MRSA-bacterie actief in Surinaams ziekenhuis

5

PARAMARIBO, 10 apr – In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is de MRSA-bacterie buitengewoon actief. Volgens het management is alles onder controle. Andere bronnen spreken van zeker twintig gevallen van besmetting.

De zogenaamde ziekenhuisbacterie zou behoorlijk zijn gang gaan. Het management ontkent het aantal, hoewel geen data beschikbaar zijn om het tegendeel te staven. “We nemen de standaardmaatregelen om de bacterie te bestrijden”, zegt medisch directeur Lindy Liauw Kie Fa tegenover de Ware Tijd. Er wordt orde op zaken gesteld. Weliswaar is dat naar omstandigheden. Het ziekenhuis beschikt niet over een quarantaine. Wie besmet is wordt behandeld en zo veel mogelijk apart gehouden.

Volgens Liauw Kie Fa is het ook niet waar dat Filippijnse verpleegkundigen aangemerkt moeten worden als dragers. Deze hulpkrachten worden terdege getest voordat ze aan de slag mogen. “In de eerste groep Filippijnen waren inderdaad verpleegsters positief getest. Deze personen zijn eruit gehaald en de patiënten en het collegapersoneel zijn direct getest”, aldus Liauw Kie Fa. De testresultaten waren alle negatief.

5 REACTIES

 1. Nou, mijn vader lag in coma in ICU bij AZ, bij elk bezoek moesten wij onze handen desinfecteren. Hij had een Tracheostoma. zij hadden dat deel vn dat apparaatje dat je elke dag moet verwisselen met slijm en al gewoon op een plankje boven zijn hooft achtergelaten. 2 dagen lang lag dat vies ding daar, smurrie was al helemaal opgedroogd, wij kwamen uit NL dus enige op of aanmerking van ons werd niet getolereerd. Er waren muggen in de ICU, bij elke bezoek zaten er alleen maar muggenbeten in zijn gezicht. Het was gewoon triest om te zien. dit gaven wij allemaal aan, op een gegeven moment, waren de zusters ons zo zat, dat zij ons bezoektijd weigerden. AZ noooit meer.Ik ga nog liever dood.


  Maak melding

 2. Oke, meteen weer de schuld leggen bij de Filippijnse verplegers(sters), maar hoe zit het met de rest van het personeel? En we weten allemaal dat de hygiënische situatie in de ziekenhuizen nou niet bepaald de schoonheidsprijs verdient. Wonderlijk dat er geen quarantaineruimte is in het grootste ziekenhuis van Suriname.


  Maak melding

 3. Het komt ook regelmatig voor bij diverse ziekenhuizen in Nederland.

  Maar weten de (burgers) in SU. veel over de MRSA-bacterie?

  Misschien kan het volgende artikel eventueel ook bijdragen aan het genezingsproces van de patiënten in Suriname?
  http://www.leefbewust.com/themas/mrsa_bacterie.html

  Hieruit kan men veel informatie halen over MRSA Bacterie.
  De encyclopedie is met zorg samengesteld, en wordt continu bijgewerkt door artsen verbonden aan Patiënt1.
  https://www.patient1.nl/encyclopedie/mrsa-bacterie


  Maak melding

 4. De directie ontkent het en echt bewijs is er niet. Probleem voor ziekenhuizen is dat mensen altijd bacterieen bij zich dragen die bij een gezond afweer systeem geen probleem leveren. Maar bij ziekte of een operatie is het afweersysteem van de patient een tijd veel minder. Die patienten krijgen dan een kuur.
  MRSA staat voor een bacterie die ongevoelig is voor veel antibiotica. Het maakt niet uit welk bacterie dat is, als er ééntje niet meer met een kuur te bestrijden is ontstaat er een probleem doordat alle patienten een zwak afweer systeem hebben.

  MRSA ontstaat mn. doordat mensen die een kuur krijgen die kuur niet afmaken. Niet alle bacterieen zijn da gedood en de overlevende bacterieen zijn beter bestand tegen de kuur.Vaak komt zo iemand na korte tijd terug bij de arts voor een volgende kuur die hij weer niet afmaakt. Wie een kuur krijgt moet die ALTIJD volledig en volgens voorschrift afmaken. Steker nog als hij aan het einde van de kuur het idee heeft moet hij direct naar de arts voor een mogelijke tweede kuur. Zelf heb ik net een kuur 3 maal achter elkaar gehad gewoon om de reden dat door een operatie de doorbloeding slecht was en de kuur maar moeilijk de bacterie haard kon bereiken.

  Beste mensen. Als U een kuur krijgt, maak hem af en hou U strikt aan het “slik” voorschrift


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.