zich andere bronnen aan, de eigen verdiensten en kredieten van andere landen. Maar net als de afgelopen decennia heet het ook nu weer dat er niet genoeg geld is voor de eigen ontwikkeling. Volgens Ramnandanlal is het hoog tijd om de begroting anders op te stellen, moderner en met een goed overzicht. Vanuit de oppositie was er wel de kritiek de theorie van genoeg geld niet realistisch klinkt.

20 REACTIES

 1. Ramnandelal, je kraamt rotzooi uit! Zorg eerst voor goede arbeidsonstandigheden want dat heeft su niet en bovendien als gekozen moet worden tussen goedopgeleide kader e die goedkope chinezen dan is keuze snel gemaakt. Want op die manier krijgen jullie gelden die jullie in eigen zakken stoppen.
  In nederland zijn et zoveel mensen die graag willen werken in su, maar worden van alle kanten met idote regels en stroggels gecofronteert dus begin eerst wat ordd te brengen in dat land.


  Maak melding

 2. Er is altijd genoeg geld geweest voor het uitvoeren van publieke projecten. Dit stelt parlementariër Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu).

  Dat zou je wel denken. Deze man denkt dat een positief saldo op de bank genoeg geld betekend maar ik wil hem uit de droom helpen.
  Je hebt zoiets als verplichtingen die voldaan moeten worden.
  Als je het beschikbaar bedrag (banksaldo) verminderd met de verplichtingen dan wordt zichtbaar dat het banksaldo in kleur verandert namelijk in ROOD.
  Dit is goed financieel rapporteren. Dus niet kijken naar het banksaldo maar kijken naar het totaal plaatje.
  Iedere maand na salaris ontvangst heb je geld maar als je al je schulden aftrekt heb je geen geld.

  Wat een dom gekraai van deze man


  Maak melding

 3. Ik hoop niet dat deze geboren gatlikker ooit weer gekozen wordt als DNA lid.Het zijn zulke figuren die ziende blind zijn,die het volk frustreren.Ram ga net als je broer weer rijst planten!


  Maak melding

 4. “Zoals een chronisch tekort aan kader. Veel projecten van de overheid blijven zo ergens in een fase hangen. Ramnandanlal vindt dat de situatie de afgelopen jaren niet veel veranderd is.”

  Het fenomeen tekort aan kader is een makelijke excuse dat projekten niet goed lopen. Dit is geen publiek geheim in Suriname. Als je pas na 4 jaar regeren dit PAS ONDEKT, waar ben je mee bezig? Zeker niet met de ontwikkeling van het land.
  =========================================================
  Dat is ook nodig omdat de geldstromen van de laatste decennia zo goed als opgedroogd zijn.

  Het ‘gratis geld’, de Nederlandse ontwikkelingshulp, speelt geen rol van betekenis meer. Het betekent niet dat er geen geld is. Intussen dienen zich andere bronnen aan, de eigen verdiensten en kredieten van andere landen. Maar net als de afgelopen decennia heet het ook nu weer dat er niet genoeg geld is voor de eigen ontwikkeling.

  ==========================================================
  Als er voldoende geld is begin de de schulden aan de ziekenhuizen, aaannemers, naschoolse opvang uit te betalen.

  Huur deskundigheid in om de snelweg,tramlijn, zeehaven te bouwen.

  Met geld kan je kennis kopen, als dat geld er (nog) is waarover je hebt!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 5. vroeger op school werd wel eens gezegd: je hebt de voeding genomen van je ouders, niet de op. (opvoeding) voor sommigen was het natuurlijk gekregen. of niet. (de op voeding).

  het heeft natuurlijk wel zin om zoveel bouwwerken te plannen. maar het heeft nog meer zin om te werken aan de moraal van het grote publiek, dat doe je niet door brunswijk een belangrijke vergadering te laten leiden, behalve wanneer het over lama’s en andere spuugers gaat.

  en je houdt doekhi niet in het parlement, maar je stuurt hem de straat op, kijken hoe het hem daar vergaat, toch is hij zo tof. je wilt je door hem niet vertegenwoordigd zien in het hoogste college van staat.

  en verder: stel je voor dat er een parlementaire enquete in suriname komt naar welk corruptieschandaal dan ook……


  Maak melding

 6. daar ben ik weer.

  om jullie te vertellen dat ik het machtig vind hoe The Animal Farm in suriname wordt opgevoerd.

  de varkens houden zich precies aan het script (NDP)/MC)en ook de kippen en de andere dieren (NPS/NF).

  alle dieren zijn gelijk, alleen de varkens zijn meer gelijk dan de andere dieren. en dus spugen ze op de andere dieren en vinden zij dat zij onheus behandeld worden en gaan ze tekeer omdat ze vinden dat zij onheus behandeld worden. (NDP/MC)

  de kippen en de andere dieren die geven iedereen respect, want wat kunnen ze anders doen? het zijn maar kippen NPS/NF).

  hebben jullie mw. Wijdenbosch niet een kip zien spelen (no disrespect, meer er is niets nieuws onder de zon) en wij zien elke dag de varkens optreden. en wij denken: wat een varkens. (zeker wanneer wij de hoofdbeer horen zeggen dat hij het dna/de dna slechts aanhoudt als zijn manier van vertier. zowel nu als toen alle varkens nog gelijk waren aan de andere dieren, en niet meer gelijk dan alle anderen, dus toen de varkens nog gewoon in de oppositie zaten.

  …………


  Maak melding

 7. Ben66, broeder Henk Ramnandanlal kletst uit zijn nek. Waarom heeft Suriname een kwart van haar goudvoorraad dan verkocht ? Niemand weet waar deze opbrengsten gebleven zijn. Suriname is blut


  Maak melding

 8. Geld is er zat in Suriname. Alleen is het in verkeerde handen terecht gekomen. In een soort bodemloze putten. Het kan nooit meer teruggehaald worden. Dus is er weer geen geld genoeg. Ook geen verstand genoeg en ook geen arbeidsdaad genoeg. Wat er genoeg is? Corruptie, onvermogen, gebrek aan commitment.


  Maak melding

 9. Ramnandalal is ook zo,n figuur dat alleen maar rotzooi kan uit kramen, en alles goed praat wat fout gaat, deze palu man kan zijn Ndp maatje Abdoel de hand schudden, ze hebben samen dezelfde denkwijze, nl. het volk voor de gek houden, en het doen over komen dat deze boevenbende de doelstellingen die zijn geuit tijdens de verkiezingscampagne in 2010, heeft waargemaakt.


  Maak melding

 10. Oh ai waar gaat al dat geld, dat is opgedroogd no :

  -Risico stopzetten Franse projecten
  -Risico verwijdering wereld erfgoed lijst
  -Risico op blacklist met economische gevolgen
  -Claim ingediend $10 miljoenen op project van $13 milj
  -Sociale zaken huurt Brunzeelwoning voor 12.400 srd P/M
  -Benzine schandaal
  -ex-minister Abrahams topbaan ondanks corruptieschandalen
  -Geshuffelde record aantal ministers [worden doorbetaald]


  Maak melding

 11. @Ben66

  zo is dat Ben en dan vinden ze het zo frustrerend als ze corrupt worden genoemd, ze hadden geen gelegenheid moeten hebben gegeven dat iemand dit ook maar zou denken , DUS DAT.


  Maak melding

 12. Zie hier een voorbeeld hoe Surinamers omgaan met tijd en geld. Werkelijk te debiel voor woorden.

  PARAMARIBO- Exporteurs zijn onaangenaam verrast, toen bleek dat hun producten niet meegegaan zijn met de KLM-vlucht maandagavond. Ruim 15 ton aan vis, groente en andere producten is niet vervoerd naar Nederland.

  Een exporteur deelt Starnieuws mee dat de vracht afgehandeld wordt door de SLM (Surair Cargo). De producten die aangeleverd worden door de exporteurs gaan door een hele procedure waar verschillende diensten mee te maken hebben. De reële situatie was dat het document (load sheet) dat nodig was om de vracht in het vliegtuig in te kunnen laden niet op tijd beschikbaar was. Hierdoor kon de kist niet worden geladen.

  De KLM houdt een strak schema aan en heeft aan de bel getrokken bij de SLM. Aangezien langer wachten zou betekenen een vertraging, heeft de KLM besloten om zonder de vracht te vertrekken. “En nu zitten wij met de gebakken peren. Wij hebben ook afspraken met onze afnemers in Europa”, zegt een gedupeerde ondernemer. “Ik heb besloten dat mijn product op Zanderij in de koeling blijft, want mijn koelcellen zijn vol”, zegt een exporteur. Het is niet duidelijk wie zal opdraaien voor de extra kosten die gemaakt worden en de schade die exporteurs lijden.


  Maak melding

 13. meneer ramnandenlal houdt op met je leugens..
  begin eerst alle ndp ers op te pakken alle te gestolen geld terug te halen en dit in een centraal kas te storten en zie hoe je het land kan bouwen..

  begin bij abrahams je baas ddb en ga zo verder dan haal je minstens een paar honderd miljoen srd’s

  verder is het zo meneer ramnandanlal jullie weten niet om te gaan met andermans geld


  Maak melding

 14. kolibri

  Ramnandelal, je kraamt rotzooi uit! Zorg eerst voor goede arbeidsonstandigheden want dat heeft su niet en bovendien als gekozen moet worden tussen goedopgeleide kader e die goedkope chinezen dan is keuze snel gemaakt. Want op die manier krijgen jullie gelden die jullie in eigen zakken stoppen.
  In nederland zijn et zoveel mensen die graag willen werken in su, maar worden van alle kanten met idote regels en stroggels gecofronteert dus begin eerst wat ordd te brengen in dat land.

  Kolibri
  Je blijft mij iederkeer verbazen, wanneer je die Beerputklep open doet komt er alleen maar stront uit. Het is algemeen bekend dat de Kolibrie vogels in hun andermans stront pikkeen en opeten. Kolibri voordat jij je Beerputklep open doet weet waarover je praat en probeer niet goedkoop positive likes te scoren net als BHAAI. Kolibri je levert geen bijdrage op waterkant net als derest van je soortgenoten je bent niet eens amusementwaardig wat je moet doen PAK een BOEK ga Leren en Weet waarover je Praat! Als Kolibri
  wat wijsheid nodig heeft kunnen de Goddelijke CREOLEN op Waterkant jou onderwijzen net zoals de creoolse voorouders jou voorouders onderwijst heeft en hun uit een donkerebestaan hebben gehaald!


  Maak melding

 15. Als je bovenstaande leest zie je het denk vermogen van de Surinamers.Zo denken ze en dat is niet veranderd sinds de NPS in Suriname de macht kreeg.De afhankelijkheid dat in deze mensen hun bloed adderen is ingebracht is niet weg te halen of zit het in hun dna.
  Suriname is geen Oekraine waar de vice precident van usa met een paar miljard dollar komt aan vliegen.En de imf dat met miljarden klaar heeft staan om de witten daar direct uit de armoede te halen.Het zijn hun broeders maar niet de Surinamers.Wij moeten het uit eigen middelen moeten zien te bereiken dat onze kinderen het ook goed hebben in deze wereld.Wat meneer Ram aangeeft is waar maar zie het. Dat is de vraag want bepaalde soort kunnen niet op eigen kracht denken laat staan werken.Ze bedelen liever dan voor te werken.Suriname heeft alles in zich om haar onderdanen een goed leven te bieden. Wat ontbreekt is dat het geen eerlijke kinderen op haar aardbodem geboren worden maar dieven.Deze dieven drinken moeders aarde bloed maar ze zullen het moeten terug betalen.


  Maak melding

 16. aah….deze kretologie van Ramnandanlal is typerend voor zijn Partij. Een stel psuedo opgeleiden die zich als belerende waarzeggers voordoen
  Zo het arm volk meezuigen in desastreuze spiraal van een projectje hier en een projectje daar.


  Maak melding

 17. Onze autocraat Desi Delano Bouterse heeft wederom een tipje van de sluier gelicht. Het Parlement van Suriname is voor hem slechts een bron van vermaak, gewoon fatu. Eigenlijk had hij ons al eerder verteld dat dit Staats lichaam, de gerespecteerde vertegenwoordigers van het Volk, voor hem geen enkele reële betekenis had. Al eerder noemde hij het een poppekast. En toch begrepen we niet wat hij precies bedoelde. Hij voegde steeds de daad bij het woord door een verantwoording van zijn presidentschap steeds maar te ontwijken en dan met drogredenen, zoete koek. Keizer President Bouterse heeft systematisch met behulp van zijn futubois in de loop der jaren alle macht naar zich toegetrokken en wij stonden het met lede ogen toe. Maar nu wil het zootje onbehagen,baas en bois, dat zichzelf in de loop der jaren middels allerlei financiële verstrengeling rijkelijk beloond heeft, de macht niet uit handen geven. Trias Politica is exit.
  Ronnie Brunswijk, toekomstig presidentskandidaat bedreigt op het voetbalveld politieagenten met ontslag en in het Parlement worden agenten opgedragen om een mede parlementslid uit het parlement te verwijderen. Wat te zeggen, het is Suriname dus het kan verkeren.
  Over poppekast gesproken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.