China wil veiligheidscamera’s Paramaribo betalen

50

PARMARIBO, 10 apr – De Volksrepubliek China is bereid het camera project voor Paramaribo te financieren. Dit heeft dev ambassadeur van China, Yang Zigang, gezegd tijdens een bezoek aan minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het project ligt al jaren gereed.

De regering Venetiaan – Sardjoe wilde de veiligheid in de binnenstad vergroten. Onder leiding van toenmalig minister van Justitie & Politie werd het project uitgewerkt en aangekondigd. Tot uitvoering is het nooit gekomen, vanwege geldtekort. Op gegeven moment werd zelfs beweerd dat het project van de baan was. Er zouden ‘andere’ methoden worden ingevoerd om de veiligheid te waarborgen. Nu lijkt het er toch van te komen. Belfort zegt tegenover de Times of Suriname dat de camerabeveiliging door de Chinezen betaald wordt.

Het blijft overigens niet bij camera beveiliging. Ook andere projecten die met veiligheid en misdaadbestrijding te maken hebben, mogen worden ingediend. Belfort wil daarom zo snel mogelijk overleg met onder meer de brandweer, de politie en het gevangeniswezen. Die moeten een overzicht geven van hun hoogste noden. Volgens Belfort is de diplomaat zeer te spreken over de aanpak van de criminaliteit. Justitie en Politie krijgt al regelmatig hulp van vooral Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika en India.

50 REACTIES

 1. Ach ,morgen horen we van China en hoe ze nooit beloofd hebbben voor financiering van dit project!
  Thanks America,voor het opruimen van surinaams tweede groiotste crimineel dinootje. Suriname is heden dino vrij,nu nog papa nog…..
  Bij voorbaat bedankt,Amerika,


  Maak melding

 2. ….en strakjes moet de surinaamse bevolking ,China gaan terugbetalen met rente ,voor de camera’s mochten die nog komen!En bouta,die hoeft niks terug te betalen want die zal lekker met asiel zitten ,mischien zelfs in China!
  Suriname gaat gebukt onder de schulden!!


  Maak melding

 3. Justitie en Politie krijgt al regelmatig hulp van vooral Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika en India!!!

  *Frankrijk is die Albina grens zat
  *Amerika is zat die drugs tori
  *India is zat de overval op haar diaspora
  *China is het spuugzat dat haar nazaten de EHBO-POST over-bevolken met een ingeslagen hersen!

  Eey Belly Fawaka 🙂


  Maak melding

 4. Laat je niet gek maken. In dit artikel hebben ze het in feite over de veiligheidscamera’s die worden geplaatst bij de paleizen en villa’s in Paramaribo van de huidige regering. Hopelijk krijgt Pero er ook een paar camera’s


  Maak melding

 5. Wanneer gaan de oogkleppen van de paarse paupers eens open. Suriname wordt dichtgetimmerd met Chinese leningen.

  Op die manier wordt de macht van China in Suriname met de dag groter. Wederom staan er 3e rangs Chinese arbeiders klaar om een deel van Suriname te koloniseren als tegenprestatie. Met alle respect maar de Chinezen zijn bodemschattengeil. Suriname wordt op deze manier leeggeroofd en over 10 jaar wordt mandarijn / kantonees de nieuwe taal in Suriname. Moet er niet aan denken.

  Liever een Hollander in mijn achtertuin dan een Chinees in de keuken. Wat mij betreft keert Suriname weer terug naar de Koninkrijk. Het oude Suriname was in de gloriedagen een paradijs. En dat allemaal zonder Chinese bemoeienis.


  Maak melding

 6. Niet alleen Paramaribo maar alle belangrijke hoofdwegen, hotpoints en kruispunten voorzien van vandal proof cameras, om de wandelgangen van criminelen in de gaten te houden, des te sneller ze opgespoord kunnen worden…

  Natuurlijk zullen sommige politieke partijen weer tegen zijn, dat hun mensen geen privacy meer hebben, maar daar moet het volk lak aan hebben…

  Belfort kan daarna deze opgepakte criminelen altijd weer gratie geven als deze opdracht van hogerhand komt, bijvoorbeeld van Brunsie…


  Maak melding

 7. Begint langzamerhand toch verdacht dat de chinezen voor alles willen betalen voor ons. Die plannen worden doorzichtig voor een zachte complete overname.


  Maak melding

 8. Wat kunnen deze bedelaars nou zelf betalen. Een kinderhand is gauw gevuld, maar hier past enige voorzichtig> Je weet niet wat die Chinezen in de camera inbouwen, zodat ze vanaf een afstand zelf alles ook in de gaten kunnen houden. Bedel-Suriname zal hier niet aan denken. Ze zijn lang blij dat iemand iets voor hen wil betalen. En dat noemt zichzelf een onafhankelijk land. GEEN PRINCIPES!!!!!!!!


  Maak melding

 9. JAja, alweer vorige regering wou maar wegens geldgebrek ging het van de baan ik dacht dat er toen genoeg geld was omdat er gezegd word hoeveel geld ze achtergelaten hebben zo zie je maar weer al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel dan niet te praten over de schulden die er nog waren elk regering dat komt en gaat zal schulden achterlaten maar als je ziet dat er wat gedaan word dan zeg men oke haast elk land en mens heeft schulden maar waar is al het geld dat NL jaren aan SU heeft gegeven toen er waren schulden geen geld als ik dit lees en er is haast niks gedaan en nu het hoogste woord nou coalitie is voor oppositie een slecht positie blijkt nogmaals.


  Maak melding

 10. Na Edward ” de hagedis ” Belfort zal ” spleetoog Yang ” ook op bezoek gaan bij ” baby face Ashwin , van Onderwijs.

  Tijdens deze ontmoeting zal het onderwerp van gesprek zijn; de VERPLICHTE introductie van de Chinese taal ( Mandarijns ) in het Surinaams Onderwijs !!!!!! Vanaf de eerste klas van de BASISSCHOOL tot aan de UNIVERSITEIT.

  De kosten hieraan verbonden ( onderbetaalde leraren uit China, inferieur lesmateriaal etc etc ) betalen ze uiteraard ook.

  ” Thank you very much ! Me Ashwin , i am very happy Mr Yang ! Very , very happy ! Like my colleague ,Mr Belfort, i love CHINESE HELP and MONEY and together with us a vast majority of Suriname ” !

  ” Hi hi hi ha ha ! Mister Ashwin, no ploblem, no ploblem ! SULINAME is a good FLEND of China ” Hi hi hi ha ha , no ploblem , Chinese people love SU ”

  Terug naar het artikel. De woorden ” Nee, bedankt maar wij gaan trachten om het zelf op te lossen ” zijn blijkbaar totaal onbekend in mijn geboorte land. Het steeds maar aannemen van geld en afgedankte goederen van een Aziatisch land dat slechts bezig is om de eigen belangen in den vreemde te verstevigen roept bij mij WALGING en MISSELIJKHEID op richting mijn eigen mensen.

  Zelfrespect is in Suriname als een haas via de achterdeur vertrokken toen Gemakzucht in de vorm van talloze Chinese WURG CONTRACTEN op de voordeur klopte.

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig kväll !


  Maak melding

 11. het is zo beschamend om maar keer op keer te lezen dat andere landen (noodzakelijke) projecten betalen voor Suriname.
  Nu heb ik eigenlijk 2 problemen hiermee, los even van de diepe schaamte die me bekruipt als Suriname weer in het wereldnieuws komt omdat ze weer iets geschonken krijgen of iets gefinancierd krijgen van een andere land (merendeels China).
  1. Hoe vaak les je niet dat Suriname iets geschonken krijgt. Dit is heel vaak misleiding. Er is meestal gewoon sprake van financiering met een lening erachter. Dus gewoon op termijn terug betalen met RENTE
  2. Al jaar en dag lees hoe geweldig Suriname het doet,. We spelen steeds een betere rol in de wereldpolitiek, in de regio en zijn een zeer gewaardeerd land op meerdere vlakken. Maar ondanks alle mooie woorden van de megalomane leugenaars schiet het land geen millimeter op in de goede richting. We lenen en bedelen erop los en schamen ons daar niet eens voor.
  Schande!


  Maak melding

 12. @@@@@@ ray
  natuurlijk bedank ik amerika en china .
  ik ben blij dat de regering bouterse het ergens anders zoekt
  een teken dat wij de paarse regering niet op nederland wacht.wij zijn een land die in ontwikkeling is maar wij laten ons niet kleineren ,nederland bepaalt niet voor ons wie president wordt en wie niet .het zijn vernederingen als paars aan zou kloppen voor hulp bij nederland .en ik ben blij dat suriname het been stijf houd onder bouterse .front is altijd de schoothond geweest van nederland ze kunnen niets bereiken zonder nederland .dankzij bouterse heeft suriname veel belang in de regio china inplaats maar naar de noorzee kijken waar zij denken nog steeds de baas te zijn over suriname .ik had gelezen waar nederland had gezegd geen tweedehands fietsen te geven aan suriname omdat bouterse aan de macht is .hihihihihihhi ik vraag mij af als deze fronters zich niet vernedert voelen .santhoki segebai ,vene oeng no e sjing ,of denken jullie dat het een daad is .hopelijk is dit weer het bewijs dat ze denken dat ze suriname kunnen isoleren met die tweede hands fietsen hiihihih .lachmon en aron hadden een oude tweedehands brug voor een sybolisch bedrag van een euro gekocht van nederland ,ik vraag mij af als dat geen schande is om een oude verroeste brug van deze nederlanders aan te nemen ,het is gewoon een vernedering wat dat betreft .deze mensen hebben nog nooit een brug voor suriname kunnen bouwen en geven deze waardeloze (leiders}lachmon en aron een drug die eigenlijk op de schroothoop hoort en nu hebben deze gasten het over tweedehands fietsen ,schamen zij zich niet vraag ik mij af
  alsof de surinamers op tweedehands fietsen zitten te wachten .ziekel;ijk deze gasten ,paars staat sterk en paars wil geen zaken doen met nederland zie hoe ze de nederlandse ambasade beperkt ,het blijft bij zaakgelastigde meer niet en terecht .wij bepalen niet nederland bepaalt .het is een groot verschil met front .een teken dat suriname onder paars ,nederland een ver van mijn bed ziet .wij willen respect .een waarachtige surinamer die een beetje trots heeft lacht die nederlander uit .ze zijn rijk ze hebben geld ,maar niet dat je geld hebt ga jij denken dat je bepaalt .oeng koor oeng krabiasie holland .zo zet je mischien front onder druk maar niet paars .oeng dink a torie .poetin kunnen ze niet onder druk zetten ,omdat nederland weet dat die werkloosheid gelijk omhoog gaat in nederland .die nederlandse regering is bang om de dalailama te ontvangen ,wetende dat de chinezen de grote handelsbelangen stop zet
  waar ze pas nog contracten hebben getekent met die chinezen. zie hier hoe hypocriet ze zijn .deze landen kunnen ze niet onder druk zetten .en het zijn deze nederlanders die het over mensen rechten hebben als het er op aan komt .
  bouterse is en blijft de sterke man van suriname en dat hebben deze nederlanders en fronters geweten ook .


  Maak melding

 13. Waar is het credo vertrouw op eigen kunnen gebaseerd????
  Wat kunnen ze dan wel deze regering?

  Nu zijn het de chinezen straks komen de ghanezen met hun high tech technologie waaronder bananenchips.


  Maak melding

 14. peroals jij de werkelijkheid kent zou je liever voor ned als voor de chinezen kiezen
  ik heb moeten samen werken met een groot chinees bedrtijf in sur
  het zijn principeloze mensen die de sur ondernemers gewoon tegen elkaar uitspelen
  enkele uitspraken door de chinezen gedaan tov sur

  dies a no joe kondre moro

  baka 20 jaari djaso tron china

  dus denk hier even over na


  Maak melding

 15. @Pero

  Amerika en Nederland zijn twee landen die je baasje haat als geen ander. Desondanks zijn het deze 2 landen die de surinamers te hulp schieten gevraagd en ongevraagd.
  Dit doien ze niet vanwege je baasje maar gewoon uit humanitaire redenen voor de rest van de surinamers.


  Maak melding

 16. het lijkt alsof de chinese en de amerikaanse ambassadeur over elkaar heen buitelen om de surinaamse politiek te beinvloeden c.q. te begeleiden. de amerikaanse ambassadeur heeft e.e.a. gedaan, dus chinese gaat er dunnetjes overheen en met nog meer vuurwerk dan arania. vingerprint AFIS, 1000 computers, ziekenhuis, camera’s en stiekumpjes nog een paar warme chineesjes eruit drukken. toch kijkt er niemand, iedereen is afgeleid (bruine bonen, dollars, wel of niet baby eten geven, wel of niet kinderen eten geven).
  wat wil suriname worden wanneer het groot wordt? he suriname, later, als je groot bent.


  Maak melding

 17. In China wordt Suriname Nw.China genoemd.De toestroom van chinezen wordt getemperd om de Suri’s niet opmerkzaam te maken op de invasie.
  Door hun bouwstijl hebben de Chinezen het hart van Sur. verwijderd.


  Maak melding

 18. En nederland die jullie ophemelen krijgt materiele hulp van duitsland.
  Daar praten jullie niet over,toch.
  De tram,bussen,trein,denken jullie dat nederland dat zelf met eigen geld gekocht heeft,echt niet,het zijn kadotje van duitsland ,china heeft nederland ook in economische geholpen.
  Voordat jullie mijn geboortland afkafferen,’kijk dan eerst in jullie tuin,dan zuulen jullie die puinhoop zien.
  Jullie kunnen het niet verwerken dat suriname niet meer met nederland wil samen werken.


  Maak melding

 19. china is bereidt alles en dan ook alles te doen voor sme en gratis ook,tegen betaling natuurlijk.

  onze lijders doen er niks tegen en aanvaarden ook alles..

  straks gaan ze ook bronbere voor ons leeg zuigen en schoon maken,,en wij suris staan er bij en kijken ernaar..

  uiteindelijk gaan ze het land overnemen,want wij kunnen niks meer doen..

  nu al zijn wij tweede rangs burgers geworden..

  de chinees bepaald beslist wat goed is voor ons..


  Maak melding

 20. Waar de meesten mensen niet bij stilstaan is dat China alles voor over heeft om Suriname als springplank naar het Westen toe te gebruiken. Dus, zal niets te veel zijn om voor SME te betalen,(met het oog op onze grondstoffen roof) èn om de eigen winkels tegen het Suri-gespuis te beschermen. Kijkend naar het aantal Chinezen ten opzichte van de kleine (populatie)dan zal dit fenomeen niet lang op zich wachten, dat de Chinezen binnen afzienbare tijd meer dan de helft van de bevolking zullen gaan uitmaken. Het is een kwestie van tijd met dit tempo waarmee ze naar Suriname komen, dus, maak jouw borst alvast nat!


  Maak melding

 21. hallo lafaard,,

  je noemt je zelf chavez , kom met je eigen naam dan dwing je ook respect af voor je zelf en niet lullen met anderman naam..

  idioot dat je bent


  Maak melding

 22. Mebaryu, je schetst een angstaanjagend scenario waarbij de kans groot is dat je gelijk krijgt. Als er dan een referendum gehouden word met de vraag of Suriname een zuid amerikaanse provincie van China moet worden, dan weten we allemaal de uitkomst wel. En niemand in de werld die daar iets aan zal kunnen doen want Rusland heeft de trend gezet met de referendum op de Krim. Of een ander voorbeeld. Als de Chinezen dan een politieke partij opricht, dan zullen ze als het moment daar is gewoon de verkiezingen winnen.(en nog meer chinezen naar Su halen voor de daaropvolgende verkiezing enz enz.) dan wordt Su een satellietstaat van China.


  Maak melding

 23. Zijn de lijders van Suriname echt zo dom, naief en achterlijk, of is de wereld om ons heen zo slim. Geen trots, geen principes, geen eer, geen nee, dank je, we doen het zelf. Al duurt het een jaar langer. De lijders zijn de pooiers van ons geliefd Suriname, ons land. Ze gebruiken dat land als hoer voor iedereen die een appel en een ei wil bieden. De geschiedenis zal het leren. Dit is echt diep triest.


  Maak melding

 24. @@@@ ray en consorten

  die chinezen zijn welkom ze werken hard ,ik heb geen problemen met ze .ray en koos zijn jaloers ze hadden liever gezien dat er hindustanen uit srilanka of india naar suriname waren gehaalt hihihihihih no no die chinezen zijn te vertrouwen ,ze werken het enige is dat ze zich moeten aanpassen ik waardeer ze .en ik ben zeer blij met die cameras die ze willen financieren ,nederland doet zaken met china ,suriname doet zaken met china die veel meer te bieden heeft ,het wekt jaloezie op voor nederland .


  Maak melding

 25. Pero, Sra en alle profiteurs van deze regering. Voor jullie is er geen hoop meer. Die oogkleppen kunnen niet meer af. Die zijn vastgeplakt met superlijm. Politieke bewustwording kennen jullie niet. Het kan niet anders, jullie profiteren van deze regering (een lapje grond, een volkswoning, een Chinese computer of vul het maar zelf in)
  Jullie zullen het er weer niet mee eens zijn, maar door jullie lijders is Suriname een pariastaat geworden.


  Maak melding

 26. Sra en Pero = Peppie en Kokkie

  Zo dom als deze Paarse clowns komen ze niet voorbij op Waterkant.

  Wat een kansloze jokers zijn deze Paarse Paupers


  Maak melding

 27. su
  suriname heeft besloten niet met nederland op politiek en andere algemeene gelegeheden te onderhandelen,”daarom zit hun zaak gelastigde voor lul in suriname.

  henk mollenaar
  peppie en kokkie waren nederlanders.
  pero en ik zijn ras echte surinamers die jij en jou consoorten niet klein kunnen krijgen.

  het volk dat in nederland werkt en instand houd zijn van buitenlands afkomst,”wat doen de nederlanders,niks,”wordt het geen tijd dat nederlanders hun eigen rotzooi gaan opruimen en hard gaan werken,’want tot nu toe hebben alleen buiten landers het zware werk gedaan.


  Maak melding

 28. Sra, Pero, Boegroe.
  Ik heb zo mijn twijfels over jullie intelligentie. Voor alle duidelijkheid (want jullie begrijpen het nog steeds niet), degenen die hier op deze site reageren, doen dat omdat ze zich zorgen maken over de gang van zaken, ze kijken verder dan hun neus lang is. Ze starten de discussie niet op namens Nederland, dus blijf niet steeds verwijzen naar wat Nederland fout doet, want dat mag mij een worst wezen. Daarnaast levert het geen constructieve bijdrage aan deze discussie, en het is kinderachtig. Ik ga ervan uit dat jullie volwassenen zijn. Als de kinderen van je buurman boeven zijn, zeggen jullie dan ook dat jullie kinderen ook mogen stelen omdat de kinderen van de buren dat ook doen? Daar zit bij jullie het probleem. Wij snappen dat zo een denkwijze de ontwikkeling en vooruitgang van Suriname en haar inwoners niet bevordert. Nu jullie nog, maar daar heb ik zo mijn twijfels over.


  Maak melding

 29. @pero/SRA,

  Mie e broko mie fatoe tapoe oenoe; jullie acteren hier als CLOWNS.

  sra ZEGT DAT WIJ HET NIET KUNNEN VERWERKEN DAT SURINAME NIET MET NEDERLAND SAMENWERKT:

  Ik wil slechts dit tegen sra zeggen dat de JAAROMZET van PHILLIPS meer bedraagt dan de hele BEGROTING van SURINAME.

  Ik wil gewoon aangeven hoe ONNOZEL deze PAARSE IDIOOT sra is samen met zijn STANKO pero.


  Maak melding

 30. Ai Baja….Ni Hau…,wel de Chinese Diplomaat in Suri is slim om de de Paarse bende zo om te kopen voor de vergoeding voor de beveiligings apparaten in de city Parmurbo.Nou beste lui,die chinezen in Suri zijn echte harde werkers.Kijk maar naar de groei van talloze Supermarkten.Petje af voor de Hau mauw khaw Chinwa,s in Suri!!!!!


  Maak melding

 31. @ MARCEL

  Vrijdag 11 april 2014 om 17:17 uur

  Openingswoorden ……. ” Hallo lafaard !!!! ????? Vervolgens…..” Je noemt je zelf CHAVEZ ” !!!!

  Een bruikbaar advies wil ik jou meegeven. DON’t MESS WITH ” CHAVÉZ “.

  Reageer SLECHTS op de artikels zoals de rest hier op deze site EN LAAT IEDERÉÉN IN ZIJN OF HAAR WAARDE.

  Jou volgende WILDE reactie luidt ; ” Niet lullen met andermans naam …. !!!! ???? Vertel mij Marcel, de met stront gevulde incontinentie luier, wiens naam ik gebruik !!!!! ???? Je bedoelt toch niet de voorganger van Maduro ?????

  Want als jij dat bedoeld dan ben je niet alleen een met stront gevulde luier maar dan bevindt zich bovendien een hoge concentratie van het fecaal afval op jou beide wazige kijkers.
  Dus zeg het maar.

  Het verhaal van ” KOBUS PRINTA , Die ene KLEINE KOMMA “, is jou zeker onbekend. Leesboeken serie ” WIJ EN DE WERELD ” !!!!!! .

  Zie de verwarring en fatale gevolg welke kunnen ontstaan wanneer men leestekens over het hoofd ziet.

  Jou reactie wacht ik met spanning af. Kom op !!!

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig helg


  Maak melding

 32. de overeenkomst tussen Pero en Sra is niets chinees bij, is echte Surinaamse kwaliteit, nl het ontiegelijke dikke en harde bord voor hun respectievelijke paarse koppen, waar niets meer doorheen komt, uitgezonderd de holle praatjes van hun baasje


  Maak melding

 33. @@@@@ henry en consorten
  nederland mag zoveel exporteren die inmense problemen die men in nederland heeft …heeft men niet in suriname mie gado .jij wil appels en peren gaan vergelijken schaam je .
  weet jij hoeveel armoe is in dit rijke holland ,en heb ik het niet over die verborgen armoe joe moe sjing schaam je als surinamer om zo dom te praten .je bent zelf in een rijk land gegaan en denk stoer te doen terwijl die blanke nederlander je liever ziet gaan dan dan komen .wilders zit op de loer en nog een hele boel politici .de helft van de nederlandse bevolking wil geen buitenlander jullie kunnen een nederlands paspoort hebben maar je bent een buitenlander .leveren jullie kritiek maar opbouwende kritiek en laat die nederlander respect hebben voor het surinaamse volk .wij hebben deze regering gekozen wij bepalen wat er gebeurt wij laten die nederlander niet voor ons bepalen. wij willen geen tweedehands fietsen geen verroeste oude brug die ze aan lachmon en aron hadden willen geven voor een gulden symbolisch .waarom hebben ze geen brug voor ons kunnen bouwen en brede wegen zoals zij voor hun eigen hebben gezorgd .nu zitten wij ermee .en denken ze nog tweedehands oude fietsen te sturen en daarna intrekken omdat het volk bouterse gekozen heeft !!opzouten met jullie verroeste fietsen mang .alsof suriname gevraagt heeft om oude brug en oude fietsen ,laat ze die fietsen geven aan de armen in nederland die zijn er genoeg ze hebben een fiets nodig tegen die kou .wij zijn niet arm in suriname niemand gaat dood van de honger ,zelfs als die mensen niet werken ga je niet dood je gaat altijd eten .het is aanpakken werken nemen jullie die zich aangesproken voelen een voorbeeld van die chinezen en mij hoe je aan de kost komt .werken en niet klagen ,surinamers zijn kampioen in het klagen .alles voor niets willen hebben dat ding wanie .voor mij mag die subsidie op baby voeding worden afgeschaft ,alles gratis gratis dan niet klagen wanneer de kwaliteit slecht is .ik wil wedden dat als de regering bouterse wat niet gaat gebeuren maar stel dat paars de verkiezingen verliest ,men weer klaagt zoals elke regering die aan treed .is men vergeten dat het ook zo ging toen vene aan de macht was .zo bouwen wij geen land op .de een gunt de ander niet en vadaar die tientallen politieke partijen die uit de grond worden gestampt.so so voe voermang .


  Maak melding

 34. @pero,

  Onze CLOWN gaat weer helemaal los in zijn aversie tegen Holland. Je doet mij aan je DRIEKWART GOD denken in OCER toen hij ook zo tekeer ging op het PODUIM.

  IK WEET ZEKER DAT ALS DDB TEGEN JOU ZEGT OM EEN AANTAL MENSEN TE VERMOORDEN DAT JE DAT DOET ZONDER BIJ NA TE DENKEN.

  JULLIE, DIEHARD-BOUTAMANGS ZIJN BEHALVE CLOWNS OOK EEN GEVAAR VOOR DE SAMENLEVING.


  Maak melding

 35. Zaterdag 12 april 2014 om 11:37 uur, door Henry

  @pero/SRA,

  Mie e broko mie fatoe tapoe oenoe; jullie acteren hier als CLOWNS.

  sra ZEGT DAT WIJ HET NIET KUNNEN VERWERKEN DAT SURINAME NIET MET NEDERLAND SAMENWERKT:

  Ik wil slechts dit tegen sra zeggen dat de JAAROMZET van PHILLIPS meer bedraagt dan de hele BEGROTING van SURINAME.

  Ik wil gewoon aangeven hoe ONNOZEL deze PAARSE IDIOOT sra is samen met zijn STANKO pero.
  ==========================================================
  HENRY,jongen

  als die omzet van PHIL-LIPS zo geweldig groot is,waarom is er dan op dit moment op elke hoek van nederland en in heel nederland ARMOEDE.
  het koningklijke SHELL maakt ook miljarden per jaar,maar er is armoede in nederland.
  wat heb jij eraan om grote bedragen te openbaren maar er niks mee kan doen omdat jullie schuldenpost steeds groter wordt,die twee miljaard dat nederland in china investeert is uit jullie reserve gehaald,daarom is maxima gestuurd om die deal te maken.
  zins dat suriname met china is samen gaan werken,had nederland niet verwacht dat suriname economisch zou groeien en dat china suriname ook in andere zaken aan het steunen is,nederland ziet dat en wil ineens ook met china zakelijke afspraken gaan maken waaronder een rijst project en nu een zakelijk investering.
  overal waar Bouterse is geweest voor zakelijk onderhandeling,daar wil nederland op in spelen,”waarom doet nederland dat,”ik zal jou en consoorten in korte woorden uitleggen;;als het aan suriname ligt,mag nederland voorgoed wegblijven en niet meer met suriname bemoeien.
  nederland die dat niet kan hebben,omdat zij gedacht hadden om ons eeuwig het lesje voor te lezen als gehoorzame slaven zoals bij Front het geval is,zal altijd een vuil spelletje blijven spelen omdat zij niet tegen hun verlies kunnen.
  nederlandse motto is,wat ik niet kan krijgen,vernietig ik.
  nederland is een dief die niet terug wil geven wat zij gestolen hebben en daar zijn jullie voorstanders van.


  Maak melding

 36. @sra,

  Als ik de reacties van jou lees, lig ik echt in een deuk. Jij en die maat van je pero werken op mijn lachspieren.

  Ik kan mijn tijd beter besteden dan met jou en je STANKO zinloze discussies te voeren. Het valt me op dat pero dezelfde schrijfstijl(longdoro zinnen) heeft als sra: sra=pero pero=sra

  sra heeft een broertje dood aan HOOFDLETTERS en dat zelfde geldt ook voor pero.


  Maak melding

 37. Henry

  mi boi

  ik weet dat jij geen zinnigge woorden hebt om te melden,dus gaat jij op een ander toer,wij hebben jou door mi boi,en gaat niet praktiseren daar wordt jij gek van.

  gaat lekker slapen want morgen moet jij vroeg opstaan om naar school te gaan.
  welterusten mi boi.


  Maak melding

 38. Het is jammer,dat men in Suriname het nog niet door heeft,dat de chinees niets gratis doet.Waarom blijft men toch zo bekrompe om te denken dat de chinezen het allerbeste met Suriname voor hebben?Hoe lang zal men toch zo dom en achterlijk blijven denken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.