woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Minder allochtonen hebben op de PvdA gestemd'

‘Minder allochtonen hebben op de PvdA gestemd’

-

Does Travel - naar Suriname

Veel minder allochtonen hebben gisteren, tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen 2014, op de PvdA gestemd dan vier jaar geleden. De partij blijft wel veruit de grootste partij onder Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse Amsterdammers, maar is haar meerderheid kwijt meldt AT5.

Bij de Marokkaanse kiezers ging de partij van 74 procent in 2010 naar 44 procent nu. D66 ging juist van 10 naar 20 procent. Bij de Surinaamse en Antilliaanse kiezers daalde de steun voor de PvdA van 54 procent naar 33 procent en steeg D66 van 9 procent naar 19 procent. Bij de Turkse kiezers daalde de partij van 58 procent naar 45 procent. Bij deze groep kiezers valt op dat ook D66 aan populariteit verliest. De partij ging van 14 procent naar 10 procent.

De cijfers zijn afkomstig van Bureau Onderzoek en Statistiek, de gemeente en de UvA. 2.523 kiezers werden ondervraagd. De opkomst bij de Marokkaanse en Turkse kiezers daalde fors vergeleken met vier jaar geleden. Er zijn wel iets meer Surinaamse en Antilliaanse kiezers naar de stembus gegaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Gelukkig maar, een partij die al jarenlang de allochtoon dom heeft gehouden en zogenaamd betutteld met luxe. Pvda heeft op slinkse wijze hun eigen mensen aan werkgelegenheid geholpen.


  Maak melding
 2. En terecht want ook ik kon mij niet vinden in de ingrepen en programma van de PvdA. Denkende dat dit een arbeiderspartij is blijkt hoe langer hoe meer dat deze partij de rechten en plichten van de werkenden aan het verkwanselen is.
  Ik het gestemd op D66 omdat deze realistischer in het benaderen van probleem en heel vaak kiest voor een gedegen en goed onderbouwd oplossingsaanpak.


  Maak melding
 3. PvdA is vlees noch vis. De SP heeft de rol van de oude PvdA overgenomen.
  Leefbaar Rotterdam heeft een stabiele kern van PVV/Leefbaar aanhangers die landelijk voor de PVV en lokaal voor Leefbaar stemmen.
  De thuisblijvers hebben niet door dat de lokale verkiezingen veel belangrijker zijn dan voorheen, zelfs even belangrijk is geworden als de landelijke verkiezingen, omdat gemeenten meer bevoegdheden krijgen en meer zelfstandig economische beleid moeten maken.
  Jammer dat D’66 niet de grootste is geworden in Rotterdam. Van Leefbaar verwacht ik weer repressief beleid t.o.v. de allochtonen.


  Maak melding
 4. de 2e / 3e generatie veelal beter geschoold hoeven zich niet gebonden te voelen aan de PVDA tog?

  vwb de groep die Nederland als luilekkerland ziet, de 70-tiger jaren is passe, de versobering is ingezet en geen enkel partij vandaag en in de toekomst gaat een allochtonensubsidie “verkopen” en theedrinken al helemaal niet meer!

  het geschreeuw van Blondie gaat hoe langer hoe meer bijval krijgen omdat ook de autochtoon van origine PVDA het zat is om steeds te worden uitgeknepen!

  ook het CDA ziet nu dat er een christelijke vervaging is onder haar aanhang!

  ergo; melk & honig met erbij een kopje thee No De Moro Mi Gudu


  Maak melding
 5. Web master.

  Terecht dat u mijn reactie t.a.v.PvdA heb verwijdert,het zijn een stelletje ….. ik heb al jaren niet meer op deze Partij gestemd. De opmerking van Pokai Tongo: ondersteun ik,ik had het niet beter kunnen verwoorden.De tijd van Joop den Uijl
  is al lang achter de rug,die had de Partij in goede banen
  geleid.Deze kale néét doet gewoon mee voor zijn eigen belang.Hij is de schoothondje van de Premier M.Rutte,hij waait met alle winden mee!


  Maak melding
 6. ik vind het totaal geen probleem dat de pvda nu veel kleiner is geworden. je moet ook niet op geronselde stemmen leven. dat is drijfzand.
  en verder levert deelname aan de regering altijd verlies op.
  wat wilders betreft: vanochtend op wakker nederland (wakker nederland is piep! trouwens): wilders heeft een rijtje genoemd van wat minder moet: pvda, stien, noem maar wat. alleen om voor zichzelf te verzachten dat hij marokkanen weg wil hebben. mijn probleem is, dat hij het tegen iedere andere bevolkingsgroep heeft, want iedereen past in het vakje van de marokkanen. als je zegt: weg met de criminelen, dan kan ik dat beter begrijpen, die kom je overal tegen. in iedere bevolkingsgroep, homo’s en hetero’s en losbo’s. allemaal kunnen ze crimineel zijn.
  en in het vakje van de marokkanen passen de surinamers, de antillianen, de turken, de roemeniers, de grieken, de joden, misschien? de fransen, de duitsers, de amerikanen, de engelsen. wie mag blijven? ik zie namelijk in ieder geval in amsterdam geen nederlandse schoonmakers rondlopen. wie gaat onze kantoor wc’s schoonmaken? wellicht krijgen de schoonmaaksters in het tweedekamer gebouw veel beter betaald, dus zullen het allemaal originele inwoners zijn. en verder: in 1980 of 1981 is D66 ook groot geweest, kwamen zij met 16 zetels landelijk binnen. eerlijk gezegd ben ik niet onder de indruk. laat maar zien wat ze kunnen.


  Maak melding
 7. We moeten toegeven dat er veel problemen zijn met “onze” jeugd en criminaliteit.Ik zeg “onze, omdat dit verder gaat dat Marokkanen. Door het niet zelf op te lossen, hebben “we” ruimte gelaten voor Wilders en die heeft hij gepakt.Stel dat het hem wel lukt om deze Marokkaanse jongeren weg te sturen, wat weerhoudt zijn achterban dan om aan de volgende groep buitenlanders (want daar gaat het om) te beginnen? Ik ben geintegreerd, maar niet genoeg om mijn ogen te sluiten.
  Ik herinner me dat ik op een burgerlijk verplicht feestje zat en men maar niet kon begrijpen waarom die ene donkere neger zo een punt maakte. Zo werkt dat nou eenmaal, werd er gezegd. (We kennen het verhaal wel van die jongen die solliciteerde en om zijn huidskleur werd afgewezen en per ongeluk de mail in de bus kreeg), in hun hoofd hoorde ik er wel bij, yeah right!!


  Maak melding
 8. Forumers, Odi odi.

  (Alle reacties een +)

  @pasew & @Grasbarki:
  Ze hebben behoorlijk van langs gekregen.
  De tijden zijn veranderd.

  En de lokale partijen hebben in het gehele land meer succes gehad.

  Maar jullie dienen D66 wel goed in de gaten te houden.
  Want laat je niet zomaar gek maken met die voormalige “Vendumeester” genaamd Alexander Pechtold in Den Haag.

  Vanavond hebben ze (dé-dé) (oso) bij de PvdA & ook een klein beetje bij de VVD.
  In de gemeente Roermond heeft die (van Rey) de VVD een behoorlijke loer gedraaid. Ook corruptelingen slaan hun slag.

  Ook onze (sra) heeft gestemd op de Partij Jezus Leeft.
  Jammer genoeg kreeg die niet voldoende stemmen voor een Raadszetel. (Zie http://www.spitsnieuws.nl)

  En over die ‘blonde’ gesproken.
  Het is ook leuk om zijn achtergrond/afkomst te lezen.

  http://www.groene.nl/artikel/wreker-van-zijn-indische-grootouders


  Maak melding
 9. Minder allochtonen van Surinaamse & Antilliaanse afkomst hebben op de PvdA gestemd.

  En ook natuurlijk na het lezen van het navolgende artikel.

  Lage opkomst Surinamers bij verkiezingen
  20/03/2014 Bron-dwtonline.com – Eric Mahabier)

  D66, de partij van de Surinaamse Roy Ristie die lijsttrekker is in Amsterdam Zuidoost, heeft in heel Nederland goed gescoord.
  In Amsterdam is het de grootste partij geworden.

  DEN HAAG – Surinaamse kiezers hebben het bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart massaal laten afweten. In Amsterdam bijvoorbeeld is slechts 27 procent van de Surinaamse en Antilliaanse kiezers gaan stemmen.
  Dit teleurstellende beeld is landelijk waar te nemen, zeggen de Surinamers Owen Venloo, PvdA politicus, en oud burgemeester Roy Ho Ten Soeng.

  Ze verwachten dat het gevolg hier van is dat er van de tachtig Surinaamse kandidaten maar weinig in de gemeenteraad zullen komen.
  “De Surinaamse gemeenschap is onbewust van hun kracht en van het instrument van voorkeursstemmen”, reageert Venloo verder.

  Ho Ten Soeng zegt dat al jaren blijkt dat Surinaamse kiezers niet massaal naar de stembus gaan.
  Dat is ook bij de Tweede Kamer verkiezingen het geval.
  Een mogelijk verklaring is dat zaken die de Surinaamse gemeenschap aangaan niet opgelost worden, zoals het probleem van het AOW- gat.

  Zowel Ho Ten Soeng als Venloo vindt dat er een bewustwordingscampagne onder Surinamers moet komen.
  Ze zouden politieke scholing moeten krijgen en beter doordrongen worden van het belang naar de stembus te gaan.

  Uit de eerste resultaten blijkt dat D66 en de Socialistische Partij enorme winsten hebben geboekt.
  De regeringspartijen PvdA en de VVD zijn de grote verliezers.
  Traditioneel stemmen de meeste Surinamers op de PvdA.
  Zo ging in Amsterdam 33 procent van de Surinaamse/Antilliaanse stemmen naar de PvdA.

  Vergeten jullie de (reacties) hiervan niet op (dwtonline.com).


  Maak melding
 10. De PvdA is een partij van niets.Ze kunnen het land niet goed besturen en daarom lopen kiezers weg bij deze partij.Het zijn arrogante gasten die de partij leiden.Samson moet iets anders gaan doen i.p.v.de partij leiden.Dat is mijn advies.


  Maak melding
 11. Wilders zegt minder marokkanen en volmondig wordt door zijn elecotoraat ja geschreeuwd minder minder minder.

  Maar met minder marokkanen worden wij ook bedoeld!!!!

  Minder Surinamers, Antillianen, Turken, Kaap Verdianen enzzz.


  Maak melding
 12. Suri’s stemmen traditiegetrouw al minder. We komen uit een al jaren corrupt land en bij het woord politiek gaan onze haren overeind staan.Dat is bij ons een scheldwoord, politicus.Daarnaast houden Surinamers zich bezig met andere zaken:werken/ werk vinden, zorgen voor hun kinderen,opleidingen en zich voor zover mogelijk kalm houden. Geen Geert, Geen Mark of Alexander die dat voor hen oplost. En AOW, tsja dat valt wel mee.


  Maak melding
 13. Ik hoop niet dat er ALLOCHTONEN in Den Haag of Almere op die “Blonde” PVV hebben gestemd.
  Maar je weet het nooit!

  En nu breekt de ‘pleuris’ los.

  (ANP) PVV EXPLODEERT: DERTIEN POLITICI BREKEN MET PARTIJ


  Maak melding
 14. @Bella: Wat dacht u van het volgende artikel?

  Hebben de (SuriNed) in de Nederlandse politiek dit ook kunnen bereiken?

  Turkse weduwen hebben recht op hele uitkering

  DEN HAAG – 21/03/2014
  Zeven Turkse weduwen hebben recht op een volledige uitkering voor nabestaanden.

  De hoogste rechter in deze kwestie, de Centrale Raad van Beroep (CRB) heeft dat beslist. De weduwen stapten naar de rechter nadat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) hun uitkering met 40 procent had verlaagd, omdat de vrouwen in Turkije wonen.

  Volgens de centrale raad hebben de EU en Turkije afspraken gemaakt over zulke zaken, waardoor de verlaging niet mag. De SVB verlaagde de uitkeringen omdat in 2012 het zogeheten woonlandbeginsel is ingevoerd. Dat betekent dat sommige uitkeringen worden aangepast aan de levensstandaard van het land waar de ontvanger van de uitkering woont.

  Het Europese Hof van Justitie heeft al diverse keren gezegd dat uitkeringen van mensen die in Turkije wonen niet mogen worden verlaagd, omdat de EU en Turkije er afspraken over hebben gemaakt.
  De Turkse weduwen kregen hun uitkering, waar ze volgens de Algemene nabestaandenwet recht op hebben, al voordat de regels werden veranderd.

  Ook een aantal Marokkaanse weduwen spande een soortgelijke zaak aan. De CRB behandelt die zaak op een later tijdstip. Dat geldt ook voor de zaken over de verlaging van kinderbijslag voor kinderen in Turkije en Marokko.


  Maak melding
 15. Geert Wilders (de PVV) is een creatie van de inlichtingendiensten om de allochtonen, m.n. de marokkanen te kunnen controleren.
  De taak vn Wilders is om de moslims (en andere allochtonen) af te schilderen als terroristen/nietsnutten die gevaarlijk zijn voor de Nederlandse cultuur, waardoor de rest van de politici en de politieke partijen zelf geen woorden vuil hoeven te maken (hoewel ze exact hetzelfde denken) en toch de moslims en andere allochtonen de boodschap krijgen dat ze op moeten passen of anders……
  Dat sommigen nu krokodillentranen huilen komt natuurlijk door de nucleaire top die hier volgend week wordt gehouden. Men heeft al een antwoord bedacht op de kritiek van de wereldleiders op het aloochtonenbeleid in NL, nl dat alle partijen zich hebben gedistantieerd van Wilders en ook mensen uit de PVV zijn uitspraken veroordelen. Zo zie je dat internationale druk wel kan helpen. Mensen als Pegtold hebben Wilders altijd omarmd. Zgn vanwege vrijheid van meningsuiting.
  Wanneer de Russen in de Krim hun vrijheid vban mening uiten en aangeven een Krim te willen dat zich bij Rusland aansluit, dan is die vrijheid van meningsuiting niet meer heilig voor de Europeanen en de VS. Wanneer de Ukrainers hun stem laten horen voor aansluiting bij de EU en de NAVO, dan is hun stem wel heilig. Wat een schijnheilige mensen, die blanke politici.


  Maak melding
 16. Stemmen uitbrengen?? beste partij is de dieren partij!! je heb tenminste geen plofkippen! en wel gezonde vleessoorten m.n. varkensvlees!! hmmm ik eet de ballen ook!! en vergeet de bloedworst niet!!


  Maak melding
 17. Beste Surinamers in Holland. Jullie rol is uitgespeeld in dat land. Focus op het buitenland vanuit Nederland en handel vandaar uit tot dat u financieel krachtig bent om te vertrekken uit Nederland.

  Ik heb zelf de ervaring mogen opdoen en het werkt veel beter dan onder de vleugels van die Hollandse varkens.

  Als je in Nederland wilt blijven, blijf dan daar, maar klaag niet.

  Succes.


  Maak melding
 18. @ Afrikaanse Leeuw,
  Daar zeg je zo wat en dat ben ik zeker met je eens. Ik ben opgevoed om niet in Ned te komen rusten. Onze (vaak) ongeschoolde ouders hebben grote offers moeten brengen om ons een beter leven te geven. Familie en leven hebben ze moeten achterlaten en wij (bijna alle) allochtonen zijn zo “geintegreerd” dat we vergeten zijn dat dit nooit echt thuis is. Je streven moet verder gaan dan lekker veilig en burgerlijk Ned. We hebben ook fijne tijden gekend, maar het is nu tijd om te gaan. Varkens noem ik Ned nooit, daar verschillen we qua mening, maar ik vat je punt.


  Maak melding
 19. Maandag 24 maart 2014 om 23:16 uur, @Bella,

  Niet allemaal zijn varkens of koelies (Ik wil geen problemen met mijn Hollandse en Hindoe familie), maar dat wat je schrijft is nou precies wat ik bedoel.

  Surinamers hebben veel waardevolle kennis kunnen opdoen in Nederland en met die Know How kunnen ze over de grenzen heel veel bereiken.

  Geloof me dat wanneer ik zeg dat je als Surinamer hartelijk wordt ontvangen door de Europeanen en als jij je zaken goed op orde heb, dan loop je met gemak binnen.

  Dit is waardevolle info die je kunt gebruiken in de rest van de wereld en met name de Amerika’s en Afrika.

  Ga ervoor.

  Succes


  Maak melding
 20. A.Leeuw.

  Denk je dat de Hollanders gaan treuren als de Suri”s allemaal naar Land van herkomst terug keren ? Dus de Suri”s moeten eerst financieel krachtig zijn en dan uit Nederland oprotten!
  Dus kort samen gevat, zijn we min of meer toch afhankelijk van de Ptata”s. Of mi è si a man verkeerd,zeg jij het maar!


  Maak melding
 21. Duuh,

  Wie van ons interesseerd het of ze gaan treuren om ons vertrekt.

  Belangrijkste is, behoudt je Nederlandspaspoort, want je extraatjes moet je niet voor ze laten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES