Speciale eenheden politie worden gefuseerd

7

PARAMARIBO, 9 apr – Speciale eenheden van het Korps Politie Suriname, KPS, gaan op in een groter lichaam. Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Er wordt meer kwaliteit en resultaat verwacht.

Zeker in deze tijd van toenemend crimineel geweld is het van belang gerichter te werk te gaan. De eenheden Faya Blo, het Ondersteuningsteam en de Anti Terreur Eenheid (niet te verwarren met de Counter Terrorism Unit, red.) worden gefuseerd. Het Arrestatieteam blijft intact. “Alles wat te groot is voor de basispolitie, maar nog niet groot genoeg voor het Arrestatieteam, gaat naar het Regionaal Ondersteuningsteam. Her werk zal worden gedaan, alleen onder een andere naam en onder een gecoördineerde leiding”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Times of Suriname.

Het Regionaal Ondersteuningsteam moet de inzetbaarheid vergroten. Het maakt allemaal deel uit van een grootscheepse interne reorganisatie. “Na de reorganisatie heeft elke regio ook een eigen recherchedienst. Dat zal gaan om vier recherchediensten, namelijk Regio’s Oost, West, Midden en Paramaribo. Zaken worden dan vanuit het bureau van de regio commandant gecoördineerd”, aldus Tjin Liep Shie.

7 REACTIES

 1. Dat zal gaan om vier recherchediensten, namelijk Regio’s Oost, West, Midden en Paramaribo. Zaken worden dan vanuit het bureau van de regio commandant gecoördineerd”, aldus Tjin Liep Shie.

  Ik hoop wel dat er een shared file principe wordt toegepast en dat niet iedere regio op zich een eigen administratie en bestanden zullen hebben maar dat er sprake zal zijn van één en dezelfde bewaking en registratie systeem.
  Fysiek gescheiden maar dan we één registratie systeem want dan pas heb je financieel en tijd voordeel.


  Maak melding

 2. Het KPS was toch onderverdeeld in een Operationele en een Logistieke afdeling? Wordt de Operationele afdeling nu weer onderverdeeld? Het blijft maar reorganiseren. Zes honderd agenten hadden promotie gekregen. Heeft dat niks opgeleverd qua efficientie?


  Maak melding

 3. is het niet verstandiger om die agenten eerst te scholen en respekt voor de burger bij te brengen?
  er zitten teveel ongeschoolde , onbeschofte domme elementen bij de politie.
  we zien de laatste tijd veel rectifikaties na een verklaring in de media van een agent.
  zelfs het hoger opgeleid personeel bij de popo scoort niet hoog bij een iq test.


  Maak melding

 4. en de surinaamse tonton macoutes (ctu) dan hebben ze vrijspel.ha ha, wat zijn ze machtig valt zeker onder de pres baja niet aankomen. dat zijn de allerbeste en de allerbeste bha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.