donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSomohardjo heeft spijt van amnestie

Somohardjo heeft spijt van amnestie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mei – Politicus Paul Somohardjo heeft er spijt van te hebben meegewerkt aan amnestie voor de verdachten van de Decembermoorden. Somohardjo zei dit in het parlement, nauwelijks enkele weken nadat zijn Pertjajah Luhur, PL, uit de regering werd gezet. Een op zich opmerkelijke timing.

Als lid van de coalitie liet de politicus nooit wroeging merken over de door hem persoonlijk geleide steun van PL. Geen van de zes parlementariërs van PL haalde het in het hoofd ook maar op zijn minst zich van stemming te onthoudben. Het lijkt nu allemaal vergeten. “Ik betuig spijt aan mijn familie, kennissen, de partij en aan Suriname. Ik vraag u ook amnestie. Ik heb niet voorgestemd om er beter van te worden, noch om gehandhaafd te blijven in de regering”, zei Somohardjo.

Hij noemde het een fout om voor te stemmen. Het besluit om dat te doen was het gevolg van een vergevensgezinde inslag. Somohardjo noemt het achteraf bekeken ook een foute inschatting. Degenen die toen amnestie kregen zijn zich niet ‘nederig’ gaan gedragen, zoals hij had verwacht. Integendeel gedragen zij zich nu als God, aldus de voormalige parlementsvoorzitter. Hij vindt het overigens niet nodig nu de begroting van de regering te bespreken. Er zijn andere prioriteiten, zoals het wetsvoorstel voor bestrijding van corruptie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

93 REACTIES
 1. Heeeey somom ik heb echt geen medelijden met je , je verontschuldiging is nu een littteken voor je leven en een ook een litteken voie het dat je dom bent als het achterwerk van ezel. A kies you mooi , nu mag je je wonden likken en dit de straff die jullie verdienen.
  Er zullen meer volgen.
  Surinamers maken jullie je ogen open.
  Ik wordt kotsmisselijk van deze kinderachtige , domme en zieke javaan..
  Koop toch een fles grammazoon.


  Maak melding
 2. Somo heeft last van gewetenswroeging. Regeren is daarom vooruitzien en niet handelen uit eigen belang. Ik hoop dat er in deze partij ook een proces gaat optreden van zelfreiniging, want deze man is niet in staat zijn partij naar een volgende fase te leiden. Hij is net 71 jaar oud geworden, in mijn ogen een goede leeftijd om de actieve politiek vaarwel te zeggen en de partij over te dragen aan een nieuwe generatie.


  Maak melding
 3. Samo betrouwbaarheid kent geen grenzen, wie met deze man samen wilt regeren zal vroeg of laat door deze slang gebeten worden maar voor niks boven de waarheid is Samo een amusement. Ja ik geeft toe ik mag die Samo wel waar vind je tegenwoordig zo´n dappere Javaan. Samo is de laatste van zijn soort!

  Somohardjo steunt amnestie voor Desi Bouterse
  Thursday 29 March 2012
  PARAMARIBO, 29 mrt – Pertjajah Luhur gaat voor amnestie voor Desi Bouterse en andere verdachten van de Decembermoorden. De politieke partij van Paul Somohardjo zal het initiatiefvoorstel ondersteunen voor wijziging van de amnestiewet van 1992. Het heeft er nu alles van dat het voorstel het haalt. Het besluit viel tijdens een bijeenkomst van partijstructuren. “Sommigen zeggen dat er een periode van dictatuur is aangebroken”, zei Somohardjo. Dat dan omdat het strafproces rond de Decembermoorden zal worden afgebroken als het voorstel wordt aangenomen. “Als er één man is die moet zeggen dat hij niets moet hebben van Bouterse, dan ben ik dat. Ik heb negen maanden vastgezeten na de coup van 1980. Ondanks dat zeg ik: we moeten vergeven”, zei Somohardjo. Hij verwacht dat het voorstel sowieso aangenomen wordt in het parlement. “A Combinatie steunt het voorstel en met de Mega Combinatie, hebben beide alleen al een meerderheid.”De zes parlementariërs van Pertjajah Luhur mogen nu voor stemmen. Het betekent het kennelijke einde voor het strafproces. Het voorstel werd door zes parlementariërs ingediend. Dit gebeurde kort na beschuldigingen van verdachte Ruben Rozendaal. Die zegt dat Bouterse aanwezig was tijdens de moorden op acht december 1982. Ook zou Bouterse twee slachtoffers zelf hebben doodgeschoten. Critici, waaronder de parlementaire oppositie, vinden het voorstel een schending van de rechtsstaat.


  Maak melding
 4. Zo zo zo…. dus krijgen wij onze zin niet dan is alles aan deze regering nevens deze Somo fout?

  De vraag is dan ook: Hoe ver moet het allemaal nou komen voordat men ziet dat zij fout bezig is.

  Uw bijdrage aan de amnestiewet heeft juist laten zien dat u er veel voor over hebt om een hoge positie te bekleden……ongeacht of het democratische rechtstaat daarbij werd gerespecteerd. Dus waar zijn wij mee bezig mensen?

  Eerst is het allemaal koek en ei als meneer Somo zijn zin naar krijgt of anders loopt hij je zwart te maken.

  Meneer Hardjo, wat mij betreft: sodemieter op uit het politiek voor eens en altijd……

  En nu maar zielig doen alsof het volk voor Somo gaat kiezen, de man die zijn handjes niet thuis kan houden als het om ongewenste intimiteiten gaat.

  U bent allen stuk voor stuk geen knip voor de neus waard.

  Erg jammer dat criminelen het Surinaams aanzien en het Surinaams beeld bepalen. Ik noem het allemaal met recht een grote schande……


  Maak melding
 5. ha,ha,ha,ha,ik rol van het lachen die vieze slijmbal,go go poeroe phaja,rest nog een paar trappen,deze man is gevaarlijker dan ddb.scheermesssssssssss.


  Maak melding
 6. Wat een verschrikkelijke vent. Overduidelijk denken in eigen belang. Ik geloof dat niemand in de regering er zit voor het volk.


  Maak melding
 7. Nu gaat hij janken? Wat een huichelaar! Allemaal zijn ze corrupt, hele regering moet ontslagen worden, tijd voor een nieuwe fase. Huidige regering vreet Suriname leeg!


  Maak melding
 8. Loser. Daarbij de grootste domoor die we kennen. Iedereen kon en kan bedenken dat die zogenaamde “vrede” tussen Bouta, Somo en Brunsie alleen maar bedoeld was om amnestie te regelen.


  Maak melding
 9. ” Somohardjo heeft spijt van de amnestiewet “,

  Ik begrijp het, want hij kan nu zij zakken niet meer vullen, hectaren gronden roven en zijn (vaak ) ongeschoolde minnaressen in ruil voor sex van topfunctie’s voorzien. Nu biedt meneer zijn ballen en misplaatste principes te koop aan de hoogste bieder. Hier krijg ik gewoon kippenvel van. Als het Somohardjo wat oplevert verkoopt hij ook , zonder aarzelen, zijn ziel aan de duivel.

  Oproep aan meneer Waterberg,

  Ik heb heel veel respect voor u dat u daadkracht toont om niet meer met de A-Combinatie in zee te gaan, maar als u een samenwerkingsverband aangaat met Somohardjo bent u echt niet beter dan Bouterse en Brunswijk. Ik smeek u om het stokje van ” het vernietiging van het Surinaamse volk voor eigen belang ” niet over te nemen en uw principes in stand te houden. Er zijn genoeg partijen buiten PL waar u mee kunt bundelen. Het spreekwoord luidt immers: het gat in andermans broek zien, maar de scheur in eigen broek over het hoofd zien. Zorgt u a.u.b. dat dit spreekwoord ook niet op u van toepassing wordt.

  Viva la Republica !


  Maak melding
 10. Paul Somohardjo heeft nergens spijt van. Somo is door en door corrupt en bovendien schaamteloos. Dat is de voorwaarde om zich te melden aan het ‘Front’. Deze man doet alsof Javanen geen verstand hebben en alleen maar pinda’s kunnen planten.


  Maak melding
 11. had maar hieromtrent je mond gehouden, da zou jij nog een *beetje* geloofwaardig zijn!

  nu ga jij stemmen inleveren, want jou ontrouw gaat (in)
  boeten, maar niet getreurd, want dankzij jou pro-stem mocht jij vele *huwelijksreizen* ondernemen naar Pardi ja tog 🙂

  hij die ook veel stemmen verliezen gaat is DADA met dank aan Limbopersad met zijn clip over de hindoegoden!

  de uiteindelijk winnaar is Monorath, hij werd destijds gedirigeerd naar de achterbank, doch heden bepaalt hij of DADA de rit mag uitzingen!!!!

  nog de beste wensen met je verjaardag 🙂


  Maak melding
 12. jij bent onbetrouwbaar Somohardjo !!! en laf ben je ook nog, en dit noemt men een onvolwassen gedrag. yu volwassen puber yu.!!


  Maak melding
 13. Berouw komt na de zonde, Salam. Voor een ervaren politicus als jij had je dit moeten zien aankomen. DDB heeft zijn eigen BLOEDBROEDER ROY HORB EEN ENKELTJE RICHTING HET HIERNAMAALS GEGEVEN.

  Salam, je komt er rijkelijk laat achter dat het DDB om deze Amnestiewet te doen is geweest.

  Voor de verkiezing had DDB MET `BRADKANTIE` van zijn SNUIT toch geroepen dat het 8 Decemberproces normaal zijn loop zou hebben, mocht hij gekozen worden.

  Voor mij is DDB een OPEN BOEK: OP EN TOP ONBETROUWBAAR: DE GODFATHER VAN ALLE LEUGENS!!!


  Maak melding
 14. Off topic …. Lol. Stapelgek zijn ze in suriname

  Suriname dreigt op de zwarte lijst te komen van landen die hun wetgeving niet hebben aangepast aan regionale en internationale standaarden, om het witwassen van gelden en de financiering van terrorisme tegen te gaan. De Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) heeft in oktober 2013 Suriname een waarschuwing gegeven dat haast moet worden gemaakt met de aanpassing van de wetten ‘Wet Toezicht Kapitaalmarkt’ en de ‘Sanctiewet’.

  Buurland Guyana dat zich ook niet heeft gehouden aan de waarschuwing van de CFATF is intussen op de zwarte lijst geplaatst. De consequentie van het op de zwarte ijst komen te staan, is dat het totale betalingsverkeer van het land wordt ontwricht. Deze kwestie werd vrijdag aan de orde gesteld door parlementariër Arthur Tjin A Tsoi, (Nieuw Front/NPS) toen hij bij wijze van interruptie aandacht vroeg voor zaken waaraan de regering nu dringend prioriteit moet geven. Hij wijst er op dat Suriname al langer dan vier jaar worstelt met de door de CFATF voorgestelde aanpassingen in de wet op het gebied van Anti Money Laundering (AML) en Counter Terrorist Finance (CTF). Suriname moet uiterlijk mei voldoen aan de verplichting zijn wetgeving aan te passen.

  Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, zegt op de hoogte te zijn van de dringende noodzaak in deze kwestie. Na de aanschrijving van de CFATF, heeft zij meteen de regering gevraagd dat die haar huiswerk in orde maakt. “Maar de wetten hebben het parlement nog niet bereikt”, zei Simons . Tjin A Tsoi, en ook andere parlementariërs van de oppositie, zijn van mening dat de begrotingsbehandeling desnoods wordt opgeschort en ruimte wordt gemaakt om deze wetten aan te passen. Simons zegt dit te begrijpen en er mee eens te zijn, maar dat de aangepaste wetten eerst via de regering het parlement moeten bereiken.

  “We hebben gezien hoe de public statement voor buurland Guyana er uit ziet, daar moeten we voor waken”. Hij legt uit dat op de black list komen te staan enorm veel ongemakken met zich meebrengt. De parlementariër die ook zakenman is, zegt geen betalingen te kunnen krijgen vanuit Guyana; alle financiële transacties worden geblokkeerd. Het verbaast hem waarom er vanuit de regering geen actie wordt ondernomen. “Het water staat ons nu aan de lippen. De advocaat generaal die ons land vertegenwoordigt bij CFATF, de ministers van Financiën en Justitie & Politie, de Governor van de Centrale Bank van Suriname en de voorzitter van De Nationale Assemblee zijn allen geïnformeerd over deze situatie”, zegt Tjin A Tsoi.


  Maak melding
 15. Vertel volk ook van $1.000.000 voor het plegen van verraad.

  Omwille van eigen belang(iedere maand naar Indonesia voor versieren zoveelste vrouw)


  Maak melding
 16. “Hij noemde het een fout om voor te stemmen. Het besluit om dat te doen was het gevolg van een vergevensgezinde inslag. Somohardjo noemt het achteraf bekeken ook een foute inschatting”

  Hij stemde voor de amnestie wet in het verleden, om bepaalde privileges te kunnen vergaren. Toen huilde hij samen met wolven(inclusief De Boze Wolf) in het bos.

  De tranen zijn nu uitgedroogd dus al heft hij “zogenaamd” spijt er komt geen traan meer…miscchien 1 traan(een krokodillen traan)…

  En La Sombra Del Sombra


  Maak melding
 17. BEROUW komt na de ZONDE !!!! Zou de ” BAKABANA SHERIF ” van Commewijne ook spijt hebben betuigd indien hij nog steeds zitting had in de coalitie ?????

  Mensen in de zaal attentie ! Heeft iemand een zakdoekje van SCHUURPAPIER voor de ” B SHERIF ” om zijn KROKODILLENTRAANTJES af te drogen ?

  Haast maken mensen !! ” CHAVÉZ ” gaat van het gejammer van de ” Sherif ” over zijn nek. Staat er hier ook een emmer ? Jaaaa, geef maar die grote rode. Daar gaat ie dan…….brrrruuaaaaahhhh !!! . Hé hé dat lucht op !

  En trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding
 18. Somo: ik zit in de put
  -hoe diep?

  Somo: 6 voet
  -Wie moet je eruit halen?

  Somo: alle mensen die op mij lijken
  – hoe?

  Somo: vraag Amnestie voor me nôh.
  – hoeveel ga je betalen?

  Somo:10 bami en een telo
  – Amnestie heeft gezegd: “ik doe deze keer niet mee”

  Somo: Zeg aan Amnestie, ik steun haar weer zodra ik uit die put ben.

  Ammestie: Het is voor iedereen beter dat jij in die put blijft met het deksel erop, tot na 2015.


  Maak melding
 19. Mr. Somo, u bent een wolwasen man, en geen kind meer hoop ik, dus u wist waarmee u bezig was; wat u nu aanhaalt dat u er spijt van hebt om amnestie te verlenen is LARI, U bent gewoon een slijmbaal, nevertheless u blijft mijn matie voor het leven, we kennen elkaar al 80jaartjes.

  Soso Lobi
  Groetjes
  ReddFoxx, Shakoentala, Sabojo, Amoffo, Satimin en Omoe Sneezie


  Maak melding
 20. Als moraal,ethiek en beschaving nodig is om een politieke leider te zijn,dan ontbeert Somo alle drie.De verschillen tussen Bout en Somo zijn heel marginaal.Te verwaarlozen zelfs.De ene is schijndood en de ander levend dood te oordelen aan de aasgieren die om hem heen cirkelen.


  Maak melding
 21. Hahahahahaaaaaaaa….Heel gelukkig heeft hij zijn todo bere vijver nog wat van hem eigendom is!!!!Kisie mooi kinderknuffelaar,2014 jaar van de WAARHEID!!!!!!
  V.H.P. soso patience nanga voorwaarts….


  Maak melding
 22. Somo is gewoon als een zwerver weet je, nadat ze hem eruit hebben getrapt betuigd hij spijt. ineens zo heeft hij zoveel te verkondigen. dit alles moest je voorheen gedaan hebben. ineens zo zijn bepaalde mensen zo eerlijk met zijn stom programma chantage politiek ach loop naar de pomp. enige wat je nu kan doen is geef over aan de jongeren je bent nu 71 jaar straks krijg je nog een aanval. ik hoop dat bouterse ook binnenkort kan overgeven. nog 1 regeer periode als het hem lukt daarna gewoon ook opstaan en plaatst maken. het wordt gewoon tijd. ze willen gewoon niet opstaan denken dat ze alleen heersen mi gado weh fergit tak wan Gado deh. je kan doen alsof je God bent maar God ben je niet. als God zegt het is tijd kan je doen wat je wil maar je schuil houden of ervoor wegrennen nooooiiiiitt de Dood is nabij. zo zie je maar weer 3 vliegen onder 1 dak. dalijk mi brada Bravo e volg. ding lai walo hebi dat hij geld zit te verdelen, we weten allemaal dat het geld binnen een wip en zip opraakt. geld maakt niet gelukkig, maar geld moet je hebben om te overleven in dit land. Sranangmang un oppo un ai. als het niet goed gaat in het land weet wat te doen, als het wel goed gaat in het land maak je keus. je ben vrij daarin niemand verplicht je je stem uit te brengen op wie dan ook, ieder zijn eigen mening of keus!!!! jij ben paars de ander geel, groen, orange enz maar onthou 1 ding Unu Ala mala Na SranangMang!!!! Bless


  Maak melding
 23. Somoi: “Amináááááááááá, pe ju dè???
  Amináááááááááá, no wan sma no wan mi moro
  Amináááááááááá, pe ju dè now???
  Aminàááááááááá,I am nasty”

  Amima:”If ju no habi moni moro da betre ju vertrekkk
  Ju abi bigi bekkkk, kretekk, kretekk
  Kotekk, kotekk, verrtrekk, verrtrekk


  Maak melding
 24. 3 mei 2014

  Oh!, die Somohardjo! Altijd in zijn psychopathische verschijning.

  Dat deze man nu spijt betuigt moet met een korreltje zout genomen worden.

  Somohardjo moet de waarheid accepteren en daarvan zijn wijsheid maken dat “as altijd weer waait in het gezicht van diegene die het gestrooid heeft”.

  Ook zal Somohardjo moeten begrijpen en erkennen dat zijn handelen nooit heeft gelegen in het doel nuttigheid te realiseren voor Suriname en haar bevolking, maar slecht alleen het doel heeft gehad om door zijn gedrag van handelen, in gevallen van zijn eigen nut,daarvoor wel of geen spijt te (willen) betuigen.

  Wie wil deze posting doorsturen aan het volk van Suriname?
  Srika zal u daarvoor dankbaar zijn.

  Vergeet niet om Srika de minpunten te geven.
  Srika


  Maak melding
 25. @Pero, Jij lult uit je nek. Dan donder je toch maar op en ga werken met die moordenaars. Jij bent net zo principeloos als die Somo. Jullie gedragen je net goedkope prostituees. Met jullie vergeleken was Maxilinder een dame.


  Maak melding
 26. @pasew
  Ik denk niet dat deze uitspraak Somo stemmen zal kosten.
  Javanen laten elkaar vooral nu niet vallen.
  Deze uitspraak zal in tegen deel juist voor een grotere bundeling van de Javanen zorgen.Vergeet niet dat de samenleving in Suriname ook erg verzuild is geraakt,waarvan de etniciteit een belangrijke pijler in vormt.
  Deze verkiezingen zullen te boek staan als de meest etnische aller tijden.Let op mijn woorden.
  De VHP zal zelfs de grootste partij ooit worden.


  Maak melding
 27. Aangezien Somo een princiepeloos individu is, heeft hij voor zijn Eigen belang gekozen, en er voor gezorgd dat deze moordenaars nog steeds vrij rond lopen, terwijl hij in de jaren 80 moest vluchten voor deze zelfde moordenaars, en zijn Eigen broer nog steeds met een kogel in zijn hoofd rond loopt, door die zelfde figuren die amnestie hebben verkregen.


  Maak melding
 28. Niks gaat boven de waarheid, jouw messias Bouterse is geen haar beter dan Somo. Je kan hier de meest fantastische preken houden maar wij weten allemaal dat je moordenaar lover bent.
  Als het aan jouw had gelegen waren de hindoestanen gedeporteerd naar India. Intussen veroordeel je wel de Duindorp zaak. Gozer, je bent gewoon hypocriet.

  Pero, jij rat, verzoening met het ndp zit er niet in. Nu niet nooit niet.


  Maak melding
 29. Somo ik had je persoonlijk verzocht om niet mee te doen met die hele Amnestiewet. Ik vroeg nog om respect voor jezelf te hebben, om niet de geschiedenis in te gaan als een verrader, maar als een held die gerechtigheid en waarheid dient.
  Maar goed, vind het wel dapper dat je nu openlijk spijt betuigd. Nee, de PL executeert niet.
  Degenen die je veel verdriet hebt aangedaan door mee te werken dat de Amnestiewet werd aangenomen, dat serie- en psychopathische moordenaars niet ter verantwoording werden geroepen, die zouden je vergiffenis moeten schenken. De toekomst van Suriname, het collectieve deel van de Surinaamse bevolking die het daglicht niet schuwt, de moeders, broers en zusters van de 8-december slachtoffers zouden je nu vergiffenis moeten schenken.


  Maak melding
 30. Suriname dreigt op de zwarte lijst te komen van landen die hun wetgeving niet hebben aangepast aan regionale en internationale standaarden, om het witwassen van gelden en de financiering van terrorisme tegen te gaan. De Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) heeft in oktober 2013 Suriname een waarschuwing gegeven dat haast moet worden gemaakt met de aanpassing van de wetten ‘Wet Toezicht Kapitaalmarkt’ en de ‘Sanctiewet’.

  Suriname sterkste regionale daler persvrijheidslijst -2014

  Financieel wanbeleid veroorzaakt eveneens down grade S&P
  Op alle fronten scoren ndp en co verdomd slecht.

  Oplopende staatsschuld boven 40% BBP

  Rechterlijke macht blijft samenleving frustreren

  Personeel Sport en Jeugdzaken beticht minister corruptive

  Enz. Wedden dat alles in snelvaart verwordt richting Zimbabwe.

  De oliedomme aanhangers verdienen deze ontwikkelingen.


  Maak melding
 31. Geen oude koeien uit de sloot halen. Maar om geheugen op te frissen het volgende: De NPS bolwerk van stadscreolen hebben andere bevolkingsgroepen systematisch en planmatig afgehouden van deelname aan het sociaal economische participatie. Sterker nog de creool weet al te goed hoe er een hetze werd gecreëerd tegen “coolies”. Tai horie libi de en wees gerust alles komt terecht waren slogans om de creool te waarborgen van hulpgelden uit Nederland.
  In het binnenland werd de hindoestaan afgeschilderd als kannibalen. NPS leiders propaganda onder Ndyuka’s was: het is de hindoestaan die jullie afhouden van vooruitgang.

  Dankzij militaire coup in 1980 is daarin verandering gekomen. Immers er was geen plaats meer voor suprematie van de NPS. En tot op de dag mag de hindoestaan zich gelukkig prijzen dat deze ingi boi voor hen is opgekomen.

  Zeker moet de hindoestaan zich bundelen, want als de NPS en consorten het voor het zeggen krijgen dan wordt de huid van de coolie alleen geschikt als schoenleer!

  Ga daar maar eens over nadenken. Het gaat de goede kant op met mijn volk, maar figuren die dat dwarsbomen: gramaxone of wijdenboschbrug een goede bevrijding.


  Maak melding
 32. Als de daders, die zichzelf amnestie verleenden, de hel verdienen, dan is de hel nog te goed voor Somo. De daders hebben in een opwelling van jeugdige onnozelheid/onervarenheid hun misdaden gepleegd, Somo had 31 jaar de tijd om een oordeel te vormen over die misdaden en toch vond hij het de gewoonste zaak om er aan mee te werken om de daders amnestie te geven. Toen Somo eraan meewerkte om amnestie te verlenen aan de daders wist hij dat ze fout zaten, maar vanwege persoonlijk gewin ging hij mee met hun duivels plan. Een grotere ellendeling dan Somo is ondenkbaar.


  Maak melding
 33. Een [mens] zonder enige menswaardige normen betuigd spijt.
  Dit moet hij doen aan die gene die hem op deze wereld hebben gezet zonder normen en waarden.[zijn ouders]Maar niet aan het volk.
  Dat er nog [mensen] zijn die nog in hem geloven laat zien hoe het zelfs respect en eigenwaarde van deze mensen zijn.


  Maak melding
 34. Ik heb er zes ! Zei deze meneer ooit eens, onderwijl hij Runaldo Ronald in een hout- c.q. wurggreep hield.

  Nu heeft hij er nog steeds ‘zes’, maar opeens heeft hij er ook een (naar zijn zeggen) Goebels er bij !!!

  En daar had onze Somo geheel niet op gerekend, want nu zit hij in één of andere greep van diverse politieke partijen.
  Hij heeft hen nodig anders overleefd onze nu armetierige Somo de komende verkiezingen niet meer.

  No grontapu e drai so ! Ti de naf yu, tamara naf mi !!

  Somo is en blijft de grootste sukkel van Suriname !


  Maak melding
 35. Z.a. Bovenstaande het aangeeft verdeel en heers moet hij bij de Afro Surinamers zijn.Die hebben hun meesters beleid voortgezet en Suriname gebracht waar het nu staat.
  De onafhankelijkheid heeft het laten zien waar deze mensen in staat zijn.Miljarden zijn verdwenen en ze gaan gewoon door.De Afro Surinaamse leiders zouden de eenheid tussen de volkeren kunnen brengen.De ander rassen zijn gewoon bang voor deze mensen.Als ze niet bang zouden zijn zou de onafhankelijkheid nooit hebben plaats gevonden.Wat deze mensen niet kunnen inzien is dat hun witte meester het niet goed met ze voor heeft.Maar ja de witte vrouw de goddelijke. Nu nog worden geen banen geschept voor het eigen volk.Opdrachten worden uitbesteed aan hun witte meesters.Ze gunnen hun eigen ras geen vooruitgang en zijn jaloers op andere volkeren.Kijk wie de opdrachten krijgt.
  Kijk naar Telesur een goed voorbeeld wat daar niet gebuurt.


  Maak melding
 36. en nu moet ook bouta opstaan en zijn spijt betuigen over de 15 moorden die hij gepleegt heeft..

  dan kan hij direct worden opgesloten in santoboma voor eeuwig en altijd..

  suriname daarna bedrijdt en kan de opbouw beginnen..


  Maak melding
 37. Die Amnestiewet van jullie, zal jullie allen die toen vóór gestemd hebben, één voor één de das om doen!
  Spijt is nu te laat!
  Als een touw om jullie nek zal hij zich wurgen, naar adem zullen jullie snakken en om vergeving smeken!
  Te laat helaas!
  Men kan niet in de zonde volharden en tegelijk ervan verlost willen worden….


  Maak melding
 38. heeft somo ook spijt dat hij mede door hem onschuldige burgers en militairen en zijn om gekomen tijdens die smerige burgeroorlog van hem en brunsi


  Maak melding
 39. Als Somo werkelijk spijt heeft dat hij voor de amnestiewet heeft gestemd, dan kan hij dat bewijzen door alles wat hij voor het voorstemmen heeft ontvangen terug te geven aan de staat Suriname. Pas als hij dat gedaan heeft wil ik hem geloven dat hij spijt heeft, anders niet.


  Maak melding
 40. Pero is in staat om in 1 posting 106 taal en tikfouten te produceren.

  Kenmerkend voor het opleidingsniveau en intelligentie van de gemiddelde Paarse Pauper..


  Maak melding
 41. Somo; je bent een schande voor het Volk,met name de Javaaanse
  gemeenschap. Je spreekt met een gesleten tong, erger nog : dan een slang. de Javanen die jou aanbidden zijn volgens mij door jou geindoctrineert. Man ga je, je zelf ophangen man, of koop effe een fles Gramoxone en ga lekker zuipen!!!!!!!


  Maak melding
 42. Uncle

  Paul Somohardjo heeft nergens spijt van. Somo is door en door corrupt en bovendien schaamteloos. Dat is de voorwaarde om zich te melden aan het ‘Front’. Deze man doet alsof Javanen geen verstand hebben en alleen maar pinda’s kunnen planten.

  mooie reactie
  die is goed ik ga stuk van het lachen. samo speelt voor domme en zijn gezicht is serieus! wanner ik samo tegenkom zal ik hem vragen samo waar blijven de pinda’s!


  Maak melding
 43. Somo moet wel blij zijn dat hij geel les waterlopen heeft gehad van bobo en over mag piepen. Somo heeft nu de reputatie van stallie mek mek en het beste wat hij nu kan doen is een een-richting ticket naar Jakarta kopen en Suriname verlossen van zijn corrupte powerplay.


  Maak melding
 44. Een schijnheilige spijtbetuiging. Nu pae uit de coalitie is getrapt en niet meer mee kan graaien, verandert ie van koers. Deze man denkt dat het volk achterlijk is en hem zonder meer zal vergeven voor zijn zonden. Overeenkomstig de overige partijen die 4 jaren wanbeleid hebben gevoerd, zal hij het in mei 2015 en daarna merken. Ik hoop dat alle corruptelingen dan achter slot en grendel gaan. Dit is onvermijdelijk wil men een mentaliteits ombuiging bewerkstelligen.


  Maak melding
 45. Somohardjo berouw komt na de zonde.Nu heb je geen recht van spreken.Je hele politieke loopbaan bestaan is drama’s en chantage.Als je moordenaars op zo een manier wilt helpen betekend het voor mij dat je geen menselijk gevoel hebt punt uit.Je moest nooit hebben meegewerkt aan zulke oplossing in het land.Dat is mijn mening als burger van Suriname.


  Maak melding
 46. Paul Somohardjo heeft zich laten naaien door Bouterse letterlijk en figuurlijk.Ook Ronny Brunswijk wordt gebruikt.Zo gat het in Suriname.Ze kunnen het land niet besturen.Wat wil je als je man als Bouterse kies als President van Suriname.Die man kan nauwelijks zijn naam schrijven. Economische kennis heeft hij niet.Is gewoon een domkop die alleen met wapens weet om te gaan.


  Maak melding
 47. Somohardjo, de grootste grappenmaker van Suriname foei toch!!Ga u zicht nu verontschuldigen? Wat jammer!! Wat u niet door heeft is dat u duidelijk laat merken dat het om eigen belang gaat


  Maak melding
 48. @jacob: realiseer je je wel dat de huidige presi op democratische wijze door datzelfde volk is gekozen. Enfin, volgend jaar nieuwe rondes, nieuwe kansen!


  Maak melding
 49. 3 mei 2014

  Oh!, die Somohardjo! Altijd in zijn psychopathische verschijning.

  Dat deze man nu spijt betuigt, moet met een korreltje zout genomen worden.

  Somohardjo moet de waarheid accepteren en daarvan zijn wijsheid maken dat “as altijd weer waait in het gezicht van diegene die het gestrooid heeft”.

  Ook zal Somohardjo moeten begrijpen en erkennen dat zijn handelen nooit heeft gelegen in het doel nuttigheid te realiseren voor Suriname en haar bevolking, maar slechts alleen het doel heeft gehad om door zijn gedrag van handelen, in gevallen van zijn eigen nut,daarvoor wel of geen spijt te (willen) betuigen.

  Wie wil deze posting doorsturen aan het volk van Suriname?
  Srika zal u daarvoor dankbaar zijn.

  Vergeet niet om Srika de minpunten te geven.
  Srika


  Maak melding
 50. 04 mei 2014

  Beste Henk Molenaar!

  Srika heeft vaker op gewezen, dat jij graag een splinter in iemands oog ziet, maar de balk in jouw eigen oog wegwuift. Waarom altijd die persoonlijke aanvallen?

  Jij reageert naar Pero toe met: Pero is in staat om in 1 posting 106 taal en tikfouten te produceren.

  Henk Molenaar, je kan terecht gelijk hebben. Maar zorg dan wel voor, dat je taalkundig ook juist blijft.

  Waar is jouw koppelteken gebleven bij ’taal en tikfouten’?

  Ga liever inhoudelijk in op postings, dan persoonlijke aanvallen te doen!!

  Srika groet en vraagt de minpunten niet te vergeten.
  Srika


  Maak melding
 51. deze man heeft geen enkele spijt van wat hij loopt te verkondigen ,allemaal een list om regeermacht te krijgen in front …niet meer en niet minder .zoals randjitsingh heeft uitgehaalt naar de president met bijbedoelingen van ophitserij ,zo is somo ook bezig het volk terug te winnen met name de javanen .natuurlijk kan hij slagen in zijn opzet geldt net zo goed voor randjitsingh .en daarom zeg ik dat er geen oppositie wordt gevord in suriname ,het is meer partij ,belang en groepjes belang ,etnische gedachten gang ,schijtlijnen mogen en zullen niet ontbreken bij deze gasten .maar de ndp heeft haar strategie allang bepaalt.de mc gaat verder met haar werk en wij zien wel in 2015 .voorlopig is bouterse de sterke man ,en hij bepaalt op dit moment en niemand anders .de oppositie mag vinden wat het wil de president gaat door op de ingeslagen goede weg.
  hij laat zich niet klein krijgen en daar ben ik blij om .


  Maak melding
 52. Somo Opo Koh….zulke debiele figuren hebben zeker spijt van.Door hebzucht en greedy gevoelens wilde Pae Somo gaan mee regeren.Uiteindelijk is hij nu eruit geschopt door bigi Baas DDB.Nu is die Pae zo intensief bezig om diverse politieke leiders om te praten om bigi Baas z,n kopje kleiner te maken.U merkt het beste lui,dat hij nu al aan het rotzooien is.Liever begint hij nu met een Toko,dat zal winstgevend voor hem zijn.


  Maak melding
 53. Beste Somo je bent letterlijk gen…..d.

  Had je dit niet zien aankomen dat je bent misbruikt om de amnestiewet goed te keuren net als die Ronnie prutswijk.
  Is het ook niet tijd om afscheid te nemen van het politieke toneel? Hoelang wil je nog politiek bedrijven op 70 jarige leeftijd is het niet tijd dat je de PL laat aanvoeren door jonge goed geschoolde mensen?

  Nu probeer je andere politieke partijen die principes hebben te lijmen om te gaan voor een vernieuwde combinatie de komende verkiezingen.

  Maar je rol is al uitgespeeld omdat je met eigen belangen bezig bent en niet met landsbelang net zoals de ndp en Ronnie drugsbarron Ronnie prutswijk.

  Somo nog bedankt voor je inzet, is genoeg geweest en zet een bami-tent op de waterkant en geniet van het leven en kijk terug naar politieke carriere.


  Maak melding
 54. Het gezegde is duidelijk: Boer als de vos de passie preekt pas op je ganzen.De woorden van Somodihardjio moet men niet serieus nemen.Het zit in de man de genen om de boel te belazeren.Hij kan nu afstand nemen van de regering, maar bij een volgende verkiezing staat hij prominent naast de huidige bewindslieden als deze hem meer voordelen kunnen bieden.Het zit eenmaal in de aard van het beestje. De vorige regering die hij steunde heeft wel de nodige ervaring met hem opgedaan.Het zit hem in de genen en wie het meest heeft te bieden krijgt zijn steun.


  Maak melding
 55. Somo vraagt Amnestie en dat mag hij wat mij betreft ook krijgen onder de voorwaarde dat hij zich zal inspannen de omstreden Amnestiewet in te trekken.


  Maak melding
 56. Koos
  Niks gaat boven de waarheid, jouw messias Bouterse is geen haar beter dan Somo. Je kan hier de meest fantastische preken houden maar wij weten allemaal dat je moordenaar lover bent.
  Als het aan jouw had gelegen waren de hindoestanen gedeporteerd naar India. Intussen veroordeel je wel de Duindorp zaak. Gozer, je bent gewoon hypocriet.
  Pero, jij rat, verzoening met het ndp zit er niet in. Nu niet nooit niet.

  Koos of Poepkever
  zal ik je onderwijzen in het verschil van moordenaar zijn en medeplichtig zijn aan de moorden. Feit is Bouterse heeft nooit de trekker overgehaald op geen één van die 16 LANDVERRADERS maar omdat hij betrokken was bij de staatsgreep net als vele mensen is hij medeschuldig aan de moorden. Voordat jij gilt Bouterse moordenaar kom maar op met je bewijzen dat hij iemand persoonlijk heeft vermoord. Santhoki de politie agent heeft in zijn jonge jaren een ongewapende bange jonge die probeerde te vluchten in zijn rug een paar keer de trekker overgehaald. Santhoki kon de bange ongewapende jongen ook in zijn benen schieten maar nee hij koos ervoor om een moordenaar te zijn . in GODS ogen is Santhoki een moordenaar wie weet misschien krijgen al die schuimbekkende gestreste frontjes hun wens en krijgen ze een echte MOORDENAAR als president menneer Santhoki. Koos ik weet de waarheid vertellen is niet jou sterkste punt maar ik zal nogmaals herhalen de surinaamse creoolse voorouders werden door die illegale bootvluchtelingen uit India vanaf dag 1 gediscrimineerd toen die illegalen in Suriname waren aangekomen. Feit is de creoolse voorouders waren vredelievend en hebben niks gedaan om gediscrimineerd te worden om wie ze zijn en wat hun is aangedaan door die BlankenDUIVELS. Laten we het zo stellen dat die illegalen een zwaar bestaan hadden in India en moesten wennen in Suriname aan hun nieuwe rol plaatsvervangende SLAVEN. Ze konden 100jaar besluiten om hun gedrag te vernaderen en in vrede te leven met de creolen neeeeeeeee de illegalen uit India gaven hun racistische gedrag door aan hun kinderen en klein kinderen. Wat deden de creolen met die discriminerende illegalen uit India NIKS , de creolen gingen verder met hun leven en lieten de illegalen met rust. 2014 na zoveel jaren zou je denken dat die kinderen van die illegalen anders zullen zijn en hun gedrag tegenover de Creolen zouden veranderen nee de kinderen van de illegalen uit India zijn net zo racistische als hun voorouders alleen is er iets verandert. De kinderen van de goddelijk creoolse voorouders accepteren het racistische gedrag van de Hindoestanen niet meer. Genoeg is genoeg, als wij niet vreedzaam met elkaar kunnen leven dan moet een etnische groep uit Suriname vertrekken en aangezien de afrikanen de eerste inwoners van zuid en noord Amerika waren volgens wetenschappelijk onderzoek, de Creoolse voorouders waren honderden jaren eerder dan de Hindoestanen dan is het een makkelijke OPTEL SOM wie er moet gaan. Groot voordeel is dat de Hindoestaan identificeert zicht met India en zegt bijna nooit dat die uit Suriname komt of geboren is maakt dat het nog makkelijker. Wat niks boven de waarheid wilt doen heet een humane op lossing, we sturen de kinderen van de illegalen bootvluchtelingen naar het land van hun voorouders en ze mogen niks boven de waarheid hier voor bedanken voor zijn inzet om de kinderen van de illegalen bootvluchtelingen naar huis te sturen!


  Maak melding
 57. Somo, die huilt nu KROKODILEN traantjes,hij is net een wees op zoek naar een nieuw huis[onderdak].
  Die Somo ,na al de eeuwen als lijder van de PL is hij nog even traag van begrip gebleven!!


  Maak melding
 58. SOMO ER IS GEEN WEG TERUG VOOR JOU, ZIT MAAR LEKKER OP JE BLAREN EN GENIET ERVAN.

  Het is toch niet te geloven van die hufter dat hij nu vergeving vraagt aan de getroffene families of de Surinaamse burgers.
  Kan hij zich niet voorstellen hoe het is voor de familie hoe die zich voelen door het verlies van hun geliefde vader, broers, oom en noem maar op???

  Dit is zo onvoorstelbaar, ongeloofwaardig, gevoelloos en vernederend om vergeving te vragen aan de nabestanden van de moordpartijen gepleegd door Bouterse en CO.

  Somo ga terug naar je roets en onderzoek jezelf of je nog tot bezinning kan komen en woorden terug te trekken. Want dit is respectloos als mens zijnde.
  Ik heb hier echt geen woorden voor.


  Maak melding
 59. @Niks gaat boven de waarheid

  Tijd voor je medicijnen knaapje!!!
  Heb je een dosering gemist of moet je een sterkere dosering voorgeschreven hebben?!!


  Maak melding
 60. Somo,wie jij alleen voor de gek kan houden is Kromo.
  Als er iemand is die zich als een God wil gedragen is het Somo. Vergevingsgezind. En spijt hebben van vergeving kan nooit oprecht vergiffenis betekenen.
  De heer Somo vergeeft:Ai boi. Lafu joeroe.
  Somo is etter van de politiek.


  Maak melding
 61. Niks mis met spijt hebben. Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Erg is pas geen spijt betuigen na onschuldigen te hebben [laten] vermoord[en]. Vervolgens tot President gekozen door een achterlijk kudde vee en dan van die gelegenheid misbruik maken om jezelf buiten de wet te stellen terwijl je hoofdverdachte in een massamoord proces.
  Om maar niet te spreken over zijn drugsbedrijf en zn wanna be wapenhandelaarszoon. Bah! Dat is pas schandelijk.


  Maak melding
 62. Niks gaat boven de Waarheid, tijd om je paarse luier te verschonen. Je blijft discriminatie/racisme als excuus gebruiken.

  1) 16 broeders zijn op laffe manier omgebracht. Graag waterdichte bewijzen dat het landverraders waren.

  2) Bouterse is politiek verantwoordelijk voor de coupe en de moorden. Dit heeft hij zelf aangegeven. Amnestie kun je in principe alleen krijgen als je veroordeeld bent door een rechter. Veroordeling heeft nooit plaatsgevonden.
  Aaaaai baja, hoe schuldig ben je dan ???

  Laat ik voor op stellen dat in Afrika de grootste racisten rondlopen. Ken geen 1 continent op de wereld waar zoveel genocide wordt gepleegd. Creolen die elkaar te lijf gaan met kapmessen. En dat zijn niet de blanken en de hindoestanen die het doen.

  Je blijft maar met het vingertje wijzen naar de hindoestanen. Wil je 1 ding voor me doen, ga vandaag nog naar de Bijenkorf en koop zo’n een Mozart pruik. Met jouw ideeën zullen investeerders zullen vast in de rij staan om zaken te doen met Suriname. Niks gaat boven de Waarheid, je bent de zoveelste paarse ezel die de plank misslaat. Je papegaait je messias Bouterse na. Die heeft zijn diploma’s ook gekregen bij een voordeelpak Twix.
  Gelukkig zijn er Surinamers die in zien dat polariseren van bevolkingsgroepen geen zode aan de dijk zet.

  Als het aan mij ligt vieren wij volgend jaar ook bevrijdingsdag in Suriname.


  Maak melding
 63. Somo begint de nattigheid te voelen en gedraagt zich als een kat in het nauw. Vergeven en vragen om vergiffenis.
  Deze man doet ons altijd versteld staan van zijn vreemd gedrag in de politiek. Eerst zet hij Bouterse uit de assemblee. Speelt een belangrijke rol bij amnestieverlening en nu zet Baas hem uit coalitie. Somo denkt dat hij tegenover Venè stond met zijn chantage politiek. Somo is vlees noch vis. Een rietpalm die alle kanten kan bewegen.
  Behoed ons dat Somo nooit pres van Su wordt. Wie dan ook.


  Maak melding
 64. Beste mensen,
  Ongelooflijk dat het Surinaamse volk zich laat beet nemen door moordenaars, bankrovers en fraudeurs. Ik heb steeds het idee dat bijna iedereen die in de politiek gaat het eigen belang nastreeft in plaats van het algemeen belang. Een heel klein percentage politici is integer en deskundig op een bepaald gebied, maar helaas kan deze categorie niet optimaal functioneren. Als je niet meedoet dan moet je maar het veld ruimen. jammer..
  Zolang wij niet denken in termen van duurzaamheid en aan de volgende generaties zal de mentaliteitsombuiging nooit plaats vinden. Om een land te besturen heb je kennis en bestuurlijke ervaring nodig. Met mensen zonder basale economische kennis, internationale netwerk en principes wordt het niks. In landen met ontwikkelingspotentie kan je nooit president worden als je bijvoorbeeld onder invloed van alcohol een auto hebt bestuurd. In Suriname kunnen moordenaars, bankrovers, fraudeurs, verkrachters etc. hoge staatsfuncties bekleden. Slaapt het volk van Suriname nog!! Op dit ogenblik is Suriname bezig zich zelf op te eten zoals een onderneming die weigert vervangingsinvesteringen te plegen. De komende generaties (onze kinds kinderen) zullen het absoluut zwaar hebben.
  De burgers hebben niet alleen het recht om te stemmen maar ook de plicht om te onderzoeken wat de achtergrond is van de politieke kandidaten en het verkiezingsprogramma van de partij waartoe hij/zij behoort. Corruptie kun je niet volledig bestrijden maar wel behoorlijk beperken. En je kunt je bijdrage hier aan leveren. Laat mensen je niets beloven of omkopen!
  Ga zelf op onderzoek uit!


  Maak melding
 65. Koos
  Niks gaat boven de Waarheid, tijd om je paarse luier te verschonen. Je blijft discriminatie/racisme als excuus gebruiken.
  1) 16 broeders zijn op laffe manier omgebracht. Graag waterdichte bewijzen dat het landverraders waren.
  2) Bouterse is politiek verantwoordelijk voor de coupe en de moorden. Dit heeft hij zelf aangegeven. Amnestie kun je in principe alleen krijgen als je veroordeeld bent door een rechter. Veroordeling heeft nooit plaatsgevonden.
  Aaaaai baja, hoe schuldig ben je dan ???
  Laat ik voor op stellen dat in Afrika de grootste racisten rondlopen. Ken geen 1 continent op de wereld waar zoveel genocide wordt gepleegd. Creolen die elkaar te lijf gaan met kapmessen. En dat zijn niet de blanken en de hindoestanen die het doen.
  Je blijft maar met het vingertje wijzen naar de hindoestanen. Wil je 1 ding voor me doen, ga vandaag nog naar de Bijenkorf en koop zo’n een Mozart pruik. Met jouw ideeën zullen investeerders zullen vast in de rij staan om zaken te doen met Suriname. Niks gaat boven de Waarheid, je bent de zoveelste paarse ezel die de plank misslaat. Je papegaait je messias Bouterse na. Die heeft zijn diploma’s ook gekregen bij een voordeelpak Twix.
  Gelukkig zijn er Surinamers die in zien dat polariseren van bevolkingsgroepen geen zode aan de dijk zet.
  Als het aan mij ligt vieren wij volgend jaar ook bevrijdingsdag in Suriname.

  Koos
  (1) KOOS jij beticht Niks gaat boven de Waarheid van discriminatie/racisme, wat jij discriminatie/racisme noemt, noem Niks gaat boven de Waarheid RUIMDENKEND.

  (2) Jij vraagt bewijs dat die zogenaamde 16 broeders landverraders waren ga onderzoek doen dan zul je achter komen dat die 16 een tegencoup wilden plegen maar bouterse commando’s waren ze voor. Denk je nou echt dat men 16 willekeurige vredelievend burgers heeft opgepakt en vermoord dat gebeurd allen in ACTIEFILMEN. Die 16 waren terroristen die de landsbelang beschadigde!

  (3) Koos Je zei het zelf, Bouterse is politiek verantwoordelijk daar ben ik mee eens , probleem is we willen alle feiten weten hoe wil je een rechtszaak houden en veroordeling terwijl het belangrijkste bewijs van buitenlandse inmenging met een spoed wet van Nederland voor 50jaar niet wordt vrijgegeven dat geeft aan dat de zaak stink en maar gillen je wilt een veroordeling zonder alle feiten te weten en over 50 jaar als Bouterse niet meer leeft komen wij achter dat Bouterse slechts de uitvoerder was van dit plan mijn vraag is waarom wilde Nederland dit en als wij gaan veroordelen dan ,moet Nederland ook veroordeeld worden. 400 jaar hebben de Nederlanders de Creolen vernederd, vermoord, verkracht en nu komen ze met zulke geintje en wij moeten ze geloven nope WERK NIET voor de Creolen!

  (4) vingertje wijzen naar de Hindoestanen ABSOLUUT, je weet dat het de waarheid is. Creolen leven in vrede met alle etnische groepen in Suriname behalve de discriminerende racistische Hindoestanen. De Hindoestanen discriminerende de Creolen vanafdag 1 toen ze voet aan wal zet tot op heden. Zelf in Nederland besmeuren ze de imago van de CREOLEN hoe dom de creolen zijn en hoe slim de Hindoestanen zijn tot dat een Nederlandse onderzoeker de slimme hindoestaanse MYTH heeft afgeschoten. ALLE CREOLEN in Nederland weten dat als ze op een werkplek met een Hindoestaan samen werken moeten ze uitkijken want de Hindoestaan zal proberen een MES in de RUG van de CREOOL te steken om zich zelf te profileren bij de BAAS. Wanneer een HINDOESTAAN een MES in een creool zijn RUG heeft gestoken moeten de creolen niet gaan klagen en schelden. Een WEEK heeft ZEVENDAGEN steekt zeven messen in zijn rug om hun laffe streken af te leren ieder mes telt voor een dag en je zult zien de Hindoestaan zal zich gedragen!

  (5) Als aan koos is vieren wij volgend jaar ook Bevrijdingsdag, de creolen hebben al een Bevrijdingsdag dat is op 25 november 1975 de dag dat de creolen van die racistische DUIVELS af waren die de creoolse voorouders hebben vernederd en de dag zal komen dat zij hiervoor zullen boeten mijn Goddelijke Creoolse kinderen zei de HEER!

  (6)I rest my case Boomslingeraar


  Maak melding
 66. Wat moeten wij ons daarbij voorstellen, “een speitbeteigende slang”? Hahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!


  Maak melding
 67. Whhahahahahahahahahahahahahahah De aap uit de mouw. Maar heb toch respect voor deze man.

  Anderen zijn nog steeds Hielelikkerrrrrrrrrrrrrr


  Maak melding
 68. Somohardjo heeft heel veel moorden op zijn geweten!
  Hij heeft veel jonge militairen en burgers om het leven laten brengen.
  Hij was gestationeerd te Pikinkondre via Nederland naar Suriname gekomen.
  Deze man is een tiran.
  Oude strijders kunnen beter over praten.


  Maak melding
 69. Somo heeft al spijt betuigd, waarom blijven jullie dan nog steeds dooremmeren hierover. Of zijn spijtbetuiging nu wel of niet oprecht is, weet alleen Somo en zal in de toekomst dan ook blijken. Jullie maken nooit fouten of niet soms?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES