dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie Suriname wil respect mensenrechten in Venezuela

Oppositie Suriname wil respect mensenrechten in Venezuela

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 mrt – Het Nieuw Front heeft op de regering van Venezuela opgeroepen zich te houden aan internationale verdragen over mensenrechten. In een verklaring wordt onder meer genoemd het Inter-Amerikaans Deomocratisch Handvest van 2001. Als lid van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, miet Venezuela zich houden aan het handvest.

Het Nieuw Front wijst op het voorgeschreven respect voor de mensenrechten en democratie. Venezolanen zouden dus zonder meer gebruik moeten kunnen maken van het recht op vrije meningsuiting en collectief vreedzaam betogen. In de verklaring wordt dan ook ‘ernstige bezorgdheid’ geuit over de toenemende onrust in Venezuela. Het standpunt is en blijft dat geschillen tussen overheid en burgerij uitsluitend langs de weg van vreedzame dialoog tot een oplossing dienen te worden gebracht.

Het Nieuw Front ondersteunt dan ook het besluit van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten om een delegatie af te vaardigen van ministers van Buitenlandse Zaken naar Caracas. Voor politieke organisaties in de regio is er ook een boodschap. Die worden opgeroepen en aangespoord om neutraal en objectief bij te dragen aan een vreedzame oplossing. Dit dan met het oog op “het streven naar wereldvrede en regionale maatschappelijke en politieke rust en het belang van duurzame economische ontwikkeling, met inachtnemying van de conventies in het internationale- en diplomatieke verkeer.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

29 REACTIES
 1. Verloren tijd. Gewetenloze megalomanen kennen slecht een ding. allen die tegen het beleid zijn, elimineren. Soort zoekt soort. Venezuelaanse wantoestanden kunnen overwaaien, dan verdienen de oliedomme aanhangers deze ontwikkelingen. ma kut……zeg het de lijders van de meka combinatie niet….die dreigen met een herhaling jaren tachtig.


  Maak melding
 2. Het probleem van de huidige regering is dat ze parttime de belangen van het volk dienen, en fulltime met hun eigen zaken of handel bezig zijn. Het is pursang eigen belang en van vrienden. Hoe gaat Suriname vooruit gaan?


  Maak melding
 3. dit vind ik echt huigelachtig van de new front.
  in eigen land is deze zelfde oppositie in strijd met de regering(ndp)die op zijn manier probeert de vrede in het land te stumileren.
  president bouterse is leider van de ndp en vertegenwoordig suriname als voorzitter van de unasur.
  nadat door middel van minister lacking van buitenlandse zaken het probleem van venuzuela met de voorzitter besproken is,is het bij de raad van unasur opgenomen en een besluit genomen om een vrede’s plan samen te stellen om rust en vrede in het land te kunnen bemoediggen of realiseren.

  wat heeft front nog in te brengen dan alleen maar achteraf hun zogenaamde medeleven bijdragen.
  het heeft nu geen zin meer,omdat minister,LACKIN en president BOUTERSE het echte werk al gedaan hebben.
  nu wil front zich als zogenaamde handhaver van de amerikaanse wetten voordoen en zich als voorstanders van het realiseren van humanische rechten.


  Maak melding
 4. Diezelfde oppositie van Suriname vertoont enorme angsthazerij wanneer men een kogelbrief of een bedreiging te verwerken krijgt. Zelf het pad van de angsthazen kiezen en de Venezuelanen vragem om moed. Niet gemeend dus.


  Maak melding
 5. Opa Ronald zei ooit (citaat) kom de straat niet op om rotzooi te trappen of de orde en rust te verstoren……..want u kunt pijnlijke schade of blijvend letsel oplopen….is Front vergeten….de oppositie is dit nu duidelijk vergeten….raar !


  Maak melding
 6. @ Sra

  Mensenrechten zijn universeel !

  Massamoordenaars moeten ALTIJD opgepakt en worden veroordeeld !

  Heeft niets met NF of iets anders te maken !

  Ook een NDP President MAG geen ongewapende burgers vermoorden !

  Suriname moet ervoor zorgen dat het GEEN kolonie wordt van CUBA ! Het communisme is achterhaald, “set the people free”!

  Nieuw Socialisme van Chavez bestaat NIET, zie het FAILISSEMENT van Venezuela !

  Dus mars go teki yu prik !


  Maak melding
 7. Maduro heeft aangekondigd democratisch protesteerders te gaan uitmoorden en afslachten de komende uren in chacoa, het verzamelplein

  Hopelijk is dit nu het finale einde van de chavez en ndp bull tirannie


  Maak melding
 8. JA, mensen goed opletten wat er gebeurt over de hele wereld en dat is een gevaar dat dreigt en niemand die dat ziet of zegt het is niet altijd dat de oppositie fout is maar ook niet dat de coalitie fout is maar overal waar de oppositie gilt springen landen zomaar in de bres dus wat gebeurt er overal gaat nu de oppositie stoken want zij merken dat EROPA overal de oppositie steunt zonder te kijken hoe of wat dus dit houd nooit op zoveel problemen overal en waar zie je dat EROPA 1 keer de coalitie gelijk geeft en omdat dat niet gebeurt gaat de oppositie overal te keer er moet gekeken worden wie heeft gelijk niet als in een land van 10,000 mensen 4000 te keer gaan moet men gelijk in springen dit leid juist tot problemen en als men niet oppas oorlog landen moeten ook de oppositie kunnen zeggen van hee jongens dit kan niet en mensen rechten mag maar moet je dan de mensen die protesteren alles vernietigen en in brand steken dan maar hun gang laten gaan en als er opgetreden word gillen mensen rechten rustig en vredig demonstreren kan nog dat recht hebben zij maar bij te overdreven gedonder moet men hard optreden en dat moeten ze weten dat dat zal gebeuren als men zich misdraagt.


  Maak melding
 9. Correct: Front is altijd te laat. Reageert altijd achteraf. Kritiek altijd achteraf. Verbaast niet als zij ook achteraf ontdekken dat zij ver achter de realiteit lopen.


  Maak melding
 10. =Als het goed is heeft Panama, Canada en de VS tegen gestemd, omdat de landen achter de president van Venezuela staan en niet naar de rechten van de demonstranten omkijkt.

  =Vreemd genoeg neemt Brazilië het voortouw, terwijl Suriname nu voorzitter is van de UNASUR.

  =Bouterse kan niets zeggen, omdat hij donders goed weet wat in eigen land gebeurd.

  ==Een stukje tekst die aangeeft welke persoon het beste is voor Suriname!!!!!

  -PARAMARIBO – Er is volgens parlementariër Marinus Bee van Abop geen betere leider in Suriname dan Ronny Brunswijk. De Abop-voorzitter is volgens hem beter dan Chandrikapersad Santokhi, Gregory Rusland, Caprino Allendy, Celsius Waterberg en andere mogelijke leiders. Bee zegt dit naar aanleiding van een bijeenkomst van Abop vrijdagavond.

  ==Als Brunswijk de beste is mag Suriname zich verplaatsen naar Afrika.

  =Ik zal mijn familie heel goed moeten beschermen voor deze ongeschoolde hufters…..


  Maak melding
 11. het nieuwfront is het zelfde als de hollandse partijen , wereldwijd steunen ze de oppositie zonder eerst te onderzoeken . het is gewoon een zet van de oppositie nu daar ze weten dat ze steun kunnen verwachten van de capitalisten uit europa en america .
  probeer eerst jou eigen problemen op te lossen nieuwfront .
  steek je neus niet in een wespennest .


  Maak melding
 12. Zolang de mensenrechten hier in het land suriname geschonden worden, moet je je niet bemoeien met mensenrechten in een ander land, want zelfs de grondwet wordt hier geschonden om moordenaars vrijuit te kunnen laten gaan.


  Maak melding
 13. Zondag 16 maart 2014 om 10:41 uur, door Mike

  sra, liever NU dan NOOIT
  ………………………………………………….

  en wat heeft front dan gedaan om rust en vrede in venuzuela te kunnen handhaven.
  is het niet omdat de voorzitter van unasur en minister van buitenlandse zaken hun best hebben gedaan om het zover te krijgen.
  front zou eigenlijk hierin niet moeten bemoeien,”nu zeggen zij dat zij respect voor de mensen rechten willen,en die mensenrechten in suriname hebben zij 15 jaren vertrapt,”zij kunnen erover praten maar realiseren kunnen zij niet,.
  nu dat ndp stappen ondernomen heeft,komt front stoer doen,net alsof zij het beter zouden kunnen,”en dat vind ik huigelachtig.


  Maak melding
 14. De NDP kent alleen voorstanders van DDB en de rest is staatsvijand. De NDP bende heeft blijk gegeven geen onderscheid te kunnen maken tussen mensenrechten en schenders en slachtoffers. Paarse ezels als @sra proberen hier alles wat DDB doet recht te lullen.

  Front geeft haarscherp aan dat het volk van Venezuela dient te worden gerespecteerd. Door demonstranten hard aan te pakken los je het probleem in Venezuela niet op. Door dialoog met de eigen bevolking en het buitenland moet de regering in Venezuela het probleem oplossen. En slechte leiders en dictators moeten gewoon verwijderd worden.


  Maak melding
 15. Het is ongelooflijk dat de NDP ezels als @sra steeds dezelfde tape draaien, schuld van Front.
  Nu heeft Front 15 jaar lang de mensenrechten vertrapt?
  La me nie lagge..


  Maak melding
 16. Zaterdag 15 maart 2014 om 21:48 uur, door FER. E

  En de oppositie heeft in deze ook gelijk.

  Mi Gudu Switi (sra): Ik heb nog een driewieler in mijn schuur. Ga liever fietsen met het gezwets over je LACKLEE & DADA.

  @Regenboog: Ze durven geen kleur te bekennen.
  …………………………………………..
  FER,E
  JIJ NOEMT MIJ JOU SCHATJE,”IK WEET NIET WAT VOOR GESLACHT JIJ BENT,MAAR ALS JIJ EEN MAN BEN,”VERKEERDE ADRES’MI NO E BOEL,MI A NO WAN BOELER.

  kleur bekennen;”weten jullie wie het pagwa feest in su georganiseerd heeft.
  daar was genoeg kleur.


  Maak melding
 17. Maandag 17 maart 2014 om 10:50 uur, door roybe

  100 procent zeker sra
  =============================
  roybe

  laat bewijzen zien zodat een ieder kan zien dat jij geen leugenaar ben.


  Maak melding
 18. Maandag 17 maart 2014 om 11:36 uur, door Fileren

  De NDP kent alleen voorstanders van DDB en de rest is staatsvijand. De NDP bende heeft blijk gegeven geen onderscheid te kunnen maken tussen mensenrechten en schenders en slachtoffers. Paarse ezels als @sra proberen hier alles wat DDB doet recht te lullen.

  Front geeft haarscherp aan dat het volk van Venezuela dient te worden gerespecteerd. Door demonstranten hard aan te pakken los je het probleem in Venezuela niet op. Door dialoog met de eigen bevolking en het buitenland moet de regering in Venezuela het probleem oplossen. En slechte leiders en dictators moeten gewoon verwijderd worden.
  ……………………………………………..
  fileren

  dat zeg jij,”new front heeft iets anders gezegd.
  een vraag aan jou;ken jij het verschil tussen realiteits visie en verzonnen verhalen.


  Maak melding
 19. Op de berg zaten ze dan. Ze keken naar beneden en zagen wat ze fout hadden gedaan. Maar helaas, wat je niet direct herstelt, laat zich later niet meer herstellen. Na dit besef, sprongen ze van de berg af, de diepte in. Nooit meer is iets van ze vernomen. sommigen denken dat ze als geesten ronddwalen. Vol wroegibg. Hoe kan ik herstellen wat ik verkeerd heb gedaan? Maar het moment is voorbij. Dat moment was er. Maar toen voelden ze zich de Here Zelf. Machtig, zonder angst, verblind. Zonder oog voor het leed van de ander. Alleen oog voor de eigen macht en trots en verhevenheid dat dit bracht. Het gevoel dat dit eeuwig en altijd zou duren. Nooit zou veranderen. De stijd zou stilstaan. Geen verleden, geen toekomst. Alleen het heden. Het nu. Dit moment. Dat nooit zou vergaan. De tijd laat zich echter niets voorschrijven. Langzaam, soms snel gaat het over van de ene moment in de andere. Zoals dag in nacht. Zij die alleen oog hebben voor zichzelf, eindigen uiteindelijk als gesten. Dat besef kwam op die berg. Die heilige berg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES