‘Kans op herleving kokosindustrie Suriname’

40

PARAMARIBO, 18 mrt – De kokosindustrie in Suriname maakt mooi kans op een moderne doorstart. Dit zegt Suriname’s ambassadeur in India, Aashna Kanhai. Sri Lanka kan een stevig handje helpen. De bereidheid is er in elk geval. Dit bleek bij de overhandiging van geloofsbrieven aan de president van Sri Lanka. Kanhai is er voortaan ook ambassadeur voor Suriname.

Mogelijkheden voor samenwerking zijn al vastgesteld. “Er is van gedachten gewisseld over samenwerkingsgebieden, zoals de kokos industrie”, zegt Kanhai tegenover de Times of Suriname. Kopstukken van de plaatselijke kokosindustrie blijken zelfs bereid een ‘oriëntatiebezoek’ te brengen aan Suriname.

Volgens Kanhai is zowel de kokosindustrie als het ecotoerisme van het Aziatische land een goed ontwikkelingsvoorbeeld voor Suriname. De nadruk in de samenwerking moet dan ook worden gelegd op landbouw- en agrarische ontwikkeling. Voor de president van Sri Lanka, Mahinda Rajapaksa, was er ook een boodschap van, solidariteit en respect’. “En de bemoediging dat Sri Lanka zijn eigen pad naar ontwikkeling heeft gekozen.”

40 REACTIES

 1. Hij moet niet komen vertellen….Hij moet zijn bestelling plaatsen en men zal of verplicht worden de bestelde liters of tonnen te leveren…Export dus…….Exporteren valuta’s genereren..leuk vertellen is schouder klopjes uit delen…maar geen brood op de plank.


  Maak melding

 2. Wie wil er allemaal de boom in om de kokos vruchten te plukken?
  Of gaan wij mensen hiervoor importeren om als gastarbeiders op te treden in Suriname?


  Maak melding

 3. zo is het en niet anders bla bla bla bla bla dat kunnen ze en van die waardeloze giftige produkten inporteren uit dit soort aziatische landen ,produkten die de nieren beschadigen van mensen .meer betalen maar wel kwaliteit en kwaliteit zal je echt niet vinden in dit soort landen ,eerder gift .
  in europa kunnen dit soort landen hun produkten niet afzetten de eisen zijn te streng ,europa weet dat de gezondheid van de burger op het spel staat .blijven jullie met je troep in zuidazie .


  Maak melding

 4. (@pero) onze Super Cassaveteler heeft gesproken!

  Aangezien je grootschalige CASSAVE TEELT bijna niets heeft opgebracht, mag jij je nu lekker gaan verplaatsen naar het prachtige Kokosdistrict.

  Door de broeders en zusters van het district Coronie, zullen ze jouw flink onderhanden nemen hoe je Kokosnoten uit die hoge bomen moet plukken.
  Van maandag t/m zondag zal je elke dag ook als toeristische attractie te zien zijn in zo’n kokosboom.
  (@pero) in een kokosboom onder het toeziend oog van onze ANTON PISPAALTJE.
  En als assistent mag je straks eventueel ook op een geïmporteerde (olifant) uit Sri-Lanka.


  Maak melding

 5. Kokosindustrie in dit soort landen is kinderarbeid, uitbuiting en corruptie. Zitten we niet op te wachten. Of gaat het mevrouw Aashna Kanhai samen met haar Tamil vriendjes haar zakken vullen.


  Maak melding

 6. Mooi!! Ik ben voorstaander van!! eindelijk de kokos goed benutten! als je in Coronie ziet dan krijg je bloed en tranen in je ogen! zonde, zonde en nog eens zonde! Met kokos kan je vele kanten op!! Hele goede zaak vind ik!! doen, doen en nog eens doen!!

  Hup!! We e go moro fara!!


  Maak melding

 7. Pero a no kronto olie of kronto produkt den taki fu tya go na Sranan. ma fu prani kronto, fa den kan meki kronto olie nanga fa den kan seti a kronto productie. Pero wroko de fu du. yu no frede toh?

  Ma efu ow kon fu tru, dat na wan tra tori.

  Mahinda Rajapaksa de President van Sri Lanka is beschuldigd van oorlogsmisdaden en het vermoorden van tegenstanders. Alleen is hij geschoold en heeft ook op de universiteit gezeten.In april 2011 is gerapporteerd door de VN dat in de laatste weken van de oorlog tussen de Tamil Tijgers en het regeringsleger zo’n 40.000 mensen zijn gedood.


  Maak melding

 8. @Pero
  Waar slaat u scheld partij op. Er is geen sprake van import maar herontwikkeling van de eigen mogelijkheden om weer iets met kokosnoten te gaan doen in eigen land met behulp van Sri Lankaanse kennis.

  Is het nooit goed. Begint u de pogingen van deze regering ook al af te vallen.


  Maak melding

 9. blijf lekker in SRILANKA ,wij hebben zelf de kennis en mogelijkheid om onze agrarische sector te optimaliseren,.
  INDIA kan suriname niet helpen en wat voor voorbeeld kunnen zij voor suriname zijn als zij zelf met afgedane chemische stoffen hun gewassen behandelen,”vergift uit Europa ingevoerd in azie en nu wil india hun troep op su bodem werpen om voeding vergiftigging te realiseren.

  zij kunnen hun zelf niet helpen,”hoe zouden zij suriname willen helpen.laten zij hun eigen problemen maar eerst oplossen.

  ik heb gisteren met een dame uit SRILANKA gesproken,en weet jij wat zij toen over haar geboorte plaats zij,;”srilanka is een rovers hol waar verkrachtingen dagelijks plaats vinden,geen gezonde groenten,er komen veel vreemde ziektes voor dat heel india verpest,ze zij verder,eigenlijk zijn wij opzoek naar voedings bronnen omdat van india door chemische stoffen kapot word gemaakt.

  ik zij toen.
  de engelsen zijn jullie baas,waarom doen zij er niks aan,ze zij,de indiers die met de engelsen samen zweren zijn net als een front tegen het bevolking.


  Maak melding

 10. Rij door Coronie en de kokosbomen zijn al jaren niet geoogst. Dus kans van slagen is 0,0000000000%. Net zo groot als die palmolie, cassava, leguanen, para industries en de toekomstige aloe vera. Mevrouw kanhai zingt natuurlijk van basja bobo’s gezangboek en verder geniet ze van haar vakantie op staatskosten in India en nu sri lanka.


  Maak melding

 11. Ja hé , er is altijd een kans dat het onwaarschijnlijke gebeurt. Het gaat er om hoe groot de kans is. Er is zelfs een kans dat een koe een haas vangt.
  Eerst een koe zoeken die op het idee komt om een haas te vangen en dan moet het ook nog lukken. Zo groot is ongeveer ook de kans op herleving van de kokosindustrie


  Maak melding

 12. @sra

  Probeer eens een keertje iemand uit Suriname tegen te komen ,die zal je dan het ZIELIGE nieuws uit Suriname vertellen met je lijder ,bouta, als hoofd[lege].


  Maak melding

 13. Waarom zoveel negatief commentaar, waarom beginnen een heleboel personen hier het project al de grond in te boren? Als jij persoonlijk vindt dat het geen goed idee is, dan doe je niet mee, niemand zal je dwingen om een palmboom te planten of een cocosnoot te plukken. Als het leguanen project en het cassaveteelt project mislukt zijn of nog niet goed van de grond gekomen zijn, is dat nog geen reden om andere projecten niet op te starten, er is geen enkel project dat je 100% de garantie geeft dat het een succes zal zijn. Als anderen het telen van cocosnoten wel een goed idee vinden en daarin geld en arbeid willen investeren en zij daarmee het risico willen lopen verlies te lijden, is dat hun zaak, wanneer het project wel slaagt is het ook hun zaak en moet je ze niet benijden.


  Maak melding

 14. @sra…heb jij die dame ook verteld dat het in jouw land nog vele malen erger is met de criminaliteit en volksgezondheid. 1 op de 4 vrouwen in jouw primitieve bananenrepubliek is slachtoffer van huiselijk geweld. Jouw president heeft 15 moorden op zijn naam.
  Flikker toch op man met je paarse geleuter.


  Maak melding

 15. @sra,

  Misschien moet mevr. Kanhai de Tamil Tijgers vragen de heer Baas af te zetten?

  De kleine boeren in India hebben een enorme ervaring van milennia op het gebied van de biologische landbouw. Echter de gierige Congres partij die aan de hand van het Westen loopt (Sonia Gandhi verfoeit de Indiase cultuur), vernietigt de kennis van de boeren en levert het land over aan de multinationals. Monsanto en andere grote Westerse bedrijven hebben er vrij spel, omdat ze via steekpenningen de kas van Sonia goed vullen. Maar India heeft wel degelijk de kennis van biologische landbouw. Alleen de regering stimuleert het niet.


  Maak melding

 16. Ik heb niks aan jullie verhalen,’en jullie tegen argumenten is heel zwak,komen jullie met stevige realistische argumenten,’dan heb ik ook antwoorden terug.
  Maar nu staan jullie zwak.


  Maak melding

 17. zeteldans in Coronie. NDP propagandamachine gestart. En Terecht ook. Als de andere kandidaten slapen.Misschien omdat zij in de afgelopen 40 jaar Coronie vernietigd hebben.


  Maak melding

 18. He he, ben het eigenlijk met de critici eens. Een van (sommigen)onze valkuilen is de hang naar nostalgie. De plantages van Sur zijn ingestort, o.a. omdat Sur te duur is als productieland. Dat wisten zelfs onze kolonisators en door globalisering. Onze rijstmarkt heeft het ontzettend moeilijk. Landen als Braz. Indonesie, Thailand leveren allemaal dezelfde producten in grotere hoeveelheden. Wanneer gaan we ons richten op een USP? wie gaat deze cocosolie kopen op de wereldmarkt? Kanhai vertelt suri’s graag wat ze willen horen en tada, ze mag weer op vakantie. Sri Lanka heeft het druk genoeg met zichzelf. Ipv hulp te zoeken bij landen die zich bewezen hebben, hangen we aan een corrupt land. Yay Suriname, dat riekt naar vooruitgang.


  Maak melding

 19. Surinamers
  Bedankt,’maar ik hoef geen gelijk te krijgen.
  Als mijn mening of idee maar begrepen wordt,natuurlijk mag een ieder daarop reageren.
  Het is hoe een persoon daarop reageert.


  Maak melding

 20. Forumers, Odi odi.

  Dus vandaag hebben wij het over onze prachtige Kokosdistrict Coronie.

  ‘Kans op herleving kokosindustrie Suriname’
  Ik hoop dat zo’n HERLEVING eindelijk zal lukken.

  Want het is precies een jaar geleden op(18/03/2013) dat ons prachtig Kokosdistrict internationaal in het nieuws werd gebracht middels het opzetten van een LEGUANENFARM.

  Eerste Surinaamse leguanenkwekerij in Coronie
  Maandag 18 maart 2013 | 120 reacties

  https://www.youtube.com/watch?v=9gFRN3-dYQg
  ———————————————————-
  En vandaag hebben wij het over “HERLEVING” voor ons Kokosdistrict Coronie.

  Of zit onze ANTON PISPAALTJE hierachter?

  Maar mijn broeders & zusters uit het prachtig district Coronie, houden jullie de zaken wel goed in de gaten.
  Want er zijn legio mogelijkheden.

  Maar wat weten wij over SRI-LANKA.
  Gaan ze ook Tamil Tijgers laten overkomen naar SU.?

  http://srilanka.startpagina.nl/

  Video over het olifantenweeshuis in Pinnawela
  En dit is speciaal voor onze ANTON PISPAALTJE.
  Hij gaat zich ook begeven op het ecotoerisme in het prachtige district Coronie.
  Hij laat straks ook een paar olifanten overkomen uit Pinnawela.

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/203309/Sri-Lanka/actua/index.dhtml

  http://www.oneworld.nl/magazinearticle/kokos-ruwe-bolster-lekker-wit
  Ik had reeds verwacht dat onze ANTON PISPAALTJE zo’n fabriek zou hebben in het Kokosdistrict Coronie.

  http://www.wageningenur.nl/nl/show/Bouwmateriaal-uit-afval-kokosnoot.htm

  Maar er zijn ook legio mogelijkheden.


  Maak melding

 21. Alweer een nieuwe proefballon.
  Deze ballon hoef je maar even op te blazen en hij knapt.
  Hou op met dit soort flauwe kul zeg.
  Er zijn de afgelopen jaren al zoveel plannen gelanceerd, die niet verder kwamen, dan de krant of de ontwerpfase, dat je er zo langzamerhand moe van wordt.
  Zonder geld komt hier niets van de grond en geld hebben we niet, alleen maar torenhoge schulden.


  Maak melding

 22. Sra en dat is nu net het probleem met jou, tig aantal reacties maar geen 1 die jou past, zij zien het allemaal .
  fout en Sra heeft het goed, hardnekkige.
  Nu word er eens eenpositief idee gelanceerd waar ook de werkgelegenheid mee gedient is, gelijk weer negatieve reacties van een stel luiwammessen, o gut we moeten werken, nee je kunt beter je hand ophouden en klagen dat er geen werk is, stelletje lozers


  Maak melding

 23. Ga eens je handen uit de mouw steken. Slechte mentaliteit niks willen doen en alles willen krijgen. wanneer gaan wij eens leren. Het gaat hier om hoe Suriname een natuurlijke product zo goed mogelijk kan benutten. In Sri Lanka wordt geen een stuk van de kokosnoot weggegooid. Heeft niks met Chemicaliën te maken. Is alleen omdat het Sri Lanka is. Was het China dan zou iedereen zijn mond houden. doe je ogen eens open Suriname wordt door China leeggeroofd.Hoeveel investeert een chinees in Suriname. Dus waar gaan al het geld naar toe. Waarom is de Palmolie niet doorgegaan omdat China Allen hout nodig had. Leer eens te relativeren.


  Maak melding

 24. Niet mechanische landbouw is in Suriname niet feasable. Te weinig werkwilligen. En Coronie als landbouwcentrum is een uitgemaakte zaak tenzij men immigranten daar plaatst. De Coronianen zijn nagenoeg allemaal ambtenaar naar het Afrikaans socialistisch model, dus presteren en vooral zweten is uit den boze !


  Maak melding

 25. hans

  jij bent ook een van die slijm ballen die als maar de regering de schuld van alles geven,”dan is het bouterse dit,bouterse dat.

  jullie hebben geen enen positieve bijdrage in de goede dingen die in suriname plaats vinden ondersteund dan alleen maar afkraken,
  nu gaat jij zogenaamd positief uit jou stink bek lopen lullen omdat jou hol maatje een hindu is.

  natuurlijk kan er ook door die project werkgelegenheid tot stand gebracht worden,”maar waar het bij mij omgaat is dat wij de Surinamers india niet nodig hebben om die project te starten.
  er zijn nu op dit moment instanties in suriname die zich met die projecten bezig houd en opstarten,zonder hulp van india.
  suriname is onafhankelijk,en moet die stappen zelf doen.

  jullie allemaal liepen te schreeuwen dat suriname aan het bedelen is.

  nu zeg ik, SRILANKA blijf maar weg,”en kijk hoe jullie nu als wilde beesten tekeer gaan.

  en,HANS,bemoei jou er niet mee,suriname is niet jou land,jij vuile vieze slijmbal.


  Maak melding

 26. Bananen, kokos, rijst, suiker, casaave. Na het nu al 39 jaar durende onafhankelijkheidsfeest, lijken oude beproefde economische modellen te herleven….
  Nu alleen nog iemand vinden die na het feest nog wil werken.


  Maak melding

 27. @Sra, nu zeg ik, Srilanka blijf maar weg, en kijk hoe jullie nu als wilde beesten te keer gaan.
  Vindt je je eigen laatste posting dan van veel beschaving getuigen.
  Sra ik bemoei me wel met de toekomst van mijn schoonvaderland, waar ik toen jij nog in de poepluiers lag al tijden doorgebracht heb, net zo dat ik in de nabije toekomst, met mijn inderdaad Hindoestaanse vrouw van mijn pensioen ga genieten, en er wel van uit ga dat dat zooitje wat er nu zit is opgeruimd en wat mij betreft hoor jij daar ook bij, met je laagvloerse van weinig beschaving getuigende vuilbekkerij.
  In Suriname hebben jullie niemand nodig (uitgezonderd de chinezen????) voor grote projecten uit de koker van deze regering, noem dan eens een paar afgeronde projecten, voor elke die jij noemt kunnen er drie luchtballonen gesteld worden


  Maak melding

 28. Helemaal eens met Sunil, kokosnoot is een veelzijdig product, cocoswater, cocosmelk, het vruchtvlees, de bast kan als brandstof gebruikt worden. Ik juich het project van harte toe. Het is jammer dat er zoveel negatieve kritiek geleverd wordt, door sommige zwartkijkers op dit forum.


  Maak melding

 29. Eerst was het de hennep teelt dan de arme leguaan kweken en op eten en nu de kokosnoten drogen tot kopra.Wat denken de hoogvliegers van de Coronianen?Dat ze allen pispaaltjes zijn?Ach ja,deze kokosnoot heeft zijn naam niet mee.


  Maak melding

 30. Ik vind dat Zuriname veel geld moet verdienen met de plezierindustrie. Importeer veel meisjes en dames van plezier, zet enkele grote casino’s, hotels en paardenracevelden en zo neer en je gaat zien hoe die Arabieren en andere gaan komen zwaaien met dollars in Zuriname. Wij willen toch dollars? Dan kunnen wij ook de kokosnooten slijten aan die Arabieren. Ze hebben zelf nog nooit een kokosnoot gezien in de woestijn. We kunnen wedstrijden kokosnootboomklimmen houden. Of wie kan het snelst een kokosnoot opeten. Die kokosnootschaal is ook heel goed geschikt als piespatoe. Eeen gaatje erin, kokoswater leegdrinken en daarna gebruiken als piespatoe. Ook kun je het gebruiken als opslagbus voor rijst en meel en andere dingen. Als je bent inventief zoals ik, dan zoveel mogelijkheden. Wie wil joint-venture met mij beginnen?


  Maak melding

 31. Woensdag 19 maart 2014 om 11:21 uur, door hans

  @Sra, nu zeg ik, Srilanka blijf maar weg, en kijk hoe jullie nu als wilde beesten te keer gaan.
  Vindt je je eigen laatste posting dan van veel beschaving getuigen.
  Sra ik bemoei me wel met de toekomst van mijn schoonvaderland, waar ik toen jij nog in de poepluiers lag al tijden doorgebracht heb, net zo dat ik in de nabije toekomst, met mijn inderdaad Hindoestaanse vrouw van mijn pensioen ga genieten, en er wel van uit ga dat dat zooitje wat er nu zit is opgeruimd en wat mij betreft hoor jij daar ook bij, met je laagvloerse van weinig beschaving getuigende vuilbekkerij.
  In Suriname hebben jullie niemand nodig (uitgezonderd de chinezen????) voor grote projecten uit de koker van deze regering, noem dan eens een paar afgeronde projecten, voor elke die jij noemt kunnen er drie luchtballonen gesteld worden
  ———————————————————-
  Hans

  jouwe schoonvaderland is niet jou land,en over beschaafdheid gesproken,hans,”tegenover mensen als jou heb ik geen beschaafd woord omdat jullie hol-landers zeggen dat jullie beschaafdheid onder de Surinamers brengen/gebracht hebben,”en in de 40,50,60 jaren jullie niet wisten wat beschaving was,tot dat jullie het van den Surinamers geleerd hebben.

  als ik jou posting goed begrepen hebt,dan wil jij duidelijk maken dat jij mijn creoolse broeders en zusters leiver dood dan levend zou willen zien,”ik heb een teleurstelling voor jou”,wij zullen er altijd zijn,dus ik raad jou aan om in jou geboorte land te blijven,jij met jou vrouw of man en schoonvader en alles wat met jou temaken heeft.
  jij wil dat ik enkele projecten voor jou opnoem,dat kan ik zeker doen,maar ik doe het niet,”jij moet niet vergeten dat jou wil niet mijn wet is.
  en als jij het toch wil weten,dan moet jij in suriname zijn,dan zal jij het wel merken,én als jij een grote smoel in suriname komt opzetten,zal jij alleen voor de gevolgen opdraien.

  wat die chinezen betreft;”nogmaals,dat gaat jou en derest van jou soort genoten niets aan als het om handels partners gaat,dat beslissen wij en niet hol-land.
  zijn jullie jaloers omdat jullie geen inspraak op surinaams bodem kunnen hebben,”en ja,wij hebben nederland inderdaad NIET NODIG.of dachten jullie dat de Surinamers voor altijd jullie slaven zouden blijven.

  deze onverwacgte verandering laat jullie zien dat jullie het mis hebben en dat er een god bestaat die jullie daden zal oordelen.
  en die huigelachtigge koelies zullen ook zeker samen met jullie veroordeeld worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.