Reünie van formatie ‘Conjunto Latinos’ in Suriname

5

PARAMARIBO, 10 apr – Onder leiding van wijlen Randolph Mathurin maakte de muziekgroep ‘Conjunto Latinos’ furore in de jaren ‘80 en ‘90′. Nu komen ze opnieuw bij elkaar voor een uniek optreden in ‘De Witte Lotus’ op zaterdag 3 mei a.s.

Hoewel Conjunto Latinos uit meerdere generaties heeft bestaan, geven de leden van het eerste uur weer acte de présence op deze onvergetelijke avond. Niet alleen namen als Franky, Dagga, Gill, Mighty Linka, Nopie, maar ook ‘Boeroe’, Herbert Seedorf, Raymond Lok Hing en Anson brengen ons terug naar de tijden van weleer, toen zij furore maakten in de Surinaamse kaseko wereld. Dat zij het nog niet verleerd hebben, zullen zij demonstreren met hits als ‘Kaka Fowroe, Groentoe Boto en Dansi man’. Ook een ode aan ‘Pa Ranie’ zal niet ontbreken als eerbetoon aan de grondlegger van Conjunto Latinos.

latinos2
[Foto: Bezoek aan de regeringsleider voor vertrek naar het festival van Nicaragua in ’85]

Langer dan twee decennia lang zette deze formatie Suriname internationaal op de kaart met optredens in onder meer Nederland en Nicaragua. Zonder overdrijven kan Conjunto Latinos als de trendsetter van de hedendaagse Kaseko muziek beschouwd worden. Op deze avond staan de beste formaties uit de Sranan poku industrie in de line up om al hun hits ten gehore te brengen.

• CONJUNTO LATINOS
• SUKRU SANI met Patrick Tevreden Henry Ceder, en Marcel Morman
• NAKS met Norma, Pila en Stoffy
• GOWTU MONI met Rocky Marciano

Datum : Zaterdag 3 mei 2014
Venue : de Witte Lotus
Aanvang : 20:00

Pre-sale tickets: SRD 35,- bij Boembox, Radio SRS, Restaurant Amaranta en Technolobby
Aan de poort: duurder!

latinos

5 REACTIES

  1. Ook deze formatie Conjunto Latinos heeft op de staatsbal ivm de onafhankelijkheid van Suriname de muziek verzorgd met als ere gast prinses Beatrix.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.