Somohardjo heeft Nieuw Suriname dolgraag als partner

33

PARAMARIBO, 2 mei – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, PL, wil dolgraag samenwerken met Nieuw Suriname. De politieke partij van Harish Monorath staat met een been buiten de Mega Combinatie van Desi Bouterse. PL is onlangs uit de coalitie gezet. Dat is een mooi startpunt voor het aangaan van nieuwe partnerschappen.

Somohardjo is zo enthousiast dat hij er zelfs ruimhartig van wordt. Als Monorath men verder wil mag Nieuw Suriname lijsttrekker worden in het district Nickerie. Maar de andere partij wil nog niet zo ver gaan dat er nu al over partnerschap gesproken wordt. Monorath bevestigt tegenover de Ware Tijd dat er ‘diepgaande gesprekken’ gevoerd zijn de afgelopen tijd. Maar dit geldt net zo goed het Nieuw Front en de BEP van Celsius Waterberg.

Monorath ziet een samenwerking met een van de drie wel zitten. Voor wat betreft de verkiezingen voor het parlement worden sowieso mogelijkheden gezien. Somohardjo biedt voor Paramaribo de tweede plaats op de kandidatenlijst. Nieuw Suriname is zeker aantrekkelijk in Nickerie. Daar geniet parlementariër Premdew Lachman grote populariteit. De kans is dus groot dat hij herkozen wordt. Monorath zei onlangs dat Mega Combinatie ‘onbetrouwbaar’ is gebleken als partner.

33 REACTIES

 1. somo kent geen partnerschap somo kent eigen belang en eigen soort belang .wie deze man goed kent is de nps en de vhp.
  somo is de grote boosdoener dat de nps vier zetels in de wacht had gesleept in 2010. somo heeft de nps vernedert en ik zou de nps verachten als die samen met somo weer in zee zou gaan en daar ziet het er naar uit .maar goed wie ben ik om te oordelen .somo pikte wat hij kon met jong tjin fa en nu weer samen werken met de nps …dit wordt finale kaalslag voor de nps denk ik .somo zoekt steun hij kon in mc niet chanteren dus gaan ze het weer proberen in front .


  Maak melding

 2. Hoe zit het met de kweek vijver van deze dommekracht,die monie en erfpachten van anderen onterecht wat hij ooit gezwendeld heb gaat ook nooit mee amuseren!De todo bere’s van hem zijn wel buiten spel van al dit!Hahahaahaaa…A kill dies jongu!
  V.H.P. soso lobie nanga powa!!! 2014!!!Het jaar van realiteit of harde werkelijkheid!


  Maak melding

 3. @Paraman
  Jij zegt:”Somohardjo en betrouwbaarheid leven met elkaar op gespannen voet”.

  Ongeveer een maand geleden had je deze uitspraak niet uit je koker kunnen produceren.
  Nu wel?
  Dat geeft te denken.
  Ga sjitte en weesjj braaf!


  Maak melding

 4. Nieuw Suriname
  Wie is wie?
  Voorzitter: John Nasibdar
  Ondervoorzitter: Prem Lachman
  Ondervoorzitter: Harish Monorath
  Secretaris: Safiek Jahangier
  Penningmeester: Michael Latour

  Is dit een multiculturele partij????
  Met één bliksemafleider?
  Lijkt meer op de nieuwe oude VHP…….

  En let nu op, daar komen de oude en verstokte VHP-ers met hun minnetjes!
  Die houden de molen draaiende met hun verouderde racistische ideeën en opvattingen.


  Maak melding

 5. Somo heeft de president van de republiek Suriname in de person van drs. Venetiaan op niet mis te verstane wijze vernederd, door hem in de hoogste college van staat niet het eerbetoon te geven, dat hoort bij de functie van een president.
  Somo is een rrrrrat van het zuiverste soort. Hij mag nooit meer in de positive komen om in dit land de lakens uit te delen.


  Maak melding

 6. waar zijn de jongere lijders gebleven die moesten instromen

  waarom blijven de oude lullen die al versleten zijn aan de macht,zonder enig toekomst perspektief.,

  dit zijn allemaal figuren die dateren van de jaren zestig zonder enig vooruit zicht..

  jongeren laat je stem horen sta op en kom op voor je toekomstig belang stel die nu veilig.


  Maak melding

 7. somo heeft altijd dmv chantage misbruik gemaakt om zijn doelstelling te realiseren.
  Zijn partij heeft nooit en te nimmer iets positiefs betekent in de vooruitgang van ons gezegende land.

  Hy is en blijft een zeer onbetrouwbare partner die met alle winden meewaait en opnieuw gaat proberen zijn voordeel uit te slaan. De vos is opnieuw openlijk aan het “vrijen”.
  Eens een hoer altijd een hoer is mijn credo…


  Maak melding

 8. Voor de verkiezingen is Somohardjo een Surinamer die van de daken roept hoe betrouwbaar hij is en dat hij met alle andere Surinamers wil samenwerken, na de verkiezingen wordt hij als bij toverslag onbetrouwbaar en tijdens het samenwerken in een coalitie is hij op de eerste plaats een egoïst en op de tweede plaats een Javaan.


  Maak melding

 9. en nu zegt somo sorry. the prodigal son?

  gaan wij hem vergeven?

  beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald?

  je bent nooit te oud om je les te leren?

  nou, ik vind het fantastisch, het feit dat iemand uit het eigen kamp zich keert tegen de wannabe’s.


  Maak melding

 10. Wie heeft geloof in deze vervloekte onbetrouwbare SCHIJNDOOD SOMO?

  Ik denk alleen onze bekende “Hennep”.

  Schijndood Somohardjo vraagt vergeving voor meewerken amnestiewet.
  02 May 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Parlementariër en voorzitter van de Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft de samenleving om vergeving gevraagd voor het meewerken dat in april 2012 de amnestiewet werd aangenomen in het parlement.

  ”Ik heb er spijt van mee te hebben gewerkt; het was een fout. Maar ik heb het gedaan omdat ik geleerd heb om te vergeven.
  Ik had gedacht dat de verdachten berouw zouden tonen, zich nederig zouden opstellen en spijt zouden betuigen, maar het tegendeel is gebeurd. Ze denken nu dat ze God zijn”, zei Somohadjo op emotionele toon.

  Wat een ‘Rat’ zeg!
  Alweer zo’n schijnvertoning van SCHIJNDOOD SOMO in het DNA.


  Maak melding

 11. SOMO weer met zijn manipulatie politiek richting Nieuw Suriname. “Als de boer de passie preekt, Nieuw Suriname let op je eigen zaken.”
  Laat je niet misleiden.

  Hij vraagt amnestie voor de steun aan de aanname van de amnestiewet. Een hypocriet van de ergste soort.
  Het volk moet radicaal afrekenen met dit soort volksmisleiders en ras opportunisten die gaat voor hun eigen belang.


  Maak melding

 12. bhaai

  Hoe zit het met de kweek vijver van deze dommekracht,die monie en erfpachten van anderen onterecht wat hij ooit gezwendeld heb gaat ook nooit mee amuseren!De todo bere’s van hem zijn wel buiten spel van al dit!Hahahaahaaa…A kill dies jongu!
  V.H.P. soso lobie nanga powa!!! 2014!!!Het jaar van realiteit of harde werkelijkheid!

  bhaai
  Het is leuk om Samo overal de schuld van te geven maar laten we eerlijk zijn Samo had een heleboel goede leraren die hem het kunst in stelen hebben geleerd en dat zijn de hardwerkende hindoestaanse zakenmensen Bhaai soortgenoten. Het enige waar we Samo van kunnen beschuldigen is dat hij niet zo subtiel is als die hardwerkende hindoestaanse zakenmannen in het stelen en leegroven van Suriname met hun zakenpak aan. Samo is slecht een leerling de leraren zitten in de vhp.


  Maak melding

 13. AI, SOMO tuurlijk wil jij weer met NPS dan kan je weer chanteren en zo ziet het volk waar er met zand in ogen gestrooid word deze andere partijen gaan de samen werking aan en waarom vraag je zelf af en ga goed na regeermacht hoe dan ook dus laten zij het praten over landsbelang liever niet meer in de mond nemen puur machtsbelang en eigenbelang AMERIKAAN zou zeggen same old schit.


  Maak melding

 14. Nu lees ik dat Paultje vergeving vraagt dat hij heeft gestemd voor de amnestiewet. Destijds heeft hij zich zo laten paaien door boef Bouta. Nu heeft de boef hem gedumpt en betuigt meneer spijt. Wat een ongelooflijke hypocriet. Als onbetrouwbaarheid nog niet bestond, dan was het met Paultje ontdekt.


  Maak melding

 15. nu dat sommige partijen amnestie goed gekeurd hebben om BOUTERSE te gebruiken en daarna de macht zelf overnemen,zien nu dat zij het mis hadden,wat pres BOUTERSE betreft.
  er heerst paniek onder sommige partijen,zij moeten andere structuren bedenken en uitvoeren om in het macht centrum te blijven,dat zal hun fataal worden.
  alle pogingen die SOMO KOKO,nu onderneemt lijkt meer op een politieke wraak actie net als vhp,”deze acties die gedoceerd wordt door buitenlandse krachten zijn constructief bedacht om de hoofd persoon diplomatisch uit te schakelen,maar er wordt ook aan de andere kant geprobeerd om de hoofd persoon mentaal en geestelijk te verwarren en ook uit te schakelen.
  nu dat de dingen anders verlopen zien sommige partijen hun ondergang,en raken in paniek door wilde acties te ondernemen dat doelgericht tegen de hoofd persoon gericht is.
  in plaats van samen bundelen met de hoofd persoon om er een mooi stabiel geheel te maken,streven deze hiyenas naar verdeeldheid,macht,negatieve spanning en het volk moet daar onder leiden.
  en zij noemen hun zelf ook christenen,”maar zij veroorzaken negatieve mentale en geestelijk wanorde onder het bevolking.

  SOMO KOKO jij hebt de bons gekregen,wat nu.


  Maak melding

 16. @ FER. E

  Fa waka man : o.k.dan,je kan niemand vertrouwen in de Politiek.En die ouwe rat Somo helemaal niet,hij is een kameleon zie mijn reactie boven. Ik zal je effe helpen,je schrijft dat alleéén onze Hennep hem kan helpen.
  Voor de andere bezoekers (forum) die niet weten is Hennep een Uitvaartverzorger, en daar kan je ook gecremeerd worden. Ik ben daar een paar keer geweest om dierbare vrienden weg gebracht om te cremeren.(Somo wordt niet gecremeerd,hij is een Moslim brother.)
  FER. tang boeng,odi odi.

  Gratjie.


  Maak melding

 17. @ Beste niks gaat boven de waarheid!

  U of je hebt heel attractief verwoord toch dat SAMO niet scherpzinnig is…enz,etc….,MAAR sorry bij deze!!! Over wie hebt U of je? Ik ken duidelijk geen SAMO!Wie is dat?Hij of zij heeft in mijn autobiografisch geschrift helaas geen oord!Ken wel 1tje dat Primitief is en ook nog een papalamepimelos is!!! Hahahaaahahaaha..

  V.H.P. soso possibility nanga brasa!!!


  Maak melding

 18. DiDiBrie en aanhang wist(en) ook dat somo chanteerde, waarom zijn zij toch ook met hem in zee gegaan? Er wordt vergeten dat somo ook van de DiDiBrie en partij ook een heleboel gedaan heeft gekregen. Zelfs hier op waterkant werd hij/somo door de ndp aanhang hier de hemel ingeprezen; nu is hij voor jullie een rat hahahaaaa dit is toch geen nieuws voor me kabels en ik . Dit wisten/zeiden wij sinds in ’t begin van deze samenweking. Als DiDiBrie zo sterk was had hij somo allang de deur gewezen, maar neen want DiDiBrie moest en zou hoe dan ook buiten de gevangenis blijven, maar ja now a k’ba toch. De klok tikt verder a joeroe e doro om toch in de bak te komen/gaan. Ik ben al aan ’t aftellen 1…2….3 hahahaaaa ding broeja. Laat de NPS dus met rust somo chanteerde ons, maar we hebben met tact en tactvol(PRESIDENT VENETIAAN) de rit uitgezeten. Nu zitten DiDiBrie een aanhang op hun vingers te tellen en zich af te vragen hoe en wat verder. Wat een domme stateeg is deze DiDiBrie van jullie. Zeur aub niet te vaak over de NPS. Ook deze somo(dna voorzitter) had DiDiBrie(dna lid) toen uit de kamer gedonderd of is hij DiDiBrie zo vergevingsgezind; oeng rotop ndpers samen met somo. Hopelijk laten de partijen in Su somo stikken. Manorat zal ook zeker zijn hoofd stoten, want de aanhang staat er bij kijkt er naar en snapt niets van Manorat zijn onduidelijke houding en gedrag. Oeng dja e loekoe ding. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 19. in mijn ogen hoort de Pl gewoon bij de NDP alles onder 1 dak. ze waren bloed broeders mi casa es su casa san psa now now ding bruja. ach stelletje acteurs allemaal. waarom wordt er nu over chantage gesproken??? Srananmangs laat jullie hersenpan werken of zijn jullie gebrainwashed nu. ze hebben elkaar sedert het begin omhelst en eeuwige trouw beloofd en nu dit. wat een toneel school of balletschool is dit. somo tekende voor de Amnestie wet hoe dom kun je zijn. dat wil zeggen dat hij geen eigen wil heeft, makkelijk omkoopbaar. ik zie het gewoon niet zitten waarom de Bep en Nieuw Suriname met hem in zee willen. Alleen ongeschoolde krachten zet deze Somo op belangrijke Posten, Harris vergeet dat niet en meneer Waterberg. ik zie in mijn ogen een Combinatie als Doe, Bep, Nieuw Suriname, Nps, Vhp, Misschien de KTPI, Spa en misschien de PL als die tenminste 5 zetels behaald dit keer wat ik betwijfel. de PL van Somo moet de laatste keuze worden, dit als zijn achterbaksheid. ze moeten hem gewoon een lesje leren!!! de Abop stelt niks voor de partij van Stoerdoenerij en bonk nanga Pakki. ik zie niks goeds uit zo een partij. ik heb 1 hoop als de NDP mocht winnen of wie dan ook hoop ik dan ze het Ministerie van Regionale Ontwikkeling een ommedraai kunnen geven want wat afspeelt is niet je malligheid het lijkt wel een Dorp op het betrefend Ministerie de feiten liegen er niet om! ze maken alsof het van hun is. en stelen idem corruptie op Algemene Zaken tik njang nanga bestelbonnen, bestel te veel van een bepaald produkt. is dit politiek. voor die 2 keer dat ik daar op het Ministerie was en het mee maakte met eigen ogen. President neemt u nader een kijkje!!!!


  Maak melding

 20. Somo ziet in Nieuw Suriname een nieuwe prooi, maar Manorath is gelukkig niet gek. Somo was niet solidair met hem, toe DDB de samenwerking met hem had opgezegd.


  Maak melding

 21. ik zal het nogeens voor jullie herhalen …bouterse is en blijft de sterke man van suriname .bouterse is de man onder het volk ,bouterse is de man die suriname heeft wakker geschut dat wij een onafhankelijke natie zijn .bouterse is de man die nederland heeft bewezen dat wij niet afhankelijk van nederland moeten zijn maar dat er andere landen zijn waar wij zaken kunnen doen .zie in de regio met name brazilie ,venezuela noem maar op china in het verre oosten.
  dankzij de ndp hebben wij een staatsolie ,onze bruggen die economische voorspoed kent zie commewijne .ja wij hebben veel te danken aan de ndp .hoe lang hebben deze vhp ,nps ,nederland het voor het zeggen gehad in dit land en wat voor voorspoed hebben zij gebracht ,0,0.front heeft ook haar best gedaan wat monetair betreft kan ik niet onderuit ja zeker ze hebben hun bijdrage geleverd,ere wie ere toekomt .maar ik zeg nog altijd dat de ndp haar bijdrage aan infrastructuur en de olie sector veel heeft bijgedragen .mocht front de {verkiezingen winnen }dan hoop ik niet dat ze deviezen blijven oppotten en dat het volk sterft ,dat deden ze wel ,geld moet rollen ,ik ben geen econoom maar wat vene deed was oppotten en de goud prijs was hoog .natuurlijk zijn er fouten gemaakt in de regering bouterse ,er is geld verspild door anderen in de regering maar ja bouterse is natuurlijk de verantwoordelijke man . verder is de goudprijs gekelderd .wat de oppositie nu doet is duimen dat het slecht gaat zodat zij hopen aan de macht te komen .dat is geen oppositie voeren ,en dat geldt ook voor de front achterban ,ze duimen dat het slecht gaat no wee ,wij zijn surinamers wij allemaal gaan het voelen .denken jullie dat als front wint zij het beter gaan doen ,ik geloof er geen moer van ,ik heb front mee gemaakt ik heb bosje mee gemaakt ik heb de militairen mee gemaakt .oeng libie mie .


  Maak melding

 22. z.a. eerder gezegd,moeten al die oude-lullen het veld ruimen voor jong vers bloed..

  nieuwe tijd-perk nieuwe gezichten weg met die oude ongeletterde figuren..


  Maak melding

 23. NS,

  Het is moeilijk zaken doen met een persoon die in staat is om zijn eigen moeder te verkopen voor een bakabana of een teloh met tri.

  Viva la Republica


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.