dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandPaul Somohardjo spreekt in Den Haag

Paul Somohardjo spreekt in Den Haag [VIDEO]

-

Does Travel - naar Suriname

Daar was hij dan toch. Paul Somohardjo, die op doorreis was van Indonesië naar Suriname, kwam langs op een bijeenkomst in Den Haag over de verkiezingen in Suriname. De bijeenkomst was kort van te voren aangekondigd en het bezoek van de voorzitter van de Surinaamse politiek partij Pertiajah Luhur(PL) werd op het laatste moment afgeblazen. Tot ieders verbazing was ‘Somo’ om 20.00u toch aanwezig.

De politicus gaf inzicht in de plannen die zijn partij heeft als het gaat om de verkiezingen in Suriname in 2015. “Pertiajah Luhur moet samenwerken, want geen enkele partij kan het alleen. De vraag is met wie?” aldus Somohardjo. Zijn partij staat volgens hem voor O+O=O oftewel Onderwijs en Ondernemerschap is Ontwikkeling. Hij is ook een van de initiatiefnemers van de wet Personen Surinaamse Afkomst(PSA), die hij gekscherend “Paul Somohardjo’s Achterban” noemt.

Somohardjo ging ook in op reacties vanuit het publiek zoals een opmerking over het aanpakken van de dure vliegtickets naar Suriname. De politicus reageerde door te zeggen dat de SLM bijna zo goed als failliet is en geholpen moet worden om sterker te staan. Opmerkelijk was ook zijn uitspraak dat jongeren in Nederland terug moeten komen naar Suriname om het land op te bouwen. Hierna kwam er een opmerking vanuit het publiek dat er weinig aandacht van de Surinaamse overheid is voor problemen van Surinaamse studenten in Nederland. Somohardjo gaf aan niet op de hoogte te zijn hiervan en dit mee te nemen en over te brengen aan het ministerie van Onderwijs in Suriname.

Bekijk het videoverslag hier:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. niet te vertrouwen

  slechts uit op eigen gewin

  moreel kan het niet dat hij zijn zetels aan bouterse heeft verkocht voor geld, zodat een moordenaar van surinamers president van suriname is kunnen worden

  somo shame on you, tot in je 7e geslacht

  als ze eenmaal je stem hebben gaan ze met bouta en brunswijk verder

  stem vhp of nps, zekere stem, PL is een hoer


  Maak melding
 2. Geen vragen over de stoelendans in Suriname en waarom men al lang voor de verkiezingen al bezig is met campagne voeren ipv te regeren.
  Is de gezondheidszorg zo slecht in Su als je kijkt naar hoog aantal ziek,zwak en misselijken in het parlement?Wordt het geen tijd om parlementariërs te betalen voor de dagen dat ze aanwezig zijn en de verrichte arbeid?Rajesh Ramnewash (Pvda) wist met zijn speech niet hoe diep hij moest kruipen en schuilen in achterwerk van Paul.Hans Jagbandhan is zijn adviseur en wist te vertellen dat hij voor een Chinese klant met een houtbedrijf alle papieren binnen 2 weken had geregeld.Wat hij dan niet verteld is dat China veel geld aan Suriname heeft uitgeleend en voor niks de zon opgaat.
  Kavish Partiman (VHP jongerenraad NL)leek met z’n accent zo uit het vliegtuig te zijn gestapt vanuit Suriname en echt als een lammetje zo volgzaam.Met vragen als wat kunt voor de jongeren doen?
  Beste Kavish jij en je andere leeftijdsgenoten zijn de toekomst en begrijp dat je geen geschiedenis hebt gestudeerd aan de TU,maar een beetje inzicht zal je toch wel hebben?De dames en heren politici in Su weten niet wat werken is of opbouwen.Daadkracht is een vies woord.Allemaal een grote mond en daar blijft het bij.
  Zorg er nou maar voor dat de jeugd de toekomst heeft in Su en dat er geen ongeschoolde criminelen of ander gespuis jou moet gaan vertellen wat je moet en mag doen in je eigen land terwijl ze achter het tralies horen.Steeds laten ze Su achter met een lege schatkist en een hoop ellende,maar je kiest er wel zelf voor.
  Wat ik mis in de Surinaamse politiek is iemand of een partij die zegt:ik/We gaan Bouterse uitleveren aan NL of Brunswijk aan Frankrijk.of de schuldigen bij decembermoorden vervolgen.
  We gaan corruptie keihard aanpakken.We gaan er voor zorgen dat het veiliger wordt in Su.Wij gaan niet regeren met criminelen en ander gespuis.Zodra verkiezingen naderen dan willen ze niemand uitsluiten.Allemaal zijn het zwakkelingen.
  Over een x aantal jaren zijn deze mensen er niet meer maar staan hun criminele kinderen te trappelen om de boel over te nemen en veranderd er dus gewoon helemaal niks in Suriname.Paul ik denk dat je komende verkiezingen gewoon stokje moet overdragen aan een ander en pensionado moet gaan spelen op een eiland in Indonesië.
  Je bent al 70 en houd eigenlijk ontwikkeling en een baan vast van iemand die veel jonger is en vol energie staat te trappelen.


  Maak melding
 3. De politicus reageerde door te zeggen dat de SLM bijna zo goed als failliet is en geholpen moet worden om sterker te staan.

  De enige redding die gegeven kan worden aan de SLM is door het te privatiseren waarna een betere bedrijfsvoering mogelijk is en mogelijk een zekere bestaansrecht kan worden gegeven.
  Hierdoor zal de kunstmatige subsidie, uit de zakken van de werkende bevolking die belasting betaald, ophouden te bestaan.

  Somo kijkt ernaar Somo hoort ervan en Somo weet niet waar over gaat.
  Somo opleidingen te over om te kunnen begrijpen waar het overgaat en wat de acties moeten zijn om deze diepe beerput te komen.


  Maak melding
 4. somohardjo is een verrader ,ik ken hem persoonlijk hij wil samen werken met de VHP zg,maar hij is met een coup bezig,hij weet dat VHP de verkiezing gaat winnen en nu loop hij te huichelen met de hindoestanen,hij is niet te vertrouwen.Javanen kunnen niet samenwerken met hndoestanen,ze gaan altijd met negers samen,dus surinamers pas op voor SOMO


  Maak melding
 5. In de volgende coalitie wilt Somo het volgende voor zichzelf.

  1 miljoen Euro cash
  100.000 ha land
  voorzitter van parlement worden en 9de plaatsvervangende vieze president van de republiek
  mae pardi wordt weer amba in Jakarta
  Elke maand visite aan mae eerste klas vliegen met KLM met 10000 euro’s cash voor een paar minderjarige maagden in Jakarta
  Een gepantserde caddilac met chauffeurs
  Een paleis aan de anton drachten weg
  6 ministers en 6 onderministers voor partaya loehoer
  25 ak47 machine geweren voor zijn persoonlijke bescherming door zijn eigen prive leger van 100 man betaald door het ministerie van defensie
  Elke drie maanden Suriname vertegenwoordigen in een internationale conferentie onderwerp of gezegde maakt niet uit.
  Elk jaar de VN conferentie bijwonen en toespreken.
  Ere doktoraat van ADEK. Want hij wilt ook graag Doktor Somo genoemd worden.


  Maak melding
 6. ik snap niet hoe deze somo parlement voorzitter was in het front regering .die man kan nog geen eens uit zijn woorden komen laat staan het woord voeren als parlement voorzitter. so so sarie ,wat zijn wij diep gezonken zeg .deze tjekre tjekre kan geen houvast vinden in de regering bouterse dus wil hij terug in het front regering waar hij kan maken en breken .ik ben daarom ook blij dat bouterse aan zijn standpunten blijft om somo niet de overhand te geven .niet verwonderlijk dat velen die op de ndp waaronder pero van de nps overgestapt zijn naar de ndp .dit alles hebben de fronters te wijten aan somo die de lakens uit deelde in het front ,en ik heb sterk het gevoel dat zowel de vhp en nps somo weer een blok gaan vormen .de ezel zegt men stoot zich niet aan de zelfde steen maar deze gasten stoten zich aan die zelfde steen ,koste wat kost als ze maar kunnen regeren .de tijd zal het leren dat ze grote fouten begaan .somo speelt een vies spelletje en dat hebben wij ndpers begrepen maar wij laten ons niet de les voorlezen door somo of wie dan ook .
  2015 nadert en wij kijken er naar uit .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  bouta kraktie mie mang .


  Maak melding
 7. Weet je wat mij ten zeerste stoort? Toen zijn coalitiegenoten het hadden over de PSA heeft onze pae niets van zich laten horen. Integendeel, de wet is zelfs zonder goedkeuring van de adviesraad aangenomen met de nodige meerderheid, dus heeft PL voorgestemd. Nu komt onze pae met zijn kritiek, die hij maanden geleden had moeten uiten. Hij wil geen PSA maar een dubbele nationaliteit. Prachtig, maar hij vergeet een ding. De PSA is inmiddels een wet: zijn dubbele nationaliteit is slechts een belofte, die nog door de meerderheid van de nationale Assemblee goedgekeurd moet worden. Als halve Javaan zeg ik dat onze pae niet te vertrouwen is en dat wij die dubbele nationaliteit pas mogen waarderen en toejuichen als het tot een wet is bekrachtigt. M.a.w. pae lult een eind weg in de ruimte.


  Maak melding
 8. Somo is een uitbuiter en geen leider.Er is nog geen leider die su uit al die hebberigheid van politieke leiders kan helpen.Als je voor somo stem help je suriname alleen maar verder met deze
  Oude politieke leiders die allen maar van graaien houden en niet aan opbouwen.stem op een partij waarvan je denk dat deze partij inteligente mensen hebben.


  Maak melding
 9. somo jolong jolong store jolong pieti , jolong alla sanie .
  notie no di veilig djie a wongjowo diesie hij gaat groot spelen in het buiteland met staatsgelden ,om die toero van hem in indonesié te verzorgen ,deze man is levens gevaarlijk . pirkie min .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES