KTPI voelt zich niet meer thuis in coalitie

29

PARAMARIBO, 5 mei – Politieke partijen hoeven niet per se uit de coalitie gegooid te worden om niet meer mee te tellen. Dit zegt voorzitter Willy Soemita van de politieke partij KTPI. Als lid van de Mega Combinatie, de grootste coalitiepartner, heeft KTPI niet het gevoel erkend te worden. Soemita kan zich daarom indenken hoe Paul Somohardjo zich voelt.

Dat diens Pertjajah Luhur van de ene dag op de andere werd bedankt, dat kan niet anders dan een gevoel nalaten van misbruikt te zijn. “Ook ik heb die ervaring. Het is misschien nog niet met woorden gezegd, maar wel in gedachten. Ik heb een ministerspost gehad en al na tien maanden was het exit”, zei Soemita tijdens een partij bijeenkomst van Pertjajah Luhur. Somohardjo zou zich eigenlijk gelukkig moeten prijzen. Met drie ministers en een onderminister bleef hij bijna vier jaar erbij.

KTPI heeft twee parlementszetels. Wat vooral steekt, is dat de partij nergens bij betrokken wordt. Het partijbestuur heeft ook geen contact met de twee eigen parlementariërs. Die lijken eerder geneigd gedwee de lijn van het grote geheel te volgen. “De KTPI is formeel nog deel van de Mega Combinatie, maar ik weiger te zeggen dat KTPI deelneemt in de coalitie. We zijn bezig het samenwerkingsverband te evalueren. Heel binnenkort zal het resultaat bekend zijn”, aldus Soemita.

29 REACTIES

 1. Zijn deze mensen gewoon dom en achterlijk? Ze wisten bliksemsgoed met wie ze gingen samenwerken en plotseling spelen ze de zieligste misbruikte slachtoffers.


  Maak melding

 2. Somo sissende SLANGEN tong kent geen grenzen, eerst probeerde hij Brunswijk uit de coalitie te krijgen nu probeert hij het met KTPI. Soemita heeft nooit aangegeven dat zijn partij ongelukkig is in de coalitie sterker nog een paarmaanden geleden prijsde hij de samenwerking tussen alle partijen binnen de coalitie maar een gesprek met DUIVELSE Somohardjo kan je geest snel vergiftigen. PERO had gelijk Javanen steunen elkaar tot het bitter eind en men kijk niet wat goed is voor het belang van Suriname. Bouterse heeft de Javanen top functie en top minister posten geven en dit is de dank die hij hier voor krijgt, hij had alle verraderlijke Javaanse slangen naar het binnenland moeten sturen ver van Paramaribo om in de hete zon Pinda’s te planten. Bij de volgende verkiezing overwinning van Bouterse zullen de Javanen halleluja zingen en snel met Bouterse in zee willen gaan omwillen van hun zogenaamde landsbelang, Bouterse moet die verraderlijke Javanen van Somo en Soemita als voorbeeld gebruiken voor derest en binnen zijn multiculturele partij waar alle groepen zijn vertegenwoordig de oplossing zoeken! Één ding staat vast de VHP zal nooit zonder de NDP kunnen regeren en de NDP zal de VHP niet helpen aan een meerderheid. Wie de Surinaamse politiek volg zal begrijpen waarom de VHP niet met Bouterse wilt regeren maar alleen de baas willen zijn en het gaat niet om die 16 landverraders die hun straf hebben gekregen, onder Bouterse kan de VHP niet naar hartenlust stelen. De DRUV helikopters die de Hindoestaanse zakenmensen van de VHP bij hun landgenoten in India hebben besteld en die al ingepakt waren om naar Suriname te verschepen hebben vertraging opgelopen. India denkt dat die helikopters in 2015 in Suriname kunnen zijn dus na 10- jaar krijgt Suriname zijn helikopters waar al voor miljoenen dollar betaald is dat heet in BHAAI zijn woordenboek goedzaken doen van de hindoestaansezakenmannen.


  Maak melding

 3. Patiënt is terminaal ziek en ligt aan de beademing. Wie durft de stekker uit te trekken ?

  Met andere Soemita moet euthanasie plegen op de Mega Combinatie. De Mega Combinatie is een gezwel dat de samenleving in een wurggreep houdt. Iedere ontwikkeling wordt door pina colada maffia Bouterse tegengehouden.


  Maak melding

 4. Dit gedrag van de heer W. Soemita geeft de kern van de politieke problemen in Suriname weer. Hosselen met stemmen. Aan wie kan men de stemmen voor 1 zetel in de DNA zo verkopen dat men er 2 zetels voor krijgt. Daar mee bouw je geen solide partij en geen loyaal parlement op maar men creëert politieke handjes klap want wie weet kom ik over 5 jaar niet meer terug. Men moet in 5 jaar binnen zijn.


  Maak melding

 5. Sorry ben geen NDP’er, maar zo zie je hoe goedkoop deze partijen zijn. In duidelijke taal geen ontwikkelings- visie voor het land, maar puur eigenbelang. In de regeer periode van NF waren deze 2 partijen fel tegen mekaar,(toen de president van Indonesië in Suriname op bezoek was, werd Somo van alles ontboden de President te ontmoeten) en Soemita was toen zijn grootste aarts vijand. Het is duidelijk voor deze 2 partijen hun buik nog niet vol hebben gehad van alle corrupte handelingen in het onteigenen van domein percelen en graaien naar hoge ambtelijke posities waar on capabele politieke vrienden en families de voorkeur krijgen die weinig kaas van hebben gegeten.


  Maak melding

 6. Ik heb een ministerspost gehad en al na tien maanden was het exit”,

  Tja,
  Met dieven, landrovers en chantage politiek wordt er niet gedealed.
  U bent hoogst onbetrouwgbaar!!!


  Maak melding

 7. Het is misschien nog niet met woorden gezegd, maar wel in gedachten. Ik heb een ministerspost gehad en al na tien maanden was het exit”, zei Soemita tijdens een partij bijeenkomst van Pertjajah Luhur.

  “KTPI heeft twee parlementszetels. Wat vooral steekt, is dat de partij nergens bij betrokken wordt.”

  “De KTPI is formeel nog deel van de Mega Combinatie, maar ik weiger te zeggen dat KTPI deelneemt in de coalitie. We zijn bezig het samenwerkingsverband te evalueren. Heel binnenkort zal het resultaat bekend zijn”, aldus Soemita.

  Als je, als partij, gedurende 4 jaar een stiefmoederlijke behandeling hebt ondergaan en nu pas gaat het samenwerkingsverband gaat evalueren dan ben je helemaal fout. Een zelf respecterende partij en met principes zou allang de knoop hebben doorgehakt. Je hebt je laten misbruiken door de “Boze Wolf”. Uit zelf eer is beter om de partij te ontbinden omdat het nu langzaam is aan het ontbinden.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 8. Somohardjo is de ontwikkeling van de in zijn ogen/filosifie machtstaat zelf gestart, maar is bedrogen uitgekomen. Denkende dat Javanen alleen voor het bereiden van telo/bakabana gemaakt waren.

  Nu heeft hij om onder de druk vandaan te komen, op zeer naïeve wijze, de deur wagenwijd opengezet voor Soemita, om in zijn vijver te vissen. Over het doorgaans opportunistisch gedrag van Somo gesproken. Op je 71-ste dementeren, is mogelijk ja!

  Soemita zo blij als een kind, om z’n hengelstok te mogen uisteken, in de hoop z’n stembusvelies van de afgelopen tijd, eindelijk goed te maken. Uit enthousiasme verliest broeder Soemita uit het oog dat we niet meer in de zestiger en/of zeventiger jaren leven, maar anno 2014 en voorts dat er genoeg Javanen rondlopen die niet alleen pinda’s weten te planten en/of telo/bakabana kunnen bereiden.


  Maak melding

 9. Bouta heeft jullie altijd misbruikt Soemita en je liet je misbruiken door hem en gewillig ook!!Nu behandeld bouta jullie netals TOILETPAPIER,GEBRUIKEN EN DAN WEGSPOELEN !!


  Maak melding

 10. Dit is de prijs die je betaald voor ’t overlopen.
  Overlopen blijkt politieke HEBZUCHT te zijn en polieke HEBZUCHT leidt tot JE, JE, JE poliekeDOOD. Oeng panja go hebzuchtige BEEST oeng alla malla. Er was geen enkele reden om ’t FRONT in 1996 te verlaten ma soso hebzuchtig-heid. Dit is waar je eindigt, wanneer je, je volk voorliegt en bedriegt. Op welk gebied hebben jullie voor vooruitgang gezorgd in dit land, hooguit voor enkelen zoals Wangsamabarie/Wansabisarie a boef. Blijf anders gewoon thuis no kong Leeuw, leeuw tussen oenoe moro. Dit geldt ook voor de zgn bemiddelaar(tussen Somo en DiDiBrie)die Hooghart, Jennifer Silos, Pollack en anderen. Hooghart en Ronnie jullie worden er nog zo eruit gegooid. Bij DiDiBrie tel je alleen mee als hij je nodig heeft. Zogauw dat niet meer ’t geval is ben je op straat en dat weten velen van jullie al heel lang ma soso henzucht mikie oeng e go nakie oeng kop.Het FRONT kan wel zonder jullie vooral als ’t volk zijn verstand gebruikt en niet etnisch(gaat)stemt. Dan zijn we heel snel klaar met deze bedriegers. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 11. Had ik het niet voorspeld dat de Javanen zich na de verwijdering van Somo uit de coalitie zich zouden bundelen?
  De revolutie maakt zich klaar voor een ferme start.
  Bouterse c.s. dachten een revolutie te beginnen,maar dat bepaalt hij niet maar het volk wanner de tijd nadert.
  En hij zal een van de eersten zijn die door de revolutie omkomt.Heel het volk zal daaraan meedoen,want een revolutie komt vanuit het volk voor het volk.


  Maak melding

 12. Willy Willy,
  het is niet de schuld van het volk dat je in de MEGA zit.Papa Iding zou weten dat de Mega alleen zichzelf kent en alle anderen volks vijanden zijn.Jammer dat Willy Willy niets van zijn pa geleerd heeft en nu tranen met tuiten huilt.


  Maak melding

 13. Dat Soemita ook tot de catogorie oude fossielen behoort, blijkt wel wanneer je er na 4 jaar achter bent gekomen, dat je niet meetelt met deze Ndp criminele bende.


  Maak melding

 14. MEN KAN NIET ZOMAAR DE POLITIEK IN ZONDER TE WETEN WAT HUN TE WACHTEN STAAT.

  POLITIEK IS EEN PRACHTIG BEROEP WAAR JE WAARDERING EN RESPECT VERDIENT.
  MAAR !!! dan dien je te weten wat de inhoud is van een politieke beroep.
  De trefwoorden die je dient te kennen alvorens je de politiek in te stappen zijn :

  PRINCIPES, INTEGRITEIT, BETROUWBAARHEID, VERANTWOORDELIJKHEID, GELOOFWAARDIGHEID, DIENSTBAARHEID en daarnaast diverse competenties die het wat makkelijker voor je maakt om goed te kunnen functioneren.

  Dit zijn belangrijke punten waar men aan moeten voldoen om deel te nemen in het politieke en ambtelijke apparaat.

  Heb je geen affiniteit met deze trefwoorden, dan heb je in de politiek niks te zoeken.
  Wellicht is dit in een bananen Republiek als Suriname niet zo belangrijk en niet vereist.


  Maak melding

 15. 05 MEI 2014

  Wat een zielige verschijning van die Willie Soemita !!
  En direct de aansluiting naar Somohardjo toe.

  Maar, Baboeng sking, na baboeng tere !!
  Srika


  Maak melding

 16. MEDUSA
  Had ik het niet voorspeld dat de Javanen zich na de verwijdering van Somo uit de coalitie zich zouden bundelen?
  De revolutie maakt zich klaar voor een ferme start.
  Bouterse c.s. dachten een revolutie te beginnen,maar dat bepaalt hij niet maar het volk wanner de tijd nadert.
  En hij zal een van de eersten zijn die door de revolutie omkomt.Heel het volk zal daaraan meedoen,want een revolutie komt vanuit het volk voor het volk.

  MEDUSA
  Was jij het niet die voor alle waterkanters voorspelde dat de Amerikanen Bouterse zouden ophalen met een SEALTEAM. Medusa voorspelling Bouterse wordt begin februari opgehaald het werd midden februari toen eind februari, er gebeurde niks en maart was de einddatum. MEDUSA nu kom je met je voorspellingen dat Soemita uitstapt ben je vergeten dat Bouterse een marschalk is met superieure strategieën. Niks boven de waarheid denkt dat Soemita nergens naar toe gaat want dankzij Bouterse hebben Somo en Soemita hun ruzie bijgelegd Bouterse blijft door regeren dromen jullie verder frontjes. MEDUSA voorspelling kan je vergelijken met de leugens van onze Behaarde vriend koelie Ray. ( GERUCHTEN NIEUWS)Niks boven de waarheid had een chat met een lid van de NDP afdeling Nederland, de laatste geruchten zijn dat Bouterse bewijzen heeft van zware criminele activiteiten tegen TopLeden van de VHP. Wie de topleden zijn weet ik niet en het zijn geruchten. Volgens de NDP lid zijn de bewijzen zo belastend dat de VHP top mensen nu masala Spijkers schijten. Dat waren niet mijn woorden maar van de NDP lid. Niks boven de waarheid begrijpt waarom wij al weken niks van Santhoki horen, Santhoki is de laatste weken opvallend rustig geen wekelijks PREEK het gaat slecht met Suriname. Waar Niks boven de waarheid niet achter is gekomen hoe Bouterse de bewijzen in handen heeft gekregen en slechts één naam kwam naar voren CTU!! Zodra Niks boven de waarheid meer weet horen jullie het ook tenzij de zaak ontplof en jullie zullen het allemaal via de radio, kranten, tv volgen. Één ding garandeert Niks boven de waarheid mochten de geruchten op waarheid zijn berust dan zullen al die schuimbekkende frontes met aanhang op waterkant een slechte dag beleven!


  Maak melding

 17. in ieder geval ben ik blij met de onthullingen, weet ik tenminste hoe de combinatie van los zand aan elkaar hangt. dat geeft hoop voor een verdere implosie van de mega combinatie. en wanneer ik bout en brammetje hoor vertellen: geen regering zonder ndp, dan weet ik zekerder dan ooit dat zij het vooral zeggen om het zelf te geloven.

  en: weg met herrenberg. hij irriteert mij sedert de zeventiger jaren.


  Maak melding

 18. Uncle

  Somohardjo is de ontwikkeling van de in zijn ogen/filosifie machtstaat zelf gestart, maar is bedrogen uitgekomen. Denkende dat Javanen alleen voor het bereiden van telo/bakabana gemaakt waren.

  Nu heeft hij om onder de druk vandaan te komen, op zeer naïeve wijze, de deur wagenwijd opengezet voor Soemita, om in zijn vijver te vissen. Over het doorgaans opportunistisch gedrag van Somo gesproken. Op je 71-ste dementeren, is mogelijk ja!

  Soemita zo blij als een kind, om z’n hengelstok te mogen uisteken, in de hoop z’n stembusvelies van de afgelopen tijd, eindelijk goed te maken. Uit enthousiasme verliest broeder Soemita uit het oog dat we niet meer in de zestiger en/of zeventiger jaren leven, maar anno 2014 en voorts dat er genoeg Javanen rondlopen die niet alleen pinda’s weten te planten en/of telo/bakabana kunnen bereiden.

  Uncle
  Je geeft de Javanen te veel EER die ze niet toekomt, niks boven de waarheid was in februari in Suriname en ging uiteraard TELO en BAKABANA halen bij de Javanen. Eerlijk is eerlijk de JAVANEN BAKKEN ER NIKS van wat hun telo en bakabana betreft het was niet te VRETEN. niks boven de waarheid haalde het bij blauwgrond de zogenaamde beste Javaanse tenten. Ik moet toe geven hun eten is achteruit gegaan dan blijft nog pinda planten in de hete zon over, hopelijk bakken ze daar wel wat van!


  Maak melding

 19. als je ergens niet thuis voelt,,dan loop je toch héél hard weg vandaar met al je hebben en houden..

  wat belet jou..,,en als je blijft zitten,,dan ben je werkelijk een domme boeren-lul..een javaanse dan..


  Maak melding

 20. Een, ieder die dit geloofd zou nogmaals moeten na denken SOMO heeft spijt alleen omdat hij eruit gegooid is want als je volgt wat hij gezegd heeft een ieder maakt fouten en in de bijbel staat dat je een ieder moet vergeven hij deed het niet om eigen belang maar gewoon uit het hart wel SOMO wel heb jij een hart want dan kan je nu niet komen zeggen dat je spijt hebt je spreek je zelf tegen en WILLIE van KTPI je bent vier jaar tevreden geweest nooit wat verkeert gezegd en nu in tijd naar verkiezing en dat SOMO er uit ligt bent u er ineens niet meer bij want u denkt dat u aan de zijlijn kan zitten gluren wie gaat winnen om een kans te maken u daarbij te voegen wat SOMO nu doet is huichelen en K likken en wij moeten SOEMITA niet kwalijk nemen die hoort eigenlijk in bejaarde tehuis maar net als SOMO willen zij niet een ander de kans geven als leider van partij.


  Maak melding

 21. Niets Gaat Boven De Waarheid

  ja mang
  zo is het met deze hyksos(javanen)eerst een politieke invasie om over te nemen,”precies hoe hun voorouders met de vroegere egyp farao’s hebben geprobeerd,maar steeds een pak slaag van onze voorouders gekregen hebben krijgen zij nu ook een pak slaag.
  de geschiedenis herhaalt zich in onze tegenwoordigheid.
  Gerechtigheid zal zegevieren.


  Maak melding

 22. Laat Soemita als zijn bewindslieden dan ook terugtrekken. Zijn minister van Sport en Jeugd staat nu toch al in de schijnwerpers. Hij moet de fraude op zijn ministerie verklaren.


  Maak melding

 23. sra

  Niets Gaat Boven De Waarheid

  ja mang
  zo is het met deze hyksos(javanen)eerst een politieke invasie om over te nemen,”precies hoe hun voorouders met de vroegere egyp farao’s hebben geprobeerd,maar steeds een pak slaag van onze voorouders gekregen hebben krijgen zij nu ook een pak slaag.
  de geschiedenis herhaalt zich in onze tegenwoordigheid.
  Gerechtigheid zal zegevieren.

  SRA je geeft de Javanen te veel eer
  Het waren de Turken die Egypte binnen vielen.
  In die tijd waren de Javanen, chinezen, Europeanen, Hindoestanen in hun grot aan het kontneuken NEANDERTHAL Stijl. Tot dat de creoolse voorouders hun uit hun donkerebestaan haalde en voor ze een beschaving creëerde.


  Maak melding

 24. Henk Molenaar

  Ratten verlaten het zinkende Paarse Piratenschip.

  henk
  En Niks boven de waarheid maar denken dat de Paarse ratten OP de Piratenschip de NEDERLANDERS waren. Volgens hun geschiedenis boeken en museum stukken zeggen van wel, misschien is dementerende Henk Molenaar is en vergevorderd stadium beland en praat nu NEANDERTHAL TAAL voor positieve likes!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.