Parlementariër Tjin Atsoi: beleid chaotisch

17

PARAMARIBO, 29 apr – Het beleid van de regering Bouterse – Ameerali is chaotisch op alle fronten. Dit zegt parlementariër Arthur Tjin Atsoi (Nieuw Front/NPS. Over allerlei zaken bestaat onduidelijkheid wat zijn neerslag heeft po de begroting voor2014. Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon.

Sinds de aanvang in 2010 heeft de regering het jaar in jaar uit financieel slecht gedaan. Op de begroting van de regering voor 2014 is het niet anders. Een goed voorbeeld vormen de kosten voor vuilophaal. Zonder enige uitleg blijken de uitgaven voor de vuilophaal gestegen te zijn met maar liefst twintig procent. Dat komt po een verschil neer van enkele miljoenen Surinaamse dollar. De afgelopen jaren zijn deze kosten alleen maar toegenomen. “Hoe komt het?”, vraagt Tjin Atsoi aan minister Rabin Parmessar van Openbare Werken.

Overigens komt de reorganisatie die Parmessar zegt door te voeren bij het ophalen van huisvuil, rommelig over. Zo kregen winkeliers en supermarkthouders op een blauwe maandag te horen dat se afvalcontainers moesten aanschaffen. Ook moest een maandelijks ophaaltarief betaald worden. “Er is geld geïnd bij winkeliers die ook verplicht werden een afvalton aan te schaffen. Maar het blijkt niet om een dwingende maatregel te gaan. Dus zijn de mensen onnodig in de kosten gejaagd”, aldus Tjin Atsoi.


17 REACTIES

 1. De president is gewend om alleenheerser te zijn. Telkens als de president het parlement / essemblee ziet voelt hij zich niet goed . Het is hetzelfde parlement die hij in 1980 had kapotgeschoten. De jaren daarna had hij ook alles zelf gedaan of samen met zijn handlangertjes die nu op een natuurlijke wijze zijn uitgedund. De pres lijdt nu aan een syndroom die misschien door de wetenschap nog een naam moet krijgen. Wij kunnen dit ook een Surinaamse naam geven bijvoorbeeld post-mildicto syndroom. Een alleenheerser die de macht met het volk moet delen en daar een ziekte aan overhoud. Terwijl hij het parlement niet kan toespreken slaat hij op podia krasse taal. Eigenlijk voelt hij zich ook niet goed op podia, want hij heeft zakdoeken nodig om het zweet van zijn gezicht. Als je weet dat je de waarheid niet vertel zweet je ook. Mensen die iets in hun schild voeren en bang zijn betrapt te worden zweten rot. Dus de pres staat daar en denkt bij zichzelf, volk van Suriname ik heb jullie zovele jaren bedot en toch geloven en houden jullie van mij. Jullie zijn geweldig. Dan zweet hij weer. Ik heb mijn vrienden rijk gemaakt en jullie vinden dat niet erg. Jullie zijn geweldig, en weer zweet hij. Het liefst staan er twee mannetjes aan zijn linker en rechterzij met zo’n waaier hem koelte te waaien. Hij denkt aan Panka en Missikaba. Mmh Simons mag ook. En weer zweet hij…
  .


  Maak melding

 2. Welke president heeft het goed gedaan.
  GEEN EEN:Ze kunnen hun eigen leven niet op orde zetten hoe gaan ze een land besturen.De miljarden afkoopsom van de witten hebben ze opgemaakt zonder te weten waar het naar toe is gegaan.Het enigste waar deze mensen kunnen is om gelden dat niet door hun of vaders is verdiend te stelen en feest mee te vieren.


  Maak melding

 3. Bouterse bedonderd ons mooie land al zolang als hij bestaat.
  En ik kan er met mijn verstand niet bij dat een groot deel van ons Surinamers nog steeds in hem blijven geloven!
  Zijn we allemaal blind door mooie, maar vooral gebleken, loze beloftes van Bouterse?
  Wanneer komt er nu eindelijk eens een einde aan al dat stelen, liegen en bedriegen van onze pres?
  Wij als volk moeten hem afstraffen, dat kan nu al!
  Bouterse heeft ons land niets dan ellende gebracht, dat moet iedereen nu toch onderhand wel onder ogen durven zien, of zijn we ziende blind en horende doof?
  Weg met deze charlatan, weg met zijn paarse bende!
  Geef het land terug aan zijn rechtmatige eigenaren, wij Surinamers, alle Surinamers wel te verstaan.


  Maak melding

 4. de wolf kiest ervoor om bewust chaos te creeren om het volk te misleiden zodat ze rustig doorgaan het staatskas leeg te plunderen.

  Wanneer wordt het passieve volk eindelijk wakker ??


  Maak melding

 5. Er is geld geïnd bij winkeliers enkel alleen om de proceskosten van Dino Bouterse te dekken. Aai baja de roversbende laat een spoor van vernieling achter en nog steeds aanbidden mensen als Paraman, Abaisa, Pero, Boegroe, Armand etc etc deze paarse regering.


  Maak melding

 6. Geen wonder dat ook vele oliedomme aanhangers chaotisch van aard zijn geworden. Ma kut, wij paarsdomoren volgen onze lijder wiens a fout, want a fout na neks. Hahahaha


  Maak melding

 7. Ik vind dat alleen Brunswijk in staat is om het land tot grote hoogtes te brengen.
  Brunswijk is oprecht en betrouwbaar zoals eerder aangeven in een artikel op waterkant.

  Hij heeft geen strafblad en hij spreekt abn nederlands.
  Hij runt een voetbalclub die weer Surinaams kampioen is geworden en ik denk dat hij ook Suriname tot kampioen maken.

  Brunsie for president.


  Maak melding

 8. Momenteel berust de werkelijke macht in Su bij 2 internationaal veroordeelde, gezochte criminelen. Su zou er goed aan doen in de grondwet te verankeren, dat zulks in de toekomst onmogelijk is; geen bestuursfunctie( c.q. regering en parlement) met strafblad. Dit bezorgt ons land een paria status en dient het belang van het volk niet.


  Maak melding

 9. de twee bb’s worden door interpol gezocht in het buitenland..

  wel wel ik bied mij aan om interpol te hulp te schieten deze twee figuren op te pakken en op te halen in surbo..


  Maak melding

 10. Zo te zien zijn de frontjes in het parlement als met verkiezingscampagne bezig en de boel in Suriname aan het saboteren. onze grootste scheur en saboteur op de banken met de oppositie samohardjo. Op waterkant willen de schuimbekkende uitkeringtrekkende frontjes die 24 uur aanwezig zijn in het bijzonder RAY die slaapt op waterkant, willen ons laten geloven dat het slecht gaat met Suriname. Niks boven de waarheid was in februari voor 5 weken in Suriname en heeeft met veel stemmende Surinamers gesproken en wat ze zeggen is dat Bouterse het niet in 5 jaar kan doen wat de frontjes in 20 jaar niet is geluk maar ze begrijpen het en zien een stijgende lijn en voorruitgang. De Surinaamse stemmers steunen Bouterse partij ondanks de negatieve beruichten van de bejaarde parlementaire frontjes daarom is Santhoki wekelijks de Surinamers aan het vertellen dat het slecht gaat met Suriname. Santhoki tactiek is als je die leugen blijft herhalen hypnotiseer je de Surinaamse mensen en de leugen woord een waarheid maar de Surinamer zijn niet dom. De hindoestaanse zakenmannen (SCHURKEN) zijn boos op de VHP omdat die niet mee wilde regeren om de comapatiënt NPS. De hindoestaanse zakenmannen (schurken) hebben de VHP laten weten dat als Bouterse de verkiezing wint en de VHP niet mee regeert zullen deze schurken eieren voor hun geld kiezen en massaal de NDP steunen. Op GFC kwam ik de zoveelste ingezonden brief tegen van te vrede bugers,
  Zie brief.

  Deze regering toont durf, krijgt een dikke voldoende
  Tuesday 29 April
  De afgelopen periode is er veel kritiek geleverd op het beleid van deze regering. Hoewel ik het in grote delen begrijp, moet ik mij ook direct haasten om te stellen dat niet alle verwijten correct en eerlijk zijn. Als het gaat om het financieel beleid dan zeg ik als eerste dat dit kabinet wel beter kan. Het kan er bij mij namelijk niet in dat er steeds wordt gezegd dat er geen geld is en dat het een kwestie van puzzelen is om elke maand rond te komen.
  Terwijl velen allerlei zaken aanhalen wil ik ook opmerken, dat deze regering veel durf aan de dag legt. Niemand zou het namelijk durven om op het sociale vlak zoveel geld in te stoppen. Wij weten allemaal dat dankzij dit kabinet de basiszorgverzekering is geïntroduceerd. Hierbij zijn kinderen tussen 0 en 16 jaar en ouderen vanaf 60 jaar medisch verzekerd. Geruchten willen dat de regering ook de groep tussen 16 en 59 jaar ook tegemoet met deze basisverzekering. De 18.000 woningen zijn niet gehaald, maar enkele mensen zijn nu al blij gemaakt met een woning. De huidige minister van RGB heeft al 5000 grondbeschikkingen verdeeld. Hierin zitten mensen die jarenlang geen zekerheid hadden op hun grond en dat nu wel hebben. Er is nog een achterstand, maar het getuigt ook van een stukje durf om zoveel beschikkingen binnen korte tijd af te hebben. Ook over de vuilophaal ben ik content. Het begon een beetje stroef met hier en daar wat opstartproblemen maar nu is dat allemaal een begrip geworden. Het getuigt ook weer van een stukje durf om de vuilophaal te reorganiseren.
  De verhoging van sommige toelagen in het kader van het sociaal beleid moeten wij ook meenemen. De standpunten die de president internationaal inneemt, juichen wij ook toe. Suriname wordt internationaal ook steeds invloedrijker. Dit alles door het uitgezette beleid. Ik besef dat er nog veel werk aan de winkel is, maar geef deze mensen de ruimte om de 5 jaren uit te zitten en het werk daarna te vervolgen. Er is namelijk geen beter alternatief, dat is nu eenmaal de realiteit! Wanneer het op een cijfer aankomt, verdient deze regering geen dikke 10, maar wij durven wel te zeggen dat een dikke voldoende er wel in zit.
  R. Hoessen
  Zie link http://www.gfcnieuws.com/?p=216762


  Maak melding

 11. Intussen zijn de coupplegers de rijste mensen in Suriname dus hun belijd = maakt de criminelen eerst rijk en dan de trickle down effect.


  Maak melding

 12. Parlementariër Tjin Atsoi:
  Zegt “beleid chaotisch” en Rotsoi;

  Plant liever Paksoi
  Voor het bereiden van Tjapsoi;

  Ook andere groenten Verbouwen
  Zo bespaar je geld om op te Bouwen;

  En La Sombra Del Arbol

  Zoals tomaat, tajerblad en Amsoi
  Voor verkoop aan de klanten zoals Mies Amoi;


  Maak melding

 13. Parlementariër Tjin Atsoi:
  Zegt “beleid chaotisch” en Rotsoi;

  Plant liever Paksoi
  Voor het bereiden van Tjapsoi;

  Ook andere groenten Verbouwen
  Zo bespaar je geld om op te Bouwen;

  Zoals tomaat, tajerblad en Amsoi
  Voor verkoop aan de klanten zoals Mies Amoi;

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 14. ach,jij klets ook maar raak.
  nu krijgt de regering de schuld van de fouten die door front begaan zijn.
  heeft front ooit een begroting openlijk naar voren gehaald waar de bevolking ingelicht werd,’neen.
  dus wat klets deze ming shi over begroting 2014,’front,het gaat jullie niks aan.


  Maak melding

 15. Meneer, TJIN ATSOI moet weten dat al is het chaotisch komt langzaam in orde toen ze aan de macht waren was het niet chaotisch maar toch niks kunnen doen er word nu toch veel meer gedaan en dat is meer een doren in het oog van oppositie en het gaat het niet om wat gedaan word of land en volk nee ze hebben alles voor over om regeer macht want voor hun is niks goed en tuurlijk zijn er dingen die niet goed gaan maar bij welk regering ging alles vlekkeloos ja toen bij NPS/VHP/PL daar ging het vlekkeloos dat was toen bij het niks doen hahahaaaa.


  Maak melding

 16. Tsja, wat moeten we eigenlijk hiermee? Ik ben ndper noch fronter. Ze hebben allen hun tijd gehad en hebben niet veel bereikt. Beide presidenten hadden het druk met de haaien om zich heen. Als een van hen iets goed doet, ben ik niet beroerd om dat toe te geven en als ze slecht bezig zijn, ook niet. Maar terug naar afval, het wordt tenminste opgehaald. Slecht is het wel als er sprake is van willekeur. In geen een ontwikkeld land is het ophalen van afval gratis.Dat kan geen overheid blijven betalen, dus zul je per huishouden (adres) moeten eisen dat men betaalt, net als water en electriciteit. Installeer een milieupolitie en arresteer/beboet een ieder die het vervuilt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.