maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOnafgebouwd politiehoofdkwartier goed voor sloop

Onafgebouwd politiehoofdkwartier goed voor sloop

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 apr – De politie zal nog even moeten blijven dromen van een nieuw hoofdkwartier. Het al jaren in aanbouw liggende pand aan de rand van Paramaribo is nu al goed voor de sloop. Dit concluderen deskundigen uit zowel particuliere als publieke hoek.

De bouw duurt al vier jaar en er is al ruim twee miljoen euro aan besteed. “Ik weet van niets. Niemand heeft mij wat gezegd. Ik heb nooit een ingebrekestelling gekregen van het ministerie van Openbare Werken. Als er wat mis is, zouden alle partijen dit moeten weten. Niet alleen de aannemer, maar ook de architecten, het ministerie en de consultants”, zegt Shailes Janki van bouwbedrijf Bouwvast Janki tegenover de Ware Tijd. Toch zijn het wel deskundigen van Openbare Werken die het werk niet vinden deugen.

Overigens weet ook de politie zelf van niets. Bij de politieleiding komt het nieuws zwaar aan. Het korps kijkt al decennia naar een nieuw hoofdkwartier uit. Het oude politiehoofdkwartier werd aan puin geschoten tijdens de militaire staatsgreep van 1980. Voormalige minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi nam het initiatief tot de aanleg van een nieuw onderkomen. Sindsdien is er heel wat te doen geweest, waaronder conflicten tussen de minister en de architect. Janki wil een confrontatie met de deskundigen die zijn werk afkeuren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

40 REACTIES
 1. Alweer een mislukt project. Wie hieraan schuldig is doet er niet toe. Feit is en blijft dat grootschalige projecten vaak genoeg gedoemd zijn te mislukken enerzijds door gebrek aan inzicht en slecht management en anderzijds door corrupt handelen waardoor het verhalen van schade etc gedoemd is te mislukken.
  Zie de brug te Carolina. Nooit afgemaakt. Schade veroorzaakt door de vriend van de pres, het bedrijf van Sardjoe, die tot op heden niet is gedagvaard om de schade te betalen ondanks het feit dat iedere boerenlul weet dat zijn duwboot de veroorzaker is.
  Tja zei Anansie na so oenoe sa libie want te na joe mati joe kang bitie ma wan dei a sa bitie joe baka. Dus no bitie da joe na foe fredé bitie toe.


  Maak melding
 2. Hoe zot kun je zijn met elkaar. Jaren bouwen, onderzoeken conclusie niets aan de hand en nu weer jaar later de conclusie rijp voor de sloop.

  Wie houd Wie voor de gek.


  Maak melding
 3. Ze moeten dat zogenaamde revolutie monument opruimen, en op die plaats een hoofdbureau van politie zetten, i.p.v. zich de wet laten voorschrijven door een stelletje ex padvinders die nu de macht hebben.


  Maak melding
 4. Slachtoffer van persoonlijke vete tussen de gangsta en de sheriff. En de belastingbetaler blijft betalen voor de wandaden van de gangsta president.


  Maak melding
 5. Over het politie gebouw gesproken die in brand geschoten werd, hier een passage uit het boek…DE NACHT VAN DE REVOLUTIE..blz 69, geschreven door wijlen J.Slagveer,

  Neede aan de lijn,
  ‘bouterse we zitten op het politie bureau.Het vuren nu stoppen.
  Bouta;’neede,ik kan het vuren niet stoppen,het sein is reeds gegeven . ;zorg dat je vandaar komt.de zaak wordt helemaal aan fladeren geschoten!”

  ,


  Maak melding
 6. Zij die met kritiek komen, moeten deze aan de instanties aan wie zij verantwoording schuldig zijn zoals, het volk, de overheid, de DNA, het ministerie van OW, (Shailes Janki van) bouwbedrijf Bouwvast, consultants,de media, enz, met goed onderbouwde motieven doen.

  De instantie/het instituut van de overheid die belast is met de controle op de werkzaamheden moet ook gehoord worden.

  Hoe komt het dat men nu pas tot de ontdekking komt dat er stront aan de knikker is?

  Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten en zullen bij zichzelf te raden moeten gaan. Zij die hiervoor verantwoordelijk/schuldig zijn zullen in hun portemonnee moeten tasten en hiervoor moeten betalen of via de rechtbank in de gevangenis moeten gaan brommen.

