dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameIndiase legerhelikopters binnenkort in Suriname

Indiase legerhelikopters binnenkort in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – De lang verbeide helikopters voor het Surinaamse leger komen er aan. Dit verzekert de Indiase ambassadeur in Suriname, Subashini Murugesan. Er is geen reden tot vertwijfeling.

Bij sommige regeringsfunctionarissen wordt daar blijk van gegeven. De drie HAL Chetak helikopters zijn ook al jaren onderweg. De bestelling was geplaatst door de vorige regering. Onlangs zei minister Lamuré Latour van Defensie nog niet te weten wanneer de toestellen aankomen. Alles zou afhangen van de leverancier. Murugesan zegt tegenover de Times of Suriname dat de helikopters eind februari verscheept worden vanuit India.

Intussen is het trainen van bedienings- en onderhoudspersoneel al aangevangen. “De training is vrij intensief en de Surinaamse piloten zullen tot en met november in Bangelore, India, zijn. Bij terugkeer in Suriname zullen zij in staat zijn om de toestellen te besturen’, zegt Murugesan. De helikopters zijn vooral geschikt voor operaties op korte afstanden. Melvin Linscheer, directeur van het Bureau voor Nationale Veiligheid, vindt dat Suriname meer heeft aan heli’s met groter bereik.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Off Topic.
  Padieboeren wachten nog steeds op tractoren Iran.
  Weet je, als ik het voor het zeggen had in het land zou ik de kwestie van de tractoren heel anders hebben aangepakt. Hoe? in de vorm van cooperatieve verenigingen. Elke cooperatieve vereniging zou per district een paar tractoren krijgen waar de boeren, gedwongen om lid te worden van de cooperatieve vereniging, tegen een zachte prijs de tractoren inclusief chauffeur kunnen inhuren. Daarnaast zou ik enorm veel onderdelen kopen in Iran om de levensduur van de tractoren zo lange mogelijk te doen zijn. Kijk in een land van zo weinig mogelijk kapitaalgoederen, is het de plicht van de regering om zoveel als mogelijk mensen hiervan te laten profiteren. Misschien een dom idee van mij maar ik denk meer aan de massa en niet aan het individu en elk sociaal denkende Surinamer zou op dit idee kunnen komen. Zeker is dat de boeren moeten blijven zeuren over de tractoren ter voorkoming dat zij aan politieke vrienden zoals Kanhai worden geschonken. Die is een boerende jurist.


  Maak melding
 2. Neen, Melvin Linscheer. Jij wilt lange afstands helicopters om veilig uit het land te kunnen vluchten als de grond in Suriname onder jouw voeten te heet wordt.


  Maak melding
 3. waarom de heli’s eind februari al laten “overtochten”, terwijl de piloten tot november in opleiding zijn???

  vanwaar die haast?

  moet DADA op de foto? 🙂


  Maak melding
 4. gewoon terug sturen die waardeloze helicopters die dingen deugen niet .welk weldenkend mens gaat dit soort materieel kopen in landen als india ,terwijl men ze in amerika of europa kon kopen .zie jij amerika of enig europees land helicopters kopen van india !!! foei vene ,ik weet niet als je het de vhp kado wilde doen maar het is ons weg gegooit belasting geld .lindscheers had groot gelijk om die rotsooi niet te kopen .


  Maak melding
 5. Bigi Ede Bouta en mister Maripastong ( Ameerali) Waren van plan om op 25 februari 2014 te pronken met andermans veren. Nu ze door hadden dat die Kerry ei hem hiermee zouden afbranden houden ze de boot tegen.


  Maak melding
 6. Suriname had beter modernere 2e handse helicopters kunnen kopen. De Hal Chetak is verouderd troep. Het is een oude Franse helicopter die onder licentie alleen nog in India wordt gemaakt.


  Maak melding
 7. Deze eenmotorige wentelwieken zijn nog de naweeën van het Front. Hoe kun je in Godsnaam kisten kopen, die niet eens het uiterste Zuiden en of de economische zeezone van het land kunnen bestrijken zonder bij te tanken en zo goed als geen behoorlijke lading kunnen hebben.


  Maak melding
 8. Beste mensen laten wij geen troep kopen uit India en China.
  We moeten goed degelijk helicopters kopen uit Afrika.
  Helicopters uit afrika zijn de beste ter wereld.
  Kijk maar naar ronnie brunswijk hij heeft zelf ook eentje, hij heeft nooit makementen gehad met dat toestel made in Ghana.
  Afrikaanse helicopters kunnen op 1 liter brandstof 1000km heen en terug vliegen.

  Zelfs in Bart Smit zijn ze te koop voor een redelijke prijs.


  Maak melding
 9. RobG,
  Deze Helikopters zijn door vorige regering gekocht om Suriname te beveiligen,Bouterse kocht wapens uit Libie , Cuba om zijn eigen volk te vermoorden en te onderdrukken.stelletje buriki zijn jullie.


  Maak melding
 10. Slechte helikopters in alle opzichten.
  Het Surinaams leger is voor transport nog steeds afhankelijk van de burgermaatschappij. Een Chinook, Puma Cougar of een Blackhawk (net zoals Colombia en Brazilie hebben)zouden een veel beter optie zijn geweest.

  Suriname is best groot. Je hebt een helikopter nodig met een groot bereik die lange afstanden kan vliegen. Stel er gebeurt iets voor de Surinaamse kust. Dan is die indiase echt niet geschikt om reddingsoperaties uit te voeren want het is niet in staat om een SAR (Search And Rescue) uit te voeren. Kan maar korte afstanden vliegen en geen lange zoektocht operaties vliegen. Een helikopter met een groot bereik kan buurlanden helpen.

  Plus de DHRUV is niet in staat om externe vracht te vervoeren. Surinaams leger heeft werkpaarden nodig en geen sierpaarden.
  let wel. Alle landen die de DHRUV heli’s in bezit hebben, hebben daarnaast ook andere typpen helikopters in bezit. DHRUV is geschikt voor lichte werkzaamheden.


  Maak melding
 11. Het was vooraf bekend dat dit niet de beste keus was voor Suriname, maar zoals met vele andere zaken heeft Vene zich toen laten inpakken door de mensen die van de aankoop geprofiteerd hebben. Nu ze eenmaal zijn gekocht en ze eraan komen, laten we kijken wat de beste rol voor die dingen zal zijn. Linscheer heeft gelijk, voor de gewenste toepassingen deugen die dingen niet en moeten we dan gewoon een paar andere, beter geschikte heli’s aanschaffen. Elk normaal leger heeft afhankelijk van de toepassingen, meerdere typen heli’s in gebruik. Geen novum dus.


  Maak melding
 12. @pero,

  Zouden deze helicopters slecht van kwaliteit zijn, dan zouden ze allang uit de roulatie zijn. Dat ze nog steeds worden gebouwd duidt erop dat ze ook steeds ge-upgrade worden en men er heel veel ervaring mee heeft, wat heel goed van pas komt bij het onderhoud.

  Een goede deal voor Suriname. Nu ook nog de TATA auto’s naar Suriname halen. De TATA Nano is de goedkoopste auto die je voor ca. $3000 (in India) kunt kopen. Waar vindt je nog een complete auto voor zo’n prijsje?


  Maak melding
 13. Ik zou die troep terug sturen en het grld terug nemen,’het heeft ook te lang geduurd.
  Suriname wees verstandig,wat hebben wij aan deze grasmaaiers(helie).
  Vene,santokkie,its a shame,daarom zijden jullie er niets over.
  Bedriegers


  Maak melding
 14. @Armand,

  Het is een helicopter die al heel lang bestaat en waarvan dus de errors al zo’n beetje allemaal eruit zijn. Met nieuwe heli’s loop je een grote kans op kinderziektes en veel onderhoud en stilstand.


  Maak melding
 15. Grappig toch India koopt hun helicopters bij Agusta in Italie en Surinamers kopen hun helicopters in India. Deze heli’s kunnen nauwelijks tot Coronie vliegen en niet eens terug zonder bijtanken.


  Maak melding
 16. vijjai weten jullie wat kwaliteit is ,vraag ik mij af .zie die waardeloze standbeeld van lachmon die jullie hebben gemaakt in jou india ,het deugt van geen kanten die pop .
  kwaliteit moet je hebben ,je hebt ook spijker broeken van 30 euro en 25 euro maar die ga je toch niet vergelijken met spijker broeken van 100 en 120 euro .kijk naar kwaliteit niet naar goedkoop .die standbeeld van lachman is er een mooi voorbeeld van vooral met die lange armen en witte lachman .in leven was hij getint en na zijn dood is hij wit .lachman keert zich om in zijn graf .weg met die helecopters weg met die indiase troep , wij willen deugdelijke dingen geen nep helicopters die nog geen eens vatsoenlijk werk kunnen doen .liever hadden ze die helicopters in zuidafrika gekocht dan hadden ze nog wat aan .lincheer heeft groot gelijk om die troep af te keuren .als het aan de ndp lag hadden ze die helicopters bij de fransen gekocht zoals die drie schepen afkomstig zijn uit frankrijk ,wij gaan voor deugdelijkheid en kwaliteit vijay
  wij gaan niet voor nep .nogmaals die standbeeld van lachman die in india gemaakt is bewijst dat jullie nep kopen goedkoop ,dat is jullie specialiteit .
  leve de ndp leve suriname .wij zijn er klaar voor in 2015.
  bouterse is en blijft nog altijd de sterke man van suriname ,en dat heeft nederland eindelijk ingezien .geen ontwikkelings hulp daar wacht front op niet de ndp .kom en zie wat er gedaan wordt sinds de ndp aan de macht is .dank zij de ndp weten wij wat onafhankelijkheid betekent .en denk erom niemand kan een regering vormen zonder de ndp.
  de vhp is en blijft een etnisch partij ,ze kunnen zich voor doen alsof ze niet etnisch zijn maar men weet wel beter in suriname .de ndp is een ware surinaamse partij waar iedereen participeert ,en dat is een doorn in het oog van de vhp ,ze proberen het zelfde te doen omdat men kritiek op ze heeft ,het gaat niet spontaan bij de vhp het is ze met een paplepel ingegoten om etnisch te denken .wij leven su als je wil scoren moet je niet etnisch denken .
  leren jullie van de ndp hoe je dingen samen stelt .


  Maak melding
 17. @ Vijay

  Als je een gezin hebt van in totaal 6 personen dan koop je ook geen 2 persoons auto maar een ruime auto. Die 2 persoons auto koop je pas als je al een gezinsauto hebt.
  Zelfde verhaal met die DHRUV.


  Maak melding
 18. Ik ben elke keer weer verbaasd over zoveel deskundigheid op dit forum. Zou het niet tijd worden om die deskundigheid aan de Surinaamse overheid aan te bieden. Uiteraard tegen een passende vergoeding/salaris? Aan de kant staan en blijven roepen zet geen zoden aan de dijk.


  Maak melding
 19. vijay ik denk dat geen enkel surinamer die nano zou willen rijden ,ja jullie dan maar in europa komen ze niet ze zullen alleen in zuidazie rijden en su is geen zuidazie jullie weten niet wat kwaliteit is dus kan ik je niet kwalijk nemen nogmaals dat zag je met die standbeeld van lachman die jullie zeggen dat goedkoop is gemaakt .ik kijk naar kwaliteit niet naar goedkoop vijay
  leuk dat jullie wat maken maar maak kwaliteit daar gaat het om .ik zie vijay in zijn spijker broek van 25 euro maximaal 30 euro en als hij het in de was doet kan hij het nog twee keeer dragen daarna weg gooien of ze zijn verkleurd vijay !!!!!!


  Maak melding
 20. beste john, vluchten kan niet meer dus ze kunnen het vergeten en venitiaan is geen domme surinamer, zo’n heli haal je in met een tata fiets. dus a no kang moro en zuid-amerika begint heet te worden.


  Maak melding
 21. Deze aankoop is gedaan iom de sur. legerleiding. Als of Vene verstand heeft van wapens en materieel. Wat mij betreft stort 1van die choppers op het huis van DDB.


  Maak melding
 22. Beste Mensen,

  Die eerste Nano’s waren minder. De volgende serie was veel beter. Voor $3000 moet je ook niet een Limousine verwachten. Het is meer een auto voor starters en kleine gezinnen. Wil je meer luxe, dan heeft TATA nog een behoorlijk aantal andere auto’s.

  De helicopter is hetzelfde verhaal. Wat heeft Suriname nodig? Een dure helicopter die het hele grensgebied kan bestrijken – maar waarmee dan slechts 1 missie tegelijkertijd mogelijk is – of 3 helicopters die ieder afzonderlijk kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden, maar met een korter bereik? Technisch gezien zijn het gewoon goede helicopters zonder een ingewikkelde techniek. Dat heeft als voordeel dat Suriname in de meeste gevallen het onderhoud zelf goed kan doen.

  Het is maar net wat men wil. De keus is echter al gemaakt en ik denk niet dat de gebruikers er ooit spijt van zullen krijgen.

  Voor @pero mag het een troost zijn dat deze heli’s ook als ambulance dienst kunnen doen, mocht hij er ooit een nodig hebben.


  Maak melding
 23. Weer een poging van de paarse kakketlakken om met de eer te gaan strijken . Geloof me deze heli s zullen nooit lang in de lucht blijven. Ze zullen in de achtertuinen staan van de rijkere indiers in su.


  Maak melding
 24. Voor landen als Suriname is goed en eenvoudig onderhoudbaar materieel (zoals deze helicopters) beter dan zeer geavanceerde machines die uit eindelijk meer op de grond staan dan inzetbaar zijn.

  Deze helikopter heeft genoeg kwaliteit om in Israel, Zuid Afrika, Zwitserland etc. ingezet te worden. Het dient op het hoogste “slagveld” ter wereld (gletsjer in Kasmir boven 6.000 meter)ofwel hoewel het ding ouderwets lijkt en gedeeltelijk is kan het doen waar voor het aangeschaft zal zijn. Althans dat wordt gesteld door het Nationale leger. Het leger laat niet voor niets mensen opleiden als vlieger en onderhoudstechnicus.

  Pero, als het ding niet deugd dan is deze regering nog veel dommer dan de vorige om zij de mensen op laat leiden en ze dus van plan is de Helikopters te gaan gebruiken. Het gebruik is (gezien de bemensing, huisvesting, gereedschap, onderdelen, brandstof) over een periode van 10 tot 20 jaar veel duurder dan de aanschaf. Ofwel de vorige regering heeft iets goedkoops geregeld deze regering neemt de uit eindelijk veel duurdere exploitatie voor haar rekening. Verkopen voor een zacht prijsje is ook een optie waarmee de dure NUTTELOZE exploitatie bespaard kan worden.

  Pero voordat men ergens op afgeeft is het zinvol keuze van de huidige regering mee te wegen. Die gaan de volgens u zo waardeloze helikopters tegen hoge kosten gebruiken.


  Maak melding
 25. Geen enkel leger heeft als enige helikopters de DHRUV. Geen enkel leger in de wereld. Suriname wordt het eerste leger wat dat betreft. Heli’s zullen nooit lang in de lucht blijven. Als leveren al zo lang duurt laat staan onderdelen voor onderhoud.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES