Suriname ‘respecteert’ referendum Krim

66

PARAMARIBO, 20 mrt – De regering respecteert het referendum dat op de Krim is gehouden over aansluiting bij Rusland. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Weliswaar wordt geen oordeel geveld over het besluit van Rusland om de Krim te annexeren.

Het referendum zelf wordt gezien als een ‘democratisch proces’. “We hebben een standpunt binnen de internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties. Maar feit is ook dat de realiteit daar is en daar dient men rekening mee te houden. De realiteit is dat de mensen daar besloten hebben door middel van een referendum zich aan te sluiten bij Rusland en dat is iets wat Suriname moet respecteren”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname.

De ontwikkelingen op de Krim worden intussen op de voet gevolgd. Volgens Lackin vinden er verschuivingen in de wereld plaats. Landen vinden het steeds meer nodig om hun belangen veilig te stellen, vanwege economische en financiële bedreigingen. Dit zou ook het geval zijn in het gebied rond de Krim. Het gaat dan niet alleen om de ongeveer twee miljoen Russen die er wonen. Ook de strategische ligging en de platselijke natuurlijke rijkdommen zouden meewegen.

Bekijk ook:

66 REACTIES

 1. Kijk,en deze ziens wijze van Lackin brengt de Harivaart van Bharat heel dichtbij.
  Zelf ga ik in Coronie een referendum houden voor aansluiting bij de toekomstige Harivaart.Coronie wordt de appendix en lift mee.


  Maak melding

 2. -Winston Lackin, ik weet dat Poetin een vriend is van Bouterse en was ook een van Chavez.
  Wat Poetin gedaan heeft is afschuwelijk en dit kun je niet goed gaan praten om het te gaan respecteren.

  =Waarom respecteer je Trigri dan niet waar de Guyanezen al wegen en gebouwen hebben neer gezet en het gebied eigen hebben gemaakt????

  =Waarom respecteer je het gebied niet die de Fransen hebben ingenomen terwijl dit aan Suriname toebehoort???

  -Waarom respecteer je ook de anderen gebieden niet in Zuid-Amerika die ook in beslag zijn genomen, die Venezuela claimt dat het aan hen toebehoort????

  =HAAT OP DE WERELD WORDT STEEDS ERGER DOOR DICTATORS EN MACHTHEBBERS DIE NIET TEGEN HUN VERLIES KUNNEN.


  Maak melding

 3. Wat een kolder. Seniliteit van de bovenste plank, en dat van een minister van buitenlandse zaken.
  Deze balhaar kent geen eens onze eigen Grondwet, laat staan de Grondwet van de Oekraine en dan wil hij een oordeel vellen over deze illegale actie.
  Volgens de Grondwet van deze Baltische staat moet een referendum over afscheiding van een deelstaat gedragen worden door de gehele natie van de Oekraine en niet door de bevolking van die deelstaat alleen maar. Het referendum was onwettig en dat weet elke wereldburger van deze planeet. De motieven die geled hebben tot deze daad zijn alom bekend en van puur militair-strategische aard.
  Lackin moet zijn luier maar laten verschonen want die is weer vol sh*t.
  Wie heeft hem trouwens gevraagd om hierover zijn mening te geven?
  Ik ben Srananmang maar deze luier dragende reuze baby spreekt echt niet namens mij.
  Het is net als wanneer Nickerie onafhankelijk wil worden, dat dan de DC van Nickerie een referendum gaat uitschrijven voor de Nickerianen om te sstemmen voor aansluiting bij Guyana.
  Lackin N.K.


  Maak melding

 4. Het referendum op de Krim, waarbij een meerderheid gisteren vóór aansluiting bij Rusland stemde, is een farce. Het is in strijd met het internationale recht.
  Stel je nu eens voor dat bepaalde districten in Suriname ook een referendum uitschrijven voor onafhankelijkheid.

  We weten allemaal dat Suriname schijt heeft aan de internationale wetten. Dat Suriname nu de referendum op Krim respecteert, betekent dat Suriname steeds verder verwijderd raakt van potentiele investeerders. Hoe dom kun je zijn.

  Suriname is hard op weg om een communistische staat te worden.


  Maak melding

 5. Democratisch process?!
  Is het annexeren van een gebied een democratisch process?!
  Die annextatie is per DECREET ten uitvoer gebracht en alleen DICTATORS vaardigen decreten uit!!
  Is er ooit een debat gevoerd in het Kremlin over deze annexatie?!Neen ,nooit!!Hoezo op democratiesche wijze tot stand gebracht dan!!?
  Precies zoals het bouta amnestie per decreet tot stand kwam zo is de annexatie van Crimea door Rusland geweest!!
  Dus morgen lan Guyana Suriname komen annexeren en Lackin de schoothondje zal het niet erg vinden!!
  Dit is slechts het begin van de ondergang van Rusland. Straks gaat Rusland uit alle VN organisaties eruitgerschopt worden en dan mag Putin zich gaan scharen achter de kleine arme Unasur en caricom landen!!Machtige Putin zal strakjes degraderen tot PERSONS NONGRATA netals de lijder van Suriname!!Zeiden wij het niet dat Lackin en co deze misdaad van Putin zou goedkeuren. DICTATORS ondersteunen dictators. Niets nieuws hier dus!


  Maak melding

 6. Sancties van de Europese Unie komen op een wel heel slecht moment voor de Russen. Rusland is officieel nog een Bric-land, maar de economische groei is de laaste tijd flink afgenomen. De roebel zakte de afgelopen week al met 15 procent. In Iran en Noord Korea eten de mensen nu drek dankzij de sancties. De Russen zijn een bepaalde levensstandaard gewend. Poetin houd dit niet 2 jaar vol.

  De houding van Suriname omtrent dit dossier is verontrustend.

  Iets in mij zegt dat de komende verkiezingen niet eerlijk zullen verlopen. Mocht Bouterse op ramp koers zitten dan grijpt hij ongetwijfeld naar middeleeuwse middelen (vb een coupe of per decreet regeren). Iedere beschaafde regering zou annexatie veroordelen.


  Maak melding

 7. Minister Winston Liegin(thank you Wayne Telgt voor dit koosnaampje) sang doe joe, waarom haas je je om dit gebeuren te erkennen en te respecteren? Liegertje van Su; grotere landen zijn het er niet mee eens en veroordelen dit en ja Su is/ doet weer stoer, terwijl Su in alles anderen nodig heeft, vooral de grote landen of denkt liegin door dit te doen in some way steun te krijgen van de Russen in some way? Hahahahaaaa die steun zal er komen, maar niet als je iets wilt beginnen met/tegen de Amereikanen dang na joe wang o knapoe. En zwarte mensen kunnen enkel voor een paar dagen in Rusland zijn voor de rest word je dood geknuppeld; sang Su e go klets. Of dies na paniek, broeja, wanhoop en van gekkigheid helemaaaal niet meer weten wat te doen? Su en Suries ba zoekoe ba finnie ba tjarie jullie hebben zelf hiervoor gekozen. Dus veel plezier met de pinarie waarin deze regeerders Su zal zetten. Any way odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 8. WE THE PEOPLE OF SURINAME CONDEM THE ANNEXTATION OF THE REPUBLIC OF CRIMEA BY RUSSIA!!!

  Lackin is not speaking on behalf of the people of Suriname but rather on behalf of his friend and boss,the dictator bouta!!and a handful of purple colored fans!!


  Maak melding

 9. Deze lichtzinnige houding van deze regering is erg gevaarlijk.Stel dat je in het binnenland zoveel brazilianen wonen dat zij de meerderheid vormen en een referendum organiseren om bij Brazilië te worden verenigd.Wat als dat land een deel van ons land inlijft.Deze regering weet niet waarmee zij bezig is.


  Maak melding

 10. Wie weet heeft de annexatie van het TIGRI gebied door Guyana inmiddels al plaatsgehad maar hierover houdt lackin ,de beest,zijn smoelwerk heel wijselijk dicht!!

  Baja je zou denken…hmmmmm nu gaat bouta het vb van Putin overnemen,want annexeren is goed toch,dus laten wij zien welke landen bouta zou willen annexeren….Venezuela,haiti,afrika,…
  Dus dit beeld hebben wij voor ogen,
  De arme kleine zielige landen met als lijder de dictators tegenover de westere REUZEN !!!
  Gewoon om van te huilen!!


  Maak melding

 11. Zo , zo !!
  En wat als de Nickerianen besluiten een referendum te houden om een provincie van Nederland te worden !!
  Hoe zou u reageren hr Lackin??????


  Maak melding

 12. als straks al die chinezen in su ook gaan vinden dat suriname bij china hoort dan wil ik lakei zn mening horen.
  op dit moment dient hij suriname het best door zn mond te houden.


  Maak melding

 13. Dus als de bewoners van Tigri een referendum zouden houden zou Guyana dat annexeren? Mini ster of zwarte gat zonder hersenen la king is weer aan het woord.


  Maak melding

 14. De universele waarheid hierin is dat mensen die bepaalde eigenschappen delen het
  neiging hebben samen te groeperen in gegeven situatie. Ik heb het zien aankomen.
  Soort zoekt soort.


  Maak melding

 15. Lackin heeft de uitdrukking, ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’, nog nooit gehoord. Als gewoonlijk doet deze regering, in de persoon van Lackin, eerst haar mond open en gaat daarna pas nadenken. Wanneer de gevolgen van zijn uitgeflapte mening duidelijk worden, zal Lackin, voordat de Wakago (een hoenderachtige) morgenochtend drie keer geroepen heeft, Poetin verloochenen.


  Maak melding

 16. Oke oke ….beste Winston Lackin
  dan moet je het ook respecteren wat de gyanesen hebben gedaan.

  Weet je het nog…jouw woorden

  PARAMARIBO, 13 jul – “Tigri is Surinaams grondgebied. Bij ons staat dat recht overeind.” Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het door Guyana bezette gebied hoort op de landkaart van Suriname voor te komen.

  ga je nog iets doen…laat ook je spierballen zien.
  je blaf als een mastino terwijl je een chiwawa bent.


  Maak melding

 17. Aaai baja, koos heeft weer gelijk… paniek in de tent. Lackin lijdt aan dementie. Tsaar Poetin is bezig een nieuwe Russische Rijk te stichten.

  AMSTERDAM – Rijke Russen zouden hun in het buitenland gestalde miljarden moeten terughalen naar Rusland en er daar belasting over betalen.

  Dat vindt president Vladimir Poetin. Russen die hun fortuin op buitenlandse rekeningen hebben gestald lopen het risico niet meer bij hun geld te kunnen, nu het Westen sancties tegen Russische personen heeft ingesteld.

  Poetin sprak donderdag met een aantal van de rijkste mensen in Moskou. Hij zei dat bedrijven ‘zich moeten registeren in Rusland en belastingen moeten betalen in het moederland’.

  De Europese Unie en de Verenigde Staten stelden deze week sancties in tegen een aantal Russen, in verband met het door Rusland gesteunde referendum op de Krim. Tot dusver worden echter alleen Russische functionarissen getroffen door de strafmaatregelen. Rijke bondgenoten van Poetin bleven buiten schot, maar de EU en de VS sluiten verdere sancties niet uit.


  Maak melding

 18. natuurlijk. wat zei panka laatst, gisteren of eergisteren vanuit zijn luxueuze hotel in Frankfurt? de EU moet accepteren dat Nigeria en Uganda in de wet homo’s discrimineren en desnoods doodknuppelen. het feit dat volgens de internationale verklaring voor de rechten van de mens ieder mens gelijk is ongeacht ras, geaardheid etc etc moet de pret niet drukken. dat geldt natuurlijk ook voor een ongeldige amnestiewet. men neme een stel idioten en laat hun de wereld regeren. en ziedaar…. are we happy?


  Maak melding

 19. Het referendum zelf wordt gezien als een ‘democratisch proces’. “We hebben een standpunt binnen de internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties. Maar feit is ook dat de realiteit daar is en daar dient men rekening mee te houden.

  Zo wordt de democratie aangerand door tijdens een rechtsgang, voordat er een uitspraak komt, zogenaamd amnestie te verlenen aan verdachten. Je bent pas schuldig als je schuldig bent bevonden door de rechtbank. Pas hierna kun je amnestie worden verleend door de president van het land.

  Nimmer is er amnestie verleend tijdens een rechtsproces.
  Kun je hier dan spreken van een democratie proces????
  Lackin, hoe langer hoe meer toon jij dat je niet in staat bent in sjablonen en normaal te denken laat staan te spreken.


  Maak melding

 20. Ieder volk krijgt de regering die het verdient, maar wij hebben in Suriname wel verdomd veel pech met het stelletje klunzen, dat nu aan de macht is, de Lakei incluis.


  Maak melding

 21. Ondoordachte uitspraak van Lakhin en miskenning van de feiten. Rusland is een inbreuk gepleegd op de soevereiniteit van Ukraine om het land binnen te vallen en vervolgens een referendum uitgeschreven. Hoe kan Suriname dit ondersteunen. Deze regering heeft haar grote mond toch altijd vol van ‘soevereiniteit’?


  Maak melding

 22. Ik wilde het niet letterlijk zeggen, maar iemand was mij voor. Er hangen donkere wolken boven ons land,daarmee bedoel ik al langer dat dit kabinet haar verkiezingen weer gaat winnen, zelfs als ze hebben verloren. En de donder die dan biven on slons gaat barsten, zal niet mooi zijn. Lackin, Sur is op de kaart onvindbaar, dat wil zeggen “houd je grote b*k over zaken die ons niets aangaan. Een stukje Sur naar Brazilie, naar Guyana, naar China en India, China zal de eerste zijn, mark my words.


  Maak melding

 23. NOU, wat een slap gelul hoe kan men TIGRI met KROATIE vergelijken de KRIM had al eigen bestuur wel onder KROATIE maar ook een deel onder RUSLAND omdat zij het samen deden om de zwarte vloot dus dit is en als niet goed is waarom reageren die landen niet zo op TIGRI ze weten toch dat het SURINAAMS gebied is en waar hoorde KRATIE bij voor dat men stookte om onafhankelijkheid zij hebben dat toch dan ook gekregen van SOVJET en vraag men zich af waarom de PALESTEINEN hun grond word gepikt en geen eigen staat krijgen wie zegt er dan wat en welk land wilt zijn belang en mensen niet beschermen mogen bepaalde landen andere landen BOMBADEREN om dat zij het niet eens zijn met die regering en hun pionnen daar plaatsen wat is tot nu toe terecht gekomen van de landen die GEBOMBADEERD zijn wie waarschuwt ISRAEL om in SYRIE,LIBANON,PALESTINA te gaan BOMBADEREN wanneer het hun schikt dan zijn wij blind en hebben niks te zeggen waarom mag een ieder voor het gerechtshof in NL maar geen AMERIKAAN anders problemen hebben zij zelf gezegd zijn zij meer dan anderen hebben anderen minder rechten waarom mogen zij wel in jouw tuin en huis komen en jij niet eens bij hun voordedeur ik ben voor het westen maar zie toch graag dat ieder de zelfde recht heeft KROATIE is niet EUROPEES of AMERIKAANS gebied en ook niet aangesloten bij EU wat is het gaat het weer om de rijkdomen die daar te vinden zijn het ligt in achter tuin van RUSLAND en ik denk niet dat AMERIKA de RUSSEN in hun achter tuin dulden dus waarom zouden de RUSSEN het wel moeten er zijn er al een paar maar soms kan wat teveel worden mijn mening veel landen krijgen de schuld maar het westen moet niet aan de gang blijven om in alles wat niet bevalt de neus in stoppen want het loopt dan een keer echt mis en wie zal daaronder leiden meer het westen die op alles wat AMERIKA zegt doet en goed keurt wanneer worden zij wakker wanneer het te laat is het is mijn mening niet dat iemand het eens hoef te zijn maar ga maar na of het waar is of niet.


  Maak melding

 24. en trouwens de HEER LACKIN mag zijn mening uiten of moet hij van jullie speciaal tegen zijn of bang zijn zn mening te uiten dit soort gedrag maakt dat mensen denken dat ze meer zijn dan anderen.


  Maak melding

 25. Parijs als poort naar Europa werd een megamislukking, Lackin richt nu zijn blikken daarom op de Krim als poort tot Rusland en laat tegelijkertijd zien dat hij @#$% te maken heeft wat de V.N., Europa en de V.S. vinden van deze aktie van Rusland. Slimmer en daadkrachtiger kun je het, als landje in de achtertuin van de V.S., niet bedenken.


  Maak melding

 26. @Rudinho…het zegt inderdaad alles over de angst, lafheid en hypocrisie van het Surinaamse volk om voor deze corrupte, criminele leiders te kiezen


  Maak melding

 27. honderd procent respecteren die uitslag van de verkiezingen op de krim .ik hou van amerika amerika moet er zijn valt bij mij niets aan te merken ,ben er een paar keer geweest maar!!!!er wordt een vies politiek spel gespeelt tussen amerika en europa met name het vroegere west europa .
  als het deze landen uitkomt mogen zij gaan bepalen wat er in de wereld gebeurt mooi niet .ze spelen een vies spelletje .amerika heeft altijd gezegd dat zuidamerika hun achter tuin is .zie hoe amerika op cuba guantanamo bezet houd en zeggen dat het van hun is terwijl het cubas grond gebied is .zie hoe engeland de valklands bezet houdt terwijl engeland in europa ligt .zie hoe amerika irak binnen valt zonder enig mandaat van de vn ,waarover praat men ,hypocrieten allemaal ,poetin laat niet met zich sollen er moet een eind aan de heerschappij komen van het westen en amerika .ze willen zelfs de russen komen uitleggen hoe ze moeten omgaan met homos ,die ollanders willen zelfs een gay bood in rusland ,mijn morele steun hebben die russen .het lijkt wel alsof europa en amerika gaan bepalen wat er gebeurt op deze aardbol .de krim was en is van rusland als je naar de geschiedenis kijkt en het is de achtertuin van poetin ,strategisch hebben de russen hun oorlog tuig daar .europa wil poetin boycotten ,europa durft niet ,europa bluft ,als ze dat doen weten ze dat er nog meer werklozen komen in europa en ze gaan een prijs betalen .zie hoe nederland knijpt ,ze sturen handels missies naar rusland ,frankrijk heeft ook grote belangen wat orders betreft om af te leveren voor de russen ,engeland het zelfde geldt voor al die europese landen ,het mes snijd aan twee kanten .poetin is een echte man hij straalt gezag uit zoals bouterse gezag uitstraalt .
  zou men kunnen zeggen dat rutte of enig nederlandse minister president gezag uitstaalt .nogmaals ik hou van amerika maar ze gaan te ver om te bepalen wat er gebeurt in de wereld het moet stoppen dat staat vast .
  rutte lult uit zijn nek dat zie je als het om economische strafmaatregelen gaat en dat weet hij ook .men gaat het ook merken in europa dat weten de westerse landen .rusland heeft kapitaan rusland heeft potentie europa nogmaals knijpt om economische straf maatregelen te treffen .


  Maak melding

 28. Hoe dom kun je worden met vrienden als Cuba, Venezuela en Iran :

  Gevolg voor Suriname :

  a. een Br Guyanees referendum in Tigrigebied
  b. een Braziliaans referendum op en om het Tumuc Humac gebied
  c. etcetera……..

  Moro dong dong IKKO o doro !!!


  Maak melding

 29. Hola hola hoep…..die Ministro Lankino is een grapjas.Die accepteert alles wat naar zijn zin is.Hij geeft de machtige Rusland de bevoorrechte oordeel ,dat de Krim bijhoort bij hun. Dit is flauwekul Lankino!!!!!.Dus ik neem aan,dat onze Tigri gebied ook bij de Guyanezen hoort. Daarom doet meneer Lankino niets hieraan.Heel makkelijk je eigen grond aan iemand weggeven.Is dat regeren Lankino. Bullshit!!!!!


  Maak melding

 30. Pero,

  Wat wil je ons nu vertellen ?
  Je haalt de Nederlandse premier Rutte erbij, die met deze hele zaak niets te maken heeft.
  Je zegt wel, dat je niets tegen de VS hebt, maar daar geloof ik helemaal niets van als ik je posting lees.
  Kom eens to the point.
  Als Rusland de gaskraan dichtdraait, heeft Nederland daarvan in ieder geval geen centje pijn, omdat het zelf ook een grote gasproducent is en heel goed in zijn eigen gasonderhoud kan voorzien.
  Kortom, ik begrijp je posting niet.
  Misschien kun je nog eens uitleggen, wat je nu precies bedoelt.


  Maak melding

 31. aah…. Poetin heeft zijn ware gezicht laten zien.
  Een referendum houden door een vreemde militaire macht dat het land is binnengedrongen is niets anders dan het volk de mond snoeren. De macht van de UZI/kalashkinov!

  En zo is SU ook weer in de macht van de UZI.
  Er gangsters die SU nu gijzelen en dat is te danken aan naïevelingen.


  Maak melding

 32. Feiten:

  1. Een democratisch gekozen regering wordt illegaal (zonder een verkiezing) afgezet
  2. De VS en de EU verdedigen de democratisch gekozen en illegaal afgezette regering niet
  3. De VS en de EU rechtvaardigen de illegale acties van de opstandelingen als zijnde de wil van het volk
  4. De VS erkennen de nieuwe illegale regering
  5. Poetin vraagt de VS sinds wanneer in een democratie een regering mag worden afgezet zonder een verkiezing
  6. Poetin geeft aan dat punt 5 niets anders dan een staatsgreep is
  7. De VS en EU blijven volharden dat ‘het volk’ een democratisch gekozen regering kan afzetten buiten een verkiezing om
  8. Poetin zegt OK op punt 7 en organiseert een referendum op de Krim
  9. Het volk van de Krim kiest voor aansluiting bij Rusland
  10. De VS en de EU maken bezwaar op punt 9 en vinden dit illegaal, terwijl dit exact hetzelfde is als punt 3
  11. De VS en de EU spreken zichzelf tegen: punt 3 bersus punt 9

  Conclusie: de wil van het volk in Ukraine is WEL OK, de wil van het volk van de Krim is NIET OK oftewel Ukrainers van de Krim zijn minderwaardig en hebben minder rechten dan Ukrainers van mainland Ukraine. En dit wordt dan verkondigd en gerechtvaardigd door de VS en de EU die zichzelf kampioenen van democratie en mensenrechten noemen! Zo!


  Maak melding

 33. Winston Lakei bewijst dat hij wereldvreemd is. Onder druk van een gewapende eenheid van Rusland is door Russen in de Krim een onafhankelijkheid uitgesproken.

  Als strak het Guyanese leger het Tigri gebied annexeert zal Lakei het ook prima vinden.
  Onbegrijpelijk standpunt van deze minister.


  Maak melding

 34. @Boze Leeuw

  Oh , dan mag elk land in de wereld het vb van Putin overnemen dus?!Putin heeft zijn gemadkerde mannetjes met uzi en al gestuurd om de boel te terroriseren daar en het arme volk van Crimea, die hebben geen enkel kans gehad om zich te verdedigen,als puntin 600.000 manschappen heeft heeft Crimea 6o.ooo alleen,dus hulpeloos en machteloos heeft Crimea deze fase overgemaakt onder druk van dictator Putin!
  Bouta de dictator heft toch ook een coup gepleegd opdezelfde wijze en het volk is toch nooit in staat geweest bouta te verjagen?!Bouta had alle uzi’s waarmee zou wij het arme volk hem te lijf gaan dan?!

  Dan hoop ik dat Nederland heel gauw Suriname komt Annexeren ,liever Nederland dan een Afrika!!


  Maak melding

 35. @Boze l..

  je redeneringen zijn krom. De VS en EU waren niet met militaire macht aanwezig in Ukraine.
  De voormalige president van Ukraine was een dief die naar de pijpen van Rusland danste. Heb je zijn paleizen en weelde niet gezien?? Van Janoekovitch bedoel ik.

  In Suriname hebben we ook zo’n megalomane corrupteling als president. Het volk houdt niet van uitbuiters en volksverlakkers, let op..


  Maak melding

 36. Minister Winston Lakei van ddb omdat de president jouw mislukte cassavefabriek heeft laten opkopen hoef je niet aan zijn pijpen te dansen. Waar is het verstand van de minister.


  Maak melding

 37. Sovjet partijleider Chroetsjov gaf in een dronkenbui de Krim aan trouwe sovjetbondgenoot Oekraine.De bevolking van de Krim werd niet geraadpleegd toen hij het besluit nam om het eiland weg te geven.Hij was immers dronken.De bevolking is overwegend Russisch, de cultuur is Rusisch, de taal is Russisch,de sfeer is Russisch.Kortom een stuk Rusland werd in een ruk en een zucht afgerukt van het moederland.

  Jammer voor het westen dat hun draaiboek totaal fout is gelopen.Het westen wil Oekraine hebben,maar nu zonder het stukje land dat omgeven wordt door olie- en gasbronnen.Als het westen deze bronnen in haar bezit kreeg zou men zich kapot lachen om de Russen.Poetin is ze echter te slim agfeweest.

  Het is noodzakelijk dat de Surinaamse regering gaat inspelen op de veranderingen die m.b.t. de Krim zich aan het voltrekken zijn.De Russen hebben veel geld en zoeken naar nieuwe handelspartners. De handel met Rusland wordt overwegend gedomineerd door de westerse landen.O.a. Nederland wordt er schatrijk van.

  Wat zie je nu gebeuren. Nederlandse ondernemers zetten de Nederlandse regering onder druk om de handelsrelaties met Rusland op te voeren. President Poetin wil echter andere landen een kans geven en Suriname moet van deze kans profiteren.Het land moet in staat zijn om de Russen elke maand zeker 1000 ton vis te leveren.Ook bekende Surinaamse groenten en rijst kunnen gretig afegzet worden.Kortom Suriname moet profietern van de ontstane kansen.


  Maak melding

 38. En in het land van Poetin is in het verleden de tsaar en familie met een referendum weggestemd en vermoord.Poetin moet niet zeggen dat het volk van de Oekraïne gecoupt heeft omdat zij alleen wat meer welvaart wilden en niet in lijfeigenschap verder wilden leven onder zijn marionet.In een volksopstand wordt de pres.vaak gedood. CEauSescu en vrouw,de tsaar er Fam.zijn voorbeelden van.
  De Krim inpikken is een actie om de verjaagde pres.van Oekraine te revancheren.


  Maak melding

 39. Donderdag 20 maart 2014 om 13:48 uur, door Ray
  WE THE PEOPLE OF SURINAME……!!!
  ============

  Je bedoelt vast: Ik, drungu ray from den Haag…. !!!


  Maak melding

 40. Het NL bedrijfsleven zit vast niet te wachten op economische strubbelingen met Rusland, de jaarlijkse export naar Rusland bedraagt ruim 23 Miljard euro.


  Maak melding

 41. =NDPérs het volgende:::
  -Als jullie echt van Suriname houden en werkelijk RESPECT hebben voor land en volk, ben ik wel benieuwd hoe jullie zullen reageren op het volgende.

  -Luister daarom aandachtig naar de branding en naar het gesprek van::::””Het vonnis hof van Justitie in relatie tot constitutioneel hof””.

  -Luister maar hoe jou baas Bouterse met rechten omgaat en laks aan wetten en regels heeft.


  Maak melding

 42. rudinho mie mang .
  rutte kan economische maatregelen nemen tegen arme landen ,tegen de russen of chinesen kunnen deze europeanen niets en dan ook niets ondernemen op economisch gebied , dat wordt zelfmoord .europa bluft en bluft maar doen ho maar .
  die werkloosheid gaat met sprongen omhoog omdat europa veel exporteert naar rusland ,natuurlijk moet europa doen alsof ze maatregelen nemen tegen de russen maar zoals ik al zei storm in een glas water voor de buiten wereld ,europa is te afhankelijk van rusland .een klein land als suriname had nederland ook willen boycotten maar ze lopen achter de feiten aan ,niet front regeert ,de regering bouterse wacht niet op holland ze zijn hypocriet en meten met twee maten ,nogmaals geen moer kan europa tegen de russen .loekoe poetin boeg dan zal je zien dat het een echte man is ,een man met gezag een man die respect af dwingt ,van rutte kan je dat niet zeggen het is niet anders .ik heb eerder gezegd dat nederland goed is voor gay parade met rutte op de boot .so so go go mang .


  Maak melding

 43. Guyana stuurt militairen naar Tigri en houdt vervolgens een referendum. Wat vindt mini ster Lacko daarvan? En hoopt ie dan ook nog op een greintje sympathie van de internationale gemeenschap?

  Ik heb de indruk dat het niveau van deze mini ster op het gebied van politiek zwaar beneden peil is. Hij heeft geen flauw benul waar ie mee bezig is. Mi atie e broedoe, Suriname gaat naar de klote.


  Maak melding

 44. Poetin is de president die nog het lef heeft om de veroveringsdrang van de EU-NAVO-VS richting Rusland een halt toe te roepen.De coup in de Oekraïne is achter de schermen door de EU en de NAVO georganiseerd.Ministers uit EU landen stonden zij aan zij de brandstichters en sluipschutters moed in te praten op het plein.Velen denken dat de NAVO en de EU Rusland willen uitschakelen om vervolgens door te stoten naar China en India. China en India vormen een grote bedreiging voor de macht van de West Europese en Amerikaanse blanke heerschappij over de wereld. Ik denk dat de EU en NAVO langs Rusland heen richting China en India zullen doorstoten.


  Maak melding

 45. @Pero.. Een van de weinigen die de juiste lezing geeft over de feiten.. Ik vind t vaak schrijnend en kwalijk hoe vele van ons de blanken naar de mond praten ten koste van onszelf. Mja etnische problemen… In Rusland is er een wet dat homo zijn strafbaar is.. De Nederlanders waren bang om een grote mond op te zetten. Musaveni van Uganda heef precies voor dezelfde wet getekend,en toen wisten ze niet hoe snel ze met sancties moeten komen.. De dag dat wij Surinamers wakker zullen worden,om te zien dat de westerse regeringen helemaal niet het beste met ons voor hebben,zal de dag zijn dat wij onze eigen lot zullen bepalen.. Denk voor jezelf,en denk voor je land.. en verdedig je land.. en stop met het koloniaal denken..


  Maak melding

 46. @RobG

  Stop NAVO-EU-VS dreiging, wordt slaaf van Cuba en Hezbollah etc !

  Denk anti-koloniaal en wordt slaaf vd nieuwe koloniale machten zoals Cuba, Rusland,China en de moslimterroristen !

  Moro law mang o doro !!


  Maak melding

 47. @RobG en consorten

  Regeren is vooruitzien, vooruitdenken en verschillende toekomstige scenario’s analyseren. Politiek is een spelletje die je moet snappen. Je legt niet meteen al je kaarten op tafel. Anders is jouw spel uitgespeeld. Je weegt eerst de belangen van je land en je bevolking af. Bij elke situatie vraag je je af: Hebben wij als land hier iets mee te maken? (what’s in it for my country and my people) Zo ja….dan komt er een flinke dosis schaakkennis goed van pas bij onderhandelingen etc, zo nee…. blijf neutraal en hou je mond. Soms getuigt zwijgen van wijsheid in plaats van taki man te spelen.

  Ik merk steeds dat de schuld in het westen wordt gezocht en er wordt steeds gerefereerd naar het koloniale verleden. Dat klopt allemaal, maar ooooh, wat zijn we zo zielig. Maar wat doet je regering daaraan, behalve een vijandbeeld te creëren, het volk te indoctrineren dat het gevaar uit het westen komt. Op die manier ontstaat er een tunnelvisie (oogkleppen) Alles wat je meester zegt, is de waarheid, ook al druist het in tegen jouw logica of jouw verstand. Dit zal je zeker zeker niet geloven (omdat je bent geïndoctrineerd), maar mensen zoals jij en je gelijkgestemden zijn het grootste gevaar voor de REPUBLIEK Suriname. Jullie houden de ontwikkeling en de vooruitgang van onze switie sranang en de Surinamers tegen. Jullie doen zogenaamd 1 stap vooruit om vervolgens 5 stappen achteruit te doen. In plaats van te onderzoeken waar het fout ging, zeg je dan: Zien jullie dat, het is hun schuld, ze hebben een hekel aan ons.

  Jij en consorten hebben jullie schaapjes op het droge, als Suriname in de shit zit (bijv vanwege de kwestie Tigri), zullen jullie de Surinamers over de hele wereld oproepen, opzwepen en de dood injagen om zogenaamd te vechten voor hun land, terwijl jullie minister in de situatie van de Krim impliciet zijn mening al heeft bekend gemaakt. Intussen worden jullie familie en naasten hoog en droog ondergebracht bij “zogenaamde” bevriende naties. Jullie zijn in staat om de ziel van Suriname, het Surinaams grondgebied inclusief de inwoners te verkopen, en niet eens aan de hoogste bieder, maar aan de duivel.

  Is dat jullie interpretatie van vaderlandsliefde!!!!!

  Suriname in de uitverkoop.


  Maak melding

 48. Ook de strategische ligging en de plaatselijke natuurlijke rijkdommen zouden meewegen.

  We moeten het dan niet vreemd vinden als Iran, Rusland of China in de toekomst militaire bases in Suriname willen neerzetten. En, natuurlijk kunnen we niet weigeren, want oeng njang dibri voorschot. Met als gevolg dat Suriname een potentiele target wordt voor Amerika. Hun credo is: not in my backyard (NIMBY) Denk maar aan de Cubaanse crisis tijdens de koude oorlog.

  En zo wordt de arme bevolking meegesleept in een situatie waar ze niet om hebben gevraagd.


  Maak melding

 49. Thank you, I have just been searching for info about this subject for a long time and yours is the best I have came upon till now. However, what about the conclusion? Are you positive in regards to the supply?


  Maak melding

 50. Hi! I realize this is somewhat off-topic but I had to ask. Does managing a well-established website like yours require a large amount of work? I’m brand new to operating a blog but I do write in my journal on a daily basis. I’d like to start a blog so I will be able to share my personal experience and feelings online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring blog owners. Thankyou!


  Maak melding

 51. What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively useful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & assist other customers like its aided me. Good job.


  Maak melding

 52. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.


  Maak melding

 53. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.