Bouterse: geen behoefte aan verkiezingsfraude

30

PARAMARIBO, 15 apr – President Desiré Bouterse ontkent dat zijn politieke partij NDP wil knoeien bij de verkiezingen. Dat Paul Somohardjo nu meent dat zijn Pertjajah Luhur uit de coalitie is gezet om fraude te kunnen plegen, is voor eigen rekening. Bouterse heeft belang bij rimpelloze verkiezingen, een kwestie van eer.

Dat gaat terug naar het einde van het militair gedomineerde bestuur van de jaren tachtig. De eerste democratische verkiezingen sinds de coup van 1980 waren vrijwel vlekkeloos verloren. Toenmalig VHP-leider Jaggernath Lachmon was vol lof. “Lachmon heeft nadat wij de verkiezingen hadden georganiseerd gezegd dat het de eerlijkste verkiezingen ooit waren in Suriname. Wat voor behoefte zou ik nu hebben om te knoeien”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Hij wil de oppositie ook vragen “om te helpen de verkiezingen te organiseren.

Van Somohardjo en diens politieke partij zegt het staatshoofd achteraf: “Visie interesseert ze niet, slechts wie ze waar kunnen regelen. Ik wil wel een testament achterlaten waar jongeren op voort kunnen bouwen.” Over beweringen van Somohardjo dat Bouterse uit is op verdelen en heersen, zouden nergens op slaan. “Het is benecenmaats, het zou te ver voeren om er antwoord op te geven”, aldus Bouterse.

30 REACTIES

 1. Bouterse heeft ruim 100 doden op zijn geweten en is bij verstek veroordeeld voor coke smokkel.
  Daarnaast heeft hij zich verrijkt met coruptie en smeergeld. Nu heeft hij geen interesse in verkiezingsfraude. En de paus is ook een neger, whahahaha
  De paarse kliek zal wel nu schuimbekken.


  Maak melding

 2. `SLANDS GROOTSTE BEDRIEGER heeft gesproken dus zou ik zeggen; WEES OP JE HOEDE VOOR DEZE GEBOREN LEUGENAAR!!!

  Ik hecht totaal geen waarde aan hetgeen wat uit de smoelwerk van deze man komt.

  Bandieten en Moordenaars(kabinet van de zogenaamde precident) heeft deze man om zich heeft.

  Voor mij is DDB ABSOLUUT BAD NEWS!!!!!!!


  Maak melding

 3. De NDP komt boeng tranga terug bij de e.v. verkiezingen in 2015 (of eerder!). Minimaal 28 zetels, en de rest is bonus !

  We, NDP will fight for prosperity for all the people in Suriname and also will follow our leader Pres D.D. Bouterse !!!!

  Pres Bouta, we love ya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Bouterse: geen behoefte aan verkiezingsfraude!
  Zal wel!!!

  “Ik wil wel een testament achterlaten waar (jongeren) op voort kunnen bouwen.”
  En welke Surinaamse (jongeren) wordt hiermee bedoeld?

  Bedoelt DADA soms middels een (testament) zijn eigen 14 KLEINKINDEREN?

  Maar het belangrijkste zonder TESTAMENT wenst DADA natuurlijk niet toe te geven.


  Maak melding

 5. =Ik heb afzonderlijk naar een paar mensen mogen luisteren en moet zeggen dat als zij gelijk hebben is Bouterse echt bezig om een vies spelletje te spelen.

  =Ook klopt het dan niet wat hij van Somohardjo vertelt.

  -Ik denk dat de verkiezingen aan het komen zijn en Bouterse zal alles eraan doen om de MACHT te blijven behouden.

  -Als die lijnen gevolgd worden zie je snel genoeg het sluipend model van Chavez in Suriname geïntroduceerd wordt.

  =Jammer voor velen, maar als men het gaat voelen hoop ik dat de NDP’ers het hards voelen en zien wat hun baas aan het doen is.


  Maak melding

 6. Whahahaaaaaaaa….even serieus,
  die crimineel bouta kan niet eens uitleg geven over zijn even criminelen zoontje dinootje en diens aanhouding ,en hij denkt dat hij een testament voor de jongeren wil bouwen met als vb wie ,hemzelfg en zijn even crimile zoontje!!??
  Hij zegt dat Somo dingen aan het regelen is voor vriendjes…wat een HYPOCRIET is bouta toch…POT VERWIJT DE KETEL!!!!!!


  Maak melding

 7. …en wat wil bouta ons wijsmaken?!Dat hij de verkiezingen op eerlijke wijze in 2010 gewonnen heeft?!!
  Wat een Verbeelding van deze crimineel,hij had gewoon een Deal gesloten met vriend en vijand ,brunsie en somo,een duivelse band hebben deze drie!!!


  Maak melding

 8. Ik wil wel een testament achterlaten waar jongeren op voort kunnen bouwen.”

  Dus zoiets van shoot, kill and make the rules don’t accept democratie?
  of wordt bedoeld “regel 1: ik heb gelijk, regel 2: als ik geen gelijk heb dan geldt regel 1 en reel 3: ik duld geen inspraak”


  Maak melding

 9. @@@@@@ koos
  laten wij eerlijk zijn ,wij hebben nog nooit frauduleuze verkiezingen gehad ,wat zich hier afspeelt is paniek zaaien van somo ,santhoki ,front .maar de regering boutrse staat er boven .chantage bedrijven met deze regering is niet te accepteren ,front pikt het en dat heeft ze de kop gekost .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 10. @Pero

  De Drie musketiers van Suriname,bouta,brunsie en somo ,achter een geloten deur een Deal aan het maken en je noemt dit geen FRAUDE?!!
  De drie musketiers + 1 gesloten deur = Fraude
  Bouta, brunsie en somo = 1 gesloten deur + Do not disturb bordje = Fraude


  Maak melding

 11. de hiyenas(oppositie) begonnen te janken omdat hun ingepikte grond gebied steeds kleiner begon te worden.
  de koning leeuw gaf een brul en zij tot de hiyenas;ik nodig jullie ook uit om erbij te zijn tijdens de verkiezings procedure,zodat jullie niet straks kunnen zeggen dat mijn partij of mensen van mijn partij of NDP gefraudeerd hebben.


  Maak melding

 12. Hij zei dat ook na de overwinning van NDP Boxel niet gestopt zou worden.En dat hij geen pres.wilde worden.Hoe geloofwaardig is dan zijn uitspraak dat hij niet gaat knoeien bij de verkiezing.Korreltje zout tori.


  Maak melding

 13. Bouterse zegt dat hij geen behoefte heeft aan verkiezingsfraude. Deze zelfde Bouterse zei dat hij er geen behoefte aan had het 8 december strafproces te verstoren, deze zelfde Bouterse zei dat hij nooit, nunca, never, jamais met Somohardjo en Brunswijk zou samenwerken en we weten allemaal wat van deze, met de hand op de bijbel van Steve, afgelegde beloften terecht is gekomen.


  Maak melding

 14. @Pero,

  Hoeveel heeft Bouterse je beloofd als je dit zou schrijven?
  Twee borden bruine bonen met rijst?
  Blinde paarse pauper die je bent, jij zult nooit willen inzien wat jou Dada Bouterse allemaal voor ellende over ons mooie SU uit heeft gestort!
  Ga verder slapen in je hangmat en blijf vooral bij de computer vandaan!


  Maak melding

 15. JAja, ik zie wat jij niet zie het zal niet de coalitie zijn die fraude zal plegen want de PRESS nodigt hierbij zelf de oppositie uit om te helpen de verkiezing te regelen maar wilt de oppositie dat wel want straks als ze verliezen en er niet gefraudeerd is kunnen ze zeggen het is gebeurt dus de PRESS zegt het zij mogen er bij zijn probleem opgelost SOMO zegt nu zoveel vraag je zelf af als hij dit ook zou zeggen als hij er niet uit getrapt was.


  Maak melding

 16. Alleen door te knoeien is het mogelijk om weer voor een tweede termijn te gaan voor deze moordenaar, dus laat hij het volk weer geen zand in de ogen strooien zoals een testament voor de jongeren achterlaten met miljoenen schulden die aan leningen afgelost zullen moeten worden.


  Maak melding

 17. Pero, jij domme pannekoek natuurlijk wordt er in Suriname gefraudeerd. In 2005 zijn 29 duizend teveel aan stembiljetten op de markt gebracht. Eea geregisseerd door het ndp


  Maak melding

 18. @@@@@ koosssssssss
  jou denken en mijn denken zijn niet het zelfde ,jou goed recht wat elke fronter wil denken ,maar wat ik opmerk is dat jullie anderen op andere gedachten probeert te brengen als zij jou mening niet verkondigen .boi na keka de na oeng ai .
  pero zoals iemand hier zegt wordt door niemand betaalt om voor een partij propaganda te maken .de bewijzen liegen er niet om dat vene werd misbruikt en nu gaat rusland weer de zelfde fout maken .de nps topmannen gaan op eieren lopen ze roepen dat pl geen chantage hebben gepleegd …omdat ze hopen dat ze samen met somo willen gaan samen werken en het is een belediging voor de nps .een belediging dat vene het verwijt krijgt dat hij somo, vene steeds chanteerde en bouterse die de knoop door hakt en somo verwijdert .
  laten wij rustig wachten tot 2015 en zien wat er gebeurt .


  Maak melding

 19. Waarheid
  Bouterse heeft ruim 100 doden op zijn geweten en is bij verstek veroordeeld voor coke smokkel.
  Daarnaast heeft hij zich verrijkt met coruptie en smeergeld. Nu heeft hij geen interesse in verkiezingsfraude. En de paus is ook een neger, whahahaha
  De paarse kliek zal wel nu schuimbekken.

  Waarheid?
  Ooh nu zijn het er 100 wanneer ga je er nog een nul bij plakken en ieder 10 jaar doe nog een nul bij dan kan je het de echte waarheid noemen! Propaganda mannetje van waterkant blijven maar liegen en ze noemen het de waarheid. Bouterse noem je corrupt en frontje zijn GOUD eerlijke mensen NOH. De mensen die ik zie schuimbekken zijn de frontje die niet mee regeren. Ze zullen nog 5 jaar de assemblee stoelen warm houden met hun slap geouwehoer


  Maak melding

 20. Bouterse goed gesproken begin alvast aan je overwinning speech te werken niks boven de waarheid heeft jou overwinning speech al klaar voor de doorgedraaide frontjes op waterkant. santhoki is stil hij moet stiekem in Nederland zijn voor een geheime briefing want het gaat niet goed met zijn campagne en de waterkanters aanhang worden met de dag minder. Waarschijnlijk worden de waterkanters aanhang door de socialendienst aan het werk gezet dus hebben ze mindertijd om hier onzin uit te spugen. Wanneer gaat de socialendienst RAY aan het werk helpen want die kil is 24 uur perdag aanwezig het is niet leuk meer!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.