Familie verongelukte motorrijder ontevreden

17

PARAMARIBO, 20 mrt – De familie van de bij een verkeersongeval overleden Rezah van Ommeren (29) betwijfelt het rapport van de politie. Volgens de politie kwam de man tegen een auto aan die uit tegengestelde richting kwam. Dit gebeurde toen Rezah trachtte zijn motor op het achterwiel te berijden.

Dit zogenaamde steigeren of wippen zou tot de fatale afloop hebben geleid. Op sociale media is al flink kritiek geleverd op de versie van de politie. Nu komt de familie ook uit. “Je kunt de tijd niet terugdraaien. Het is zwaar, we moeten verder. Het geeft mij een lelijk gevoel dat er wordt gewerkt met informatie die niet juist is. Het laatste woord is nog niet gesproken”, zegt vader August van Ommeren tegenover de Ware Tijd.

Volgens de politie kwam Rezah met zijn motor op de rijhelft van de tegenligger. Maar de familie gelooft heilig dat het andersom was. De auto kwam vanuit een inrit meteen op de helft waar Rezah kwam aanrijden. Kennelijk ging de autobestuurder er vanuit dat hij rechts moet houden. Er werd nog geprobeerd te corrigeren, maar het was te laat. “Zij zijn buitenlanders en zijn niet gewend aan het verkeer hier”, aldus August van Ommeren. Hij verwacht alsnog een ‘gedegen’ onderzoek.


17 REACTIES

 1. Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe, bij het verwerken van hun leed en verlies.

  PS: Jammer dat men niet heeft gereden volgens de voorgeschreven verkeersregels.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Ik weet dat de politie in Su… gros bestaat uit een bende domme amateurs….waar eerlijkheid heel erg minder is of zelf zoek is…….zo hadden wij een dodelijke aanrijding aan de Kwattaweg hoek Boerbuiten……een schurk van een politie agent(en) heeft toen gewoon zitten liegen en feiten lopen verdraaien…Om de veroorzaker (een dronkaard)
  voor een fles whisky en een paar losse srd’sjes….. de dodelijk geraakte slachtoffer de schuld te geven…en nog erbij de verzekering oplichten……politie beste kameraad…..ik geloof er geen moer van…..zij zetten juist schurken aan tot zeer geweldige misdaden…zij zien kans eigen dienst wapen te verkopen….dan heb ik nog niks verteld.


  Maak melding

 3. altijd anderen de schuld in de schoenen schuiven…typisch Surinaams. We kennen allemaal het verkeersgedrag van de Surinamer en met name de motorrijders. Levensgevaarlijke verkeerscriminelen.


  Maak melding

 4. “Zij zijn buitenlanders en zijn niet gewend aan het verkeer hier”, aldus August van Ommeren

  RIP Rezah van Ommeren.

  Aan de nabestaanden wil ik meegeven dat het moment van halen en trekken niet de juiste is. Wie schuldig is is momenteel niet belangrijk. Belangrijker is om afscheid te nemen van Rezah van Ommeren.

  En waarom zijn buitenlanders niet gewend aan het verkeer in Suriname?
  Omdat de verkeersdeelnemers de geschreven verkeersregels niet kennen en de ongeschreven verkeersregels (gedraag je als een heer in het verkeer, eerbiedig en respecteer je mede weggebruiker) aan hun laars lappen.
  Ik ben 2 keer per jaar voor een periode van 4 maanden in Suriname en bestuur mijn auto zoals het hoort. Dagelijks kom je personen tegen die rijden zoals ht NET hoort.


  Maak melding

 5. sjit. Wie heeft gelijk?

  wat mij opvalt is dat de politie wel heel graag wilt dat bepaalde dingen niet zo zijn, omdat ze dan anders onderzocht dienen te worden.

  Barbara van laatst heeft zelfmoord gepleegd. dat moet wel, want zij heeft een turkse vriend gehad die eigenaar is van een casino. dus zelfmoord is lekker rustig.

  grace flu heeft zelfmoord gepleegd. dat is verder wel zo lekker rustig. voor als wij straks weer heel veel belhameltjes gaan loslaten. to fly like an eagle.

  de vier in de auto waren criminelen, dan doen wij er verder niets mee. laat maar rusten.

  by the way: waarom 4 nog niet bewezen criminelen doodschieten en 111 bewezen criminelen vrijlaten? en dan wapenbezitters laten zitten in plaats van de bewezen criminelen. stuivertje verwisselen! waarom niet de wapens laten inleveren voordat het erger wordt? of mag de politie niet aan de wapens komen en blijven die voor de “eagles”, die straks vrij komen?

  all these questions……have no answer….


  Maak melding

 6. Er zijn zoveel verhaaltjes en allemaal leiden een eigen leven.
  Wat ik zeker weet is dat de motorrijders wel erg hard rijden op de openbare weg. Ik ben dagelijks in het verkeer en deze gasten denken vaak dat ze kunnen rijden en vliegen tussen alle auto’s.
  Als je wilt racen dan moet je naar de racebaan.
  Er kan altijd een hond over de weg rennen of een kind.
  Wat dan.
  Als deze goede man niet zo hard had gereden was het ongeluk niet zo fataal geweest.
  R.i.P. Jongeman.
  Vergeet niet dat het ook een trauma is voor de mensen van de auto.


  Maak melding

 7. “Het zijn buitenlanders en zijn niet gewend aan het verkeer hier”. Jammer deze uitspraak, maar misschien gedaan uit verbittering. Feit is dat de meeste buitenlanders hier om het leven komen door de verkeersanarchie van de Surinaamse weggebruikers (busjes, fietsers)en niet andersom. Soms zie ik motorrijders hier op de Anton Dragtenweg langsflitsen als straaljagers. En dan nog een ‘wheelie’. Nutteloos en levensgevaarlijk, zo blijkt. Je kunt er vele theorieën op loslaten, schuld of onschuld, maar het leven van een jongeman in de bloei van zijn leven is ten einde. RIP.


  Maak melding

 8. Allereerst mijn medeleven met iedereen die het aangaat.

  Daarna als ex motorfiets brokken piloot weet ik heel goed hoe dun het lijntje tussen fijn en PIJN is.

  Dit soort motorfietsen (aangepast, verlengd en verlaagd) en de Surinaamse wegen en weg gebruikers horen niet bij elkaar.
  Hoe leuk het speelgoed ook is er zijn te veel afleidingen en problemen met het wegdeksel om vertrouwt dit soort raketten te kunnen bereiden.
  Probeer geen schuldigen te vinden het leed is er voor iedereen ook de mensen die in de auto reden. Het zoeken naar schuldigen maakt alles alleen maar pijnlijker.


  Maak melding

 9. Ik heb bij het overlijdensbericht in de krant een foto van de motorfiets gezien, het gaat om een abnormaal lange motorfiets en de rijder zit heel dichtbij het wegdek, het is dus onmogelijk om te wippen met deze fiets, dat kan elke leek , die niet blind is, zo zien, de ouders van Rezah hebben gelijk om het verhaal van de politie in twijfel te trekken. Rezah komt door de waarheid te weten te komen niet terug, maar waarom vindt/vond iemand het nodig om de waarheid te verdraaien? De reconstructie zal zeker uitwijzen dat er iemand gelogen heeft.


  Maak melding

 10. Het is heel simpel!

  Als de nabestaanden precies weten wat er is gebeurd en met getuigen dan kunnen ze dit doorgeven aan de politie.
  Probleem opgelost.
  Maar als men niks weet dan moet men gewoon gaan rouwen,dat is heel belangrijk voor je hersens.


  Maak melding

 11. Het maakt niet uit hoe je het wend of keert de goeie man is overleden. Erg genoeg voor hem en familie. Maar laten we wel wezen, hij heeft niet gewipt omdat dit gewoon weg niet mogelijk was met deze motor gezien de bouw. Wat wel mogelijk was gezien de bouw van deze machine was snel(ler) optrekken en sneller een hogere snelheid creëren dan een standaard motor. Dit laatste was overduidelijk het geval gezien de foto’s van het wrak. Als men ziet wat hier van over was, is ongekend! Nu heeft waarschijnlijk een “buitenlander” die het verkeer in Suriname niet gewoon was de schuld toegewezen gekregen, iets wat naar mijn mening niet geheel correct is. Ook al zou hij het verkeer niet kennen zou het nog niet zo hoeven aflopen wanneer de motorrijder niet met zo een hoge snelheid had gereden en misschien beschermende kleding had gedragen. In dit geval had zelfs beschermende kleding niet geholpen. Maar toch, had hij niet met zo een hoge snelheid gereden had hij normaal kunnen corrigeren en of uitwijken. Dan was het heel anders afgelopen. En ga nu niet meteen lopen schreeuwen hier van jaa die andere dit en dat! Hoe dan ook bij een normale lage snelheid was het niet zo gelopen, dat is een feit!, Het heeft helaas niet zo mogen zijn, laten we hopen dat deze jongen met zijn dood de ogen heeft kunnen openen van heel motorrijdend Suriname. R.I.P. Rezah en sterkte voor je familie tijdens deze dagen.


  Maak melding

 12. Waren die bedoelde buitenlanders soms Nederlanders? Dan is het heel goed mogelijk dat de bestuurder vanuit de inrit op de rechterhelft is gaan rijden, een soort automatisme uit Nederland. Vooral daar het niet druk was op dat tijdstip, erg vroeg en de Hollander nog niet aan het verkeer had kunnen wennen. Ik vind wel dat dit eerlijk onderzocht moet worden en de Hollanders streng ondervraagd moeten worden. Bovendien moet de bestuurder gevraagd worden na te doen zoals hij gereden heeft. Dat kan ook e.e.a. opleveren.


  Maak melding

 13. Of het nu de schuld is van de Buitenlander of van de Motorrijder is, maakt geen moer meer uit!
  Er is een slachtoffer, gevallen er daar gaat het om!
  Jammer, jammer en op die leeftijd.


  Maak melding

 14. Mijn moeder ook motorrijdster is, door schuld van een zeer onverantwoordelijke autobestuurder in 1990 om het leven gekomen in het verkeer. Het meest frappante van dit ongeluk is, dat wij kinderen nooit met de dader geconfronteerd zijn en zelfs uit de rechtszaal zijn geweerd. Dit is in mijn ogen op zijn minst een rare vorm van rechtspraak aangezien wij nazaten niet mogen weten wat de strafmaat is voor de veroorzaker en wij die niet eens mochten aanschouwen.


  Maak melding

 15. Het lijkt me ook dat Rezah te hard gereden heeft (dat ontkent zijn vader ook niet), was het niet makkelijker voor de politie geweest om te hard rijden als voornaamste oorzaak van het ongeluk aan te wijzen? Alle stille getuigen wijzen in die richting. Nu komen ze met een aanwijsbaar onmogelijke oorzaak aanzetten, waardoor het lijkt dat Rezah niet 100% de schuld moet krijgen maar veel meer. Wat scheelt onze politie? Het heeft er veel van dat ze voorbarig, voordat er gedegen onderzoek is verricht, vol overtuiging, binnen 24 uur, gaan roepen dat iets zich op een bepaalde manier heeft voltrokken (vier doorzeefde jongens in een auto, Braziliaanse vrouw, van Turkse casino baas, die zelfmoord gepleegd zou hebben, taxichauffeur die zelfmoord gepleegd zou hebben in vakantiehuisje) daarna is de politie niet bereid het verhaal te herzien tenzij ze daar echt niet meer onderuit kunnen omdat het slachtoffer het toevallig overleeft heeft en zijn zegje kan doen of de familie zich niet direct neerlegt bij het eerste verhaal en een reconstructie eist, (jonge man op de hoek van Munder). Als de onschuldige Jonge man, die bijna doodgeschoten is op de Johan Pengel straat, het niet toevallig had overleeft dan vertelde men vol overtuiging dat hij als crimineel op de agenten ingereden was of waarschuwingsschoten had genegeerd, en daar was waarschijnlijk geen speld meer tussen te krijgen.


  Maak melding

 16. Dus Rezah reed kennelijk links in het midden van zijn rijhelft.auto kwam vanuit een links van de weg gelegen inrit of rechts.ooggetuigen,sporen onderzoek moet uitwijzen.Jammer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.