  Bouw- en woningtoezicht, enz moet op het matje worden geroepen en stevig aan de tand worden gevoeld. Reshuffling!

  “Code!”,
  “Kleur Rood! Hoogste staat van paraatheid.”

  Take one! Action!

  Showtime.

  Men moet een daad stellen.


  Maak melding
 7. je moet je zelf afvragen,,wat deze regering wel kan afmaken afbouwen..

  wat kunnen zij wel voor elkaar krijgen die de samenleving dient..

  zelf de veel beloofde ziekenhuis in wanica die door de huidige regering als het parade paardje werd aangekondigd en meneer de lijder speciaal naar china is afgereist om deze in zijn koffer mee terug ,althans de financiering ervan te nemen is een fictie of een fata morgana geworden..

  wat hebben deze lieden wel gerealiseerd in de afgelopen vier jaren..

  de vier procent groei is geen verdienste van deze lieden,maar puur particulier initiatief

  die huizen bouw wat er nu gaande is in b.v. hanaslust is een verplichte project die elke regering in welk land dan ook op deze aard-kloot moet doen..


  Maak melding
 8. hier heb je weer een stunt van front om paniek te saaien.
  oeng kang doe sang oeng wanie ,jullie kunnen doen wat je wil het gaat niet aan slaan .alla ding fromoe dies komen van de fronters .te front soet wang schot …paars soet tieng .
  front is bezig met struisvogel politiek ,je moet ze niet serieus nemen ,ze voelen aan komen dat ze naar de slachtbank worden gebracht in 2015 …dus ding moe mik leeeeeeeee.
  oeng koor oeng krbiasie mie boi .
  desie delano bouterse is en blijft de sterke man van suriname ook na 2015 daar moet de oppositie van uit gaan.
  zonder ndp geen regeermacht .
  als het aan santhoki segebai ligt bepaalt nederland wat er gaat gebeuren mooi niet ..de ndp waakt over de onafhankelijkheid van dit land .


  Maak melding
 9. Waarom hebben ze niet gekozen voor gestapeld bouwen? Dus verdieping voor verdieping erbij bouwen? Dan hoef je niet al het geld in een keer op te hoesten.


  Maak melding
 10. Mensen, check eveneens deze link:

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/1140

  Echter, niet alleen dit pand in aanbouw maar ook de zogenaamde ‘bunker’ en gerechtsgebouw te Boxel kan in z’n geheel worden gesloopt, want deze is nu enkel goed voor de lokale kakkerlakken, ratten en muizen.

  Dit gebouw heeft de Surinaamse burgers (in opdracht van Nederland) miljoenen euro’s gekost, maar staat nu weg te rotten en te verpieteren in de tropische hitte !

  Tear those suckers down ! As soon as possible !


  Maak melding
 11. Het geld is op, waarschijnlijk meer dan de helft verdwenen in zakken van paarse parasieten en corrupte paarse poepvliegen. Ma kut, is nie erg, a fout a no neks, krijsen vele oliedomme aanhangers zich paars, baas o go meki monie.


  Maak melding
 12. ONAFGEMAAKT POLITIEHOOFDKWARTIER GOED VOOR SLOOP!

  Als je de voorgaande berichten over de bouw van het nieuwe politiebureau leest, dan is dit anno 2014 het resultaat.

  Bouw politiebureau gaat gewoon door
  vrijdag, 16 oktober 2009 (http://www.nospang.com)

  De bedoeling is dat de aannemer die voor het werk in aanmerking komt nog in december van dit jaar een aanvang maakt met de bouw van het hoofdbureau van politie. De bouwkosten worden geraamd op 2,4 miljoen euro.

  Stagnatie bouw hoofdbureau van politie.
  vrijdag, 30 december 2011 (http://www.nospang.net)

  Paramaribo – De bouw van het hoofdbureau van politie stagneert. Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie vindt dat bij de bouw van het hoofdbureau van politie toch enige vordering is geboekt, maar dat het project daarna onvoldoende is gevlot. “Eigenlijk zou het hoofdbureau al afgebouwd moeten zijn.” Het gebouw moet bestaan uit drie bouwlagen, maar men is nog …
  steeds bezig aan de eerste bouwlaag. “Ik zie nog geen verdiepingsvloer. Het gaat voor mij te langzaam.”
  Ook het centrum van de politie, waar aanhouding en schietvaardigheid beoefend zal worden, is al tweeënhalf jaar in aanbouw.

  Tjin Liep Shie zegt zeer ontevreden te zijn over de vorderingen van de aannemer, maar ook over de directievoering door het Ministerie van Openbare Werken (OW) is hij minder enthousiast.
  Hij zal daarom het komende jaar met de directeur van OW daarover praten.

  Volgens Tjin Liep Shie zullen sommige grote projecten aan externe architecten uitbesteed moeten worden. “Daar heb je toch wel meer kennis en mensen die meer tijd hebben om toezicht te houden op de projecten.

  Ik weet dat de mensen van OW heel hard werken en ik heb zelfs medelijden met ze. Ze hebben tientallen projecten tegelijk onder hun toezicht en dat gaat gewoon niet.”

  Hij is van oordeel dat er daarom gebruik gemaakt moet worden van externe architecten als er niet voldoende technisch kader in huis is.

  http://www.nieuws-suriname.nl/ca-euro-2-miljoen-al-gestopt-in-bouw-hoofdkantoor-politie/

  Jankie praat over een vertragingstactiek, omdat ex-minister Ramon Abrahams reeds een consultant had ingehuurd om hetzelfde te doen wat de huidige consultant nu doet, namelijk de constructie natrekken en boringen verrichten. Die consultant, C. heeft geen mankementen geconstateerd en werden op grond daarvan in 2011 de werkzaamheden aan het gebouw hervat.(Edunet)

  Als men tot de SLOOP is overgegaan, dan komen de ZWARTE
  (tingi foroe) weer op hun oude stek terug.
  Wie kan zich dit nog herinneren tijdens de periode van onze oudjes aldaar? De bekende Huize Lansi Gron.


  Maak melding
 13. HE, PERO maak je toch niet druk het begin van bouwen was tijdens VENE en SANTHOKHI dus zij hebben het niet afgemaakt of reststand in zak hahahaaaa.


  Maak melding
 14. @Pero, mi gado waar ben je mee bezig mang. Half Nickerie is op zoek naar je.

  Nickerie – Om te voorkomen dat de zaak geen aandacht krijgt van de politie stapt een vader naar een journalist in Nickerie en als een gebroken man vertelt hij dat zijn dochter van veertien 23 weken zwanger is. De tiener zit in de tweede klas van een muloschool. De vader heeft de vorige week maandag aangifte gedaan bij de politie, maar merkt dat de verdachte nog vrij rondloopt.

  De vader legt uit dat zijn vrouw en hij onlangs hebben ontdekt dat hun dochter in verwachting is. Hij heeft over deze zaak gesproken met de moeder van de verdachte, maar die beweert dat het kind niet van haar zoon is. Hij zou het meisje niet eens kennen. “Dan hoe heeft zij zijn telefoonnummer”, vraagt de vader zich af.

  Bij de politie heeft het meisje aangegeven dat zij in verwachting is van de verdachte, die bij een rijstbedrijf werkt. “De politie beloofde dat er gelijk werk van zou worden gemaakt, omdat het meisje minderjarig is. Maar er is nog niks gedaan”, snikt de vader. Hij benadrukt dat het leven van zijn kind verpest is door deze affaire. De tiener zal de school blijven bezoeken. De ouders willen dat er onderzoek plaatsvindt. Gewestelijke Politiecommandant Stanley Benschop blijkt niet op de hoogte te zijn van de aangifte. Hij zal de zaak onderzoeken. De vader vertelt dat hij niet werd toegelaten tot Benschop. De agenten zeiden aan hem dat de politiechef al ingelicht was over de zaak.


  Maak melding
 15. En willen de paarse paupers nog een paar projecten uitbesteden aan de chinezen. Dat is vragen om problemen. Suriname moet gewoon zaken doen met Nederlandse Bouwbedrijven vb als BAM, Heijmans, Dura Vermeer etc etc


  Maak melding
 16. @Boegroe, jij pannekoek, dit project was idd ingezet door de oude regering, maar het is toch niet meer dan normaal dat die projecten voortgezet worden door de nieuwe regering. Wat heeft Bouterse de afgelopen 3 jaar uitgespookt ?

  Jankie is volgens persbureau Edunet intussen langer dan een jaar niet uitbetaald. Wat heben Bouterse en Abrahams met het geld gedaan ? Jankie heeft gelijk, niet betalen is niet bouwen, heel simpel.

