donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOok Noraly Beyer maakt kennis met 100% controle Schiphol

Ook Noraly Beyer maakt kennis met 100% controle Schiphol

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-presentatrice van de STVS en NOS Noraly Beyer is niet te spreken over het gedrag van de marechaussee op Schiphol. Beyer werd maandag, toen zij terug kwam uit Suriname, bij een honderdprocentscontrole uit de rij geplukt. Ze vond het vernederend en beschamend om ten overstaan van passagiers en marechaussees afgevoerd te worden.

Ze werd daarna ondervraagd, gefouilleerd en in een wachtruimte gezet. Ze moest beleefd blijven, anders kon ze naar het cellencomplex op Schiphol-Oost. Na een tijdje wachten kwam er een man bij Beyer, die haar liet weten dat ze was meegenomen omdat ze op Curaçao is geboren en op reis was geweest naar Suriname.

Beyer vond het raar omdat ze vaker naar Suriname vliegt en dit nog nooit heeft meegemaakt. Ze besloot dinsdag over de zaak te twitteren omdat ze wil dat mensen weten dat ze aan willekeur zijn overgeleverd. “Je kunt dus als potentiële drugsverdachte worden gezien. Ik vind dat te ver gaan.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

50 REACTIES
 1. Noraly Beyer.

  Wat ik frappant vind is, dat de douanne op Schiphol altijd een Zwarte uit de groep pikt en de Blanke laat gaan !
  Dat 100% controle op Schiphol hebben we te danken aan onze eigen soortgenoten die( bijna altijd iets bij zich heeft)
  Noraly het feit dat je als presentatrice op de TV hebt gewerkt zegt niks,ik ken mensen die een hogere funktie hebben,werden ook van de rij geplukt.Juist het waren onze eigen Zwarte Broeders en Zusters,dus er wordt behoorlijk
  over één kam geschoren op Schiphol.


  Maak melding
 2. Haha grappig ik ben nog nooit maar dan ook nog nooit gecontroleerd op schiphol als ik terug kom van SU!
  Tja het is logisch als die honden wat ruiken dan moet je mee komen. Je weet dat die controles er zijn wil je niet gecontroleerd worden dan blijf je lekker thuis! Ze zal het vast gezegd hebben omdat ze bekend is.
  Als je weet dat je niks gedaan hebt dan weet je dat weer snel mag gaan, maarja als je gaat lopen zeuren en zeiken dan duurt het alleen maar langer en langer!


  Maak melding
 3. @Grasbarki.

  Je zegt aan Noraly Beyer dat het je frappeert,dat de douane op Schiphol altijd een Zwarte uit de groep pikt en de Blanke laat gaan !

  Het Surinaams BID-team heeft niet zolang geleden van de Nederlandse artiesten die Suriname i.v.m. een concert hadden aangedaan juist de zwarten eruit gepikt en de blanken laten gaan.Het was zó erg dat het toestel daarbij vertraging had opgelopen.
  Dus …… !


  Maak melding
 4. Nederland ook narcostaat? ook 100% controle voor alle vluchten uit Nederland?

  De Fransman Masson noemde Nederland onlangs al terecht een ‘narcostaat’. De mafia in Nederland lacht sinds softdrugs in coffeeshops worden gedoogd. Dat de verkoopnorm wordt verlaagd, is zelfs niet bedoeld als wapen tegen drugsbaronnen, of als preventie tegen verslaving, maar, wat een kulkoek, om het buitenland tevreden te stellen..

  De Nederlandse overheid brengt als enige ter wereld drugs op de markt om zo boeven te pakken. Alleen al de CID van Kennemerland liet voor dat doel 230 000 kilo softdrugs onze grenzen passeren. De overheid lijkt daarmee de voornaamste drugsdealer van de narcostaat Nederland.

  Officieren van justitie, procureurs-generaal, korpschefs, korpsbeheerders, rechercheurs, maar ook staatssecretarissen en ministers bepalen in hoge mate de opsporing. Ik wil er slechts mee zeggen, dat wanneer de met drek overgoten Langendoen en Van Vondel fout zijn, dit ook de overheid geldt..

  Want de superieuren van deze rechercheurs, van korpschef tot korpsbeheerder en van hoofdofficier tot minister, zijn evengoed ‘overheid’. Maar waar dezen hun handen in onschuld wassen, verbaast het me niet als de Amerikanen in volgende drugsrapporten Nederland júist op één lijn scharen met Mexico, Nigeria, de oude Sovjet-Unie, en zelfs Suriname..

  En dan heb ik het niet eens over de synthese drugs waar Nederland de grootste exporteur van is.


  Maak melding
 5. Meer bekende mensen verdenken geniet publiciteit voor dit probleem. Goed voor degenen die zich niet kunnen verweren en geen verdachte zijn. Gebeurd bij elke vlucht maar komt niet in het nieuws als je geen bekende bent.


  Maak melding
 6. Zo lang suriname en haar coke nog steeds een dreiging vormen voor de veiligheid dan heeft nederland het volste recht om 100% controles in te zetten. Heb je niets te verbergen dan heb je niets te vrezen. Wij bepalen wie ons land binnenkomt en tegen welke condities.


  Maak melding
 7. Heel erg goed nu voelt zij ook hoe vernederend je behandeld word als je gekleurd bent.
  De echte wereld is geen nieuws lezen
  Nu ben je gewoon een van ons
  Jammer he
  HAHAHAHA


  Maak melding
 8. Weer zo’n never ending story, als iedereen er nu voor zorgt dat je geen rommel bij je hebt wanneer je op Schiphol aankomt krijg je ook niet deze toestanden.
  In de laatste 25 jaar 23 keer naar Su geweest en nooit geen controle gehad,ook mijn van origine Surinaamse vrouw niet, ligt het ook niet gewoon aan je houding en gedrag of ze je er uitpikken, ik heb wel eens verwensingen naar het personeel gehoord waar de honden geen brood van lusten, als ik zo,n beambte was zou ik dat ook niet pikken en mocht je ook mee,En als je je eruit pikken wat dan nog gewoon meewerken, ben je er het snelst van af als je geen rotzooi bij je hebt tenminste, controle is nodig, zonder aanziens des persoon,


  Maak melding
 9. @ Medusa:

  Ik begrijp je verhaal niet,dus wakti: mi è begrijp now sang yu é bedoel.Dus met andere woorden de BID had volgens jou de Blanken moeten controleren ipv de Zwarten! NO BRADA als ze toch een steekproef willen doen, dan 2 Blanken en 2 Zwarten op pikken en niet, alléén de Zwarten. Ik weet ook dat in het verleden, dat een toneel gezelschap ik meen NAKS,en een Javaanse Band op Schiphol werden gecontroleerd en Drugs hebben gevonden.Dus uit voorzorg maatregelen hebben ze deze Nederlandse Artiesten op Zanderij gecontroleerd.Van uit de Jus /Pol moet er eigenlijk een verordening komen dat Passagiers eerder op zanderij moeten melden ivm controle.Niet van uit de Luchtvaart maatschappij,want zoals jij zelf weet : indien een passagier langer dan 3 uur moet wachten, dat de Luchtvaat maatschappij moet betalen.(vergoeding)


  Maak melding
 10. @ Suri b.

  Nee Suri b het is geen kwestie van vernedering,deze Jongens en meisjes doen gewoon hun werk, en niet anders! En helemaal niets te maken met je huidskleur,ik ben ook Zwart maar heb nooit een controle gehad op Schiphol.

  @ Arlo Westra.

  Volkomen met je eens,niks bij je dan is er gewoon niets aan de hand.(Maaaaaaarrrrr, het is altijd een Zwarte die ze uit pikken en dat, vind ik persoonlijk een beetje irritant.)
  Wij Zwarten worden over één kam geschoren en dat is het hele verhaal! En als ze 100% controle willen voeren, dan iederéén controleren Blank en Zwart.

  @ Farawè.

  Ook jij hebt gelijk,immers hoge bomen vangen veel wind.
  Dus bij deze dan maar zou ik zeggen!!!!


  Maak melding
 11. Waardeloos die 100% controle. Jammer en opvallend dat bekende allochtnen dikwijls alleen stelling nemen tegen de 100% controle als het ze overkomt.


  Maak melding
 12. Welcome 2 the real world, mrs. Beyer. Dit maken andere passagiers jammer genoeg dagelijks/wekelijks mee. en waarom? omdat men nog steeds niet nadenkt om een pakje ‘witte’ drugs suiker te smokkelen. Wekelijks kan je de berichten lezen op Starnieuws of Waterkant. Zolang het aan de orde is, gaat men die 100/% controle blijven uitvoeren….sorry to say. Boek een ticket naar Miami, of elders in Amerika of Israel en ga dan ook vergelijken welke controle zwaarder is? Mi no wang jere neks, als je niks te gedaan hebt beantwoord je gewoon de vragen dat men stelt en voor je denkt sta je buiten. Heb nog nooit die 100% controle gehad….en als ik het xou krijgen geen probleem I have nothing with or on me…tenslotte doet de marechaussee ook maar hun werk.1 op de 5 of 6 wordt uit de rij gehaald. Helaas mrs. Beyer was de keus op u gevallen.


  Maak melding
 13. “Je kunt dus als potentiële drugsverdachte worden gezien. Ik vind dat te ver gaan.”

  Ga naar USA, Canada, Australië en klaag dat je uit de rij wordt gehaald dan kun je meemaken wat je niet op schiphol kunt meemaken.
  Ga naar Singapore en klaag als blijkt dat je 1 bolletje in je vagina vervoert en ie wat er gebeurt.

  Zelfs hooggeplaatste personen, ambassade personeel die een diplomatiek paspoort bezitten, blijken bij controle de witte poeder te hebben meegenomen.

  Dus mensen waar lullen wij over??????????
  Praten in jou straatje terwijl je weet dat er tientallen met drugs binnenkomen en dat je eigen kondremangs dit hebben veroorzaakt en verziekt voor de goede vakantiegangers.


  Maak melding
 14. Ik stel me voor dat je eerst aan een AANTAL criteria moet voldoen om als verdachte aangemerkt te worden.
  Noraly voldeed slechts aan één enkel criterium en dat is dat ze geboren is op Curacao en in SU op vakantie was omdat haar familie er woont, meer niet.
  Verder was er niets aan de hand. Alleen het feit dat ze via Curacao teruggekomen was, heeft haar in de verdachtencel doen belanden.
  Of had ze niet zo fanatiek mee moeten doen aan het Zwarte-pieten-dedat in de Balie toen.

  Noraly, die Hollander zal je pakken waar die je pakken kan, vooral omdat je een zwarte bekende Nederlander bent die op durft te komen tegen het openlijke racisme in Nederland.
  Die man die je ondervraagd heeft is er de volgende keer niet meer bij vanwege de bezuinigingen, dus moest hij zijn frustratie even op jou botvieren.
  We zien je gauw weer in Switi Sranang. Tai hori!
  Ju na afu sensi, i sabi tog!


  Maak melding
 15. De wetenschap is tegenwoordig zo ver gevorderd, de techniek staat voor niets, kan men niet een apparaat ontwikkelen (een combinatie van een röntgenapparaat en magnetron b.v.) die alle bolletjes, of het nu maagbolletjes, vaginabollen of anusbollen zijn, laat barsten terwijl ze nog in het lichaam zijn, dan krijgen de smokkelaars voor de laatste keer een gelukzalige climax en zijn we klaar met dit gezeik. Wel in alle gangbare Surinaamse talen waarschuwingsbordjes ophangen anders krijgen we te maken met andersoortig gezeik.


  Maak melding
 16. Die hele 100% controle is een grote farce! Het is pure pesterij. En het ergste is dat ook onze eigen soortgenoten die ook die controle uitvoeren op Schiphol ons Surinamers uitpikken. Ik hoop daarom zo intens dat eens als zij er niet meer werken en een keer uit Su van vakantie komen, ze er dan ook zo uitgepikt worden en vernederd worden, dan weten ze hoe het voelt.
  En ik vraag mij af wat ze uiteindelijk onderscheppen door die zgn. 100% controle, want drugs kan je nog steeds op elk uur van de dag op elke straathoek kopen. Is het er minder geworden sinds invoering van de 100% controle? NEEN!!! De drugsdealers halen hun waar nog steeds veilig naar NL, geholpen door corrupte douane ambtenaren die ons ook controleren. Grootste stelletje hypocrieten zijn het, die douane ambtenaren!!!


  Maak melding
 17. What about de containers die dagelijks, volgeladen met coca, Rotterdam komen binnen gevaren?
  Een enkele keer wordt er één onderschept en dan is er even grote hilariteit.
  Duizenden kilo’s, elke dag weer.
  Maar die tien bolletjes die ze op de route PBM-AMS vangen, zijn voor hen zoveel meer waard
  want daar zijn namen en gezichten aan verbonden. En dat geeft een kick. Ze kunnen scoren!

  Of die pedofiel die heel relaxed met 5 minderjarige Thaise meisjes, ter exploitatie, onder een vals paspoort, de douane passeert alsof er geen vuiltje aan de lucht is.
  Dat kan zomaar wel bij die hypocriete douane.
  People with double standards! I hate them.

  Mevr. Beyer, deze keer was jij de pineut.
  Zet de volgende keer een veer in je haar dan mag je zeker direct door.
  Dat doe ik al jaren en het werkt. Er wordt zelfs vriendelijk naar me gelachen.
  Pak ze terug met hun eigen sj;t.


  Maak melding
 18. ik weet dat als ik op vakantie gaat naar suriname, dat ik altijd 100% als verdachte wordt beschouwd. omdat ik al etnische bent. ik weet hoe de systeem hier is nu eenmaal is, men kan het beste bij controle meewerken en geeft de marechaussee zelfs het gevoel dat je het lekker vind om gezeten te worden, dan voelen ze zelfs niet fijn, als je hun de indruk wekt dat je homofiel bent, terwijl je zelfs weet dat je in gedachten een spelletje speelt met ze, dat heb ik al meerdere malen gedaan en dan zijn ze gauw klaar met je! gewoon rustig blijven en vooral vriendelijk. op het moment dat je hun de indruk geeft je te willen verzetten, verdenken ze echt dat ze te maken hebben met een koerier, want het zit NOU EENMAAL IN HUN AARD… zelfs met surinaamse medewerkers op schiphol moet je denken in gedachten dat ze ook dood kunnen vallen alhoewel je weet dat die braddah,s maar ook daar hun werk doen….dit werkt toch het beste, en laten wij nou toch met zijn allen eens zijn, het zijn onze eigen mensen die het voor iedereen verziekt hebben… en het dagelijks blijven doen, met drugs en dergelijke. om te overleven moet je instinctief een ander rol aannemen om in leven te blijven, want dat doen dieren ook in de natuur en met deze levende kleurloze dieren is het soms moeilijk te manoevreren..


  Maak melding
 19. Ben ik met je helemaal mee eens ANDRE.
  ze had het moeten weten dat ze een mens is, een buitenlanders en niet denken dat door jaren lang nieuws hier te lezen voor het journaal je als witte gezien kan worden.

  je bent in de ogen van een europeaan altijd een zwarte en maakt niet uit als je N. Beyer heet of ruth jacot, of een of andere bekende surinamer of antiliaan, voetballer of hardloper, je zult ooit ook die 100% moeten mee maken en doorstaan.

  Jarenlang las je het nieuws en dus je wist er van dat de 100% bestaat en nu je zelf het moet doorstaan vind je het in eens raar en ga je twitteren.

  Toen alle andere land genoten van jou dat mee maakte vond je het wel goed en had je geen twitter gedachten.


  Maak melding
 20. Heb ook nooit de honderd procent controle meegemaakt. Mag altijd gewoon doorlopen. Ook als ik uit een ander land dan Su terugkom van vakantie. Heb zelf niets te verbergen en vind het wel jammer dat sommige mensen er gewoon uit worden gepikt. Het is niet duidelijk of de douanebeambten Noraly spontaan uit de rij hebben gehaald, of dat ze dat deden pas nadat uit haar paspoort bleek dat ze in Curacao is geboren. Of gewoon om het simpele feit dat ze een bekend persoon is. Wel heel vervelend voor deze mevrouw zeg.


  Maak melding
 21. Op Schiphol en andere vliegvelden waar ik ben geweest halen ze alle kleuren van de regenboog uit de rij.Ik begrijp dat Noraly boos is om de REDEN van de aanhouding.Dat slaat nergens op.Misschien wilde de douane een handtekening maar toen hij zag dat ze boos was durfde hij het niet meer.Ik kan me niet voorstellen dat hij/zij discrimineerde.Mijn man is ook een paar keer uit de rij gehaald vanuit Thailand,Hong-Kong enz. en ze wisten niet dat hij bij mij (ik ben donker)hoorde.Niet iedereen bij de bagage balie is passagier.vanaf je uit het vliegtuig stapt let men op lichaamstaal.Het is nu eenmaal zo,als je het niet wil moet je niet gaan vliegen.


  Maak melding
 22. Allen,

  Jullie hebben allemaal eem mening over dit onderwerp.
  Maar ik hoor niemand iets zeggen wie dit spul laat halen.
  De árme mensen die het spul naar europa moeten brengen hebben geen geld om dit voor te schieten.

  WIE MOET ER DAN AAGEPAKT WORDEN.


  Maak melding
 23. De grote vraag is: Weegt het voordeel van de controles op tegen de nadelen?

  Om dit te bepalen moet je kijken naar de kosten van de organisatie hiervan, en naar de opbrengst, dit is de waarde van de vangsten.

  Deze waarden moeten uiteindelijk vergeleken worden met de kosten van alle andere operaties tezamen, en de waarde van de vangsten van alle andere operaties tezamen.
  Zo krijg je een vergelijkbaar beeld.

  Ik heb vaker door beleidsmakers horen zeggen dat wat er daadwerkelijk vanuit Suriname via Schiphol binnenkomt maar een uiterst klein deel is van wat er volgens schattingen NL binnenkomt via andere wegen.

  Het ongemak en leed van de onschuldige passagiers moet zeker ook meegenomen worden in deze vergelijking.


  Maak melding
 24. Ik ben ook een keer aangehouden en er werdt netjes gevraagd van waar ik kom en en of ik iets aan te geven had. Ze hebben alles gecontroleerd en niks aan de hand . Dit gedoe hebben we te danken aan ons eigen surinamers,cen ik vindt het goed . Zelfs in su woedt je gecontroleerd met speurende honden. Recht voor een recht voor allen.


  Maak melding
 25. hans
  Andre, weet je waar je stelling tegen moet nemen?
  die klootzakken die die rotzooi mee proberen te smokkelen”

  HANS ben je vergeten dat volgens de Amerikaanse Drug Enforcement Administration is Nederland nr 1 producent van XTC nr1 leverancier van XTC nr1 exporteur van XTC naar andere landen wanneer gaat Nederland hun eigen XTC probleem bestrijden in plaats van een 1000 watt lamp op de Surinamers,antilianen en afrikanen schijnen om hun eigen XTC export te camoufleren in plaats van te bestrijden. XTC is een drugs en Nederland is al 10 tallen jaren de nr 1 het leveren van XTC , het leveren van alle ingrediënten en het adviseren hoe men XTC moet maken, maar daar horen wij niks van over en de WAARHEID moet verteld worden.. Alle Surinamers, antilianen en afrikanen zijn bij aankomst op schiphol schuldig tot dat het tegendeel is bewezen, onze onschuldige mensen worden door de racisten op schiphol bij aankomst vernederd en op waterkant proberen jullie dat goed te praten. Alle Surinamers moeten begrijpen wanneer je van vakantie terug komt dan doen die racisten alles met je wat ze willen en er is geen gelijke behandeling want de blanken mogen voor 99,9% zonder problemen doorlopen want blank zijn is in de douane ogen OKE. Ik ken iemand die moest op de schiphol de CEL in omdat de scanapparaat het niet deed dat noem ik vrijheid beroven en dan laten ze je de volgende dag gaan met een sorry en een kleine vergoeding. En owee als jij als onschuldige je gelijk probeert te halen dan krijg je heen boete wegens zogenaamd bedreigen van ambtenaar. Het wordt tijd dat de Aziatische landen Thailand , Birma en Filippijnen alle Blanke Nederlandse mannen die daar op vakantie gaat als pedo beschouwd tot dat het tegen deel wordt bewezen en je zult de Nederlanders horen klagen en ze zullen meteen naar de Europese hof voor mensen rechten stappen en dat is precies wat de Surinamers moeten doen geen concessies naar de Europese rechter stappen en Nederland aan de hoogste boom knopen voor het schenden van de rechten van de Surinamers, antilianen en afrikanen.


  Maak melding
 26. Als wij vakantie hebben genoten in een land waar koning Coke aan de macht en aan het roer is dan moeten we ons niet verbazen dat wij onder het 100% regime vallen. Onze coca-broeders (lonnie en dino) in su hebben de muziek bepaalt waarop we helaas moeten dansen.
  En don’t forget: de douane op schiphol werkt op basis van een lijst wie als potentiële verdachte kan worden aangemerkt. Dat lijst bestaat echt. Zo probeert men continu ordening te brengen in de ongrijpbare- en grillige werkelijkheid.
  Het maakt het werk een stukje makkelijker van onze broeders de Handhaving.


  Maak melding
 27. Persoonlijk denk ik,dat iemand Noraly een poets heeft willen bakken.Na haar vertrek uit Su,zal iemand wel doorgegeven hebben op Zanderij dat ze waarschijnlijk drugs bij zich zou hebben.Noraly is geen onbekende in de samenleving.De bedoeling was duidelijk om haar kapot te maken.


  Maak melding
 28. @niks gaat boven de waarheid, wat is nu eigenlijk je punt , ik vindt nl dat ze iedereen die rotzooi het land binnen willen smokkelen, lui die vanuit Nl. pilletjes de wijde wereld in willen sturen, en dat Pedo”s wit of zwart, en waar ook ter wereld knetterhard aan moeten pakken, maar als jij op de zelfde manier reageert op mensen die hun werk uitoefenen, als wat je hier doet, vindt ik het helemaal niet vreemdt dat ze jou ook een speciale behandeling geven en niet omdat je zwart bent maar gewoon een grote bek hebt, en negatieve reacties uitlokt, ik ben niet de enige hier op deze site, dat je door je gedrag jezelf in de kijker werkt en mocht je er uitgepikt worden je beter je medewerking kunt verlenen, anders trek je toch aan het kortste eind, maar je gaat gang maar.
  Wel eens de opmerking gehoord, “met stroop vang je meer vliegen dan met azijn”.
  Want een Azijnzeiker eerste klas ben je in mijn ogen wel. met je negatieve gedoe hiero, het ligt allemaal aan de anderen, en jij hebt gelijk


  Maak melding
 29. sneu voor je , noraly…maar trek toch niet alles naar de racistische hoek > jij kreeg de 100% omdat uit korsow en su de meeste wittie meegebracht wordt EN de meeste mules uitzien als jij (en mij) EN een bekende en geliefde vriendin van jou kortgeleden is veroordeeeld voor haar ‘verslaving aan chocolade ‘of ‘dingen willen meenemen voor onbekenden’.
  get over it, this is just a part of the diaspora-experience.


  Maak melding
 30. ik doe ook geen vlieg kwaad en verdien al bijna 40 jaar mijn eigen geld, toch moet ik iedere keer weer opnieuw verklaren wie mijn ticket betaald heeft! en ik heb een kleur omdat ik voorouders uit Afrika heb.


  Maak melding
 31. ik ken dit wat zij gevoeld heef dat heb ik ook mee gemaakt dan ben ik iemand die hier is geboren en alles hebben ze stuk gesneder bij mijn en wat kan je er tegen doen niets niets ze mogen dit doen als iets niet vertrouwe dan mogen ze alles stuk maken wat in jou koffer of tas zitt ik weet hoe ze zicht voeld


  Maak melding
 32. De marechaussee op Schiphol had duidelijk zaagsel in de hoofd. Hoe kunnen ze zo’n persoonlijkheid die publieke functie heeft bekleed aan zo’n onderzoek onderwerpen! Ik kan mij niet voorstellen dat er reden tot aanleiding was.Als zij blond was geweest was dit niet gebeurd! Zo gaat dat in deze maatschappij.


  Maak melding
 33. Ik heb hierover een artikel geplaatst in Starnieuws bij ” Ingezonden”. Open brief aan de minister van JusPol van Suriname.
  Opvallend is dat er op Zanderij in Suriname totaal geen controle plaats vindt bij reizigers uit Nederland. Omdat Nederland Narcostaat nummer 1 van Europa is zouden de bellen moeten gaan rinkelen in Paramaribo. Maar die klojo’s van politici en Regeringsfunctionarissen hebben geen ballen. Waarom niet passagiers uit Nederland eruit pikken om na te gaan of die geen XTC bij zich hebben. Zakenlui, studenten, stagiaires en of delegatieleden: Geen onderscheid maken bij dit soort lui uit Nederland. Gewoon de broek laten zakken zoals op Schiphol wordt geeist bij de Surinamers, komende vanuit Nederland. Maar er is geen controle op Zanderij, omdat wij een Regering hebben van schijtlui die bang zijn het Reciprociteitsbeginsel richting Nederland , toe te passen!


  Maak melding
 34. Surinaam is geen producent van witboi, slechts een doorvoerkanaal. Deze controles doen ze bij alle risicolanden. Die kartels laten zelfs bejaarden die witboi smokkelen, laatst toch in Colombia in een rolstoel van een owma. Europa en Noord-Amerika zijn grootste afnemers van witboi, gaat niet veranderen. Wie geld heeft die snuift zijn neus kapot. Is de drugs voor de jetset, de elite, de supersterren, supermodellen en allerlei hoge pieten.

  Al die akties zijn gewoon om de indruk te wekken dat ze die smokkel willen inperken.

  Toch blijven er tonnen elk jaar die gebieden instromen.

  Zwart geld kan nooit en te nimmer zonder hulp van de bovenwereld worden witgewassen. Never…


  Maak melding
 35. Noraly Beyer,je moet niet raar van opkijken,voor de blanke Nederlanders ben jij een nigga in een nieuws journaal studio., DIE HET NIEUWS LEEST jij heet geen MAARTJE V WEGEN of SONJA BAREND !


  Maak melding
 36. Laat dit een WAKE UP CALL voor jou zijn,je lult altijd over de wettig gekozen regering BOUTERSE ,.jij bent een BUCK DANCING PUNKASS COON(SELLOUT ) ZIJ LATEN JOU ZIEN HOE ZIJ OVER ZWARTEN DENKEN.en jij bent er èèn van WAKE UP niet klagen.


  Maak melding
 37. Ik ben ook enkele jaren terug uit de rij gehaald.Ik voelde mij beroerd en vernederd.Je wordt door de overige passagiers heel raar aangekeken.Ik kreeg te horen dat de Chinese mevrouw die naast mij zat in het vliegtuig mij had betichtigd van diefstal van haar portemonnaie.De stewardessen hadden mij toen overgedragen aan de douane.Ik bleef rustig ,want ik had niks misdaan.Ik werkte mee en ze lieten mij gaan.Diezelfde vrouw chinese vrouw werd daarna meegenomen door de douane.Wat er toen gebeurde kon ik alleen maar raden.Van je landgenoten moet je het hebben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES