dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijAlgemene Kinderbijslag voor alle kinderen?!

Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?!

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A Combinatie/Abop. Vooral voor de kinderrijke gezinnen in het binnenland zou zo’n uitbreiding meer dan welkom zijn. Maar hoe ver ga je met populistisch beleid.

Want dat de heer Bee preekt voor eigen parochie is glashelder. De achterban van A Combinatie/Abop is diep geworteld in het binnenland. En waarom zou die achterban niet blij en erkentelijk zijn voor een cadeau van zo een omvang. Voor Bee mag het niet uitmaken of mensen nu tien kinderen hebben of één. Het is de verantwoordelijk van de overheid ervoor te zorgen dat iedereen van de welvaartskoek mee eet. Over de eigen verantwoordelijkheid van de burger wordt maar gezwegen.

Want zo de achterban het nog niet echt doorheeft, de leiders moeten het intussen wel. Kinderen kosten geld. Wie eraan begint moet zich al voor aanvang bewust zijn van de financiële zijde. Hoe meer kinderen je krijgt, hoe kleiner de kans op hun ontwikkeling. Het mag niemand verbazen dat bepaalde groepen meer achtergesteld zijn dan andere. Vooruitgang, ook de materiële, is meer dan alleen maar even sociale voorzieningen rondstrooien. Hoe eerder het doordringt, hoe beter.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. om deze spiraal te doorbreken adviseer ik Marinus Bee om zijn nichtjes te voorzien van een spiraal!

  was het niet deze man die onlangs riep dat Lonnie de beste President wordt??

  ai boi…Clevia school, daar komen zij vandaan die ABOP 🙂

  KINDER _ SLIJTAGE _ SLAG bij de Vrouw;

  man bouwt huis met 1 slaapkamer en een woonkamer van 2 bij 3.

  om de 9 maanden (af)levert de vrouw een kroost, woonkamer is vol en terwijl moeder pas 25 jaar is wordt zij al oma, woonkamer wordt maar voller en voller, kind & kleinkind wil leuke dingen zoals(blackberry), Mama en Dochter en de vele Ooms (lees vader) hebben geen geld, en dan moet Belly VI plegen

  ai boi


  Maak melding
 2. Forummers, Odi odi.

  @pasew: fawaka mang.
  Dat is goeie van (26/03/2014 om 15:53 uur).

  Ook onze DINO (DINAATJE) zijn 14 kinderen krijgen straks extra AKB.
  En als LONNIE BRUNSIE in 2015 de nieuwe PRES. wordt, wenst deze natuurlijk ook een WELVAARTSVAST AKB voor al zijn kids.


  Maak melding
 3. Want zo de achterban het nog niet echt doorheeft, de leiders moeten het intussen wel. Whahahahahahaha..zo leiders zo achterban. De ex rebellen leider en warlord heeft van horen zeggen meer dan 100, maar ook de drugscriminele zoon van de grootse lijder in het land. Ma kut….aan de vrucht herkend men de boom en al het andere is gelul in de wolveputten en gezeik.


  Maak melding
 4. Meer voorlichting geven,op het gebied van voorbehoedsmiddelen.
  Dan is het probleem opgelost.
  Vele vrouwen als een man ze wat geld geeft maken ze zonder te overleggen een kind.
  Kind geboren vader weg.
  Hup de volgende man,weer geld geven weer een kind.
  En zo ontstaat het probleem,en daarna moet lantie voor de kinderen zorgen.
  Geef ze een verplichte voorlichting.
  Rara kijk maar welke bevolkingsgroep,hiervan gebruik willen maken.
  Erg voor die kinderen dat ze dan een pina-libie tegemoet gaan.


  Maak melding
 5. Wat een bull-shit weer, juist bij bepaalde hogere inkomens de kinderbijslag afschaffen, en bij meer dan 2 kinderen bij iedereen, het is toch geen fokpremie, en tegelijk zoals Mi Kondre stelde goede voorlichting, en desnoods hoe zeer het me ook tegenstaat voor echte hardleerse en probleem gevallen verplichte sterilisatie, het zijn toch geen konijnen, die zonder over de gevolgen na te denken maar aan kunnen fokken, maar mensen met verstand, hoe slecht soms ook gebruikt


  Maak melding
 6. Ieder kind heeft recht op kinderbijslag. In de districten zijn er nu eenmaal kinderrijke families. Het zijn niet alleen de Marrons die ervan profiteren. De Marrons zijn wel de snelst groeiende groep.In de jaren 1920 tot begin jaren 70 groeide de Hindoestaanse groep ook explosief, gevolg hiervan was dat de politieke verhoudingen in Suriname veranderde. Bij de Marrons zal dat ook zo zijn. Dit is de realiteit waar we mee moeten leren leven. We hebben iedereen nodig voor de ontwikkeling van het land.


  Maak melding
 7. Geen 1 cent draagt deze bevolkingsgroep aan de economie van Suriname en juist zij willen kinderbijslag alsof zij het verdienen?!
  Het is letterlijk dat wij moeten werken om hun te verzorgen…DIT KAN NIET!!!


  Maak melding
 8. =Marinus Bee van A Combinatie/Abop, je zegt:::: Kinderen kosten geld. Wie eraan begint moet zich al voor aanvang bewust zijn van de financiële zijde. Hoe meer kinderen je krijgt, hoe kleiner de kans op hun ontwikkeling.

  – Heeft deze meneer wel door wat hij zegt??
  -Het is niet het probleem van de belastingbetaler om de kinderen te verzorgen.
  -Waar blijven de vaders van de kinderen die met verschillende vrouwen 10 kinderen mogen krijgen zonder
  die te verzorgen?????

  =Alle kinderen hebben inderdaad recht op wat geld, maar dat geld zal de ontwikkeling niet verder brengen zoals hij denkt. Kinderen horen netjes op te school te gaan en een diploma te krijgen.

  =Helaas gebruikt men de traditie boven de de wet waardoor die kinderen juist achterlopen. Zie maar waar een kapitein de kinderen toen thuis hadden gehouden, omdat de ander school eerst een EBGS school moest worden. Dit is nou achterstand in ontwikkeling.

  =Ik zou zeggen aan meneer Bee. let op je woorden en denk aan de opvoeding.
  -De overheid moet wel zijn verantwoordelijkheid nemen, maar opvoeding is heel belangrijk.

  =Ik zou zeggen geef een ieder geld in heel Suriname en wie niet naar school gaat ontvangt het gewoon niet.


  Maak melding
 9. Ray je hebt gelijk,kijk maar om je heen meest groeiende groep overal zijn ze te vinden.(gevangenissen)
  Al op 10 jarige leeftijd worden ze zwanger,blijkbaar cultuur en lantie moet verzorgen.
  Ze moeten meer gaan werken met sterilisatie programma,s zowel voor man als vrouw.
  Dus de belasting betaler moet dus verzorgen.Als je ieder kind k.b geeft stimuleer je het krijgen van kinderen ongeacht wie de vader is.
  En zo maak je ze nooit zelfstandig,zullen nooit werken.
  wat de regering moet doen verplicht naar school laten gaan de kinderen.Tot 21 jaar dit streng aanpakken.
  Zo geef je ze meer verantwoording.Straks hebben we een land met alleen maar analfabeten.Niemand controleerd kinderen of ze wel of niet naar school gaan.Maar wel roepen voor ieder kind kinderbijslag.


  Maak melding
 10. Ira,geld krijgen afhankelijk van school prestaties.Soboeng leerplicht tot 21 jaar.
  En leerplicht ambtenaren opleiden en controleren.
  Via CBB meldingen maken van kinderen die met het eerste schooljaar moeten beginnen.
  Je hebt kinderen die niet naar school gaan en dan wil marinus B aan alle kinderen geld geven.
  Als ik het goed begrijp dan geeft Marinus B een vrijbrief voor het baren van kinderen.Het beloofd wat te worden.


  Maak melding
 11. Ben tegen dit soort maatregelen, niemand heeft er wat aan. Dat Bee zo praat wilt niet zeggen dat iemand hem heeft gevraagd om onzin te spuien, wat een gel*l. Ik vind wel dat het voor ieder kind beschikbaar moet zijn, maar niet op basis van bevolkingsgroepen.


  Maak melding
 12. Suriname, land met diverse bevolkingsgroepen, waarvan wordt gezegd dat een ieder vreedzaam met elkaar leeft, schijn bedrieg. Uit de diverse reacties die ik hierboven heb gelezen schaam ik mij als Surinamer te moeten constateren hoe een bepaalde bevolkingsgroep in ons mooie land Suriname wordt neergehaald, in de negatieve zin van het woord. Is het niet zo dat een ieder geboren en woonachtig in Suriname automtisch Surinamer is. Hoe wil je eenheid en ontwikkeling brengen in een land, als er sprake is van ongelijkheid(discriminatie)tussen bevolkinsgroepen in het bewuste land. Waar zijn al die gedachtens gebleven omtrent slavernij/ongelijkheid nooit meer, zijn dit tijdelijke gedachtens in juli(Keti Koti). Mensen kijk uit met jullie uitspraken, laten wij cirkels doorbreken i.p.v. dit soort negatieve uitspraken omtrent een bepaalde bevolkingsgroep meegeven aan onze onschuldige kinderen.


  Maak melding
 13. Ik denk niet dat men in Suriname bang hoeft te zijn. De Chinezen nemen langzamerhand het land over en zullen dan ook hun regels invoeren. Oa. 1 kind per gezin, dus zullen er in de toekomst géén grote gezinnen meer zijn. Men kan beter het geld gebruiken aan voorlichting geven, voorbehoedsmiddelen , goede scholing. Ook in het binnenland. En zeker geen onderscheid maken tussen de verschillende bevolingsgroepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES