zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSantokhi: plan rechterlijke macht niet uitgevoerd

Santokhi: plan rechterlijke macht niet uitgevoerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mrt – Een plan voor versterking van de rechterlijke macht is niet uitgevoerd. Dit zegt ex-minister Chandrikapersad Santokhi over de huidige frustraties rond de rechterlijke macht. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie beweert dat de rechter voorstellen ‘torpedeert’.

Dit zou de voornaamste oorzaak zijn van het aanhoudend tekort aan rechters. Rechtszaken lopen hopeloos achter. De vorige regering had al een plan gereed, dat eigenlijk alleen maar uitgevoerd had moeten worden. “Na een gedegen analyse van de pijnpunten door de Raad voor de Rechtspraak van Nederland en het Hof van Justitie, hebben we een beleidsplan samengesteld en tal van maatregelen uitgevoerd”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Onder meer is de wet aangepast wat betreft het toegestane aantal rechters. Het ging van vijftien naar veertig. Er is gewerkt aan de veiligheid van rechters en er zijn nieuwe gerechtsgebouwen opgezet. Om de rechters te ontlasten, zouden bepaalde zaken door het OM worden afgehandeld. Het opleiden van nieuwe rechters zou samen met Nederland en de Antillen moeten geschieden. Maar de huidige regeerders hebben dit plan niet voortgezet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. Tja,maar wat kan men eenmaal doen als het Rechterlijke macht in Suriname in de gaten gehouden worden door Bouta en de 28 amnestie indieners. Dit maakt voornamenlijk ONMOGENLIJK voor de rechters om hun beroep naar behoren uit te voeren!Zie maar het bouta amnestie…en hiermee is alles gezegd over hoe het rechterlijke macht in Suriname werkt!


  Maak melding
 2. Jajaa, denkt dhr. Santokhi echt dat deze regering een goede recht systeem wilt Suriname, me hoela………Hoe slechter hoe beter voor hun en hun kornuiten…….


  Maak melding
 3. Waarvoor zou je hier een rechterlijke macht nodig hebben, dit insttuut wordt toch ondermijnd met dit soort randfiguren aan de macht,die de rechterlijke macht uitschakelen om hun doelen te kunnen bereiken, het grootste voorbeeld hiervan is wel het 8 December proces, wat door deze grondwet en mensenrechtenschenders getorpedeerd is.


  Maak melding
 4. ik hoop dat suriname niet in handen van van de chinezen, wellicht realiseert suriname zich niet dat dit een vorm is van kolonialisme, namelijk neokolonialisme. wat mij betreft hoeft die expansiedrang van china zich niet uit te breiden naar suriname. wij krijgen immers niet de knappe koppen die suriname op de kaart gaan zetten maar de drugsdoorvoerders of witwassers. dat durf ik zo maar te zeggen.


  Maak melding
 5. Waarom altijd nederland erbij?????
  Moeten we de rest van ons leven achter nederland lopen?
  Jullie kijken te veel op naar die Nederlanders die jullie niet eens tellen.
  Laat santokie zijn zaken door nederland laten doen.


  Maak melding
 6. OM , maar niet te reageren op wat de heer SANTOKHI zegt want hoeveel plannen had de vorige regering altijd we hadden dat of dit al op papier moest alleen nog uitgevoerd worden wij hadden al met NEDERLAND besproken wel meneer en wat is er wel gedaan al die tijd 15j nodig alleen om die plannen te maken en er zou nog meer komen weer 15j plan zeg niet wat jullie van plan waren zeg wat jullie hebben gedaan en gaan doen want niet als jij zegt dat je met NEDERLAND hebt gesproken zullen de mensen onder de indruk staan wat je gaat doen is belangrijk ook ik kan zoveel plannen maken en op papier zetten maar zal ik de daad bij het woord kunnen voegen.


  Maak melding
 7. Santoikki Segebal

  jij hebt geen klote gedaan,”nu kom jij zeggen dat jullie al een plan hadden,wel,als het zo was,zouden jullie het toch zelf kunnen uitvoeren,daar hebben jullie 15 jaren de tijd voor gehad.
  nu geven jullie de schuld aan deze regering waarin jullie tekort geschoten zijn.
  en het is goed dat deze regering nieuwe structuren in het rechts systeem aanbrengt,”jij ging naar jou baasje voor hulp,wat,kon jij en jou aanhang het niet zelf aan.
  waren jullie zo bang voor de creolen dat jullie hulp van buiten suriname gingen halen.
  als jij het zo goed met su en bevolking gemeend had,zou jij,andere stappen genomen hebben waar jij suriname en bevolking een sterke natie gemaakt zou hebben,”maar om macht te verwerven door vriendjes politiek,had jij,gedacht om suriname en bevolking in de uitverkoop te zetten”maakt voor jou niet uit,su is niet jou land.

  volg de wegen van jou baasje,denk hoe hij wil dat jij moet denken,”maar denk niet dat jij met jou toneel,de surinamers met jou vergift kan verdelen of siften,”wij hebben jou door,jou blablablabla is voor ons een lachertje.


  Maak melding
 8. Nou meneer Santokhi, jij bent de laatste die moet lopen bekritiseren!

  Wat gebeurde er in Suriname toen u de man bij JUSPOL uithing?.

  Er was sprake van openlijke corruptie door notarissen, rechters, advocaten en juspol mensen….

  Dus AUB geef me een break, please zeg!

  Ja dat Bouterse de boel loopt te belazeren, dat weten wij allemaal eens een keer, maar dat wil ik niet op deze wijze van je horen!.

  Ik ben geheel niet van de vuile politiek dat Suriname kent, geheel bestaat uit mislukkelingen, hooghartige leeghoofden die zo trots als een pauw zijn op hun eigen arrogantie en onnozelheid.

  Santokhi, ga maar wat anders doen, want juist jou mensen hebben bewezen geen knip voor de neus waard te zijn en vooral geen stem van het volk. NF VHP jullie gedroegen zich al die jaren overdreven, te overdreven omdat jullie op basis van eerdere verkiezingen meenden al de winnaar te zijn toch? En wat nou?

  NF VHP, dat het land Suriname en het volk door Bouterse en zijn vrienden bestolen wordt is juist de schuld van NF VHP. Jullie menen allemaal zulke schone handen te hebben toch, oke dan heeft Bouterse maar vuile handen, dat weet een ieder, dat verwachte ook een ieder stiekem ook wel het zei zoooooooo!

  Maar Kom mij geen lulverhaal vertellen dat NF VHP schone handen hebben he, rot op!


  Maak melding
 9. -NDP’ers, dankzij de vorige regering is waterkant zo mooi geworden en vele projecten waarmee deze regering pronkt.

  =Ik weet niet wie dit vergeten is, maar deze zelfde Bouterse en zijn mannetjes hadden in het verleden de rechters bedreigd als zij die groep zouden berechten.

  =Die domme uitspraken van Bouterse zijn zo in het bloed van zijn aanhang terecht gekomen dat zij zelfs geen mening meer hebben en alles gewoon napraten zonder een onderzoek te doen.


  Maak melding
 10. @Ling Long

  Ach hou jij maar liever je snavel dicht en laat Meneer Santokhi praten!!
  Toen meneer Santokhi,Roger Khan, Drugsbaron en partner van de NDP uitleverde aan Amerika ,is het deze zelfde NDP regering die moord en brand stond te schreeuwen dat meneer Santokhi geen recht had hem uit te leveren!
  Deze criminele NDP regering zou er niet voor schromen Roger Khan de surinaamse nationaliteit te verschaffen en hem tot minister te maken of zels vieze of gewoon president!
  En alleen maar omdat bouta vriendje is met Jagdeo en Roger Khan een neefje is van Jagdeo!
  Zo een gevaarlijke gek heeft Santokhi uitgeleverd en onschuldig was R. Khan helemaal niet!Ook in Guyana konden de rechters niks doen omdat Jagdeo R.Khan in bescherming nam.Wel niemand in Guyana mist R.KHAN en niemand heeft om zijn vrijlating geeist,zij zijn juist blij dat hij de rest van zijn miezerige leven achter de tralies moet doorbrengen in Amerika!!
  En waar woon jij precies?!
  Sjeesjes in de DNA wanneer Santokhi zijn mening wil geven wordt hij uitgemaakt als staatsvijand!!Heb jij dit dan nooit gemerkt?!


  Maak melding
 11. Maandag 10 maart 2014 om 16:50 uur, door Linglong

  NF VHP, dat het land Suriname en het volk door Bouterse en zijn vrienden bestolen wordt is juist de schuld van NF VHP.

  Mooi vb van LANDVERRADER BEN JIJ!!!

  Dus jij ondersteund de criminele bende van de NDP?!!
  Ze Mogen vermoorden,de ene coup na de andere plegen,kogelbrieven versturen,amnestie aannemen trangafassie nog erbij,een show te Boxel opzetten van hoe amnesia patienten zich gedragen,wapen en aan coke handel doen,en volgens jou is het de normaalste zaak van de wereld?!
  Laat mij je 1 ding vertellen..
  HET ZIJN JOU NDP LIJDERS DIE OP HET MOST WANTED LIJST VAN DE INTERPOL EN EUROPOL PRIJKEN.
  En tussen haakjes ,het werd Santokhi moeilijk gemaakt door je ndp dierbaren maar nooit heft Santokhi
  gebruik gemaakt van Amnestie!
  Vergelijk je baasje bouta even…pats boem het eerste wat hij wil is AMNESTIE!!


  Maak melding
 12. NDP en NF zijn beide incestplegers!!
  De eerste verkracht momenteel zijn eigen moeder(land) en de tweede heeft het ook gedaan. Corruptie van de koeparies is het bloed van mama Sranang.

  De aanhangers van beide kampen hebben 1 gemeenschappelijk punt: ze zijn geen haar beter als zij dit op welke wijze ook goedpraten.


  Maak melding
 13. @ Ray

  Het zou eens goed zijn als je eerst goed las wat ik geschreven heb.

  Ik kies niemands partij, maar de waarheid mag de waarheid zijn. Hadden NF VHP was pas de man geweest als zij Bouterse hadden opgepakt en veroordeeld.Wat deden NF VHP toen de rechtspraak naar de klote werd geholpen door niemand minder dan de toenmalige rechter mr. Frank Truideman? Niet goed genoeg als rechter maar wel als advocaat om rest van de rechtstaat te verzieken? . O nee, la me denken….. de zoon van Truideman gemaand Regilian Truideman die ook de smerige praktijken ontplooide en advocaat was, pleegde zelfmoord en de vader, Frank Truideman ging straffeloos fluitend verder als advocaat!

  Ga maar eens na wat vanaf toen met de rechtstaat is gebeurt! Met jullie waardeloze president van Hof van Justitie Ombré…..

  Dus kom mij niet een partij toespelen, ik ben voor niemand en zeker niet voor NF VHP.

  Het valt mij op datje altijd als een kip zonder kop vijandig reageert, kennelijk mag de waarheid niet gezegd worden.

  Ik adviseer het volk om NIET TE KIEZEN VOOR NF VHP en geloof me, mijn wil zal geschieden!


  Maak melding
 14. Ironisch dat men kiest voor een moordenaar, drugsdealer als press die er zelfs debet is geweest aan het faillissement van SU tevens devaluatie van de Su guldens.

  Mag Chan Santhokie geen press worden omdat hy geen crimineel is en goed onderwijs heeft genoten ??


  Maak melding
 15. Een land geleid door criminelen wordt de rechterlijke macht buitenspel gezet. Uiteindelijk gaat de rechterlijke macht dan ook dansen op de tonen van muziek van deze grote criminelen in ruil voor het aardse….


  Maak melding
 16. @lINGLONG

  Meneer Santokhi heeft nooit de kans gehad te regeren ovber het land Suriname. Die kans was hem ontnomen toen de 3,bouta,somo en brunsie, landverraders achter gesloten deur een pact hadden gemaakt!Het is bovendien geen Santokhi die de criminelen moet oppakken en berechten maar dat is de taak van de politie en de rechter!Santokhi speelt geen Eigen rechter nog advocaat! In geen geval zoals Belfort het gedaan heeft met de 4 burgers en heden aan het doen is met zijn AANMELDEN gedoe!!Jij vindt het helemaal niet erg dat het land gelijdt wordt door bouta en bende!!Voor jou mag het altijd zo blijven>Hallo de rest van ons willen de amnestie lijder weg en hij moet plaatsmaken voor beschaafde, integere en kundige mensen zoals Santokhi!!Wat heb jij aan een bankrover,brunsie, ,een serial killer dec moordenaar bouta,,een antieke pindaman Somo,een clubje van amnesialijders ,medeplichtigen van de dec moorden??!!
  Je verstand ligt zeker in je achterste ergens!!!!


  Maak melding
 17. @Ray

  Je bent nog erger dan ik dacht. De waarheid mag nooit gezegd worden. Ach Ray, er zijn complete criminele netwerken binnen de rechtspraak die langere tijd bekend was bij NF VHP. Wat hebben zij eraan gedaan?

  Doen of Santokhi heilig is en de hele bende NF VHP? Waarom????

  Lekker feesten en onder tafel schuiven, lang leve de lol en houden we elkaar het hand boven het hoofd.

  De pot verwijt steeds de ketel dat hij zwart ziet?

  Nou, als je een paar dossiers wil hebben waar rechters, notarissen, advocaten en juspol medewerkers in zitten hoor ik het graag van je. Er zijn talrijke klachten gedeponeerd, maar ja NF VHP maakte o.a. van notaris Soerdjbalie voorzitter van de klachtencommissie over notarissen….. Hoe mooier wil je het hebben?

  De grootst frauderende notaris oordeelde over zijn eigen lot en sterker nog, deze Soerdjbalie vernietigde de ontvangen klachten omdat het veelal over hemzelf ging.

  Jullie NF VHP, misschien wel de grootste racisten die er bestaan in Suriname. Egoïsme is jullie grootste probleem, anders gelovigen of mensen die anders eruit zien, horen er niet bij.

  Zolang wij lopen elkander te discrimineren in ons eigen land en de boel te belazeren, kunnen we het allemaal vergeten in Suriname.

  Binnenkort kom ik mijn mensen persoonlijk adviseren omdat de verkiezingen naderen. Geloof me, mijn invloed is tijdens de afgelopen verkiezingen groot geweest!


  Maak melding
 18. wanneer gaat waterkant.nl het bericht van de herstelbetalingen in 4 achtregelige strofes alhier plaatsen? mijn handen jeuken om er op te reageren. ik denk bijvoorbeeld aan:
  wie is er gekoloniseerd? de zwarten? de indianen?

  wie is er uitgebuit? de zwarten? de indianen? de hindoestanen? de javanen? de chinezen?

  wat is er misgegaan na de afschaffing van de slavernij? waarom is er zo weinig landbezit bij de nazaten van de slaven? hebben de nazaten hun bezit verkwanseld?

  ik heb nog een paar vragen, maar ondertussen zal ik een muziekje van Aaliyah opzetten: we need a resolution: Who should be hurt? who should be blamed? we need a resolution, there is so much confusion…


  Maak melding
 19. Dinsdag 11 maart 2014 om 09:49 uur, door Linglong

  @Ray
  Binnenkort kom ik mijn mensen persoonlijk adviseren omdat de verkiezingen naderen. Geloof me, mijn invloed is tijdens de afgelopen verkiezingen groot geweest!

  @LINGLONG
  Ja we merken en voelen hoe groot je invloed geweest as bij de afgelopen verkiezingen!
  We hebben gemerkt hoe de criminaliteit fors gestegen is,dat de criminelen niet gestraft worden maar gratis ulo en computerkessen Mogen genieten in Santo boma jail,echt een droon van een straf voor de criminelen,dat een waarheidscommissie criminelen moet vergeven en het volk hun moet omhelzen al bekennen ze dat ze een familielid van je naar het hiernamaals heeft geholpen,dat verkrachters ,oplichters enz…niet meer gezien worden als criminelen maar als ‘eerlijke criminelen met een hart’ voor huhn medemensen, dat ongeschoolden en coupplegers het land doen lijden,…ja ja..ja,in dit alles herken ik hoe groot je invloed is geweest…


  Maak melding
 20. @Linglong

  het is de NDP bende die de rechtsgang met een amnestiewet saboteert.

  En het is die moordenaar DDB die denkt boven de wet te staan en het proces niet erkent, en zelfs nooit op een zitting van het decemberproces is geweest.

  Het is de zoon van DDB Dino die cocaïne in kluizen van de overheid bewaarde voor export en daadwerkelijke cocaïne het land uit smokkelde.

  De criminelen moet je zoeken bij de DDB clan.

  Wat deze minister Belfort mist is beleid, er is geen structurele versterking van de rechterlijke macht of politie gekomen. Met een paar nieuwe auto’s voor je geen beleid.


  Maak melding
 21. @sra
  buriki, hoezo ga je over beleid praten, ga eerst leren spellen. En niet altijd terugkijken naar wat een ander heeft gedaan, het is een ziekte. Kijk naar wat deze regering van de NDP bende voor rotzooi maakt.


  Maak melding
 22. Ray
  @lINGLONG
  Meneer Santokhi heeft nooit de kans gehad te regeren ovber het land Suriname. Die kans was hem ontnomen toen de 3,bouta,somo en brunsie, landverraders achter gesloten deur een pact hadden gemaakt!Het is bovendien geen Santokhi die de criminelen moet oppakken en berechten maar dat is de taak van de politie en de rechter!Santokhi speelt geen Eigen rechter nog advocaat! In geen geval zoals Belfort het gedaan heeft met de 4 burgers en heden aan het doen is met zijn AANMELDEN gedoe!!Jij vindt het helemaal niet erg dat het land gelijdt wordt door bouta en bende!!Voor jou mag het altijd zo blijven>Hallo de rest van ons willen de amnestie lijder weg en hij moet plaatsmaken voor beschaafde, integere en kundige mensen zoals Santokhi!!Wat heb jij aan een bankrover,brunsie, ,een serial killer dec moordenaar bouta,,een antieke pindaman Somo,een clubje van amnesialijders ,medeplichtigen van de dec moorden??!!
  Je verstand ligt zeker in je achterste ergens!!!!

  Ray de leugen is alweer jou vriend.Toen NDP de verkiezingen in 2010 had gewonnen was het VHP en NPS die Samo en Brunsie uitnodigde op kantoor bij de VHP om de verkiezing nederlaag te evalueren. De volgende ochtend melde de VHP doodleuk dat ze verder zouden reageren ondanks hun nederlaag. Ze hadden alle ministersposten verdeeld alleen was Brunsie niet blij met de verdeling omdat hij meer zetels had dan NPS maar kreeg weinig ministersposten. We weten hoe het verhaal afliep dus over verraders gesproken zijn het nps en vhp het zijn jou mensen die de boel probeerde te belazeren. Ray wil je ophouden met liegen het is niet leuk meer om je te ontmaskeren.


  Maak melding
 23. @Frontliner

  het was de bedoeling met een goed beleid de partners Somo en Brunsie op het rechte pad te houden. Ook door corruptie aan te pakken. Je kon ze dan met een paar onbelangrijke ministeries blij maken, die 2 oppurtunisten. Maar nu zijn die 2 Somo en Brunsie losgeslagen en wanen zich koning in de apenkooi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES