Parlement start niet door stuurloze regering

31

PARAMARIBO, 28 apr – De regering is nogal onvoorbereid naar de eerste dag gekomen van de begrotingsbehandeling. Anders dan enigszins werd gevreesd slaagde de coalitie erin voldoende leden op de been te brengen. Er was quorum.

Waar het faliekant mis ging, was aan regeringszijde. President Desiré Bouterse, noch vicepresident Robert Ameerali was aanwezig. Daar niet was voorzien in een behoorlijke vervanging, konden de nieuwe leden van het kabinet niet worden voorgesteld aan het parlement. Aanvankelijk ging parlementsvoorzitter Jennifer Simons er vanuit dat de minister van Binnenlandse Zaken automatisch vervanger was. Dat bleek niet het geval, de vorige minister van Binnenlandse Zaken Soewarto Moestadja was als persoon aangewezen.

Uiteindelijk werd de vergadering geschorst. Na ruim een half uur daagde vicepresident Ameerali op. Hij introduceerde de drie nieuwe ministers en de onderminister. Een woord van protest liet Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) horen. Hij vindt dat president Bouterse zelf het zou moeten opbrengen om de nieuwe bewindslieden voor te stellen. Het zou ook geen respectvolle houding zijn van het staatshoofd om op zulke momenten weg te blijven.

- Advertentie -

31 REACTIES

 1. wat een ongeorganiseerde teringbende. Niemand kent zijn verantwoordelijkheid of zijn taak.

  Geen wonder het paarse schip stuurloos ronddobbert.


  Maak melding

 2. jeetje zeg Ameerali komt een half uur te laat, DDB zelf kan het respect niet opbrengen om zelf ff te komen, tis ni belangrijk? Blijkelijk. Ameerali is gebeld geworden om als de sodeju daar aanwezig te zijn en kwam daardoor een half uur te laat,gaat nog steeds lekker [not]


  Maak melding

 3. Dames en heren. Men reageert naar mijn mening nogal luchtig over het schandalig en eigenlijk gevaarlijk gedrag van deze man. In een hysterische bui riep hij naast deze opmerkingen over de President ook bepaalde dingen waar we echt bij stil moeten blijven staan. Hij had het telkens over WIJ: WIJ zijn een vredelievend VOLK, WIJ willen vrede met iedereen, WIJ zijn een hadrwerkend VOLK. Hij deed mij denken aan die man die in de jaren 75 vol haat riep dat de N… de vrouwen van de Hindostanen zouden verkrachten. De haat en het racisme spoot er vanaf, ook nu bij Randjitsingh. Ik heb het vaak gezegd, het blijft de Verenigde Hindostaanse Partij. Randjitsing heeft duidelijk de ware aard van deze partij getoond en werd door zijn partijgenoten en meerderen niet gecorrigeerd. Zij delen dus zijn sntimenten. Volgens zijn tirade zijn de Hindostanen dus een ander volk onder het volk van Suriname. Overigens zijn dit ook de sentimenten die werden geuit in een uitzending van een hindostaanse TV- zender in Nederland die het verslag van een bezoek van Santhoki aan de (hindostaanse) diaspora bracht. Deze uitzending werd afgesloten met Hindie-strijdliederen waarin men het had over het terug veroveren van hun land, desnoods met opoffering van hun leven en bloed. Waakt u! Randjitsing doet hetzelfde voorwerk als is gedaan toen in Rowanda en in Guyana ten tijde van de etnische onlusten! Eis van Santoki dat hij afstand neemt van deze paljas die telkens weer in de fout gaat en gevaarlijke tendensen aanwakkert! Of is dit juist zijn opdrachT???????????


  Maak melding

 4. Ik heb er van 10.45 t/m 15.30 gezeten en heb mij mateloos gestoord aan het infantiele gedrag van de oppositie. Meneer Castelen, die zo goed als geen achterban heeft was weer eens het knapste jongetje van de klas.


  Maak melding

 5. Lucien en Paranam,

  Er gaan dit jaar heel veel dingen verkeerd in dit land, zowel door het optreden van de regering als door het niet handelen van de Assemble.
  Ik ben niet partijgebonden, maar vraag mij wel af, wat er moet gebeuren als mensen, zoals jullie, de hand ook eens in eigen boezem willen steken in plaats van anderen altijd de schuld te geven van zaken, die in dit land niet goed gaan.
  Kunnen jullie ook iets anders, dan alleen maar schelden op de oppositie ?
  In een fatsoenlijke democratie hoor je ook voor de standpunten van de oppositie respect te kunnen opbrengen.
  Je hoeft het niet met hen eens te zijn, maar dat is iets anders, dan oppositieleden zo ongeveer te verketteren.
  Breng eens inhoudelijke argumenten in als jullie dat kunnen.


  Maak melding

 6. Jullie hoeven mij niet te minachten, ik minacht jullie wel.

  Zoveel dyugudyugu of de lang verwachte DNA vergadering wel voortgang zou vinden, zou er wel quorum zijn? Wonder boven wonder was er wel quorum en het eerste dat de opgeluchte voorzitter moest doen was de vergadering schorsen want de grote baas en zijn piet schitterden door afwezigheid. Na een half uur kwam uiteindelijk alleen Djinipie Piet, onvoorbereid, aan dansen. Duidelijker kon niet worden aangegeven dat het Surinaamse volk wordt geminacht door de grote baas en zijn Djinipie piet en dat het parlement nog steeds gezien wordt als een grote poppenkast; ik heb k@ aan jullie en jullie volksvertegenwoordiging.


  Maak melding

 7. Sinds wanneer zou je een respectvolle houding moeten verwachten van deze moordenaar die totaal respectloos is, zelfs een groot gedeelte van dit volk is respectloos om voor zo,n moordenaar te gaan als president, dus zo verwonderlijk is het allemaal niet.


  Maak melding

 8. @ Paranam
  Ja, ja. Je hebt je mateloos gestoord aan de oppositie en aan het lid Castelen dat geen achterban heeft. Je hebt je helaas niet gestoord aan het laat komen van de president, de vice-president en de ministers. Het was zo erg dat Mw. Simons de meeting moest schorsen om op de STVS te wachten. Ik hoop dat je je ook dood zit te ergeren dat jouw ABOP Partner zit te roepen om het Hoofd van Gerold Dompig en zijn Raap. Deze roep komt niet van de opposite of van Castelen zonder achterban!


  Maak melding

 9. Over etnische sentimenten gesproken was het niet bruma die op het oranje plein riep van de huid van hindustanen zullen wij schoenen maken.

  bepaalde volkeren geven de schuld aan de slavernij dat ze zich niet hebben kunnen ontwikkelen na 300 jaar.


  Maak melding

 10. Randjitsingh is een gek,die man is zo gefrusteerd hij kraat een heleboel onzin uit.die man is niet goedwijs.
  hij is ziek en ziet het niet meer zitten,Santokie moet afstand nemen van deze imbieciel.hij is een rasist in hart en nieren.castelenpak je rotsooi en donderop,want jij weet niets.
  GOD ZEGEN JULLIE


  Maak melding

 11. Mensen , papie bouta heeft andere probllemen aan zijn hoofd. Zoonlief hangt een levenslange straf boven het hooft. Denk je nou echt dat deze imbeciel geeft om dat volk van su. Forget it! Die man is nu aan het nadenken hoe hij het domme volk van su gaat bestelen om zijn zoon vrij te kopen. Dit is de tweede fase van zijn ondergang. De derde fase is een ophoopinng van problemen in het land waar zelfs de bevolking niet meer zal uitkomen. De misdaad zal toenemen, mensen rare sprlngen in het land ,let maar op


  Maak melding

 12. Radjkoemar Randjitsingh kan als een olifant door een porseleinen kast gaan, maar hij legt zijn vinger wel op een open zenuw.

  Het moet duidelijk zijn dat de Bouterse niet het vrije recht heeft om te beslissen of hij verantwoording over het gevoerde beleid aflegt in DNA of niet, hij is daartoe grondwettelijk verplicht. Bouterse heeft ook niet de vrijheid om te beslissen of hij, door parlementariërs gestelde vragen, zal beantwoorden of niet. Hij is daartoe bij wet verplicht.

  Bouterse en zijn regering vertrappen de regels van de grondwet en de normen en waarden van democratie en rechtsstaat, de grenzen van de moraliteit en het fatsoen.

  Dat is alles maakt van Suriname de ultieme Bananen republiek. De ontwikkeling van het land blijft hierdoor ver achter. Het ergste is dat de schaamteloze Surinamers dit nog pikken ook.


  Maak melding

 13. Jennifer Simons kan het veel beter doen. Het is haar taak om te pleiten voor strafmaatregelen jegens de bewindslieden, president en vice-president indien ze hun taak niet naar behoren vervullen. Er komt echter niets uit haar koker. Frustrerend. Staat deb president soms boven de wet? Praktisch wel, maar ook constitutioneel?


  Maak melding

 14. @Paraman & Anneke
  Laten de teksten van de oppositie niet perfect zijn de achter liggende boodschap is dramatisch te noemen. De regering van hoog tot laag heeft geen enkel respect voor het Parlement. Het parlement, de DNA is het hoogste gezag waar de regering/ de president volgens de grondwet rekening en verantwoording MOET afleggen. Het is niet anders en overal ter wereld is dat de normale gang van zaken.

  Dat de President niet komt om de begroting te verdedigen is onbegrijpelijk. Als Obama het niet doet is deze wereldbol te klein, stort de wereld economie in en kan hij per omgaande zijn biezen pakken omdat hij ook door zijn eigen partij weg gejaagd zou worden. U beide ergert zich aan mensen die hier over vragen stellen. Er zijn ergere dingen dan niet slimme vragen of mensen die hun best doen de grondwet in stand te houden en proberen de regering aan de grondwet te houden.

  Het zou zinvol zijn dat u tot u door laat dringen dat:
  1) er al sinds oktober (nu 7 maanden) geen goed gekeurde begroting is.
  2) er enorme betalingsachterstanden zijn, of wel schulden die verhuld worden door de regering.
  3) te korten middels voorschotten van de Centrale Bank gefinancierd worden (dit is geld bij drukken zonder het te vertellen). Zodra dat wereldwijd duidelijk wordt heeft dat enorme gevolgen.
  4) geen van de beloofde projecten tot een eind komt op de beloofde wijze. Leest u aub het ontwikkelingsplan 2012-2016 en huiver de beloften en de ontbrekende realisatie.
  5) Huiver van de uitgaven die zich aan controle onttrekken door dat ze via presidentiele taskforces en commissies gedaan worden.
  6)Waar zijn de woningen, de bruggen, ziekenhuizen (Albina/ Wanica) en wegen.

  Het gaat niet om de excuses maar de verantwoording. De President en diens regering komen onvoorbereid op een toch wel erg beschamend moment, te laat voor de behandeling van de begroting. Hoe ernstig mag je het VOLK beleddigen.


  Maak melding

 15. SOMO HAD DDB IN HET ZADEL GEHOLPEN.

  Als SOMO DDB niet had geholpen met die amnestywetgeving dan had DDB op dit moment geen poot om op te staan.

  Daarom wil ik de rest van het Parlement nu even waarschuwen om niet dezelfde fouten te maken zoals SOMO.

  Want een INDIAAN is nooit te vertrouwen dat weet ik sinds mijn kinderjaren.
  Ik ben niet racistisch maar het zijn de keiharde feiten en feiten spreken voor zich dat INDIANEN NIET TE VERTROUWEN ZIJN. HIJ zal je eens op je zwakke momenten pakken.
  SOMO had een grote fout begaan door te stemmen voor de amnestywetgeving van DDB en hem te vertrouwen en dat is nu de verdiende loon van de naieve SOMO.

  Echter, een mens zal eens tot inkeer komen over zijn eigen stomme fouten en dat heeft SOMO nu ingezien wat voor onbetrouwbare mens DDB is.

  Het zal je maar gebeuren om zo’n grote blunder en taxatie fouten te begaan. Hij kan zichzelf nu niet vergeven want hij heeft ook zijn ZIEL aan de DUIVEL VERKOCHT.

  GEDANE ZAKEN HE!!! DAN MOET HIJ NU OP ZIJN BLAREN GAAN ZITTEN. arme SOMO.


  Maak melding

 16. DE ZIENDEN zijn BLIND en de HORENDEN zijn DOOF.

  Probeer maar te begrijpen wat ik hier zeg en schrijf.
  Onze landgenoten kunnen niet meer relativeren wat goed is of wat slecht is.

  Ze gaan erop los waar iets valt te roven of te plunderen en vooral de luie mensen die nooit heeft gewerkt of iets in hun leven heeft bijgedragen aan hun eigen voorzieningen.
  Het is een bekende kreet van Surinamers die alleen maar hun handen opheffen voor een appelmoes.
  oen kies oen mooi.


  Maak melding

 17. Het wordt tijd voor de voorzitters van alle politieke partijen om hun partij te hervormen. Weg met die dubieuze lieden die alleen voor eigen belang gaan. De ambtenaren status opheffen. Voor de gewone man bestaan er ook geen banen meer voor het leven. Ik ben bang dat er anders na de verkiezingen in 2015 niets zal veranderen.


  Maak melding

 18. je telt 36 leden van het poppenkast die totaal bestaat uit 51, dus de twee derde meerderheid..

  en toch en toch kan je geen vuist maken niet regeren geen ballen kunnen tonen..

  je kunt de grond-wet niet wijzigen geen korruptie-wet invoeren geen investerings-wet invoeren geen wet tegen misdadigers in het ambtenaren korps..

  in de regering krioelt het van boeven,schurken bankrovers,verkrachters,misdadigers

  wat kun je wel maken ,,geen bal.,dus waardeloze bende bij elkaar en het domme moviena achter gestelde volk accepteerd dit alles..


  Maak melding

 19. @profeet
  Het is de doofstomme en lamme die door de blinde de afgrond in geleid wordt.
  Dat gevoel krijg ik meer en meer als in de DNA klucht volg. Niemand schijnt een idee te hebben wat ze waarom wanneer moeten doen om verder te komen. Het is dramatisch om het list en bedrog voor je ogen te zien ontstaan.

  1) Eerst huishoudelijk vergaderen om de parlementariërs die geen zin hebben op tijd te komen of zich verslapen hebben te kunnen dwingen te verschijnen.
  2) Een DNA voorzitter die DNA leden toelaat na het overschrijden van redelijke termijnen en daarmee redelijke bezwaren uit de DNA negeert en daarmee partijpolitiek bedrijft.
  3) Een DNA voorzitter die een partijgenoot aanspreekt met partij politieke sancties terwijl zij op dat moment als voorzitter functioneert. Sancties waar de algemene ledenvergadering van de partij over gaat en zij geen enkele zeggenschap heeft.

  Zou deze DNA voorzitter haar partij voorzitter ook aangesproken hebben op permanent verzuim in de DNA, iets waarmee hij schijnbaar binnen de partij een rolmodel is geworden.

  Alles wat in de DNA afgehandeld wordt is onder dit regiem een treurspel en KLUCHT geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.