donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Geen Russisch roulette met mensenlevens'

‘Geen Russisch roulette met mensenlevens’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 apr – Met mensenlevens wordt niet gegrapt. Dit zegt minister Ra in Parmessar van Openbare Werken, OW. Het is ook waarom het politiehoofdkwartier in aanbouw niet goed bevonden is. Niks geen overhaaste conclusie, zoals topambtenaar op OW Dayanand Mungra onlangs suggereerde.

Volgens de bouwkundige zou de conclusie van een team deskundigen overdreven zijn. Met wat herstel werk hier en daar was het bouwsel nog te redden. Mungra was zelf betrokken bij het toezicht op de bouw. “Niemand heeft deze deskundige naar zijn mening gevraagd. Het is jammer dat hij geen moeite heeft gedaan om gehoord te worden door zijn ambtelijke meerdere”, zegt Parmessar tegenover de Times of Suriname. Hij hecht aan de kwaliteit en integriteit van zijn onderzoeksteam. Dat zijn particulieren die hun sporen verdiend hebben.

Zij vinden het bouwwerk goed voor de sloop. Mungra’s tegenwerpingen kunnen niet worden gestaafd met rapporten of zelfs notulen van vergaderingen over zijn periode als toezichthouder. Volgens Parmessar heeft hij geen zin in een potje Russisch roulette. “Het onderzoeksteam heeft zijn onderzoek gedaan volgens wetenschappelijke richtlijnen. Overal staat vermeld welke onderzoeksmethode ze hebben toegepast, op basis waarvan ze concluderen dat het gebouw kan instorten. Zolang ik minister ben van OW zal ik niet de verantwoordelijkheid op mij nemen een gebouw aan te bieden dat elk moment op het hoofd van de gebruikers terecht kan komen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. …DAN MOEST JE OP DE EERSTE PLAATS ERVOOR GEZORGD HEBBEN DAT JE BAAS EN MASSAMOORDENAAR GEEN AMNESTIE STEUN VAN JOU ZOU KRIJGEN ,IDIOTE PARMESSAR!!
  Amnestie is de grootste GRAP van Suriname!!
  Het is trouwens zo doorzichtig parmessar dat jij en je groepje amnestie verleners andere plannen hebben en allemaal in Eigen belang!!!


  Maak melding
 2. Met mensenlevens wordt niet gegrapt. Dit zegt minister Ra in Parmessar van Openbare Werken.

  Wow, Mits dit de nieuwe koers is van de regering dan hebben ze mijn steun.
  Ik vraag me af of overleven niet tegenstrijdig is met de opvatting van Parmesser. Reden waarom ik er een hard hoofd in heb.


  Maak melding
 3. Het lijkt wel alsof de regering alles voor over heeft om het gebouw af te keuren.Zou het dan werkelijk gaan om het grond?Als ik mij kan herinneren is de hele omgeving daar gereserveerd voor de politie en brandweer.Dan is het niet te hopen dat er daar straks een chinees staat met zijn plompe bouwsel.


  Maak melding
 4. ‘S lands meest ingewikkelde sociale problemen, kunnen terug gebracht worden tot systematische en overal verspreide corruptie van de overheid, in nauwe samenwerking met bedrijven.


  Maak melding
 5. Wat heeft dit topic in vredesnaam met amnestie etc. te maken.

  Wat hier aan de orde is heeft men wel of niet een goed een opdracht uitgevoerd en heeft men het resultaat nu wel of niet goed onderzocht. Zelfs daar kan geen eensluidend antwoord gegeven worden en dat is heel droevig.

  1) Is het niet vreemd dat de verantwoordelijke toezicht houder (onder directeur OW) buiten het onderzoek gehouden is. Hij is toch de eerst aangewezen verantwoordelijke namens het ministerie om alle relevante informatie op tafel te leggen en zich te verantwoorden.
  2) is het niet vreemd dat deze onderdirecteur eerst na een persconferentie van zijn minister actief wordt en meningen of kennis begint te spuien over het geen de minister gepresenteerd heeft.
  3) zou de betreffende onderdirecteur niet per omgaande met een spreekverbod de deur gewezen moeten worden (of hij nu gelijk heeft of niet).
  4) hoe kan de minister zonder het onderzoek belachelijk te maken stellen dat de onder directeur uit zich zelf actief had moeten worden en zijn meerdere moeten informeren etc. Is het niet logisch dat de meerdere de onder directeur zelf met dit drama op het matje geroepen had en alle informatie uit hen gewrongen zou moeten hebben.

  Het is toch zeer ludiek hoe mensen en functionarissen over elkaar heen vallen zonder dat het enigerlei consequentie heeft.

  Ik vindt Parmessar een van de betere ministers als bestuurder. Hij is tenminste doel gericht. Wat er nu gebeurt is een dilitanten toneel voorstelling. Niemand weet schijnbaar hoe het hoort om de overheid/ de belastingbetaler te beschermen tegen INCOMPETENTIE van wie dan ook (adviseurs, aannemers, toezichthouders, ambtenaren, ambtsdragers).

  Met alle respect voor de harde werkers, eerlijke mensen etc. het wordt tijd dat er inhoudelijk competente mensen gaan bepalen hoe te handelen.


  Maak melding
 6. Ray
  …DAN MOEST JE OP DE EERSTE PLAATS ERVOOR GEZORGD HEBBEN DAT JE BAAS EN MASSAMOORDENAAR GEEN AMNESTIE STEUN VAN JOU ZOU KRIJGEN ,IDIOTE PARMESSAR!!
  Amnestie is de grootste GRAP van Suriname!!
  Het is trouwens zo doorzichtig parmessar dat jij en je groepje amnestie verleners andere plannen hebben en allemaal in Eigen belang!!!

  Mijn Behaarde vriend Koe Lie ray
  Je moet van die coke afblijven je praat waartaal en iedereen op waterkant weet dat alleen maar leugens uit die beerputklep van je komt.
  (1)16 doden maak je geen massa moordenaar en Bouterse heeft geen trekker overgehaald zoals Santhoki die een vluchtend bang onschuldige jongen in zijn rug schoot.
  (2)Amnestie is een grap wat dacht je van die blanken in zuid Afrika waar bewezen is dat ze honderduizend tot miljoenen donkere afrikanen hebben gemoord en ze waren bezig met genocide, wat kregen deze blanke afrikanen AMNESTIE. Duitse Nazi doden blanken en kregen de doodstraf. Wanneer je een volk van een ander ras dood krijg je AMNESTIE en ik heb mijn BeHaarde vriend Ray nooit horen gillen toen de blanken in Zuid-Afrika van de westerse landen Amnestie kregen, dat het de grootste GRAP WAS. Ray was 100% eens met de amnestie van de blanken in Zuid-Afrika. (3)Geschiedenis leert ons waar staatsgrepen worden gepleegd er 100 tot duizenden doden vallen in die landen soms erger. De 16 doden van de december revolutie worden door het buitenland in bijzonder Nederland als onschuldige verzetstrijders bestempel maar als je achteraf de zaak gaat onderzoeken dan kom je achter dat deze 16 mensen niet zo ONSCHULDIG waren zoals men ons wilt laten geloven. De 16 heren waren bezig waren met hulp van Nederland hun eigen staatsgreep aan het organiseren. Toen de Surinaamse helden de militaire deze VERRADERS een kopje kleiner hebben gemaakt heeft Nederland Brunswijk persoonlijk gecontracteerd om hun vuile werk op te knappen nu snappen jullie waarom Nederland het DOSSIE Bouterse niet en nooit zal vrijgeven want als ze dat doen wordt de architect ontmaskert.
  (4)Niks boven de waarheid heeft geen bewijs gezien dat deze 16 mensen onschuldige waren behalve dat de MEDIA ons zegt, de 16 verraders werkten samen met het buitenland in bijzonder Nederland dat maakt hen Landverraders die de ultieme straf kregen. Niks boven de waarheid had liever gezien dat die 16 in een cel zaten maar soms moet je een krachtige boodschap geven aan al die landverraders dat landverraders geen toekomst hebben in Suriname!
  (5)In Amerika en andere landen is een wet die landverraders met de DOODSTRAF belonen en zo’n wet moet Suriname snel invoeren zodat wij ons kunnen verlossen van al die landverraders binnen onze grenzen!


  Maak melding
 7. @@@ ray
  wij de belasting betalers lijden er onder ,als het nou vhp ndp is,bij jullie hindustanen gaat het om etnisch en dat stoort mij .het is front onder santhoki die opdracht hebben gegeven om dat gebouw neer te zetten ,het leek een mooi gebouw maar het ruikt naar corruptie en daar zijn deze fronters deze etnisch hokjes denkende hindustanen doof en blind voor .van abrahams hadden jullie wel je mening klaar .als abrahams corrupt is weet ik niet ,als hij onderhandse gunningen had uitgegeven weet ik niet ,als hij corrupt is of was dan een rechtzaak ben ik voor als die abrahams corrupt bezig was.maar jullie hindustanen zien duidelijk dat er onafhankelijke instantie dat gebouw hebben gekeken maar deze hokjes denkende mensen proberen deze corrupte aannemers het hand boven het hoofd te houden omdat het een hindustaan is die het gebouw moest realiseren .willen jullie op die manier suriname opbouwen.
  wat jullie nu doen krijg je straks weer op je bord .de komende verkiezingen gaan niet makkelijk zijn dat voorspel ik .de vhp,pl gaan de nps als voetveeg gebruiken zoals de pl het al deed met de nps , nu is het de vhp die de nps als voet veeg gaat gebruiken .ik kan alleen maar hopen dat velen gaan inzien wat zich afspeelt op dit moment .
  triest maar het is de waarheid .pero is niet afhankelijk van geen enkele partij .ik ben ndper ik heb hier mijn mening gegeven wat er mis gaat bij de ndp dat wil niet zeggen ik krabbe;l terug ik erken en zie dat er fouten en misstanden zijn ,steek ik niet onder stoelen of tafels maar ik ben ndper .wat deze vhpers doen is hun corrupte boeven het hand boven het hoofd houden .zo werkt het niet ray .denk in lands belang niet in etnisch belang als wat jij doet .bij ray gaat het niet om lands belang maar om etnisch belang koste wat kost .de vhp en pl gaan weer misbruik maken van de nps ,heb ik al eerder gezegd.de vhp weet dat de creolen verdeeld zijn en dat maakt dat de vhp en pl de lachende derde zullen zijn .ik zie dat de creolen vele politieke partijen hebben in vergelijk met de vhp en de pl .het is triest dat ik het zo moet uitdrukken.pero is niet afhankelijk van niemand ,pero is een platte land bewoner die weet wat aanpakken is en dat leer ik mijn kinderen .ik zou nniet bwillen dat suriname etnisch wordt geregeert als dat gebeurt is het einde zoek .ik blijf erbij dat de ndp geen racistische partij is ,en dat de vhp een etnische partij is .het gaat niet werken santhoki het gaat verdeeldheid brengen in mijn land .santhoki als president heb ik geen enkele moeite mee het is een surinamer …maar de samen stelling van de vhp wekt bij mij zeer en zeer veel wantrouwen .let goed op de uitspraken van girdjsingh en de hindustaanse radio station
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang …herie libie te na dede pero sa vetie gie mie swiet sranang .voor mij mogen er nu verkiezingen komen .winnen of verliezen pero is er klaar voor .ik eet van geen enkele partij ,maar mijn partij is ndp ,anderen die roepen dat ik terug krabbel maken een grote fout ,ik ben realistisch ik bekijk de dingen zoals ik ze zie ,als het nou front of ndp is .


  Maak melding
 8. Het zou goed zijn wanneer Rabin wat specifieker geweest was in zijn verhaal over de bouwtechnische onvolkomenheden in het bouwsel. En welke instantie of persoon daarvoor verantwoordelijk is, Het is geld van de Burger dat over de balk wordt gesmeten en verantwoording en duidelijkheid zou op zijn plaats zijn.
  En zie, wederom wordt het Surinaamse volk zand in de ogen gestrooid.


  Maak melding
 9. Die DOMME WAARDELOZE BITTERE CASSAVE PLANTER zegt:”pero is niet afhankelijk van niemand”

  Hij ziet niet in dat het eigenlijk hetzelfde is als :pero is afhankelijk van iemand.

  Zó dom is ie.
  Daarom ding mang e takie :”Joe moesoe go na skoro foe joe sabie sang joe e takie”


  Maak melding
 10. Wauw! 16 doden maakt een mens geen massamoordenaar!? Wel een seriemoordenaar en hoe dan ook een moordenaar, als we woordspel gaan spelen.
  Zijn die nazi’s president van die landen geworden? Hebben ze zichzelf amnesty verleend of is dit aan hen verleend? Als Zuid Afr als voorbeeld wordt gebruikt, wees dan consequent. Die internationale sancties waar het land bijna aan kapot ging, dat kan Sur met een productieniveau van verwaarloosbaar ook wel aan, is het niet? In Duitsland is geen nazi veilig, wat doen we met die van ons?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES