Vraag om vergiffenis maakt geen indruk op familie

28

PARAMARIBO, 5 mei – Het verzoek om vergiffenis van politicus Paul Somohardjo maakt geen indruk op de familie van de op acht december 1982 geëxecuteerden. Familieleden hechten zelfs weinig waarde aan het verzoek dat de leider van Pertjajah Luhur in het parlement deed. Somohardjo zal veel meer moeten doen.

Alleen om vergiffenis vragen legt geen zoden aan de dijk. Er is behoorlijki wat schade aangericht door het meewerken aan amnestie voor de daders. Dat deden Somohardjo en zijn vijf andere parlementariërs met heel hun hart toen ze nog deel uitmaakten van de coalitie. “Waarom heb je niet kort nadat de wet (op amnestie, red.) was aangenomen, om vergiffenis gevraagd, maar pas wanneer je uit de regering wordt gezet”, zegt Romeo Hoost tegenover de Ware Tijd.

Als voorzitter van het comité Herdenking Slachtoffers Suriname, ziet Hoost geen reden om wat dan ook te vergeven: “Somohardjo had er niet aan moeten beginnen.“ Nirmala Rambocus, zus van de geëxecuteerde militair Soerindre Rambocus, hecht ook geen waarde aan het verzoek. Somohardjo zal pas geloofwaardig overkomen als hij eraan meewerkt dat de amnestiewet wordt ingetrokken. Daar zal hij dan een meerderheid voor moeten zoeken, wat een veel grotere uitdaging wordt.

28 REACTIES

 1. Het verzoek om vergiffenis van politicus Paul Somohardjo maakt geen indruk op de familie van de op acht december 1982 geëxecuteerden.

  En helemaal niet op al diegene die een democratisch beleid nastreven.
  Deze domme ouwe man die pretendeert voor de Surinamers op te komen is een lafbek pur sang. Een dief een oplichter en een verrader.
  Nu hij een trap krijgt van de huidige regering deugt deze regering ineens niet meer.
  Tussen als zijn speaches lees je, voel je en ruik je dat hier een aards leugenaar bezig is die nu vecht voor zijn hachje.

  Boer wanneer de vos zijn passie preekt wak over e kippen.
  Wat een nietsnut.


  Maak melding

 2. Somo is geen haar beter dan Bout.Als het gaat om voordeel te halen,gaan deze mensen[Lonnie ook] letterlijk over lijken.Zulke taferelen zijn elke dag zichtbaar op Al Jazeera in Afrika.Alleen op veel grotere schaal.


  Maak melding

 3. NIKS VERGIFFENIS SCHENKEN AAN DEGENEN DIE ERVOOR GEZORGD HEBBEN DAT DE MOORDENAAR VAN 8 DEC 1982 MET AMNESTIE ZIJN MIEZERIGE LEVEN MAG DOORBRENGEN IN ONS MIDDEN!!!
  Dit is me wat moois !!!
  Wat denken deze criminelen ,?!Dat zij vrij en blij Mogen zondigen want het volk is er om ze te vergeven??!!!!


  Maak melding

 4. SOMO GEDRAAGD ZICH ALS EEN KLEUTER OF EEN VERWENDE KIND DIE MAAR ALLES WIL HEBBEN TEN KOSTE VAN ALLES.

  Ik zou nu zeggen:meneer SOMO wees volwassen en doe wat je moet doen en dat is de realiteit onder ogen te zien.
  Je hebt met je volle verstand en met je geheel je hart en ziel voor de amnestywet ingestemd. Nu achteraf wil je dan terug krabbelen, wat voor een politicus ben je dan wel???

  In de eerste plaats ben jij een volksvertegenwoordiger en draagt een verantwoordelijkheid voor je achterbaan. Jou achterbaan vertrouwd je erop dat ja alle politieke besluiten neemt naar eer en geweten als je dat tenminste hebt.
  En nu ga je dezelfde besluiten die je op dat moment had genomen terug willen draaien, dan ben je voor mijn part zeer ongeloofwaardig bezig en mijn vertrouwen en al je achterbaan helemaal zijn wij kwijt.
  Je bent gewoon naief, onbetrouwbaar en ongeloofwaardig en het rest maar een ding. Stap nu uit de politiek dan heb je jezelf gered en houd de eer aan jezelf en de Surinaamse burgers bewezen dat je echt spijt hebt betoond, maar dat zal je nimmer doen jou kennende.

  Hr Somo je hebt je ziel aan de duivel verkocht en dat zal je voor eeuwig berouwen en berouw komt steeds te laat.

  EN HOU JE KROKODILLEN TRANEN VOOR JEZELF WANT WIJ SURINAMERS HEBBEN GEEN VERTROUWEN MEER IN JOU GEDOE.
  DE PIJN DIE DE GETROFFEN BURGERS HEBBEN MOETEN ERVAREN DOOR JOU TOEDOEN OM IN TE STEMMEN MET DE AMNESTYWET IS NIET MET GEEN ENKELE DAAD TE VERZACHTEN OF IN GELD UIT TE DRUKKEN. Dat moet je beseffen dat jou gerdaag niet te toleleren is.

  Jou integriteit is tot het nulpunt gedaald.

  Overdenk nu je daden die je met je volle verstand hebt gepleegd en ik wens je alle sterkte toe.


  Maak melding

 5. Wil Somohardjo daadwerkelijk geloofwaardig over komen, en een man met ballen willen zijn, dan dient hij zich hard te maken in het parlement om de de meerderheid achter zich te krijgen, om die omstreden amnestiewet teniet te laten doen, maar heeft als een kip zonder kop de gevoelens van de nabestaanden ondergeschikt gemaakt in het voordeel van een stelletje moordenaars, die straffeloos door het leven kunnen, waarvan de hoofd verdachte ook nog de kans heeft gekregen, president van dit land te kunnen worden, een groter schandaal kun je niet bedenken.


  Maak melding

 6. Somohardjo zal pas geloofwaardig overkomen als hij eraan meewerkt dat de amnestiewet wordt ingetrokken. Daar zal hij dan een meerderheid voor moeten zoeken, wat een veel grotere uitdaging wordt. Als hij het meent zal hij deze handschoen op pakken om te laten zien dat hij serieus spijt heeft van zijn instemming.


  Maak melding

 7. ik denk dat deze meneer het beste zelfmoord kan plegen voor alle kwaad die hij aangericht heeft.OPTIE JULES WIJDENBOS BRUG,en dan misschien vergeven, ja het is hard voor de familie.


  Maak melding

 8. oor Armand

  Vergiffenis maakt het verleden niet mooier, maar wel de toekomst.

  … en wanneer het gevraagd wordt, word je geacht te luisteren……..


  Maak melding

 9. somo koko

  wat nu ?

  somo gaat echt niet meewerken om de amnestie wet terug te keren,omdat hij zelf voor de rechter gaat moeten verschijnen en verantwoording moeten afleggen van zijn betrokkenheid met betrekking tot de binnenlandse oorlog en zijn verdere duistere politieke spelletjes.

  de hiyenas gaan nu verzamelen om een grote invasie tot stand te brengen,tegen de koning leeuw.

  hahahahahahahahahahahahahahahahahahahah,ai baja,wat politiek tot stand kan brengen.


  Maak melding

 10. Aaai boi, accepteren jullie een vergiffenis toch mang, liever te laat dan nooit. Gods molen maalt langzaam, maar zeker. Fa no fa, a waarheid moes foe kong wang deey. Na Gado poer PL foe a coalitie. A noe president poer eng!!!!


  Maak melding

 11. Het Eigen belang spreekt alle talen, ja niet alleen wartaal, maar ook de taal van deze ruggegraatloze onbaatzuchtige. Wie wil mag deze pajongwaaier geloven. De man is in staat om des avond tamtam te maken over wat hij diezelfde ochtend nog warm aanbevool.


  Maak melding

 12. Ray

  NIKS VERGIFFENIS SCHENKEN AAN DEGENEN DIE ERVOOR GEZORGD HEBBEN DAT DE MOORDENAAR VAN 8 DEC 1982 MET AMNESTIE ZIJN MIEZERIGE LEVEN MAG DOORBRENGEN IN ONS MIDDEN!!!
  Dit is me wat moois !!!
  Wat denken deze criminelen ,?!Dat zij vrij en blij Mogen zondigen want het volk is er om ze te vergeven??!!!!
  =========
  Of jij wilt gaan lopen in de schoenen van de Almachtige God of jij wilt tegen Zijn orders in zelf bepalen wie wat dient te overkomen? Pas maar op dat jij niet roemloos op je BEK gaa!


  Maak melding

 13. BAAS SOMO NU IS DE TIJD OM OP TE STAPPEN, ER IS GEEN WEG TERUG. JE HEBT ALLES AL NAAR DE KLOTE GEHOLPEN EN VERKNALD.

  Hoe denk je om het nu goed te maken met de bevolking en de getroffene familieleden???
  Kan je je nog waar maken om iets goeds te doen ???

  Als jij nu een oplossing kan bedenken om het leed van de familie te verzachten zal ik het niet nalaten om jou te vergeven en nog een toekomst te bieden in de politiek, anders mag je oprotten.

  Want jou geloofwaardigheid is nihil, niksie, niksie het is over en uit.
  Zet de schakelaar uit en ga iets anders doen als vrijwilligers.
  JE BENT GEWOON EEN ZIELIGE FIGUUR.


  Maak melding

 14. Ik vraag me af waarom somo vergiffenis vraagt, is hij ook medeverantwoordelijk voor de moorden???

  Ook na vergiffenis dienen de verantwoordelijken, medeplichtigen, moordenaars gestraft te worden…

  Een schadevergoeding van minimaal een miljoen srd per slachtoffer lijkt me zeker niet slecht, denk maar aan de mannen die vermoord zijn en die hun gezin in onderhoud moesten voorzien…

  Miljonair Bouterse heeft geld genoeg om mee te betalen aan deze schadevergoeding t.g.v. zeer zware leed mede veroorzaakt door hem…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.