Brunswijk zag de politieke bui al hangen

37

PARAMARIBO, 15 apr – Ronnie Brunswijk, leider van A Combinatie, had de politieke storm al zien aankomen. Het is ook waarom hij toenmalig coalitiegenoot Paul Somohardjo waarschuwde om vooral te trachten de rit uit te zitten. ‘Somo’ bleef zijn gangetje gaan.

Dit moet hem uiteindelijk zijn aandeel in de regeermacht hebben gekost. Het was onbezonnen, ook omdat de man gewaarschuwd was. “Wie een hond wil slaan vindt licht een stok. De reden heeft het staatshoofd wel gevonden”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Die reden zou alles te maken hebben met de houding van Somohardjo en de andere vijf parlementariërs van Pertjajah Luhur, PL. Die hielden zich net als de oppositie terzijde als het aankwam op het helpen bereiken van vergaderquorum.

Achteraf wordt dit als onwijs bestempeld en ondoordacht. Als er wrijfpunten waren hadden die gesproken moeten worden. Somohardjo had beter moeten weten, zeker als hij beweert dat het allemaal te doen is geweest om het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit door PL beheerde ministerie organiseert de verkiezingen. Nu is het eventueel kwaadwilligen wel heel makkelijk gemaakt. Bovendien zijn er nog de politieke verworvenheden. “Ik heb hem gezegd rekening te houden met alle ministeries en posten in het buitenland onder zijn beheer. Liever laag dan dom”, aldus Brunswijk.

37 REACTIES

 1. Ai Brusi. Hoe dom kun je overkomen????? je makker in de steek laten die je altijd heeft gesteund? Je hebt zelf een NDP lid neergehaald samen met je strijdmakken Somo en zie nu waar je bent en hoe je denkt.
  Ben je een verrader of ben je een lafaard?????????? Of ben je een wolf in schaapkleding??????
  Let op wolven worden afgeschoten met een uzi of met een browning of met een glock.
  Als je het geluid hoort dan kun je misschien protesteren, heb je het geluid niet gehoord dan rest je niets anders dan eeuwig te zwijgen.


  Maak melding

 2. Het is triest met de Surinaamse gemeenschap dat ze deze soort mensen als leiders hebben gekozen.De ene ongeletterde dief geeft raad aan de andere ongeletterde dief.De dief geeft aan dat er gefraudeerd gaat worden.Als deze vervloekte mensen niet aan de macht kunnen komen is het net dat ze niet kunnen doden om aan de macht te komen.
  Het is de vloek van de zwarte dat ze niet bij machte zijn om goed en kwaad te kunnen onderscheiden en deze mensen voort brengen.Deze man hoort zijn kamisa weer aan te trekken.


  Maak melding

 3. Hier draait mijn maag van om. Dit is echt misselijkmakend. Dit artikel is het bewijs dat het alleen om macht en geld draait bij dit gespuis. Het landsbelang, het volksbelang interesseert ze geen malle moer. En dan eindigt hij zijn betoog met de opmerking ” liever laag dan dom” Als je dit artikel begrijpend leest, voldoet ie aan beide kwalificaties (laag en dom)
  Dit is echt een zware belediging en de meest pure vorm van minachting voor het volk van Suriname.


  Maak melding

 4. Liever laag dan dom!
  Jongens jongens…. waar moet het eindigen?
  Zijn we weer terug in de periode kort na afschaffing van de slavernij?
  En daar moet het (voor een groot deel ongeschoolde domme) volk op stemmen.
  WAT EEN NIVEAU!
  Hoe zullen we hieruit geraken?Wie helpt!


  Maak melding

 5. ” Santa Claus ” uit Marwina weet drommels goed dat als het even kon, ” Desiderius” geen moment zou aarzelen om ook hem een schop onder zijn reet te verkopen met de mededeling ” moven jij ” !!!!!

  De post van ” Pródo misie ” Amafo is ook een interessante voor ” the Purple Clan “.
  SOCIALE ZAKEN en VOLKSHUISVESTING zijn items waarmee in aanloop naar de VERKIEZINGEN volop GOEDE SIER gemaakt kan worden. ( versneld in aanmerking komen voor een volkswoning bijvoorbeeld )

  ” Pródo misie ” is ” the Purple Clan ” hierbij een doorn in het oog en een sta-in-de-weg.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Wat een uitspraken van Brunswijk. Het opportunisme druipt er vanaf. “Liever laag dan dom” zegt genoeg over de politiek van deze leider(s).

  Iedereen wist dat dit ging gebeuren, Somohardjo heeft consequent dat hij de begrotingen van MINOV en Sociale zaken etc. niet zou goedkeuren tenzij men hem zou overtuigen. De president en Somhardjo hebben beide blufpokker gespeeld en gaan nu beide de schade ervaren.

  De heren gaan elkaar voor van alles en nog wat uit maken in een soap die 14 maanden gaat duren. De president gaat nog 1 maal quorum regelen om een begroting te hebben waarmee hij mei 2015 kan halen en daarna heeft hij laak aan alles wat democratie heet.


  Maak melding

 7. “Wie een hond wil slaan vindt licht een stok. De reden heeft het staatshoofd wel gevonden”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd.

  Zelfs als er geen “reden” is, kan kan DEZE staatshoofd een (vuur)stok vinden om een hond te (schieten)slaan.

  Liever laag dan dom”, aldus Brunswijk

  Omdat men dom is, is men liever laag.

  En La Sombra Del Sombra


  Maak melding

 8. Vervolgens deden ze allen een plas.
  En alles blijft zoals het was!

  Niet dat er iets zal veranderen vanwege de huidige politieke ontwikkelingen, maar toch….
  Wat is de exacte reden dat de ‘mi casa es su casa’ party eruit is gegooid.
  Waarom?

  Omdat ze geen quorum hebben verleend, vanwege afwezigheid bij de ‘net echt’ poging, om te vergaderen over de jaarbegroting 2014, of was het 2013, nee excuseer me, 2012!!!!!
  Das geen reden, want jij bouta bent er zelf nooit, en grandmother ‘evan braun’ is zo vaak in het buitenland, dat er zelden een voorzitster beschikbaar is om te vergaderen.

  Wat is de reden achter de reden, behalve het feit, dat je nu 3 nieuwe ministers moet reshuffelen?

  Bouta geef strax bij je persconferentie de echte redenen aan.
  Wat bedoel je met chantagepolitiek? Waarmee werden jullie gechanteerd?
  Voor hoeveel doekoe heeft somo je gechanteerd, om jou amnestie te tekenen. Op zem suri’s: voor hoeveel “om en bij”
  Hoeveel heb je aan somo betaald om te participeren in de coalitie.
  Mister president, “de daadkrachtige”, we want the truth, nothing but the truth…
  Hoeveel belastinggeld, heb jij bouta, aan somo betaald. Laat zien noh, hoe “daadkrachtig” je bent!

  En brunsie, tsja, somo met de billetjes bloot betekend, ook brunsie met de billetjes bloot.
  Jakkes, onsmakelijk, bleh, alleen het idee al.


  Maak melding

 9. hoor/lees je dat ? : ‘liever laag dan dom’…..de geschiedenis is zich aan het herhalen : ooit bestreed somo bouta militair en sinds recent politiek, ooit was gangsta zijn bodyguard en is nu dus weer zijn beschermer/redder.nu ook om de volgende redenen : (laag)het behoud van de vele onrechtmatig verkregen bezittingen,(dom)het willen blijven behouden van allerlei gunsten voor zijn vele stammen, bere’s en lo’s, die notabene heel su en vooral parbo onveilig maken.


  Maak melding

 10. Wat klopt niet?
  Niets, dat snap ik ook wel, maar dit is wel opmerkelijk.

  “Analist Jan Gajentaan laat vanuit Nederland weten dat hij zich solidair verklaart met de vandaag aan de kant gezette coalitiepartij Pertjajah Luhur (PL).
  “Er zijn genoeg punten waarop je kritiek kunt hebben bij deze regering, maar ik zie geen reden om deze gebreken speciaal PL in de schoenen te schuiven. Zoals uit mijn analyses blijkt, is het euvel eerder een gebrekkige aansturing vanuit de top. Wat betreft de financiële problemen van de staat, deze zijn vooral veroorzaakt door overspendering vanuit de kabinetten van president en vp” stelt Gajentaan.”
  Bron:gfc

  Ahum, analist maar vooral adviseur ABOP………….
  En meneer abop, brunsie, wat is uw mening op bovenstaand commend van uw adviseur en zwagrie, whahahahahahahaha.


  Maak melding

 11. eey Lonnie niet jokken mang en vooral niet analyseren!!

  toen jij ging vissen in zijn vijver begon dat *samen uit/thuis* af te brokkelen!

  toen DADA *rasta* naar huis stuurde heb jij hem onder druk gezet,
  …toen Amofo “thuisland” begon te voorzien van min vermogen kaart teneinde stemmenwinst was DADA aan het slapen!

  om jou te plezieren is occupatie een legaliteit
  om jou te plezieren is Santo Boma vandaag een bedevaartsoord!

  Oh Lonnie .. sra zou zeggen…. jij bent een egte JASHUA 🙂


  Maak melding

 12. “Liever laag dan dom”, aldus Brunswijk.

  Van ongeveer gelijke strekking als:
  ” Neks no fout”

  Van hetzelfde laken een pak, die BB bende!
  Niet alleen laag maar ook nog dom!


  Maak melding

 13. Als ik het aantal buien tel die Brunswijk heeft zien hangen,snap ik niet waarom hij zelf nog niet is weggespoeld. Als je dit leest, gaan je nekharen overeind staan. Het is te gek voor woorden, dat partijen binnen hetzelfde kabinet, elkaar moeten waarschuwen voor elkaar.Then again, what else is new?


  Maak melding

 14. Ronnie joe leba joe dat van Somo zag je aankomen , maar what about joe srefie dang? Je hebt al de belangen van de djoe-kas verkwanseld. Dompig heeft in TWEE JAAR TIJD veel meer dan een djoeka die in de goudgebieden geboren en getogen is. Ronnie je hebt met de GROOTSTE DiDiBrie van de wereld te maken joe day ;o doro toe..ManoRRRRRat ik vind je een zaka zaka als je HI accepteert en DEZE DiDiBrie de rit laat uitzitten.Ik ben alle waardering voor je kwijtgeraakt. Die waardering wordt in de zee gegooid. Soso ie pleit so vurig tegen a amnestiewet; nu begrijp ik waarom je dat deed. Je deed dat omdat ie no bing kies neks, welnu if ie accepteer a post HI dan joe sa kier joe srefie. Nieuw Suriname o las ook kiezers; deze gaan allemaal naar de VHP. Allemaal opportunisten man. Daarom PRESIDENT VENETIAAN u zal de koning zijn van Su met de 10 schone vingers. Niemand heeft u ooit eens betrapt op any vorm van hebzuchtigheid van wat dan ook. PRESIDENT VENETIAAN wassss de man die werkelijk voor land en volk ging ma a no DiDiBrie en Co. We weten nog heel goed hoe bij de vorige verkiezing Edwin Heuvel samen met Edmund Lelis nog om 02.00 uur in de ochtend op het terrein van de burgerlijkestand (CBB) opreed. Toen wij terug reden zagen wij hen in het gebouw. Wij deden toen alsof wij de weg kwijt waren en vroegen aan de wachters wie de mannen waren en of ze ons de weg konden wijzen; hai boi toen we binnen kwamen ding skrikie en begonnen te schelden. Ik weet niet of de wachters ontslagen zijn/werden, want binnen aangekomen vroegen we juist aan Heuvel en Lelis wat zij daar deden we zeiden dat we propogandisten waren hahahaa ding BEEST skrikie echt dus kunnen we er op rekenen dat ding dagoe dies o fraudeer. Ze doen alsof ma ding sabie dat NDP e las a verkiezing disie, trouwens 2010 ding no bing winnie ooktoe dankzij a afgedankte Somo foe tide en a harten en hersenloze Ronnie mik a zaka zaka sidong dape tide. Ma wie dja e loekoe ding. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 15. Aah…de Ronny Mang naast de Clanleider. Old friends for good time sake.
  Doet me denken aan de deal op de su rivier 1980
  Jij Oost su en ik West Su. Nu hebben ze geheel Su.


  Maak melding

 16. Forumers, Odi odi.

  Gaan wij een rumoerige politieke periode voor 2015 tegemoet?

  Brunswijk zag de politieke bui al hangen voor SCHIJNDOOD SOMO!

  “Ik heb hem gezegd rekening te houden met alle ministeries en posten in het buitenland onder zijn beheer.
  Liever zo laag mogelijk dan dom”, aldus Brunswijk.

  En ik mocht ook niet eerder even in z’n kleine ‘vijver’ vissen.
  LONNIE BRUNSIE!
  Maar straks kan je alsnog lekker vissen in z’n grote vijver.
  Dankzij (Hugo CHAVÉZ)

  Want Maé Amina , zal binnenkort ook een AFSCHEIDSBRIEFJE ontvangen in Djakarta . ” Ibu Amina Pardi.
  Het is tijd om uw biezen te pakken en terug te keren. MATOR KESUWON !!!!

  Dan heb je straks een extra lekkere vis te pakken.
  Geen (Tri) Teri, populair Surinaams gerecht van pittig bereide visjes.
  (Tri) Teri bereiden hoort tot de tradities van de Javaanse bevolkingsgroep en is nationaal geliefd.

  En ook onder LONNIE als (Amina Pardi) straks terug is.

  Zo gezegd zo gedaan!


  Maak melding

 17. De tijden zijn veranderd, vroeger had Brunswijk niet de politieke bui, maar de politicus Somohardjo zien hangen (aan het touwtje van zijn sportbroekje).


  Maak melding

 18. Ronny Brunswijk heeft groot gelijk, want waarom zou men zichzelf in de wielen rijden, wetende dat velen op de loer staan om de plaats van de ander resoluut in te nemen en er alles voor over hebben om bij de meerderheid in de gunst te blijven.

  Er valt niets meer te regelen in de Surinaamse politiekvoering, omdat de hobby die “zakkenvullerij” heet geclassificeerd is tot een van de vele geliefde sporten in de Surinaamse politiek. Tot nu toe heeft elke politicus zijn zakken gevuld en ieder deed het op zijn eigen manier. De ene was transparanter dan de andere, zelfs de meest geliefkoosde politici heeft zich aan de sport in kwestie gewaagd, ook al hebben ze tijdens hun bewind ten opzichte van het goedgelovige Surinaamse volk de eerlijke jongen uitgehangen. Ze waren allemaal geïnspireerde schijnheilige gelovigen, dus dan weet men dat ze ook in het geniep van alles deden wat hun God en Bijbel hun verboden heeft. Wat niet weet wat niet deert hé.

  Stemmen heeft geen zin, laat maar gebeuren en stem niet meer, want anarchie viert er al jaren hoogtij. Zorg goed voor jezelf, ga hamsteren en bereidt je dekking zorgvuldig voor want wanneer de bom gaat barsten is het verstandig om daar geen deel van uit te gaan maken, maar begeef je veilig en ver weg van dat geroezemoes om je eigen huid te redden. Wanneer het zover is, dat die politieke partijen en aanhang elkaar gaan afmaken als wilde beesten, dan telt God noch gebod voor de vromen van geest. Time will tell.
  django


  Maak melding

 19. lonnie lonnie zag de bui al hangen .ik zag die bui voor jullie allemaal al hangen alleen kon ik niet aangeven wanneer het zou gaan gebeuren .natuurlijk is het geen gezonde politiek wat er gevoerd wordt .de ene loerd op de ander ,maar wat somo doet is puur etnische politiek .het gaat somo om zijn eigen groep mensen .zijn eigen soort komt op de eerste plaats en niet het lands belang .somo heeft veel schade aan suriname toegebracht ,jong tjin fa is nog vers in het geheugen van die groot stuk grond op weg naar domburg .somo doe san nanga vene jongoe!!!!!!!!
  dat mik vene ka tide .vene heeft nooit als een krachtdadige president gehandeld .


  Maak melding

 20. Ik heb hem gezegd rekening te houden met alle ministeries en posten in het buitenland onder zijn beheer. Liever laag dan dom”, aldus Brunswijk

  …dus om je post te behouden moet je je gedragen netals een WAJANG POP en bouta trekt de touwtjes,

  Enne,brunsie heeft het duidelijk gezegd,hij bedoelt,
  ‘somo toch ,wij geven niks om land en volk ,wij moeten alleen aan ons zelve denken en doen wat baasje bouta van ons verwacht…had je maar gedacht aan Djakarta en je post als minister zou je dit niet zijn overkomen,neem een vb van mij ,ik heb goudmijnen in mijn naam staan, ben minister -parlememtarier geworden gewoon zomaar op de ene na de andere dag zonder diploma’s ,en ben maatjes geworden met bouta alhoewel wij mekaar haten ..maar ik doe alsof ik van hem hou,dus…..doen netalsof…dan blijf je gegarandeerd een politicus alhoewel wij het niet verdienen ,maar vriendjes blijven met bouta heft voordelen in Eigen belang…….Aldus brunsie en zijn uitleg aan somo.


  Maak melding

 21. tijdens het gevecht van de koning leeuw tegen de hiyenas kreeg hij ondersteuning van een groeps genoot die zij dat hij de zaak ondersteund.
  de koning leeuw gaf ten antwoord zo hoort het wij zouden met ons allen elkaar moeten steunen zodat wij een sterke natie kunnen vormen,’ma no kong beer ju doi ini mi……no kong preij visti preij nanga mi,unu mus ori na tori tapu wang leti vasi,if ju kang du dati dang mi ne spang.


  Maak melding

 22. Hoe verder, simpel, nu beide onberechte warlords de totale macht in handen hebben kan men alvast maatregelen treffen voor de komende paarse duisternis aan misdaden.


  Maak melding

 23. De inzegening van de valse paarse apostel stef Anus rn de valse profeet Mi Sjie Ka hebben dit gevolg niet kunnen voorkomen. Nu de paarse valse drieenheid uit elkaar is gevallen rest nog over het onberecht duo van mensenrechtenschenders die alles zullen doen in naam van land en volk om de Misdadigers Combimatie aan de macht te houden ten eigen voordele. Ma kut, vele oliedomme aanhangers hebben het nakijken en krijsen steeds zachter…neks no fout. De hele wereld lacht hen uit, incl hun gekozen lijders.


  Maak melding

 24. HAhahaaa, niet zeuren mensen dit moest de vorige regering doen VHP,NPS en in NEDERLAND moest WILDERS naar huis of niet o sorry anders moet regering naar huis of niet wie helpt ik begrijp politiek niet zo goed waar en wat en wanneer wel mag.


  Maak melding

 25. Hoe gek het ook mag klinken, maar nu Somo is weggejaagd staat de deur voor toenemende chaos,geweld,onvrede en onrust wagenwijd open ter verwelkomig van de revodemonen uit de jaren tachtig. Zevenmaal erger zal het verworden als toen.


  Maak melding

 26. Twee kapiteins,twee misleiders, wie van hen heft de langste adem. vroeg of laat vliegen ze elkaar in de haren zoals Jaren tachtig. Maar er is hoop. Het recht zal zegevieren, maar nooit onder dit komend regiem.


  Maak melding

 27. de olie dome aanhangers in het kwadraat verdienen de komende duistere desasreuze gevolgen. Back to the eighties, maar zevenmaal erger. WahahahAHAHAHAHAHAHAHHAHAH tjies oengmooi


  Maak melding

 28. ja in suriname is alles mogelijk ,iedereen die naar de pijpen dansen van boua krijgt een brik
  Voor het eerst in de geschiedenis dat binnen een regeer periode.Zoveel ministers geweest zijn .In de 5 jaar tell uit je winst!


  Maak melding

 29. Bouterse loopt wel stoer te doen: “ik ben Vene niet, ik pik die shit van Somo niet, ik laat me niet chanteren!”

  Als Vene Somo eruit had gegooid was de regering meteen gevallen, Bouterse gooide Somo eruit en hij is nog steeds president. Had Somo één zetel meer gehad, dan was de emmer met shit, die Somo hem steeds presenteerde, nog niet overgelopen, niet omdat er geen gaten in zaten, maar omdat Bouterse het nog steeds leeg at. Dat is het verschil!!!!

  Bouterse is nog steeds president, maar hij is zeker geen sterke president meer, hij is een ‘lame duck’ president, hij kon al niet veel voor elkaar krijgen, nu zal het hem nog minder lukken om iets voor elkaar te krijgen, hij moet voor elke DNA vergadering namelijk bidden, of Stevie Wonder Meye vragen het voor hem te doen (hij betaalt hem toch niet voor soso?), dat het wonder dat de vergadering voortgang mag vinden, zal geschieden.

  Dat de gebeden van Stevie plotseling verhoord gaan worden mag Bouterse vergeten, het gebed dat Monorath, als een rat die een worstje voorgehouden wordt, in zijn zinkend schip zou plaatsnemen, is net als de rust die hij dacht te vinden, na de aanname van de zelfamnestiewet, ook niet verhoord.


  Maak melding

 30. al die fronters hier praten dubbel , ik was ook nps net als mijn vader nu wijlen was ook nps een onderafdeling in para.
  wij moeten niet eromheen draaien dat somo vene ten val heeft gebracht… doordat vene maar geen besluit kon nemen en maar doen wat somo en jong tjin fa goed vond. al die zetelwinst die de ndp heeft behaalt komt mede door vene die bang was dat de regering zou vallen als hij geen gehoor zou geven aan somo . verder zie ik dat rusland de zelfde fout gaat maken als zijn voorganger …ze willen koste wat kost niet met bouterse samen werken en dat neem ik deze npsers kwalijk .de vijand van een neger is een neger zelf blijf ik zeggen .met somo gaan ze wel samen werken en ik hoop dat de creoolse bevolking inziet en begrijpt wat ik bedoel .een deel van de nps wil wel samen werken met de ndp weer een andere deel niet .de vhp op haar beurt heeft geen moeite om met somo samen te werken verdeel en heers politiek .vene als creool heeft nooit bouterse gefeliciteerd nadat deze de verkiezingen had gewonnen ,dat na wiesatie en ik denk dat deze rusland ook die richting opgaat als creool .die somo en santhoki weten het mooi te spelen dat de nps en de ndp verdeeld blijven .
  het komt ze goed uit en daar gaan ze dankbaar gebruik van maken tijdens de komende verkiezingen .ik hoop dat het creoolse volk niet slaapt als wij gaan samen .ik ben niet etnisch ik denk niet etnisch maar ik zie wat er gebeurt en wat er gaat gebeuren als het op aan komt om te gaan regeren bij de komende verkiezingen .dat somo er uit is ge gooit is geen grootspraak van bouterse ,somo dacht nog steeds dat het vene was die hij de baas kon zijn .deze man voert een etnische politiek uit blijf ik zeggen het is niet anders .zie hoe somo te werk gaat dan weet je waarom ik dat zeg .bij somo gaat het niet om de juiste man op de juiste plaats maar om partijgenoot of etnisch denken .en dan heb ik het nog niet over gronden die zijn ingepikt hoor .bouterse ik sta achter jou besluit ,jij bent de president wij hebben jou gekozen .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ..herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.