  Graag antw. van een paarse aanhanger. Kennelijk is de poen op en is Abrahams gevlogen.


  Maak melding
 17. Aannemers in Suriname, mi boi laten wij niet over deze boeven hebben.
  Iedere behoorlijke aannemer kent de verhouding van cement.
  Maar in Su.men plakt modder voor je.


  Maak melding
 18. Ben zelf ook aannemer in de bouw hier in SU en heb gehoord dat er verkeerd is omgesprongen met het wapeningsstaal in de constructie. zelde probleem als Hermitagemall dus.

  Mocht dit op waarheid berusten dan heeft de constructeur met de aannemer als eindverantwoordelijke een groot probleem.

  Deze gasten verpesten het weer eens voor de goeien !

  Odi, Hillywood


  Maak melding
 19. Sra, oud president Venetiaan is een gerespecteerde man. Alle deuren stonden voor hem open. Hoe durf je hem zo door het slijk te halen. Dankzij de solide beleid van de Front regering leeft Suriname nog. Dit beleid is ook nog eens geprezen door het IMF. Bouterse is hopeloos op zoek naar een beetje erkenning maar niemand zit op hem te wachten. De grootste zakkenvullers in Su zijn Bouterse, Doekie, Sardjoe en Abrahams. Iedereen weet dat. Zou zeggen ga eerst je eigen paarse nest bevuilen voordat je met nog meer onzin komt aanzetten.


  Maak melding
 20. dit is gewoon een losse flodder om hun tekort komingen te verdoezelen grijpen ze allerlei smoesjes aan
  punt is dat typies is voor wanbetalers zijn de andere aannemers ook niet betaal omdat ook hun werk niet goed is uitgevoerd
  waar waren de direktie en ow tijdens de uitvoering het is hun taak erop toe te zien dat de werken conform worden uitgevoerd
  van tigribarba weten dat het een lekkend hol vat is
  dus mensen laat u niet voor de gek houden door deze incompetente lijders zoals moois mooise barba en rat binder per miser
  het zijn gewoon 2 negatieve .ullen


  Maak melding
 21. Ik heb nu wat foto’s gezien van deze klucht. Blijkt ook nog eens dat het bureau van Kenneth Vasseur heeft mogen adviseren en dat men nu een architect laat adviseren. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om vast te kunnen stellen dat er niet echt goed gebouwd is. Maar ja wat wil je als je meer dan 3 jaar doet over 2/3 van de ruwbouw. Wat wil je als de aannemer niet de brains heeft om met zinnige oplossingen te komen indien zou blijken het beton ijzer niet van de goede kwaliteit is. Wat wil je als schijnbaar niemand de competenties heeft om een zo simpel gebouw ordelijk te kunnen bouwen. Niemand blijkt iets zinnigs in te kunnen brengen, de opdrachtgever niet, diens adviseurs niet, de toezichthouders niet en de aannemer niet.

  Er roepen veel Surinamers dat men over de competenties beschikt. Dat geloof ik ook echter door falend management worden de juiste competenties niet aangeboord en ingezet. Men praat maar wat en men luistert niet. Het lijkt mij zinvol dat er wat praatjesmakers vervangen worden door heldere, botte types uit Calimerostan die de politici en politiek getinte directeuren wel kunnen zeggen hoe het moet en wat er gebeurt als men niet luistert. Types die gewoon hun opdracht terug geven indien men het correct uitvoeren van werk vanwege politiek opportunisme onmogelijk maakt.

  Waarom is BMC weg gegaan bij het saneren van de belastingdienst. Omdat men wel wist dat hun plan implementeerd


  Maak melding
 22. @@@@ knippa en consoreten .

  ai mie mang jullie laten je leiden door emoties maar dat mag.maar pero laat zich niet leiden door emoties pero bekijkt dingen realistisch en nuchter .no wang mang no e koor pero .deze nep aannemers zijn gelieerd aan de vhp die janki .zie ook andere zogenaamde aannemers die zogenaamd aannemers zijn en miljoenen innen van de staat omdat ze nep werk leveren waar geen controle op is .in suriname keuren de aannemers die dat werk hebben verricht zelf het werk .de slager die zijn eigen vlees keurt .het is triest om deze dingen ano 2014 nog te moeten mee maken .de vhp is de grootste corrupte partij aller tijden , ze bedonderen het volk op alle soorten manieren ,als het niet via aannemers is dan is het via ministeries of sjoemelen met gronden .mensen als gajadie ,jogi beer santhoki segebai weten er alles van .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie stranang .


  Maak melding
 23. Donderdag 10 april 2014 om 09:34 uur, door Koos
  En willen de paarse paupers nog een paar projecten uitbesteden aan de chinezen. Dat is vragen om problemen. Suriname moet gewoon zaken doen met Nederlandse Bouwbedrijven vb als BAM, Heijmans, Dura Vermeer etc et
  ==============================

  En waarom MOET dat???


  Maak melding
 24. Er is gewoon geen geld om de aannemers uit te betalen, dus gaat men leugens vertellen…
  De regering is kampioen in het bouwen van luchtkastelen, liegen en bedriegen staan centraal en het paarse volk is weer happy.
  Schande dat ze er zelfs trots op zijn.


  Maak melding
 25. KOOS, tuurlijk wijs mij wat de vorige regering wel af gemaakt heeft ga na hoelang het bouwen is gestopt voor deze regering dan zal je merken dat het al af had kunnen en moeten zijn en jij kan nu wel de blinde uithangen maar er is in 3j meer gedaan dan vorige in jaren wees niet eerlijk tegen mij maar doe dat voor jezelf want als je zegt dat het niet zo is ben vind ik jou wel een grove leugenaar als ze het beter gaan doen als ze weer de kans krijgen dat valt nog te zien maar na al die jaren nou zelf jij geloofd dat niet maar omdat jij deze regering niet mag dan maakt het niet uit wie komt als deze maar weg gaat ja toch wees eerlijk lieg niet tegen jezelf en ik een pannekoek Hahahaaaaa grappig GOD BLESS.


  Maak melding
 26. Donderdag 10 april 2014 om 11:17 uur, door Knippa

  Sra, oud president Venetiaan is een gerespecteerde man. Alle deuren stonden voor hem open. Hoe durf je hem zo door het slijk te halen. Dankzij de solide beleid van de Front regering leeft Suriname nog. Dit beleid is ook nog eens geprezen door het IMF. Bouterse is hopeloos op zoek naar een beetje erkenning maar niemand zit op hem te wachten. De grootste zakkenvullers in Su zijn Bouterse, Doekie, Sardjoe en Abrahams. Iedereen weet dat. Zou zeggen ga eerst je eigen paarse nest bevuilen voordat je met nog meer onzin komt aanzetten.
  ———————————————————-Knippa

  praat toch niet zomaar en onzinng,”’weet jij hoeveel miljaarden onder front(vhp/nps)verduisterd is en vaalsheid in geschrifte plaats gevonden heeft om hun duistere praktijken weg te werken,en dat samen met hun heerser Nederland.
  er zijn bewust gelden over gemaakt om nederlandse doellen in suriname te realiseren,daarbij kregen bepaalde ministers een aantal procent van de winsten,’maar eerst ging het volle bedrag 100% zonder belasting aftrek naar nederland,en werd vervlogens als zogenaamde onwikkelings geld aangemerkt,”wat hebben zij dan met die gelden gedaan,jij wil mij toch niet zeggen dat het er ineen niet meer was.
  als de vorige regering op en top was,hadden zij hun aandacht en uitvoerbare mogelijkheden aan het land en volk besteed om een stabiele natie te vormen,dan hadden wij nu niet die probleem om alles te reconstrueren naar een betere form van samen leving.

  deze regering doet tenminste hun best om positieve verandering teweeg te brengen,het gaat niet naar de tempo dat men zou willen(gehaasde tempo doet brokken),maar er worden positieve stappen in het land en volk ondernomen,,”het volk zou zich daarbij moeten aansluiten en samen de doelen aanpakken,dan weet ik zeker dat de vruchten die daaruit zullen voortspruiten in een positieve hoedanigheid voor het land en volk zal zijn.


  Maak melding
 27. de tijd is rijp,dat al deze bejaarde lijders plaats maken voor jonge integere leiding, zie maar de huidige lijder ddb die is al een zestig + plusser en al zijn maties.

  wat hebben ze in de afgelopen 4 jaren werkelijk gepresteerd zelf..

  er valt zeker geen eer meer te halen,vandaar dat alles wat een ander heeft neergezet wordt afgebroken..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES