zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDNA-bewijs leidt tot aanhouding in Suriname

DNA-bewijs leidt tot aanhouding in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mrt – DNA-onderzoeksmateriaal heeft geleid tot de aanhouding van twee moordverdachten. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Suriname, meldt het Korps Politie Suriname, KPS.

De twee, een getrouwd stel, was eerder al aangehouden in de spraakmakende zaak. Het lijk van het slachtoffer was onthoofd aangetroffen bij een kanaal in Nickerie. Het echtpaar Dayanand en Sandhia K., werd kort daarop aangehouden. Door gebrek aan bewijs moesten zij weer worden vrijgelaten. Het bewijs is nu wel geleverd volgens het KPS.

Er is DNA verzameld in de woning van Dayanand en Sandhia K. en op andere plaatsen. Het materiaal is naar het buitenland gestuurd voor verdere verwerking. Nu lijkt het raak en konden de twee worden aangehouden.In elk geval voldoet het materiaal voldoende om het strafrechtelijk vooronderzoek te beginnen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

17 REACTIES
 1. Hee korpschef,
  Er zijn 15 moorden gepleegd wat bekend is.decembermoorden.
  De verdachte heeft amnestie verkregen voor de binnenlandse oorlog en decembermoorden.Voor coke en witwassen veroordeeld tot elf jaar cel.Laat hem vliegen naar Nederland voor verder onderzoek.net als je verzameld dna matteriaal


  Maak melding
 2. Allemaal heel mooi maar als er 15 vermeende moordenaars d.m.v allerlei slinkse methode van het parlement uithanden van justitie worden gehouden dan is het rechtssysteem niet geloofwaardig.


  Maak melding
 3. Zoveel werk voor 2 moorden ? Ken iemand die minstens 15 moorden op zijn geweten heeft. Bewijstlast is spijkerhard echter de persoon waant zich onaantastbaar. Suriname toch…


  Maak melding
 4. Straks gaan misdadigers, om de DNA volledig te wissen of onvindbaar te maken na hun misdaad, de boel helemaal platbranden. Dus ook nog heel veel materiele schade naast de immateriele schade.


  Maak melding
 5. Dit is geweldig nieuws. Dit zou betekenen dat men daders van zgn. cold cases alsnog kunnen opsporen en veroordelen.
  Wat Suriname nog moet doen is niet alleen alcohol- maar ook drugscontrole in het verkeer houden. Volgens mij zijn een heleboel aanrijdingen drugsgerelateerd, maar door het ontbreken van controlemiddelen op drugs gaan de daders vrijuit.


  Maak melding
 6. Mij bekruipt het gevoel dat deze regering de misdaad faciliteert. Misdaden worden niet opgelost, criminelen hebben sleutel posities, veroordeelde misdadigers worden vrijgelaten. Als klap op de vuurpijl worden de criminelen ingelicht, wanneer er politionele acties worden ondernomen. Het is zo klaar als een klontje, dat wij te maken hebben met een of meerdere professionele criminele organisatie(s) die zijn tentakels binnen alle geledingen van de maatschappij heeft gespreid.


  Maak melding
 7. goed zo,gewoon keihard aanpakken.

  overal in de wereld zijn er dieven en moordenaars,verkrachters en pedofielen,het aantaal % per land is verschillend en kan nooit met zekerheid gemeten worden.
  als ik de crimmienele handelingen in suriname met derest van de wereld zou vergelijken,dan is suriname wat dat betreft een lachertje kwa crimmienele acties,”maar dat wil niet zeggen dat wij daarin moeten verslappen,het zou juist scherper in de gaten gehouden moeten worden.


  Maak melding
 8. Nu zie je hoeveel gekken en gefrustreerden er rond lopen op aarde.
  Ik hoop dat de politie alle dieven en moordenaars vrij laat rondlopen en dat die jullie allemaal maar pakken.
  Wees blij dat er 2 criminelen zijn gepakt.
  Is het begin.
  En over de moorden van 8 dec ga zelf bij Bouterse en vraag hoe het zit.
  Zielige figuren kunnen alleen achter hun pc zitten en reageren.
  Ben blij met het begin van DAN onderzoek, hoop dat het ook snel kan bij verkrachtingen.
  Opsluiten moeten ze met deze gasten.
  Voor die zielige Bouterse syndroom gasten, zoek hulp.


  Maak melding
 9. nederland is de grootste criminele land ter wereld mr.freedom writer al het bewijs wordt witgewassen hier en vooral voor zware criminelen.


  Maak melding
 10. Het bovenstaande artikel zal voor (sra) misschien uniek zijn.

  Maar de vraag is of er daadwerkelijk een goed sporenonderzoek op de plaats delict door dezelfde KPS. is verricht bij een recent geval.

  Advocaat familie Bijron twijfelt over politieonderzoek
  15/03/2014 Bron – Redactie dWT Online


  Maak melding
 11. Gladvis,

  Ik ben geen verdediger van Nederland, integendeel, maar wat je zegt is niet waar.
  Per hoofd van de bevolking worden in Nederland veel minder moorden gepleegd, dan in ons land.
  Deel het aantal inwoners door het aantal moorden en je komt tot dezelfde conclusie.
  Als je een stelling neerlegt, moet je die wel kunnen bewijzen en dat kun jij niet.


  Maak melding
 12. De verkrachters,rovers,moordenaars gaan een stapje verder na het lezen van dit artikel. De ene moordenaar van de 15 moorden zou voor de rechter verschijnen zonder DNA bewijs om veroordeeld te worden,maar kreeg door zijn vrienden AMNESTIE


  Maak melding
 13. Dit zegt niets gezien de Surinaamse moraal en hiervoor wil ik iedereen waarschuwen.

  Misselijke advocaten, rechters, juspol mensen zijn zooo corrupt als wat. In Suriname ronselen ze jou DNA bij elkaar als je hun niet aanstaat.

  Het is een zeer goed middel om criminelen aan en op te pakken, maar niet in een bananen republiek waar alles kan en alles mag.

  Van Bouterse weet iedereen wat hij met dec doden gedaan heeft, die geeft zichzelf amnestie en de gewone burger is aan haar lot overgelaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES