zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameOndernemer eist opdracht overheid op

Ondernemer eist opdracht overheid op

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 mrt – Ondernemer Ramsoender Jhauw verwacht dat hij alsnog materiaal mag importeren voor de brandweer. Die opdracht ging vorig jaar aan zijn neus voorbij. Een concurrent die veel duurder inschreef, kreeg de opdracht. “Corruptie”, zet Jhauw en hij dreigt met een miljoenenclaim.

De regering kan die alleen maar voorkomen door binnen een week te reageren. En dat niet zomaar. Een aantal regerings- en overheidsfunctionarissen moeten hun verontschuldigingen aanbieden. Volgens Jhauw zijn er ‘grove leugens’ verteld over zijn bedrijf, Surishopping. Onder meer vicepresident Robert Ameerali had het in het parlement over inferieur materiaal.

Surishopping heeft eerder geleverd aan de brandweer en volgens Jhauw waren er nooit klachten. Dus voelt hij zich ernstig in zijn eer getast. Dat gaat de regering kosten. Jhauw wil ook de opdracht alsnog. De concurrent heeft tot nog toe niet geleverd, wat voor Jhauw alleen maar bevestigt dat het geen fris zaakje is.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

30 REACTIES
 1. Vind deze Ramsoender Jhauw het dan gek dat hij de opdracht niet krijgt met dit soort beschuldigingen en dreigementen ? Domme onbetrouwbare figuur. Voor de rechter slepen en alle vergunningen intrekken.


  Maak melding
 2. Wat een brutaliteit is dat van de ondernemer om orders van de overheid op te eisen. Het wordt met de dag gekker en gekker in Suriname.Als men eenmaal gewend bent door corruptie opdrachten te krijgen dan kan men het niet verkroppen dat het dit keer aan een ander is gegund.

  nooit meer een opdracht gunnen aan deze schurk.


  Maak melding
 3. Beste supporters van de regering Bouterse Amerali velen hebben de verklaringen van de regering beter materiaal, innovatieve aanbak etc. aanvaard.
  Na gunning zou men tot opdrachtverlening en levering over moeten gaan. Indien ik zeg INDIEN waar of niet waar is wat meneer Jhauw nu naar voren brengt zal de regering dit toch snel elke twijfel weg moeten nemen door met bewijzen te komen t.a.v.

  1) hoe zijn de aanbiedingen beoordeeld en door wie (competenties).
  2) wat zijn de werkelijke verschillen tussen de aanbiedingen.
  3) is er een overeenkomst tot stand gekomen en is er geleverd of zijn de leveringen gepland.

  Nu blijft krijgt een oude affaire weer nieuwe voedingbodem en mag men gaan vermoeden dat er iets niet KLOPT.

  Het lijkt mij dat gezien de ervaring van meneer Jhauw (hij heeft de contacten met de producenten) duidelijk dat er iets stinkt.
  Indien ik de heer Jhuyw zou zijn zou ik een deal maken met de producent even niet te exporteren naar Suriname tot dat alle apen uit de mouw gekomen zijn.


  Maak melding
 4. Hahahaaaa meneer RAMSOENDER JHAUW u doet als een aasgier omdat u de opdracht niet kreeg ben u als de dood het is geen verplichting denk ik van de regering en dan maakt de prijs niet uit u hebt het jaren gehad wees blij daarom het zou wel goed zijn een SU bedrijf dat te gunnen uw bedrijf bij voorbeeld maar geen verplichting en de vraag is waarom uw bedrijf altijd de gunning jaren heeft gehad was er toen geen vuiltje aan de lucht maar ik begrijp het u ben harde werker misschien maar hoe meer geld hoe gieriger jullie worden en geen ander wat gunnen of hebt u niemand anders om uw goederen aan te verkopen misschien bent u volgende keer weer aan de beurt het zou wat moois zijn als wij alles krijgen wat wij willen dus niet als een gek te keer gaan kijk naar u zelf bij in de branding als of u gek werd wat een schande.


  Maak melding
 5. Kan me geheel vinden in commentaar van JoJo.
  Hr Jhauw heeft wat feiten aangehaald en het is aan de Regering om deze te weerleggen met feiten.
  Er hoort een open playing filed te zijn waar er eerlijke inschrijvingen en toewijzingen plaatsvinden op basis van meetbare en met feiten onderbouwde punten.
  Doet de regering dit niet dan blijft er een dikke mist hangen.
  Nu is dit ook niet de 1ste keer natuurlijk (feiten uit het verleden staven dit). Veel roepen vanaf de zijlijn zoals de machthebbers doen zet geen zoden aan de dijk.
  Deze ondernemer voelt dat hij niet op een eerlijke manier aan de kant is gezet en de Overheid zal dit moeten weerleggen. Doen ze dit niet dan kan ik me erin vinden dat de ondernemer zijn misnoegen voor de rechter wil uiten.


  Maak melding
 6. Niet moeilijk te raden dat alleen matie’s ,medeplichtigen en familie’s van bouta vergunning krijgen om aan import en export te doen alhoewel ze geen verstand hebben van zaken doen!
  Nu moet Straks Surishopping TJOEKOE betalen en NDP’er worden om aan vergunningen te komen.


  Maak melding
 7. A man dies na law a law. Je krijgt of je krijgt geen opdracht. Punt uit.

  Deze bananen man moet zijn kop houden en nieuwe opdrachten zoeken.

  En gelet op de kwaliteiten die hij ten toon spreidt moet het toch lukken.

  Of is hij politiek gemotiveerd: wordt hij gesouffleerd?

  Hahaha alles is mogelijk.


  Maak melding
 8. @Armand, te gek voor woorden & Boegroe
  Publiekelijk is vast gesteld dat de aanbieding van Surishoping verre weg de voordeligste was en dat de gevraagde producten middels barcodes (catalogus) van de producenten beschreven zijn.
  Niemand heeft in het verleden kunnen verklaren waarom 80% meer betaald zou moeten worden voor de zelfde producten. De zogenaamde extra toegevoegde waarde (80%) voor het in Duitsland etc. inkopen, vervoeren, importeren en uitleveren van door derden geproduceerd producten kan niemand verklaren.

  Nu er schijnbaar nog niets definities gebeurt lijkt te zijn is het juist eerbaar van de heer Jhauw om iedereen er nog eens aan te herinneren dat er ongeveer SRD 2.000.000 bespaard kan worden.
  Weest u aub blij dat er ondernemers zijn die allert zijn en het land proberen te behoeden voor verspilling.


  Maak melding
 9. Misschien is het wel eens goed dat IEMAND strijdt tegen corruptie, wetend dat hij bij de volgende inschrijving niets hoeft te verwachten. Inschrijvingen worden gehouden omdat de wet dat eist, maar er worden gewoon nieuwe NV’s opgericht en afspraken gemaakt achter de schermen. Iedereen wil er iets aan verdienen, regerings mensen ook.
  Met chemicalie gebeurde immers hetzelfde ? Ook in de Aannemnerij. Ook in de vorige regerings periode. Dus hr. Jhauw, rammel maar flink. Of het helpt, betwijfel ik. Veel succes.


  Maak melding
 10. De zoveelste corrupte handeling van deze paarse boevenbende, en dan met een zogenaamde anticorruptie wet komen met terugwerkende kracht tot 25 November 2013, zodat de grootste rover Abrahams buiten schot blijft, hoe doorzichtig is deze roversbende.


  Maak melding
 11. Waar er ROOK is is er VUUR… en ik ben er zeker van dat de BRANDWEERPAKKEN van Jhauw wel degelijk bestand zijn tegen dit vreselijke vuur dat is aangestoken door een bende ZAKKENVULLERS,waaronder BREEDBEKKIKKER, Panka ( Futuboi van double D ) en Basja Ameerali ( Futuboi van zowel Lonnie, Black santa uit Marwina als double D ).

  Mister Jhauw ! Ga door en bezorg de ordinaire geldwolven bende hevige nachtmerries, zware koppijn en dikke wallen onder de ogen vanwege slapeloze nachten. Laat ze het gewoon in hun broek doen uit radeloosheid. Waarom kan het ander bedrijf ( nog ) niet leveren ??? Indien de levering toch plaatsvindt dan moeten PUBLIEKELIJK de beide kwaliteiten met elkaar worden vergeleken.

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig och solig dag !


  Maak melding
 12. Als je aan een van deze corrupte regeerders de vraag stelt: je heb twee dezelfde produkten. Bij de ene winkel kost het product 100 gulden en bij de andere winkel 120 gulden. Exact dezelfde product.

  Deze eerlijke mensen zullen zeggen de dure natuurlijk, we houden niet van goedkope spullen.

  Dit zijn de corrupte mensen die de begroting van een land op zich hebben genomen.


  Maak melding
 13. Juridisch gezien heeft ondernemer Jhauw helemaal niets te eisen.
  Als hij dat wel vindt, moet hij zijn eis om te mogen leveren afdwingen bij de rechter.
  Natuurlijk geloof ik ook, dat hij het slachtoffer is geworden van vriendjespolitiek – geen onbekend verschijnsel in ons land – maar een regering kun je alleen maar dwingen met een juridische uitspraak, die in jouw voordeel uitpakt.
  Zo niet, dan blijft het tromgeroffel.


  Maak melding
 14. Waarom mag een ander niet de kans krijgen?
  Nee hij wilt alleenheerser zijn. Zo werkt het niet.
  ja jullie moeten investeren in MARINALEX en zoveel geld als maar kan daar af te troggelen, dus vandaar dat gevecht.
  Sedert jullie marinalex hebben overgekocht betaald men het 4 dubbele.
  Praat iemand daarover?
  Maar al die nps gasten komen gelijk kletsen over paarse boeven.
  Hun zijn de hielige met hun Venetiaan met 10 schone vingers. Grootste boeven op aarde


  Maak melding
 15. die vent is gek aan zijn hoofd,”wat denkt hij wel.
  de regering mag op elke moment een ander handels partner kiezen,en daar heeft ramsoender niks over te zeggen of bepalen.
  gewoon voor de rechter slepen wegens valse beschuldigging naar de staat,en als hij niet kan bewijzen wat hij zegt,gewoon een boete voorleggen.
  maar omdat ramsoender niet meer in de staats pot kan graaien,is er ineens corrupsie in het spel.


  Maak melding
 16. Nv Flex heeft intussen bij de duitsers nul op het rekest gekregen omdat Ramsoender hun agent is in Sur.Flex bood 10% aan Jhauw om de pakken bij de fabrikant te kopen wat Jhauw geweigerd heeft.Nu ben ik echt nieuwsgierig wie achter nv Sarafina en nv Flex staat.
  Dit keer heeft de tijger zijn achterste tegen een awara boom geschuurd.


  Maak melding
 17. helaas voor mr jhauw zijn er nieuwe dieven aan de macht.
  althans de oude dieven zijn weer terug.
  mr jhauw moet realistisch blijven …gelijk hebben en gelijk krijgen zijn 2 verschillende dingen.


  Maak melding
 18. =Ik gun ook een ander een kans, maar er is behoorlijk veel mis gegaan. Er stond in de krant dat deze persoon voor 2 miljoen meer had gevraagd voor deze opdracht.

  =Nu blijkt dat deze persoon de opdrachten niet kan waarmaken. Slecht.

  @Ray, je hebt gelijk en zie Syrië en nog vele andere landen wat er is gebeurd waar alleen families alle vergunningen in handen hadden.

  -Voor de rechter heeft deze Ondernemer Ramsoender Jhauw een sterke zaak.

  Ik hoop dat men snel kan ingrijpen.


  Maak melding
 19. De regering heeft niet de verplichting om de opdracht te gunnen aan Jhauw, de regering heeft wel de verplichting om ons belastinggeld goed te beheren en als de heer Jhauw spullen van dezelfde kwaliteit tegen een lagere prijs kan leveren als die andere schurk uit het NDP kamp, dan is het in het belang van elke Surinaamse burger, ook de NDP aanhangers, dat meneer Jhauw de opdracht krijgt. Waarom is dit te moeilijk voor NDP aanhangers om dit te snappen? Als de heer Jhauw de waarheid spreekt (het lijkt me niet zo moeilijk dat te onderzoeken), dan hoop ik dat de rechter de regering een enorme boete oplegt om hen voor altijd te genezen van de neiging om vriendjespolitiek te voeren.


  Maak melding
 20. De regering is WEL verplicht om te gunnen aan de laagste bieder die aan de eien voldoet. Uitzondering kan zijn dat er om verschillende redenen zijn die twijfel rechtvaardigen. In dat geval kan de regering aanvullende voorwaarden stellen.

  De regering is bovendien VERPLICHT om ons geld goed te beheren. Degenen die dus zeggen “gun een ander ook wat” lulgeld len uit hun nek. Ik gun een ander iets met geld uit JOUW portemonnee, niet uit de mijne.


  Maak melding
 21. @Sra
  Een regering msg niet maar zo een andere leverancier kiezen.
  Elke regering is verplicht om voor inkopen zich te houden aan strenge regels die bepalen dat er bij aankopen boven een bepaalde waarde transparante aanbestedingen gehouden worden.
  De aanbesteding moet leiden tot de keuze voor de economisch meest voordelige inschrijving. Bij vastgestelde specificaties (bestek) betekend dat gewoon dat de laagste prijs bepalend is aan wie de opdracht gegund gaat worden.

  Door te kiezen voor een veel duurdere aanbieding (er was immers een bestek met specificaties waaraan voldaan moest worden)worden schaarse belasting middelen verspilt.
  SRA Uw belastingcentjes worden dan verspilt.

  Het gevolg is nu dat een opportunistische partij opdracht heeft maar schijnbaar niet kan leveren aangezien niemand zaken wil doen met een niet professionele partij die duidelijk corruptie als verdien model heeft.


  Maak melding
 22. Laat de staat de claim laten betalen door de rechter indien Surishopping gelijk heeft,schenk het geld aan kinder en bejaarden tehuizen,velen zullen blij zijn


  Maak melding
 23. De meka combinatie zit niet voor land en vol;k maar voor de onberechte misdadigers die oliedomme aanhangers hebben gekozen. Wel nu……ze omhelsden misdadigers, en nu omhelst de misdaad vele oliedomme paarse stommelingen. Want zelfs een mier is van nature wijzer dan de gehele p[aarse knudde gezamenlijk.


  Maak melding
 24. jojo

  als jij jarenlang voor een bepaalde product 1000 dollar per aantal inkoopt,en ineens 4x het dubbele voor die zefde product en aantal moet gaan betalen,”dan zijn wij snel uitgesproken”gaat jij dan geen andere leverancier zoekken.


  Maak melding
 25. Het volk wordt benadeeld door deze coalitie bende.
  Die meneer van Surishopping komt met glasheldere bewijzen tegen de overheid, lees Ameerali, Panka, Belfort, de brandweer etc.
  Deze volksverlakkers komen niet met antwoorden, maar doen het af met loze kreten als mindere kwaliteit etc. Geen enkel concreet bewijs aangeleverd door Ameerali.

  Blijkt dat Surishopping dezelfde producten levert als NV Flex. Die NDP zakken van NV Flex hebben nog geprobeerd om de meneer van Surishopping om te kopen.

  @Jacobus, ik verga van het lachen als ik hoor dat de Duitse fabrikant Surishopping als officiele vertegenwoordiger ziet. Dhr. Jhauw is een echte held die durft tegen corruptie op te staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES