Bouterse’s NDP speelt op zeker in Wanica

46

PARAMARIBO, 10 apr – Dat de NDP voor de grootst mogelijke zetelwinst gaat in het district Wanica mag geen vraag meer heten. De politieke partij van Des Bouterse ziet het ‘randdistrict’ een sleutelrol vervullen in de machtsstrategie op korte termijn.

Korte termijn is dan volgend jaar al als de nationale verkiezingen worden gehouden. Voor Wanica vallen maar liefst zeven van de een en vijftig parlementszetels in de wacht te slepen. Een flinke winst in dit district kan een behoorlijke stoot geven aan de politieke droom van de NDP. En die is zonder meer het behalen van zes en twintig zetels in het parlement. Dat is tot nog toe alleen aartsrivaal Nieuw Front gelukt, zij het dat die een combinatie vormt. De NDP wil het zo mogelijk solo doen. Recente verschuivingen in de top van lokale overheden bevestigen dit.

Rawien Jiawan, zoon van NDP-bestuurslid Charles Pahlad, moet plaats maken als districtscommissaris van Wanica. Hij behoudt de functie maar moet naar Saramacca verhuizen, waar drie zetels te winnen zijn. “Het heeft in goed overleg met de president plaatsgevonden. Ik heb alles formeel overgedragen”, zegt Jiawan tegenover de Times of Suriname. Roline Samsoedien neemt over, een oude rot. Van Jiawan wordt gezegd dat hij niet al te veel gezag wist uit te stralen, wat de prestatiekracht niet ten goede kwam. Binnen de afdeling Wanica van de NDP rommelt het al geruime tijd. Het was op gegeven moment zo heftig dat Bouterse genoodzaakt was de verkiezingscampagne voor de partij te leiden.

46 REACTIES

 1. =Ik vraag mij af waarom Jiawan naar Saramacca moet gaan, terwijl er genoeg goed geschoolde jongeren zijn die het werk kunnen overnemen.

  -Er staat geschreven:::Roline Samsoedien neemt over, een oude rot.
  Zie maar weer hoe er geen vernieuwing komt. Nee, anders wordt Somohardjo ook boos.

  =Ik maak mij grote zorgen om de velen politieke partijen die er nu zijn en waarop men kan stemmen.

  -Hoe zit het met de opleiding van deze mensen?
  -Hebben deze mensen wel ervaring en weten zij wat er in het buitenland gebeurt?
  -Zijn het mensen die Suriname op de kaart willen zetten, of uit eigen belang en vooral voor dat geld in de politiek gaan?

  -Zie Brunswijk die niets doet, maar in de politiek zit om ver weg te blijven van de gevangenis. Ongeschoold, drugdealer, fraude en een moordenaar.

  ==Wat een niveau voor Suriname, ja net als Afrika en vele landen in het Caraïbisch gebied.

  -Het volk krijgt waarvoor men gekozen heeft.


  Maak melding

 2. @@@@@@@@@@@@@@ kooooosssssss
  aiiiiiiiii koos no warang liever potjes bruine bonen dan tweedehands fietsen van die nederlanders hihihihi .het surinaamse volk is niet te koop voor afgedankte oude fietsen en een oude verroeste brug die de nederlanders aan lachmon en aron wilde geven voor een symbolisch bedrag van een gulden en waarvan suriname het zelf moest bekostigen om het te vervoeren …dat is pas schande van die nederlanders en dat is pas een vernedering van jou onderdanige regering waarvan die nederlander geen enkel respect voor op brengt .koos jij en jou achterban oem sjing .liever die pot bruine bonen koos .vraag waarom ze geen nieuwe brug voor ons hebben kunnen bouwen die nederlanders ,maar oud ijzer geven .bosje heeft ze gebouwd koos dankzij de ndp mie mang anders waren we nog bezig met die kapotte veer verbinding .


  Maak melding

 3. Als de NDP op zeker speelt, is het hun politieke tegenstanders geraden dat ze de NDP van tevoren duidelijk maken dat ze niet contant betaald willen worden en dat ze al helemaal niet op kleingeld zitten te wachten.


  Maak melding

 4. Het wordt de hoogste tijd dat heel Suriname zijn ogen open doet, zeker nu de strijd om stemmen in volle gang begint te komen.
  Het moge toch duidelijk zijn dat SU er alleen op achteruit is gegaan sinds Bouterse aan de macht is!
  Van al zijn loze beloftes is toch totaal niets terecht gekomen, of ziet niemand dat hier in SU?


  Maak melding

 5. Perko, ik heb kunnen constateren dat je een gefrustreerd ezel bent om de president van de republiek Suriname uit te maken voor een luie flikker. Foei toch!!


  Maak melding

 6. @rene, natuurlijk is deze president een luie flikker. Kan mij niet herrinneren dat deze president ooit in discussie is gegaan met de oppositie. Deze president schijt alle kleuren stront vd de regenboom. Santhoki maakt gehakt van hem.


  Maak melding

 7. Anoub

  jij bent een leeg hoofd die met een ander mee loopt,jij hebt zelf niks positief in te brengen.
  waarom noemen jij en perko de president van suriname een flikker,;jij en jou vader zijn flikkers,jullie leven in nederland waar flikker activieteiten aangemoedigd wordt en niet vergeten de pedofielen.
  front is het niet waard om een discussie mee aan te gaan,front en met name santokki die op een sneki manier ndp na doet.
  front is een zinkend schip met vele gaten die niet gered kan worden omdat zij reeds op de bodem zijn beland.
  waarom heeft jou baasje santokkie geweigert om een discussie met brunswijk aan te gaan,”en kijk met wat voor slap geblaf hij een tussenweg gevonden heeft.
  front is en zal altijd het smeek hondje van nederland blijven,vuile landverraders.
  NDP laat zich niet door nederland vernederen of klein krijgen,NDP loopt niet achter nederland,in tegen stelling met front die geen eigen visie van opbouw hebben,maar steeds achter nederland aanlopen om hun met alles te helpen,zwakkelingen en landverraders,dat is front.


  Maak melding

 8. @ Pero.

  Typies wan Sranang man,je denkt allèen aan eten en niet anders. De Haagsche Politie heeft duizenden fietsen voor de KPS gestuurd, wat hebben ze met die K fietsen gedaan ?????
  De achter liggende gedachten was om het aan het volk te geven die niet in staat, waren om een fiets te kopen.
  En wat de Brug betreft: waar heb je het eigenlijk over ?
  Dus je wilt hebben dat de Nederlanders het zelf moet betalen voor het transport en nog, voor jullie in elkaar zet ook!Yu kan vergieti ing Brada,de Bakra”s zijn wel goed maar niet mesjogge zoals jij denkt dat ze zijn,en groot gelijk hebben ze.Ik wil niet iederèen over èèn kam scheren, maar de doorsnee Surinamer zijn Ondankbaar,en dat heb ik ook in mijn eigen Familie.Parels voor de Zwijnen is het,en niet anders Sari tori mang !!!!!!!!


  Maak melding

 9. De NDP heeft een goed programma, een goede visie, een goed beleid, voldoende kader, de partij is integer en zal na mei 2015 opnieuw regeermacht verwerven! hihi-haha

  natuurlijk moet ik nageven dat ik eigen dure boeven kabinet nodig heb alsook een 50-tal commissies, maar dit komt omdat mijn ministers niet graag bij Tante Jenny verschijnen en ik trouwens ook niet!

  Beste landgenoten… dit moet U zien als regeren nieuwe stijl 🙂


  Maak melding

 10. Deze man stond op een foto waarop je een kale vlakte zag en hij zei hier komt een nieuw ziekenhuis.
  Ik zie nog steeds een kale vlakte op die plek en we zijn inmiddels in het jaar 2014.


  Maak melding

 11. Pffff…de ndpers zijn weer aan het DAGDROMEN met beide ogen OPEN.
  Zoals zaken heden staan voorspel ik een grote NEDERLAAG voor de ndpers.!!!!!!


  Maak melding

 12. Een uitzonderlijke vorm van ” FOSSIELE BRANDSTOF ” ( Grand ma Samsoedin ) is aangeschaft om de politieke roest – en rammel bak van ” Double D” in Wanica te laten blijven hobbelen .

  Waarmee gaat ” Granny ” zich daar zoal bezighouden ???? Met Omkoperij misschien. Joost mag het weten.

  CHAVÉZ önskar dig en solig dag !


  Maak melding

 13. Haha. Ik vind je zo grappig meneer santhoki segebaai is een verrader en kan heel goed manipuleren , dus ik ben ervan overtuigd dat hij de verkiezing nooit win geloof mijn woorden !!


  Maak melding

 14. @SRA, (Stieken Rotzooi Aanprijzen) yu e weri mi ede maar goed je bent ook snel op je pik getrapt. De waarheid is hard dus ga je maar in de wilde weg beledigen. De waarheid i Desi heeft geen ene moer voor het volk heeft gedaan. Ook deze Wanica torie raakt kant nog wal. Te yu e gi wan pôtisma wan sani, no du en nanga pranpran. Het is weer verkiezingstijd.


  Maak melding

 15. ” Van Jiawan wordt gezegd dat hij niet veel gezag wist uit te stralen. Wat de prestatiekracht niet ten goede kwam ”

  En deze man ZONDER PRESTATIEKRACHT wordt naar Saramacca gestuurd om daar de 3 aanwezige zetels bij elkaar te sprokkelen. Dit is misschien goed nieuws voor ” Señor Tokkie en El partido de los Elefantes ”

  En trevlig helg önskar jag dig ! CHAVÉZ


  Maak melding

 16. Keer op keer word je weer met je neus op de feiten gedrukt dat niet de meest geschoolden het land besturen maar wie de meeste vriendjes kan zijn, met de op dat moment regerende politici…

  Dino is eigenlijk dan in principe de grootste voorbeeld, dat een internationaal crimineel, drugsdealer, wapenhandelaar een groot functie mag uit oefenen en tevens ook diplomaat is van zijn land.


  Maak melding

 17. Deze moordenaar blijft nog steeds geloven een overwinning van die paarse bende, ondanks ze reeds 4 jaren een wanbeleid gevoerd hebben, mocht het volk nou nog niet zijn wakker geschud, dan komt het nooit meer goed, je hoeft niet veel herssencellen te hebben, om te weten dat deze regering tot het verleden moet behoren in 2015, zodat er niet nog meer schade aan dit land wordt verrricht.


  Maak melding

 18. ik vind dat al die oude lullen plaats moeten maken voor bloed nieuwe ideeën nieuw vers inzichten.

  ze hebben afgelopen dertig veertig jaren geen bal kunnen bereiken en dus weg wezen..


  Maak melding

 19. @@@@@@@@ grasbarky
  ai ik ben een typisch sranang mang die alleen aan eten en drinken denk ,….dank je wel mang .
  zolang pero zijn hand niet open houd voor geen enkele politieke partij geen enkele instantie geen sociale instelling voel ik mij een dja dja mang ..grasbarky je hart lichten wat in jou familie gebeurt namelijk afhankelijk zijn van de staat .
  als het om nederland gaat vindt ik het knap dat suriname met name de regering bouterse het been stijf houd om geen ambassade te erkennen dan een zaakgelastigde.. honderd procent mee eens .grasbarky jou soort hebben geen trots dat heb ik allang in de gaten .fronters hebben geen inspraak ,als het om nederland gaat, kunnen jullie alleen maar ja knikken ,omdat jullie werkschuw zijn dat verzeker ik vele fronters .zolang desi delano bouterse aan de macht is zal nederland geen vrij spel hebben om te bepalen wat er gebeurt .je geeft zelf aan dat nederland die oude verroeste brug moest nemen en die oude fietsen die de nederlanders aan suriname wilden geven …maar omdat het surinaamse volk bouterse gekozen heeft sturen zij geen fietsen meer naar suriname ….grasbarky wat die nederlander zegt moest jou hebben aangegrepen als jij je surinamer voelt ….met andere woorden het surinaamse volk mag niet zelf bepalen .grasbarky waar is je trots pe joe jeje de boy .met andere woorden zijn wij niet onafhankelijk. grasbarky pero is een man van eer .al zou ik een fronter zijn ,dan nog zou ik het de nederlander kwalijk nemen om mij te zeggen op wie ik moet stemmen. grasbarky tang in joe manarie .te samen met al die fronters .dankzij paars dankzij de ndp weten wij wat aanpakken is .commewijne is niet meer te stuiten ,para is niet meer te stuiten het surinaamse volk is in opmars met de ndp .de enige weg voor deze fronters is de zoordzee meer kennen jullie niet .sommigen hier hebben het over chinezen ,de chinezen zijn welkom zolang zij zich aan de regels houden …ze brengen ontwikkeling en dat hebben wij nodig .ze mengen zich niet in binnenlandse aangelegenheden en meten niet met twee maten als wat nederland doet.grasbarky jou soort zijn die redimusus ,jullie heulen met die nederlander ,bouterse heeft die nederlanders niet de deur gewezen …zij hebben bepaalde handelingen gepleegd en wilden bouterse niet accepteren maar dat is niet erg …suriname bestaat nog zonder nederland wij borduren voort met vallen en opstaan en zo leert men om niet afhankelijk te zijn van nederland .grasbarky die verroeste tweedehands brug ,die lachmon en aron had gekocht voor een symbolisch bedrag van een gulden mogen die nederlanders houden .dankzij de ndp staan er twee nieuwe bruggen ik herhaal coppename en de suriname rivier en daarom is commewijne in opmars .waarom hebben die nederlanders geen brug willen bouwen toen de nps en de vhp aan de macht waren .grasbarky na so so keka joe e talkie jij niet alleen .de vhp is de grootste corrupte partij aller tijden ik herhaal ze zijn nooit meer in te halen .
  perfect is de ndp niet maar zij werken en doen wat er gedaan moet worden .ze zijn tien keer beter dan front .en dat zullen wij bewijzen in 2015 .grasbarky ik weet niet als je in suriname of in nederland bent maar die verroeste fietsen die de nederlanders niet aan suriname willen geven omdat wij gestemt hebben voor bouterse ….mogen ze aan de fronters geven om propaganda te voeren in en rond paramaribo .wij ndpers hebben het niet nodig wij voeren propaganda te voet ,maar geen tweedehands fietsen van nederland ,wij missen die fietsen niet wij hebben geen tweedehands fietsen gevraagd .wij surinamers lopen over de brug van anke franke ,grasbarky ,ray en alle fronters wat hebben jullie voor grote werken samen met nederland uitgevoerd in suriname .geen moer .zijn jullie vergeten toen er babys onder voed waren omdat vene de mensen in de steek had gelaten ,ze moesten het zelf uitzoeken .en ik zal jou zeggen ,vele surinamers oeng lissie jullie zijn lui het enige wat jullie doen is klagen klagen klagen .aanpakken moeten jullie .


  Maak melding

 20. Anoub, Sra staat model voor de gemiddelde NDPer, vandaar zijn ongenuanceerde en op een verwrongen geest gebaseerde uitspraken, gewoon een zielig mens wat zijn bestaansrecht ontleent aan zijn adoratie voor de in zijn ogen godheid, totaal alle realiteit uit het oog verloren


  Maak melding

 21. Vrijdag 11 april 2014 om 13:49 uur, door Anoub

  @SRA, (Stieken Rotzooi Aanprijzen) yu e weri mi ede maar goed je bent ook snel op je pik getrapt. De waarheid is hard dus ga je maar in de wilde weg beledigen. De waarheid i Desi heeft geen ene moer voor het volk heeft gedaan. Ook deze Wanica torie raakt kant nog wal. Te yu e gi wan pôtisma wan sani, no du en nanga pranpran. Het is weer verkiezingstijd.
  ==========================================================
  mi e weri ju ede noo.
  mi no sab sajee taki,als jij denkt dat ik op mijn pik getrapt ben dan heb jij het mis.
  wat zich in suriname afspeelt kan jij niet met zekerheid zeggen omdat jij er niet woont.
  so no kon weri mi ede nanga tori sang e waigwe lek winti.
  a verkiezing e doro ai.


  Maak melding

 22. hanshans
  ik kan ook zeggen dat jij een pedofiel en homo ben die gedacht had om mij klein te krijgen omdat jij gedacht had dat ik makkelijk beinvloedbaar was.
  nu staat jij voor een mental en spycic breakdown en kan geen uitweg vinden om jou zelf daaruit te halen,”darrom weerspiegel jij jou tekortkoming naar mij,zodat het niet opval dat jij en jou familie mentaal en geestelijk ziek zijn.


  Maak melding

 23. @ Pero (ti) ????

  Wat een lange betoog,zeker geen ene F.ck te doen hè ?
  Voor alle duidelijkheid wil ik je laten weten dat ik niet aan een Politieke Partij ben gerelateerd. Erger nog, ik stem nooit, omdat ik niet in een Politieke Partij geloofd! Wie en welke Politieke Partij de bruggen in Su hebben gebouwd interesseert me evenmin,dus kom me geen sprookjes vertellen
  waar ik niets aan hebt! Wat de Fietsen en brug betreft is een geste van de Nederlandse Regering,dat jullie dat ook niet willen hebben, zal ook aan mijn r..t roesten. Overal ter Wereld, wordt het Volk in de maling genomen met valse beloften van de Overheid,dat jij daar in trapt is jou probleem en niet de mijne! Maar natuurlijk heb ik een jèjè mi Boi,en daarom zal ik jou niet persoonlijk beledigen. Jij geeft je mening en ik de mijne,en dat geldt voor een ieder.
  Ik zal jou mening niet afkraken, des te meer dat ik geen belang aan heb,een ieder voor zich en God voor ons allen.
  Hiermee ga ik eindigen: ik hoop dat je er genoegen mee hebt
  zo niet, dan interesseert het me ook geen moer.

  odi Odi Pero(ti) ???


  Maak melding

 24. Donderdag 10 april 2014 om 23:05 uur, door pero
  @@@@@@@@@@@@@@ kooooosssssss
  aiiiiiiiii koos no warang liever potjes bruine bonen dan tweedehands fietsen van die nederlanders hihihihi .

  Hhahaha pero mi boi ,ik denk dat die potjes ook uit Nederland zijn.Zeker de groenten van HAK.
  maw je loopt zo maar te brullen hier.


  Maak melding

 25. Grappig dat sommige hier de naam Santokie horen en direkt denken aan segebaai.Lijkt alsof dit het enige is wat ze over Santokie kunnen zeggen.
  Waarom denken jullie bij
  Bouterse niet direkt aan de tientallen moorden die onder hem hebben plaats gevonden?


  Maak melding

 26. @@@@@@ grabarki en soort gelijken .
  ingi wij betalen voor die hak het is niet gratis .het is handel en dat is het verschil tussen bedelen en kopen .
  nogmaals die tweedehands oude fietsen mogen jullie houden of geeft het aan de armen in nederland ,er zijn genoeg arme mensen in nederland die van de voetsel banken leven .en dan heb ik het over een rijk land ingi .ingi wij laten ons niet ompraten voor een paar oude fietsen ,wij hebben onze trots …wij zijn een arm land maar wij gaan zelf onze president kiezen …die nederlander mag die oude verroeste fietsen houden nogmaals zo arm zijn wij niet .zelfs die oude brug heeft bosje niet gewild en daarom heeft hij de hollanders bewezen dat wij niet op ze zitten te wachten .als suriname op die nederlanders had gewacht …waren er nog steeds geen bruggen …hulde aan de ndp .


  Maak melding

 27. @@@ grasbarki
  suriname hier hoor ik thuis ,surinamers in het buitenland mogen zeker hun mening hebben het zijn en blijven surinamers .maar sommigen denken dat ze nederlander zijn dat ze steeds afgeven op suriname .ik respecteer een ieder zijn mening ,wie kritiek wil leveren prima ….maar lever opbouwende kritiek .sommigen van jou soort kammen alles af van suriname ,zelfs de surinaamse po0litie kraken jullie af oem sjing terwijl de nederlandse justitie misschien modern is maar heel veel steken laten ze vallen .het zijn die nederlanders hebben hun land opgebouwd jullie zijn er naar toe gegaan toen het al werd opgebouwd en nu een grote smoel opzetten .wilders e waktie oeng .ik ga het nog eens herhalen wij hebben geen verroeste oude fietsen nodig wij hebben geen afgedankte fietsen gevraagt ,wij zijn niet om te kopen voor een paar oude fietsen ,schaaam je .
  de nederlander heeft gezegd dat ze geen fietsen meer sturen naar suriname omdat het volk bouterse heeft gekozen foei!!!!!! schamen jullie je niet om dat te zeggen …met andere woorden het volk zat op die fietsen te wachten terwijl deze rijke hollanders duizenden armen hebben rond lopen die van de voetsel banken leven en nog geen fiets hebben .nederland heeft 20 miljoen herstel betalingen van ons achter gehouden wat denken ze mee te bereiken niets .
  suriname is in opmars met of zonder bouterse .er is geen hongernoot in su ….surinamers klagen wij moeten minder klagen en aanpakken …zie de surinamers in nederland sommigen hebben het gemaakt omdat ze een doelo voor ogen hadden of hebben ,weer andere surinamers maken er een puinhoop van en geven af op anderen .zoeken jullie het bij je eigen zelfs in nederland klagen jullie ….in su ga je moeten werken of joe au voeroe en de politie in su maakt geen grappen do soet oeng mars sang e voeroe en daar is pero voorstander van en ja die chinezen zijn harde werkers …ze klagen niet zolas vele surinamers klagen .
  verder wil ik jou grabarki mee geven dat suriname zelf haar boontje dopt ,front is dan afhankelijk van nederland maar paars doet het zonder die nederlanders .jullie doen alsof het de regering bouterse is die de betrekkingen heeft verbroken neeeeee ,het is de arrogantie van de nederlanders die dat hebben gedaan ,ze dachten het volk op de knieen te krijgen ,ze dachten dat de mensen zouden zwichten en niet op bouterse zouden stemmen .een echte democraat respecteert de uitslag .nederlanders zijn hypocriet ,vuile politiek spelen ze maar met deze regering gaat het niet lukken .en ik hoop dat mits bouterse de verkiezingen verliest ,suriname zich niet moet laten kleineren door die nederlanders ze meten met twee maten het surinaamse volk moet dat inzien .wij willen gelijkwaardigheid .de vorige regering had zelfs die politie autos de nederlandse kleur gegeven ,en ik zeg het eerlijk het was een doorn in het oog van mij .waarom heb je eigen zwart wit .was het santhoki die het gedaan had weet ik niet maar dat kon echt niet . tuurlijk mag je kennis verwisselen en kennis vergaren maar je gaat echt die kleur van een politie auto de kleur geven van een ander land .hebben dan die nederlanders wat van su overgenomen !!!!! kebaba! was front geil op de nederlandse kleur .krasbarki mie liebie oeng in oeng manarie .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  2015 is in aantoch ,para en commewijne zijn al bolwerken van de ndp .
  tai hoerie .


  Maak melding

 28. ga op de site van interpol en kijk naar de wanted van desie bouterse door interpol..

  hij wordt zowel door amerikanen als nederland gezocht ..

  maar,zolang hij nog die ambsketen draagt zullen ze hem met rust laten,,maar daarna moet hij hij zijn verantwoording afleggen in het buitenland..


  Maak melding

 29. De ONBETROUWBARE LAFFE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER zegt:”liever potjes bruine bonen dan tweedehands fietsen van die nederlanders”

  Mie bing tiagie oebnoe toch?
  Pe dong de grasie no ê gro!
  De Chinees wil geen vis maar een hengel om te leren vissen.
  De achterlijke ongeletterde ongeschoolde luie Surinamer wil liever potjes bruine bonen dan tweedehands fietsen!
  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!


  Maak melding

 30. @Ingi
  hahaha pero mi boi ,ik denk dat die potjes ook uit Nederland zijn.Zeker de groenten van HAK.
  maw je loopt zo maar te brullen hier.

  Hij ONBETROUWBARE LAFFE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER is ook nog analfabeet.A no mang lesie!


  Maak melding

 31. @ Pero(ti)

  Ik heb het niet tegen de Pres persoonlijk,ik heb het over jou persoonlijk. Als jij de Pres van Su zou zijn, dan was je in staat alles wat niet Zwart is op te laten hangen!
  Zo dom ben je,ik heb er geen ander woord voor, Leer eerst goed lezen dan mag je, je conclusie trekken. Eigenlijk hoor je niet Su thuis,je hoort tussen de Hutu”s en de Tutsies te wonen in Afrika,daar zou je eigenlijk een heel goede figuur slaan.Nogmaals het intereseert me geen F.ck wie de komende verkiezing gaat winnen,als het maar een goede kandidaat wordt en niet ééntje als jij!

  Dringie wan Birie en dinki a tori,tenminste ifu yu abi verstang !!!!!!!


  Maak melding

 32. Sra jij blijft maar doorgaan met het bevestigen van je geestelijke onvermogen, en het slaken van nergens op gebaseerde kreten, of ze moeten toch voortkomen uit je zwaar getroubleerde geest, zielig


  Maak melding

 33. die lackin had gezegd,dat nederland te groot is voor een tafel-laken en te klein voor een servet,maar onder tussen halen de nederlanders voor miljaarden aan orde uit china zie maar alleen bij de twee daags gehouden conferentie in den-haag met 55 leiders uit de hele wereld,waarbij ook obama aanwezig was..

  waar was onze buitenlandse zaken boy lackin..


  Maak melding

 34. Hans
  Dat is jou probleem.
  Jij vertoont zwakte met heftigge racistische kenmerken.
  Het is mij ook in jou posting opgevallen dat jij in mentale en geestelijk opzicht ziekkelijk gedracht vertoont,inplaats van reactie op het nieuws en een ander zijn mening proberen te begrijpen geef jij een persoonlijk oordeel naar iemand met een eigen mening,”jij bent echt ziekkelijk niet inorde.


  Maak melding

 35. @@@@ grasbarki
  zegt als pero de president van suriname zou zijn zou hij alles wat niet zwart is ophangen .ik moet tussen de tutsies gaan wonen .

  mie mang grasbarki eigenlijk moet ik jou negeren het geen je zegt over die tutsies .ik vindt jou zielig ik had je hoger ingeschat maar jou niveau is van lager kant wat ik heb opgemerkt .als ik president van suriname zou zijn ,zou ik mensen als jou vragen om suriname te komen opbouwen en niet 80000 km steeds blijven klagen zoals vele surinamers in nederland zijn en steeds afgeven op hun eigen land .alles van hun lqand afkeuren en nederland op hemelen in alles ,terwijl mensen als grasbarki nederland niet hebben opgebouwd maar als het ware hun land zijn ontvlucht voor een beter bestaan .alles is voor jullie geplaveid in nederland lul niet dom grasbarki en soortgenoten .heb geen grote mond je moet dimmen als wilders aan het woord is .ik geef wilders gelijk in vele opzichten ,ik keur niet alles goed wat hij doet maar zeker heeft hij punten waar ik ook boos zou zijn .ja grasbarki ik ben kwaad op sommige surinamers met name mijn creoolse broeders sommigen die suriname onveilig maken zoals sommige buitenlanders nederland onveilig maken .de chinezen zijn in suriname waar jullie zoveel over klagen maar ze zijn een verrijking
  ze zijn niet crimineel bezig zoals sommigen van mijn donkere broeders .jij zegt dat ik een hekel heb aan anders gekleurden dat laat ik aan jou over geen boodschap aan .ik zou velen van mijn creoolse broeders leren wat werken is en de vele brazilianen het land uitwerken die illegaal en crimineel bezig zijn .ook zou ik zaken doen met nederland met wederzijds respect .grasbarki als je werkt of als je van een uitkering leefd boeit mij niet wat mij boeit is dat mijn land vooruit gaat ,laat het jou boeien dat het goed in nederland gaat ,dat die werkloosheid ,die voetselbanken de armen het beter gaan hebben in nederland.
  nederland is toch rijk grasbarki daarom zijn jullie je land ontvlucht .ik voel dat je een hindustaan bent maar dat woordt tusi dat je hebt gebruikt waarm afrika .heb je india zuidazie gezien wat er daar gebeurt ,heb je die ellende in india gezien .zie jij die stammen oorlogen in india pakistan en srilanka .daar is de hel op aarde die de buiten wereld niet mag weten maar nogmaals ,wees blij dat je in nederland bent ,en dat je vanuit suriname nederland hebt kunnen bereiken .wie is hier de landverrader en het zijn jou soort uitschot die suriname afkamt .mie libie oeng gie wilderrs .


  Maak melding

 36. Sra, dat is geen mening wat jij er op na houdt, maar nergens op gebaseerd gebrabbel, ben je onder invloed van 1 of ander bewustzijns veranderend middel of zo?, want erg helder kom je niet meer over, en ook met je taalfouten begin je al een beetje op je paarse vriendjes Pero en Boegroe te lijken, een voorspoedig herstel toegewenst door Hans


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.