Somohardjo: opmars machtstaat stuiten

38

PARAMARIBO, 4 mei – De machtstaat is in opmars en moet koste wat kost worden gestuit. Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL. Het feit dat zijn politieke partij uit de coalitie is gezet, is alleen maar het gevolg van dictatoriaal gedrag. De NDP van president Desiré Bouterse wil het voor het zeggen hebben.

Daar moet alles en iedereen voor wijken. Aan PL heeft het beslist niet gelegen er iets moois van te maken. “We hadden een contract van vijf jaar gesloten en aan het eind van de rit worden wij eruit gezet”, zei Somohardjo op een partijfeestje voor zijn een en zeventigste verjaardag. Hij noemt het de aard van het beestje dat het de NDP niet lukt met anderen samen te werken. Tijdens de NDP-regering van Jules Wijdenbosch raakten de toenmalige partners BVD en KTPI op gegeven moment al hun ministersposten kwijt.

Toch waren er toen harde afspraken gemaakt. Nu krijgen coalitiepartners Nieuw Suriname en KTPI te horen dat ze moeten opgaan in de NDP. Het vloeit allemaal voort uit de neiging om te overheersen en vooral alleen te heersen. De komende verkiezingen worden daarom een buitengewone uitdaging. “Het wordt niet een strijd van productie tegen consumptie, maar van machtstaat tegen rechtsstaat. Ik heb daarom direct nadat we eruit werden gezet, gekeken naar andere partijen, hoe we kunnen samenwerken om de opmars van de machtstaat kunnen tegenhouden”, aldus Somohardjo.

38 REACTIES

 1. Somo de beroeps leugenaar en DIEF
  Bouterse heeft Somohardjo en Brunswijk vanaf dag één gewaarschuwd dat die geintjes die ze met Venitiaan uithaalden worden door hem niet getolereerd. Samo gedroeg zich in het begin goed maar een jaar voor de verkiezingen begon somo als een geflipte rat te stelen. Bouterse waarschuwde hem maar somo ging ondanks verder want hij dacht dat Bouterse de ballen niet had hem eruit te zetten nu weet hij dat Bouterse geen Balloze Venitiaan is. Denk aan Brunswijk woorden die zei hij heeft somo gezegd dat somo zich moet gedragen en ophouden wat aan het doen is dat geeft aan dat die JampaDief vet aan het stelen was. Nu zegt onze jampa vriend we hadden een contract voor 5 jaar en we worden zomaar uitgezeten dat is dictatoriaal gedrag, in SAMO contract staat GIJ Zult Niet STELEN VAN HET SURINAAMSE VOLK Somohardjo. Somo onze vriend wilt zich nu inzetten om de dictatoriaal gedrag en machtstaat tegen te gaan. dictatoriaal gedrag is wanneer je die jonge meiden naait inruil voor een stuk grond wie somo niet naait krijgt geen grond dat heet in RAY en Bhaai soortgenoten handboek de hardwerkende zakenmannen goed zaken doen! Bouterse goed gedaan een echte leider laat niet met zich sollen!


  Maak melding

 2. Somo yere no,…voorop gesteld dat yu ano mi mattie, wil ik jou toch helpen om de machtstaat te “blokken”!

  bel met Preet Bharara en zeg dat zo omstreeks maart volgend jaar hij onze *lieverd* moet vonnissen, da ga ik jou één ding verzekeren;

  alle zwevende kiezers alsook die 40.000 nieuwe stemmers gaan bewust stemmen!!

  vwb jou alliantie met Front Bep & NS…….

  jij moet voor jou “”verdiensten”” eerst 71 stokslagen krijgen 🙂


  Maak melding

 3. Paul Somohardjo was te stom om voor de duivel te dansen. De man moet zich realiseren hoeveel schade hij het land heeft toegebracht. Enkel alleen om zelf financieel beter van te worden.

  Hij heeft een respectabele leeftijd bereikt en het zou hem sieren definitief terug te trekken uit de politiek. Laat de jongere generatie binnen de PL het stokje overnemen.

  Een samenwerkingsverband met de NPS of VHP zie ik niet zitten. Dat betekent nog eens 5 jaar een instabiele kabinet. De persoon Paul Somohardjo regeert altijd met een verborgen agenda. Je hebt er geen moer aan, onbetrouwbaar sujet.

  Voor 500.000 inw heeft Suriname bizar veel partijen. Vaak zijn het splinter partijen. Hoogste tijd om te werken met een kiesdrempel. Het politieke landschap is vervuilt. De kiezer is het overzicht kwijt.


  Maak melding

 4. “Ooh ik heb zo een spijt dat ik amnestie heb goedgekeurd…snik snik huil barie”. Niemand zal meer op je stemmen corrupte lintwurm.


  Maak melding

 5. Somo, je moet lekker met de wolven in het bos gaan huilen.
  Dit zijn nou de politici waar Suriname het mee moet doen.
  Wat een tranendal is het daar.


  Maak melding

 6. Begint hij weer te slijmen, die boef, straks onteigend hij heel suriname en wordt al die domein gronden afgekapt door deze asgier. Hier maakt Santhoki weer een grote fout een persoon te kiezen die geen ontwikkelings visie heeft.Deze partij van Som gaat straks weer de lakens uitdelen.


  Maak melding

 7. SOMO heeft meegewerkt om de machtstaat te herstellen door in een coalitie te stappen, waarvan hij voor hands wist dat dit het Surinaamse volk te wachten stond: weg democratie en herstel machtstaat met corrupte en impotente leiders.


  Maak melding

 8. die grote grap ,die paniek voetbal die somo speelt bewijst alleen maar dat deze man broeia is ,de nps moet eisen dat hij terug geeft die gronden van de mensen .en rusland moet rekenschap geven aan zijn achterban als ze akkoord gaan met de samen werking met de pl.niet dat je in de problemen bent ga je nu zogenaamd spijt betuigen om weer dat zelfde te doen met front als wat je in het verleden hebt gedaan .de nps heeft een zware prijs betaalt met niet minder dan vier zetels en dat mag niet worden vergeten waardoor dat komt .ik ben nu geen npser maar als de nps het over zijn kant laat gaan ,hebben ze echt geen principe ,ding so habie jeje no habie sjing gevoelens .dan is deze creoolse partij diep gezonken ,pengel en arron zullen zich keren in hun graf .somo is en blijft een chanteur en het is goed dat hij gewipt is uit de mc .deze man heeft vene kapot gemaakt en dat mocht zich niet herhalen binnen de huidige regering .als dit het moment was weet ik niet ,daar distantieer ik mij van .in elk geval heeft somo bewezen dat …als het om posities gaat hij heel ver kan gaan .
  somo kijkt niet naar het land ,somo kijkt naar zijn eigen soort en dat weten de npsers en de ndpers .de vhp wil gaan regeren dus ze nemen somo mee in hun strijd wetende dat ze somo ook niet kunnen vertrouwen .mijn verzoek aan somo is de gronden die hij ingepikt heeft ze terug te geven aan de recht hebbenden ,dan pas kan hij worden vergeven eerder niet .teveel mensen hebben tranen in hun ogen om deze man .tevens moet hij ook zich verontschuldigen wat betreft zijn pedofilie van jonge meisjes .


  Maak melding

 9. Het is duidelijk dat het in suriname niet gaat op visie, ideen op het vooruit te brengen,samen denken aan oplossingen voor hetland, maar dat het duidelijk om de Pl, VHP en NPS gaat om blokken te vormen om alles op alles in het spel te zetten om te voorkomen dat de andere aan de winnende kant komt.

  ze proberen zo zoveel mogeijk combinaties te vormen met zoveel mogelijk partijen bij een.

  maak dan gelijk een nieuwe politiek stelsel van 2 partijen.
  1= Republikein en 2= democraten
  of de llinkse blok tegen de rechtes de blok.

  zo krijgen we nog maken dat rijke hindoestanen kavels en grond verkopen aan amrme blaka mangs en vervolgens komen ze op percelen te wonen, zonder licht, electra aanleg, waterleiding aanlegd, zonder wegen, donkere nachten en dan gaan ze vervlgens de regering vragen om dat voor hun te doen.

  waarom doen de parlement leden van de VHP, NPS en andere niet hun bek open om met ideen wetvoorstellen te komen om weten aan te nemen dat elke handelaar die kavel percelen in nieuwe bouw kavel wil verkavellen ook moet zorgen voorwaterleiding aanleg, stoom aanleg en dat ook alle wegen in zo’n project ook gelijk woren voorzien van straat namen en ook energie voorziening voor straatverlichting.

  En niet achet af wanneer die percelen verkocht zijn aan die arme negers , die dan via in de branding hun terleurstelling gaan uiten tegen de regering. als of het de probleem van de regering is.


  Maak melding

 10. De machtstaat is in opmars en moet koste wat kost worden gestuit. Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL.

  Wat een lulverhaal van deze domme javaan. Hoe je het keert of draait hij is ook de degene die een bijdrage heeft geleverd voor het voortbestaan van deze regering alsook de vele domme besluiten, o.a. amnestie en het instellen van diverse groepen waaronder de CTU en vee anderen.Deze oerdomme, wat heb ik een enorme hekel aan deze kwakzalver gekregen, javaan heeft voor eigen roem en rijkdom zijn stem gegeven aan deze regering omdat hij privé het e.e.a. heeft gekregen, ja na chantage, bijvoorbeeld de benoeming van zijn jongere vrouw als zaakgelastigde in Indonesië. De vele gronden die hij zich heeft toegeëigend en de vele gelden die hij heeft “gestolen “van het volk.

  Nu hij uitgekotst wordt en niet meet voor vol wordt aangezien en zijn macht tanende is probeert hij nu door het uitkraaien van zaken onrust te brengen onder de bevolking.
  Hij doet dit uit eigen belang want toen hij deel uitmaakte van de coalitie was al hetgeen hij toen zei 100% het tegenovergestelde wat hij nu zegt.


  Maak melding

 11. als jongeren een kogel in de bus krijgen…
  als kritische journalisten gevraagd wordt ff naar achteren komen…
  als Panka-censuur zegt niet meer over misdaad berichten…
  als DADA om een boog naar china vliegt terwijl passagiers klagen….
  als die plane van Obiamang DADA overvliegt naar Afrika om zwartgeld te parkeren….

  da,….da is de machtstaat al een feit vanaf 2010!!!!

  ai boi Somo….gij zijt net zo glibberig als de bami die door jou keel glijdt 🙂


  Maak melding

 12. misschien moeten wij deze aktie van somo in het geheel der dingen zien en niet al een losse aktie.

  wat betekent het voor de gehele combinatie en eventueel hoe is deze combinatie ontstaan, dus hoe ga je hem weer afbreken?

  sta niet te lang stil, zoek direct naar antwoorden. analyseer en zoek alternatieven.


  Maak melding

 13. Somo,

  Go home.
  Wij zijn moe van jou.
  Laat het regeren over aan de genen die er kaas van hebben gegeten en het ook daadwerkelijk menen met het Surinaamse volk.

  De partij die met jou in zee is niet zuiver van graat en kan bij voorbaat al rekenen op stemmenverlies. Ze zijn gewaarschuwd !

  Viva la Republica.


  Maak melding

 14. Toen Somo kon maken en breken binnen het NF onder Runaldo, en mensen of organisaties hun grond afpakte was er niets aan de hand.
  Kennen jullie stichting DIKIN nog ? What about het sportveld (van de school) te Rainville ? En ook nog de honderden hectaren grond op Para die ‘overnight’ bezit van één of andere vriend van Somo was geworden.

  Was er toen al niet sprake van een machtstaat ? Al blaffen de honden de karavaan trekt verder had deze Somo zelf nog geroepen. Maw, jullie kunnen en mogen zoveel zeggen en schreeuwen, maar ik doe toch wat ik wil !!!

  Nu zijn het andere tijden voor onze Somo want opeens staat hij aan de andere kant, en is zijn bigie mofo van weleer heel klein en nietig (onderdanig) geworden.

  Ik zou de PL leden willen vragen om Somo uit de partij te wippen, want hij heeft zoveel directe leden en aanhangers van de partij brodeloos gemaakt !

  De PL leden moeten van Somo af, of moeten ze overstappen naar een andere partij ! Er moet een revolutie of coupe binnen de PL worden uitgevoerd want Somo is bad news !!!


  Maak melding

 15. Kijk alleen al naar het beeldmerk van de PL, die staan voor een socialistische heilstaat.
  Alle socialistische heilstaten vervallen in armoede omdat de hebzucht van de mensen binnen de heilstaat groter is dan in een kapitaal stelsel.Dat heet links lullen en rechts de zakken vullen.
  De verschillen in een socialistische heilstaat zijn vaak groter dan in een normale maatschappij. Tussen zij die de weg weten en hun die hard werken voor weinig.
  “wij als PL hebben volkswinkels opgezet om tegen kostprijzen basis goederen te leveren”. Je kan beter voor normaal betaald werkgelegenheid zorgen waardoor van nature de welvaart beter verdeeld wordt, in plaats van hard werkende winkeliers oneerlijk te beconcureren.
  Het valt ook op dat het in die winkels niet zo druk is..
  Dus sluit die voedselbanken en ga zorgen voor werkgelegenheid door buitenlandse bedrijven een gustig klimaat te geven om hier te vestigen, ik heb het niet over het mooie weer hier maar van Su een belastig paradijs.


  Maak melding

 16. De NDP is altijd geregeerd geweest door fascistische militaire boots. Alle democratische en mensenrechten hebben ze met hun laarzen vertrapt. Macht komt bij hun uit de loop van het geweer. Roof, banditisme,landroof, volksverlakkerij, het muilkorven van de vrije pers, zelfverrijking is leidend bij deze fascistische partij.
  Er zijn vele gelijkenissen en parallellen met het nazisme. De leider, onze Adolf was maar een niks zeggende korporaal die door middel van een coup aan de macht is gekomen in Duitsland. De grote LIJDER in Su was ook maar een sergeant die toen via een coup aan de macht kwam.


  Maak melding

 17. Paul Somohardjo is inmiddels 71 jaar oud!

  De hoogbejaarde voorzitter is ver boven de pensioen gerechtigde leeftijd! Toch predikt hij over een machtstaat die koste wat koste moet gestuit worden. Hij weet dus wat hem te doen staat!!

  Treed als de donder af bejaarde machtswellusteling en geef het stokje door aan een jonger persoon!!


  Maak melding

 18. Vier jaar heb je meegewerkt aan de machtspolitiek van de NDP. De aanname van de amnestiewet, was een element van de machtspolitiek, die jij door dik en dun gesteund hebt. Toen zei jij niet: “He Bouta, zetten wij de rechterlijke macht niet buitentenspel en doeken we zo de rechtsstaat Suriname niet op. Toen had je het tegen Bouta niet over de machtstaat, maar over ‘voor wat, hoort wat’. Somo, jouw rol in de politiek is uitgespeeld, want een ieder zal jou voor een niet te vertrouwen politicus aanzien.


  Maak melding

 19. HET, is pijnlijk dit te moeten zeggen maar het volk moet ieder partij die nog met SOMO wil samen werken afstraffen SOMO praat over machtstaat elk van de grote partijen van toen hebben wel een ander voorzitter gehad maar SOMO weigert een ander de gelegenheid te geven aan een ander waarom denkt U de splitsing met KTPI omdat SOMO het alleen voor het zeggen wil hebben wanneer jij wil praten over macht hoelang bent u en wilt u voorzitter blijven en als u er niet uit de coalitie was getrapt zou u nergens spijt van hebben en ook geen machtstaat zien SOMO zo ziet men al moet jij je REET verkopen voor macht zou het voor jou geen probleem zijn denk dat SOMO niet begrijpt wat hij zegt en niet weet wat schaamteloos betekent en de andere partijen die hij toen heeft verraden willen weer met hem in zee dus ook koste wat kost de macht boven land en volksbelang.


  Maak melding

 20. pero

  die grote grap ,die paniek voetbal die somo speelt bewijst alleen maar dat deze man broeia is ,de nps moet eisen dat hij terug geeft die gronden van de mensen .en rusland moet rekenschap geven aan zijn achterban als ze akkoord gaan met de samen werking met de pl.niet dat je in de problemen bent ga je nu zogenaamd spijt betuigen om weer dat zelfde te doen met front als wat je in het verleden hebt gedaan .de nps heeft een zware prijs betaalt met niet minder dan vier zetels en dat mag niet worden vergeten waardoor dat komt .ik ben nu geen npser maar als de nps het over zijn kant laat gaan ,hebben ze echt geen principe ,ding so habie jeje no habie sjing gevoelens .dan is deze creoolse partij diep gezonken ,pengel en arron zullen zich keren in hun graf .somo is en blijft een chanteur en het is goed dat hij gewipt is uit de mc .deze man heeft vene kapot gemaakt en dat mocht zich niet herhalen binnen de huidige regering .als dit het moment was weet ik niet ,daar distantieer ik mij van .in elk geval heeft somo bewezen dat …als het om posities gaat hij heel ver kan gaan .
  somo kijkt niet naar het land ,somo kijkt naar zijn eigen soort en dat weten de npsers en de ndpers .de vhp wil gaan regeren dus ze nemen somo mee in hun strijd wetende dat ze somo ook niet kunnen vertrouwen .mijn verzoek aan somo is de gronden die hij ingepikt heeft ze terug te geven aan de recht hebbenden ,dan pas kan hij worden vergeven eerder niet .teveel mensen hebben tranen in hun ogen om deze man .tevens moet hij ook zich verontschuldigen wat betreft zijn pedofilie van jonge meisjes.

  Pero,
  Somo is niet de enige die flink gestolen heeft vergeet niet dat de VHP top en de NPS coalitie.
  Toen de Jules Wijdenbosch president werd stuitte hij op een corruptie schandaal die hij niet kon handelen uiteindelijk zocht hij zijn verdriet en verlossing in alcohol. Wijdenbosch val werd mogelijk gemaakt met de hulp van Nederland. Suriname heeft Nederland los gelaten en gaat verder als zelfstandige onafhankelijk land maar probleem is dat Nederland Suriname niet heeft losgelaten uit eigen belang. Nederland is er achter gekomen dat Suriname te veel rijkdommen heeft om te laten gaan en steunt daarom goedgezinde mensen die de Nederlandse belangen behartigen. Bouterse is de president en Nederland voelt zich niet op zijn gemak want asl er één persoon is die weet hoe die Nederland moet aanpakken is de leerling Bouterse die nu de meester is geworden. Zoals men zegt de leerling overtreft de leraar.
  Somo is een dief maar de grotere dieven zijn KOLIBRIen RAY soortgenoten. Bouterse kan de corruptie aanpakken door een speciale commissie aanstellen die ALLE ZAKEN moet gaan onderzoeken, geen uitzondering alles moet onderzocht worden en het Surinaamsevolk moet geinformeert worden over de commissie bevindingen. de speciale commissie moet de mandaat hebben om land terug te vorderen waar bewezen wordt dat corruptie heeft plaats gevonden en de justitie moet de corruptor vervolgen. Niks boven de waarheid garandeert jullie allemaal als Bouterse dat doet zullen we 90% politici inclusief alle VHP mensen, Brunswijk, Somo en zijn mensen, Rusland en zijn 3 huizen in Miami terwaarde van 1, 5 miljoen dollar moeten de gevangenis in. De assemblee zal nooit toestemmen met een commissie met zoveel macht want je zelf ophangen doe je niet. Wat wij kunnen hopen is dat die Bloedzuigers die Suriname en het Suriname volk leegzuigend snel DOODGAAN. En dat er goeie jongere opstaan die Suriname eervol zullen dienen. De jongere die de machte moeten overnemen moeten allen een EED afleggen het BELANG VAN HET SURINAAMSE VOLK EN SURINAME gaat boven alle andere belangen! Als men HET BELANG VAN SURINAAMSE VOLK EN SURINAME dient dan heeft Suriname een goeie toekomst. We kunnen beginnen door een HALT te roepen aan de Chinezen INVASIE IN SURINAME en we moeten alle BANDEN met Nederland verbreken en de Nederlandse ambassade in Suriname sluiten want Nederland is een groot probleem die onze grondstoffen voor onze neus steelt en SURINAME vernederd via de wereld MEDIA en doen als of ze van niks weten.


  Maak melding

 21. Somo deze bejaarde gedreven door hebzucht, is zo boos dat hij spoken uit de kast begint te halen en ook begint op te roepen.

  Ik vraag mij af, wat het voordeel zal zijn om Democratie te ontwrichten en de rechtsstaat op de helling zetten.

  Deze bejaarde moet nog leren politiek op een eerlijke en eerbiedige wijze te voeren.
  Iets dat duidelijk ontbreekt in het land, maar nee…juist…schelden, vloeken,verwensingen anderen dom houden.

  Maar einde van de rit zitten zij weer bij elkaar bij de bigi njan patu, om te vreten, lachen , gieren en brullen………….. wie neemt wie in de maling.

  Achterlijk domme politieke leiders is het nu geen tijd de politiek te verlaten….. vooral als jij reeds bejaard bent.

  Hallo……Heeft Somo nog niet genoeg, heeft hij zijn slag nog niet geslagen, er zijn jongeren of is hij dit vergeten…Somo kaba nanga law.


  Maak melding

 22. ik heb spijt dat ik voor de onafhankelijkheid van Suriname heb gestemd. Ik vraag Surinamers mij om amnestie te verlenen voor de huidige situatie waarin Suriname verkeert. Graag wil ik een referendum laten houden om de onafhankelijkheid weer terug te draaien want bepaalde mensen houden van feesten en beesten in plaats van werken en zweten.


  Maak melding

 23. SCHIJNDOOD SOMO krijgt ondersteuning van politieke partijen.
  04 May 2014 (Bron-starnieuws.com) Lees het volledig art.

  SCHIJNDOOD Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) heeft zaterdagavond steunbetuiging gekregen van onder andere: BEP, VHP, KTPI, SPA en De Nieuwe Leeuw.

  Met deze partijen gaat hij een hernieuwde samenwerking aan.
  Er is een samenwerking tussen de partijen in de maak, in elk geval voor de verkiezing van de regionale structuren.

  Wat een vertoning zeg! (zie foto bij het artikel)
  Ik dacht toen even aan een schilderij/portret uit de Slavernij.
  Die SOMO heeft ze tijdens zijn verjaardagsfeest flink in de maling genomen met wat (eten & drinken)!

  En dat deze (politieke partijen) ook daadwerkelijk steun betuigen aan SCHIJNDOOD SOMO, is vragen om meer problemen.

  Deze man blijft gewoon de Surinaamse samenleving bedonderen en bedriegen met DADA & BRUNSIE.
  En als ze toch wederom met zo’n onbetrouwbare (RAT) in zee gaan, dan moet het Surinaamse volk niet achteraf gaan lopen mekkeren.


  Maak melding

 24. Somo neemt de boel in de maling.Zijn vergiffenis vragen,is alleen om de deuropening bij andere partijen groter te krijgen.Was hij niet weg gejaagd zou hij ook nooit om vergeving vragen.
  Hij lijkt wel de afrikaanse politicus.Als hij verkozen wordt,gaat hij het eerst voor zichzelf werken.Daarna voor zijn familie en vrienden.En als er nog wat tijd over is,gaat hij wat doen voor het volk.
  Het zou hem niet moeilijk moeten vallen waarom hij en Willy Willy toen een coup pleegden op de minister van grondzaken.Was het alleen omdat zijn vrouw een grond vroeg?Na dien hebben zoveel politici aanvregen gedaan en grond gekregen.Bijv.Abdoel.


  Maak melding

 25. Ik zal Mantras(gebeden) reciteren, waarmee de schepping tot stand is gekomen en de almachtige/allerhoogste God verzoeken voor overwinning van de NDP/MC met 2/3 deel meerderheid in 2015. Dan zal het blijken of leugens en sabotage door de tegen partij gaat helpen of niet.


  Maak melding

 26. Meneer Somo,
  Huize Asiana heeft een kamer voor je op de dementen-afdeling.
  Daar krijg je elke dag amnestie. Je mag ook weigeren.


  Maak melding

 27. Ik heb grote spijt dat ik die amnestiewet heb helpen doordrukken, maar ik heb geen spijt van al mijn bokkesprongen te Indonesia en wel op staatskosten. Verder kan het mij weinig bommen al die gronden welke ik mij shchaamteloos heb toegeëigend.


  Maak melding

 28. ik zou zeggen,somo ga lekker genieten van je oude dagen nu je al de zeventig bent gepasseerd..

  op dit moment ben je je nog gezond en wel,trek dus weg naar jou geliefde pardie in indonesië en ga aldaar leuke dingen doen..

  je bent lang genoeg in het nieuws geweest en nu is het genoeg..

  doei..


  Maak melding

 29. Ai…Pae.. Somo,ben je al ingeschreven bij een en ander verzorgingshuis.Ik zou je aanraden zo snel mogelijk te doen.
  Want je bent aan het dementeren en straks kom je op straat als een zwerver.Dus:Goede raad is duur papa Somo!!!!!


  Maak melding

 30. marcel

  ik zou zeggen,somo ga lekker genieten van je oude dagen nu je al de zeventig bent gepasseerd..

  op dit moment ben je je nog gezond en wel,trek dus weg naar jou geliefde pardie in indonesië en ga aldaar leuke dingen doen..

  je bent lang genoeg in het nieuws geweest en nu is het genoeg..

  doei..

  wie weet mischien krijgen we op HEMELVAART goednieuws dat SOMO is heen gegaan. eerlijk is eerlijk ik ga onze JAPA PEDO DIEF missen en wenst hem veel succes Daarbeneden. somo hoeft tenminste geen vuurtje te maken om kip te roosteren of telo te bakken, vuur zal er genoeg zijn waar hij heen gaat!


  Maak melding

 31. Als in de toekomst, wat ik niet hoop, de machtstaat het wint van de rechtsstaat, dan mag ik lijden dat Somohardjo de eerste is die op de vlucht wordt doodgeschoten, dat zou hij namelijk dubbel en dwars verdiend hebben, omdat hij met het helpen doordrukken van de amnestiewet een grote bijdrage geleverd heeft aan het om zeep helpen van de rechtsstaat.


  Maak melding

 32. 06 mei 2014

  Beste @blaka bakra (5 mei 2014.05:08u). Srika reageert op jouw opmerking.

  Rechtsstaat tegenover Macht(s)staat!

  De rechtsstaat is per definitie geen democratie, gelijk de machtsstaat niet uit de democratie hoeft te handelen maar per definitie haar handelingen kan verkrijgen aan de haar geschonken rechten en verplichtingen.

  Bijvoorbeeld: Binnen een rechtsstaat heeft de politie wettelijk het recht om te handhaven ( op dat moment kan een meerderheid van de bevolking tegen dat handhaven zijn), maar kan indien noodzakelijk binnen de contouren van die rechtsstaat, in bijzondere gevallen, macht gebruiken om nadrukkelijk te handhaven.Mogen wij hier dan spreken van een gevestigde machtsstaat/politiestaat?

  Nu naar de uitspraken van Somohardjo.

  Srika zal kort deze man in een historisch perspectief van de laatste 10 jaren bekijken. En wel zijn opinio juris, feitelijk bekeken vanuit zijn eigen handelen.

  In de periode van pres. Venetiaan zagen wij alleen dreigementen en machtsvertoon van Somohardjo. Steeds maar dreigen dat hij de regering kan laten vallen, indien Venetiaan hem(Somohardjo) zijn zin niet gaf.

  In de periode van pres. Bouterse zien wij hetzelfde verschijnsel bij Somohardjo optreden.Consequente dreigementen en machtsvertoon, om zo zijn zin te krijgen.

  Srika vraagt zich af, welke rechtsopvatting Somohardjo, gezien zijn gespleten persoonlijkheid,werkelijk aanhangt.

  Een pyromaan verwerpt in het openbaar altijd de brandstichting, maar zal nooit zeggen dat hij/zij naar dat vuurtje verlangde. En dat gedrag hebben psychopaten ook, denk ik!!

  Vergeet mijn minpunten niet.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.