Nieuwste partijleider Suriname is ondernemer

34

PARAMARIBO, 21 mrt – Suriname’s nieuwste partijleider is ondernemer Ramsoender Jhauw. De man die de staat aanklaagt voor vermeende corruptie, wil er eigenhandig wat aan doen. Als het even mee zit, wil hij doorstomen naar het presidentschap. “Je kunt niet aan de kant blijven”, zegt Jhauw. Hij gaat Suriname wakker schudden.

Er moet een eind komen aan het nepotisme en de vriendjespolitiek. Die drukken land en samenleving langzaam dood. De Ping, Partij voor Integriteit, Nationale motivatie & Gelijke kansen, moet het voor elkaar kunnen krijgen. Jhauw ziet uiteindelijk heel Suriname ‘pingen’, met uiteindelijk ook een doorslag naar de rest van de wereld. Het moet een beweging worden tegen alles wat mensen verkeerd kunnen doen en ook doen. Intussen blijft de claim tegen de staat overeind.

Jhauw wil als president corruptie met wortel en tak uitroeien. Het is ook de gedachte achter zijn claim. Een opdracht voor het leveren van werkkleding voor de brandweer ging aan zijn neus voorbij. Dat wordt toegeschreven aan nepotisme. Een ander bedrijf dat veel hoger inschreef, kreeg de opdracht. Volgens onder meer vicepresident Robert Ameerali was het een kwestie van kwaliteit. Jhauw vindt dat Suriname nog een lange weg te gaan heeft en langs die weg wenst hij gaarne te timmeren.

34 REACTIES

 1. Ken hem niet, maar als je oprecht bent en de klus kunt klaren? Go right ahead. Hij heeft in ieder geval begrepen dat hij zijn partij een Nederlandstalige naam heeft (ik zeg niet dat het genoeg is).


  Maak melding

 2. Het wachten is nu op een partij met de naam ” De PONG ” , Partij tegen Onrechtvaardigheid, Nepotisme en Grootgraaierij !

  Gaat men een samenwerking aan dan kunnen ze de verkiezing ingaan als ” de combinatie PING PONG ” !!!!!! Misschien blijft de naam hangen onder de jeugdige kiezers in het stemhokje en kleuren ze automatisch MASSAAL het vakje ” PING PONG” !!!!! De surinaamse jeugd ” Pingt ” iedere dag met de BlackBerry.

  Ik hoop dat de actie van Jhauw slaagt want ” SURMARBO ” is een PRACHTIG LAND maar de bestuurders en gezaghebbers zijn VERROT dus BEDERVEN ze het land enorm !!!!

  En trevlig helg önskar jag dig !

  CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Als je op je 65e nog zaken recht moet gaan zetten in dit land, dan kun je dat beter aan de jongere generatie over laten die hoog geschoold zijn, want wat dit land nodig heeft zijn jonge mensen met een lange termijn visie, en niet die oude fossielen zoals die moordenaar van bouterse, die zedendeliqwent Somo en die drugsdealer en moordenaar Brunswijk, en nu weer een 65 plusser die denkt de corruptie te kunnen uitbannen, in een land waar corruptie al met de paplepel ingegeven wordt.


  Maak melding

 4. ach,die vent is gewoon gefrustreerd omdat een ander die opdracht gekregen heeft.
  nu wil hij zogenaamd een einde aan corruptie maken,”en al die jaren dat hij wel die opdrachten gekregen had was er geen corruptie,”nu heeft een ander die opdracht,dan is er ineens corruptie in het spel.
  meneertje is op wraak uit omdat de staats kas nu voor hem gesloten is en geen financiele voordelen daaruit kan halen.


  Maak melding

 5. Ik ben ook tegen corruptie maar al die protest een man of vrouw partijen bereiken het tegenovergestelde. De stemmen worden verdeeld en de corrupte awaries winnen elke keer. Sluit je aan bij een partij die een kans maakt en blijf hameren met je motto.


  Maak melding

 6. Iedereen wilt de politiek in.
  Daar wordt je snel rijk van.
  Ik vind gewoon dat Suriname genoeg heeft aan 5 politieke partijen.
  Iemand staat op en vind dat die in de politiek moet.
  Dat is prima en ineens vind de persoon ik wil mijn eigen partij.
  Nog mooier.
  Allemaal rotzooi.
  Heeft die ondernemer nog niet genoeg werk?
  Heeft bedrijven en vakantieoord.
  Waar heeft hij nog tijd voor politiek???


  Maak melding

 7. Deze meneer denkt zichzelf al pingend tot pres. te benoemen.
  Wat een grapjas.
  Hij denkt dat het volk het in de gaten heeft dat het waarschijnlijk aan corruptie en nepotisme gelegen heeft dat hij jarenlang de vaste leverancier van brandweerspullen was.


  Maak melding

 8. Ik heb veel waardering voor mensen als Jhauw, die de corruptie keihard willen bestrijden. Gelet op het kiesstelsel in Suriname acht ik de kans klein dat hij in staat zal zijn om op eigen kracht een zetel te bemachtigen.
  Het overgrote deel van de Surinaamse bevolking is dom en kortzichtig en deze groep zal vooral op Brunswijk en Bouterse stemmen. De hoger opgeleiden stemmen op partijen als DOE,en de Front partijen.Veel verstandiger is het als Jhauw aansluiting zoekt bij partijen die hetzelfde nastreven.


  Maak melding

 9. die politieke partijen schieten als paddenstoelen uit de grond in suriname .ik vraag mij af als deze mensen voor lands belang of voor eigen belang gaan .voorlopig is bewezen dat het eigen belang is .so so voevoermang allemaal een pot nat .


  Maak melding

 10. Dus, de titel van President legt in Suriname geen zoden meer aan de dijk, daar de ene prominent na de andere een graai ernaar doet alsof de betreffende titel zo voor het oprapen ligt. Ik vindt de visie van Sra over meneer Ramsoender niet misplaatst, want deze meneer Jhauw is feitelijk niet serieus te nemen.

  Gezien zijn herhaaldelijke beweringen op Radio Apintie komt de heer Ramsoender bij mij erg hysterisch, krankzinnig en wraakzuchtig over. Ook de staat is niet verplicht zijn inkopen bij dezelfde winkel te doen en is zoals elke burger vrij inkopen te doen waar hij of zij wilt. Als ik geen zin heb om eens of meerdere keren tjauwmin bij mijn favoriete chinees te bestellen maar bij een ander, dan is het mijn recht. Dus meneer Jhauw, regeringsfunctionarissen zijn wel “lauw” maar ze zijn niet gek!

  En zoals ik eerder heb opgemerkt willen bijkans de meeste welgestelde of invloedrijke mensen in Suriname graag dingen naar de ambt van President, alsof President zijn een rage is tegenwoordig in Sranang. Derhalve is het ambt President voor mij te min geworden, daarom wil ik liever Koning of zelfs Keizer worden van Suriname. Keizer of Koning Django van Suriname. Lijkt mij echt te gek en geloof me, elke Surinaamse onderdaan krijgt van mij loon naar werken, oog om oog en tand om tand, ere wie ere toekomt en pai-pai wie pai-pai verdient. Tijdens het schrijven van dit stuk heb ik constant geglimlacht naar mijn laptop, ai mi lafu yere brada nanga sisah, mi laf a tori disi tok. Ik ben wel “lauw” maar niet gek.
  django


  Maak melding

 11. allerlei onopgeleide figuren willen president worden van su.
  mr jhauw denkt dat als hij pres is dan is het enigste waar hij zich voor in hoeft te zetten de strijd tegen corruptie is.
  om te strijden tegen corruptie hoef je geen president te worden.
  hij kan bijv. journalist worden , maar hij kiest ervoor om voor het hoogste ambt te gaan en verteld het sur. volk een smoes als motivatie.
  mr jhauw is gewoon uit op winstbejag, eigenbelang en vooral wraak.
  hij is 65 en hoort nu pas dat er corruptie is in suriname.


  Maak melding

 12. Oh…la….laaa…gaat die Jhauw dan Suriname wakker schudden,dan valt hij zeker zelf in slaap.Je weet ook,dat als je een slapende hond wakker maakt dan wordt je gebeten.
  Dus mister Jhauw ik zou je aanraden:Watch out….


  Maak melding

 13. Zo oud al en nu pas het licht gezien, of is inderdaad dat de opdract voor nwe. uniformen een ander werd gegund de werkelijke reden, meneer loopt een opdrag mis en moet daarom president worden, kan de volgende keer zijn bedrijf weer de uniformen maken, ook eigenbelang?


  Maak melding

 14. Tenminste 1 persoon die de corruptie wil uitroeien in Suriname…

  Wat is er met de rest, zijn ze laf, bang om geliquideerd te worden, of stom…

  Iedereen weet dat de huidige politiek steel en niemand durf zijn mond open te maken, behalve deze man…

  Als ik stemrecht zou hebben zou ik zeker op hem stemmen…


  Maak melding

 15. Zelf Brunswijk wilt president van Suriname worden,..ai baya Bouterse heeft die presidentschap ontwaardigd,…Venetiaan was de laatste echte President van Suriname.


  Maak melding

 16. Forumers, Odi odi.

  Ook onze (sra) heeft een ROEPING van onze LIEVE HEER!

  “Ik heb een roeping van God gehad, daarom ben ik hier”, zei Ramsoender Jhauw.
  Het voornaamste doel van Ramsoender Jhauw is gaan voor het presidentschap.

  Heeft hij soms achter de schermen in het geheim overleg gepleegd met de bekende Priester van DADA?
  En dan bedoel ik de zogenaamde Heilige Priester STEVE MEYE WONDER.
  Want deze heeft volgens zijn eigen zeggen ook een roeping van een ‘God’ gehad om DADA te beschermen.

  Straks gaan wij ook lezen, dat onze (pero) de Super mislukte Paarse CASSAVETELER ook een roeping heeft gekregen om VP. te worden in 2015.


  Maak melding

 17. Het succesje met het blootleggen van een corruptiezaak, van de vele vele zaken en deze man denkt dat hij president kan worden. Het is hem naar de bol gestegen zoals zovele in Suriname.


  Maak melding

 18. Het toeschuiven van een envelope met inhoud aan diverse voorzitters van commissies van openbare aanbestedingen bij ministeries, is dat niet je reinste KORRUPTIE?


  Maak melding

 19. hahahahahahahahaha.Weer een ondernemer die snel geld wil maken over de rug van arme surinamers.En die arme surinamers!!!!!.Die trappen steeds weer in


  Maak melding

 20. hahaha diegene die suggereerde dat venetiaan de laatste echte president was.. Suriname heef nooit een echte president gehad. Alleen maar puppets.. Blijkbaar zijn veel mensen blij om als voetveeg van de blanken te dienen.. Het is ook nog een slap volk,de enige die de ballen had om weerstand te bieden was Bouta. En kijk hoe iedereen over m praat. Tuurlijk sommige mensen laten zich ook lijden uit emotie,etnische problemen(k noem geen namen) spelen ook een rol. De gehele politiek in Suriname moet gesnoeid en verwijderd worden. Opas en omas regeren het land.. schop ze weg,en begin een nieuwe stroming met de generatie mensen die wel denkt aan vooruigang.. Met mensen die geen etnische verschillen zien.. EN STEL RACISME STRAFBAAR..!! het land zal alleen groeien in absolute eenheid..


  Maak melding

 21. @ Ramsoender Jhauw

  Gefeliciteerd met je nieuwe partij en de doelstellingen.

  Maar als je serieus genomen wilt worden als partijleider met zaken ervaring moet je eerst met een lijst komen met alle namen en adressen waar je een financiele of matriele gift hebt gegeven om je zaken te bevorderen.
  Heel simpel, hier is een voorbeeld

  Naam/positie…………………………adress…………………….gift……………………(Waarde)…….
  Ba Sopie……………………………….Parlement Suriname…..1 krat Johnny walker bleu (5000)


  Maak melding

 22. Meneer Jhauw

  U bent Van harte welkom in de politieke arena van Suriname.
  U toont tenminste balen die de burgers nog enige hoop biedt.
  Echter, ik verwachr ook van uwe zijde uw oprechte bedoeling om uw positieve bijdrage te leveren in Surinaamse politiek.
  Ik hoop alleen maar dat u uw belofte zult nakomen.

  Ik spreek de zegen uit voor uw plannen en hoop dat onze Heer u zult zegenen, kracht en wijsheid schenken en dat u tot zegen mag zijn voor de Surinaamse bevolking.


  Maak melding

 23. ai baja, je hebt een opdracht misgelopen ,omdat men kwalitatief een betere optie had?
  Deze gladjanus denkt echt dat het Surinaamsevolk nog in de tijd van batjauw en soutometie leeft(het Pengel-tijdperk),al die tijd kreeg hij zijn opdrachten zonder dat anderen een kans maakten(het Vene-tijdpek) hahahaha dat was zeker eerlijk gegaan no bhaiwah,laat me niet lachen jere.
  Aub je ‘kans’om die opdrachten voorgoed terug te krijgen voor je zoon/zonen ga de politiek in en hebbessssssssss.


  Maak melding

 24. Wie neemt deze man nog serieus? Met eigen ogen gezien en meegemaakt, een grote leugenaar, oplichter en corrupte man. Egoistisch en zijn personnel word als slaaf behandeld en uit betaald. Gierige oude kerel, die geen mens waardeert en over lijken loopt als het om geld gaat. Uiteindelijk met zijn stief dochter getrouwd en men probeert op te lichten dat zijn god hem opdrachten geeft. Word wakker Ram en ga op je knieen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.