Suriname wil info Fransen over drugsnetwerk

32

PARAMARIBO, 4 feb – Het Korps Politie Suriname wil informatie van de Franse autoriteiten over een recent ontmanteld drugsnetwerk. Volgens de Fransen zijn twintig personen aangehouden in Frans Guyana en Frankrijk. Onder hen bevindt zich een onbekend aantal Surinamers.

De Surinamers worden verdacht van betrokkenheid bij een drugsorganisatie. De drugs werden volgens de Fransen vanuit Suriname doorgevoerd naar Frans Guyana en dan Europa. Er werd zowel cocaïne als marihuana gesmokkeld. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zegt tegenover de Times of Suriname dat er een goede samenwerkingsrelatie bestaat met de Fransen. Het mag dus niet al te moeilijk zijn de informatie te krijgen.

De Franse autoriteiten vermoeden dat er meer personen betrokken zijn. Die worden nu opgespoord. Het justitieel onderzoek moet ook aan het licht brengen hoe groot het netwerk was. Of de Surinaamse collega’s op een of ander moment betrokken worden, wordt niet gezegd. De afgelopen tijd zijn vaker drugskoeriers aangehouden op de luchthaven Félix Eboué in Frans Guyana. Het zou om vrijwel uitsluitend om Surinamers gaan.


32 REACTIES

 1. Frankrijk moet helemaal niets. Waarom informatie delen terwijl de hoofdverdachte de president van Suriname is. Frankrijk moet info met de Amerikanen delen.


  Maak melding

 2. De Fransen gaan je echt niks vertellen.
  Je kan het ook aan Brunswijk vragen die weet vast meer dan de Fransen.

  Is trouwens de eigenaar van dat schip miss Amaila al bekend of onderzoeken ze dat nog steeds in SU?


  Maak melding

 3. Waarom begint de surinaamse politie niet eerst thuis?!Waarom wordt er gezwegen over de drugscrimineel en wapenhandelaar dinootje die heden gevangen zit in Amerika?!Zowel de politie hier als papa desi doen alsof dinootje nooit heeft bestaan?!
  Nou Frankrijk en frans Guyana, zet de surinamers die jullie gevangen hebben in de gevangenis!
  Hier gaan ze nog Amnestie krijgen,ulo les volgen,computeren en klaar is de zaak!!


  Maak melding

 4. Belfort mi Gudu,

  hou je vooral bezig met kraamvisite/kledinggedrag van jongeren en resocialiseren van de on-ver-beter-den!!!

  zo werkt de egte tori!!!!

  op aangeven van DEA (US) gaat Frans Guyana over tot actie en beschikt Preet Bharara inmiddels over de nodige info!!

  Dus,… voor meer info please melden bij “de vriend van Dino” 🙂


  Maak melding

 5. Fransen hebben 5 computers geschonken aan Surinaamse cellenhuizen. Hierdoor kunnen zij alle criminelen in ieder geval in kaart brengen. Suriname moet zich niet druk maken om criminelen die in het buitenland vastzitten Of is Pappa Bouta weer bang dat een van zijn kameraden in de cel is beland in Frankrijk? Wel AliB. Begin frans te leren want jij staat samen met Lonny op de nominatielijst van de Fransen. Die Oscar heb je al verdiend dus no spang! Nu nog die bugru van de Fransen.


  Maak melding

 6. Whahahahahahaha, grapjurk belly!

  Lekker doen alsof je neus bloed.
  Ik hoop dat de Fransen hier gehoor aan geven en een lijst produceren met brunsi als ‘lijsttrekker’.
  De ‘leider’ is erg waardevol, hij weet wie de koeriers zijn, whahahahahaha.

  Vervolgens ben ik benieuwd, wat je vervolgacties zijn.
  Het is een grove schande dat een drugsdealer als volksvertegenwoordiger fungeert.


  Maak melding

 7. Denk wel dat de Fransen niet alles prijs geven. Je weet immers nooit in welke partij de criminelen zitten en worden zij beschermd of gewoon afgemaakt indien dat kan omdat sommigen hun mond voorbij praten….!? Dus Frankrijk, gewoon niet bemoeien.


  Maak melding

 8. Dit berichtje geeft weer eens aan, hoe onnozel onze politici zijn.
  Moestadja weet niets over een mogelijk verbod van politieke samenwerkingsorganisaties, Belfort weet niets over het oppakken van een drugsbende in Frankrijk, waarbij ook Surinamers betrokken zijn.
  En dat terwijl we zo’n goede samenwerkingsrelatie met de Fransen hebben.
  Laat me niet lachen.
  De Fransen laten Suriname gewoon links liggen en passeren onze regering, die voor een belangrijk deel bestaat uit mensen, die een belang hebben in de drugswereld, links en rechts.
  Waarom durft Brunswijk niet naar Frans Guyana ?
  Precies, omdat hij daar direct wordt opgepakt.
  Waarom gaat Bouta alleen maar naar landen als Venezuela, Cuba, China en een of andere onbetekenende republiek in Afrika ?
  Precies, omdat hij als de dood is, dat hij vanwege zijn verleden direct wordt opgepakt in andere landen.
  Praat me dus niet over goede diplomatieke relaties met Frankrijk als zgn. buurland, want dat is echt onzin van de bovenste plank.


  Maak melding

 9. Belfort mag alleen achter die kleine jongens aan, die bigi dagu’s krijgen bescherming van DDB en zijn CTU, kijk hoeveel honderden kilo drugs de afgelopen drie jaren is onderschept uit Suriname.


  Maak melding

 10. Lachen is gezond!

  Zeg nou zelf………………

  “Cuba.
  In galatenue van het Cubaanse leger en groot ceremonieel werd het Surinaams staatshoofd volgens presidentieel protocol ontvangen, met een commerciële passagiers Boeing 737-300 van de SLM op de achtergrond geplekt.
  Aan de aandachtige lezer om goed naar de videobeelden en de foto’s te kijken van deze ‘rode loper’ aankomst en enig ontvangstkwaliteit.
  Waarna genoegzaam te concluderen wat er weer goed mis zat.”
  Bron:de West.

  http://www.youtube.com/watch?v=WQX3-ZdD1Y8&feature=youtu.be

  Voor speech: eeh ik moet wachten noh, ze gaan me zegge
  Speech; “la me beginne te zegge, is leuk om hier te zijn.”

  whahahahahahaha, sorry ik kon het niet laten………….

  Next time, bring a second shirt, and don’t speak while the microphone is on!


  Maak melding

 11. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zegt tegenover de Times of Suriname dat er een goede samenwerkingsrelatie bestaat met de Fransen.

  Wel minister Belfort,indien de samenwerking zó goed was als u beweert,hadden de Fransen de hulp van Surinaamse kant zeker ingeroepen bij de ontmanteling van deze drugsbende!
  Dus het samenwerkingsverband tussen ons en onze oosterburen is verre van goed te noemen.
  Twee voorzitters van de 3 coalitiepartners zitten tot in hun neus in de coke business en hebben om die reden ook nog een vonnis aan hun broek die ze eerstdaags nog zullen moeten uitzitten.
  DE FRANSEN VERTROUWEN DE SURINAMERS NIET;VOORAL NIET OP HET GEBIED VAN DRUGSZAKEN.


  Maak melding

 12. De nabestaanden willen ook info hebben over het volgende:

  – slachting decembermoorden
  – slachting Moiwana / binnenlandse oorlog
  – slachting inheemsen / binnenlandse oorlog

  Deze overheid moet niet komen lullen over informatie delen want ze delen alleen als het hun uitkomt. Belfort is hypocriet. We weten allemaal dat Lonny of DDB hierachter zit. Niemand anders in Suriname heeft de capaciteiten om zoveel drugs te distribueren. Sinds Belfort over justitie controleert is het wild west in Su.


  Maak melding

 13. @Esmerald
  Bedankt voor de verhelderende link/ filmpje. Ik denk dat Roue Verveer een betere president zal zijn en de President een getalenteerde amateur grappenmaker.

  Ik had nog enige indruk dat de man voor een dergelijk evenement nog enigszins voorbereid zou zijn maar zulke obligate teksten had ik niet kunnen verwachten. Hij heeft geen idee waar hij is en wie er naast hem staat.

  Ik hoop dat het opgevallen is dat hij afgehaald is door de tolk en niet door iemand met enig gouvernementeel gezag.
  Een aanfluiting en belediging in het kwadraat

  De laatste zin lijkt bijna aan te geven dat de president in ballingschap gaat.

  Daarnaast geeft de verfomfaaide kleding een zeer on Surinaamse houding aan. Beter gezegd protocollair gezien een belediging voor het eigen volk. Kan hij daadwerkelijk niet even een ander shirt aandoen voor de erewacht. Daarnaast alle geklungel met wel en niet salueren etc. deze man kan nergens serieus genomen worden.


  Maak melding

 14. Die Fransen zijn erger dan drugsgebruikers. Wat ze zoal consumeren. Kikkerbilletjes, slakkenoortjes, hondenoortjes (paddestoelen), stierenballen, hanenpenissen etc.
  Een smerig volk dat smerig eten verkoopt als haut cuisine. Hoe smeriger kan het?


  Maak melding

 15. @Esmerald….een filmpje van een dik, stotterend hangbuikzwijn in een verkreukeld shirt.

  Wat een armzalige vertoning van een warhoofd i.p.v. een staatshoofd


  Maak melding

 16. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zegt tegenover de Times of Suriname dat er een goede samenwerkingsrelatie bestaat met de Fransen. Het mag dus niet al te moeilijk zijn de informatie te krijgen…..Hopelijk geven ze in dit stadium geen info. want wie weet zijn onberechte misdadigers in het machtcentrum ook betrokken. Dan wordt die info. naar de VSA en EU doorgestuurd. Bij een eventueel bezoek kunnen ze dan worden opgepakt, die ellendelingen.


  Maak melding

 17. het lijkt erop dat heel veel kondremans van mij een minderwaardigheids complex hebben.ze grijpen elke kans aan om Su en Srananmans negatief te bejegenen.
  volgens mij is de Franse president Francois Hollande niet te vertrouwen,hij heeft tegen zijn partner gelogen en is vreemdgegaan.hij was niet mans genoeg om eerlijk voor de dag te komen. dus laten jullie mijn land met rust.

  only love


  Maak melding

 18. Een land waar de grootste drugsdealer president is en zijn zijn voor de rechter staat in de USA,en de helft van de regering bestaat uit criminelen vraagt Frankrijk om informatie over een drugsnetwerk?

  Wat klopt hier niet?


  Maak melding

 19. 100% controle op Schiphol Nederland voor Surinamers
  Drugsnetwerk opgerold door Frankrijk van Surinamers
  Drugscrimineel Dinootje opgepakt door Amerika.

  Internationaal isolement voor Suriname dreigt


  Maak melding

 20. @Klootmans
  Je zegt:”Die Fransen zijn erger dan drugsgebruikers etc. ….”

  En als ze ons desondanks ook nog erbij negeren dan zijn wij toch diep gezonken?
  Of niet soms?


  Maak melding

 21. @Medusa,

  Die Fransen zijn eigengereider dan de Amerikanen. En dat zegt wat. Bovendien zijn het heethoofden en echtbrekers (de Marrons van Europa). Hun taal is al een gruwel om naar te moeten luisteren en Engels willen ze niet spreken, zelfs niet tegen toeristen. Ze wanen zich God, daar in Frankrijk.

  Er valt heel wat vervelends over dit volkje te zeggen, maar ik laat het maar hierbij. Laat ik het zo zeggen: hun racistische vooringenomenheid weerhoudt hen ervan om niet-blanken op de hoogte te stellen. Andersom eisen ze dat diezelfde mensen hen wel van alles moeten vertellen en uitleggen. Vandaar dat ze zoveel problemen krijgen met de Noord-Afrikanen daar.
  Juist voor hen zou moeten gelden: ne t’en fais pas!


  Maak melding

 22. Forumers, Reageerders, Odi odi.

  Dus SU. is wederom (negatief) op de wereldkaart gebracht door enkele Hebzuchtige Criminelen.
  Gelukkig dat de Fransen ze ook flink aanpakken.

  De Franse autoriteiten zullen wel gek zijn om zomaar informatie aan BELLY & CO. te verstrekken.

  Raadplegen jullie ook deze site: (www.fransinsuriname.com)
  Dan kan men het bovengenoemde artikel ook uitgebreider lezen.

  BRUNSIE & CO! Kijken jullie maar uit.

  Niet zo lang geleden was er een artikel geschreven over:

  Geen Soevereiniteitsschending in 2 KM Verdrag.

  En dit heeft geen (moer) te maken met het (privé) leven van de Franse Pres. Francois Hollande.


  Maak melding

 23. @Klootmans
  Hebben die Fransen het nu ook gedaan?
  Eerst waren het de Hollanders,dan de EU dan de Amerikanen (o.a. uitlokking en arrestatie van Dino en Muntslag) dan de Guyanezen (onlangs exploitatie van Tigri)en nu de Fransen.
  Wie volgen er straks nog?
  De Chinezen?Brazilianen?Venezolanen?Cubanen?
  De maan?Mars?Pluto?
  Waar zal het eindigen?


  Maak melding

 24. @Ben66,

  Het is dat de Romeinen ze enige beschaving hebben bijgebracht, anders waren het nog steeds de menseneters van Europa.
  Een goede recept om gek te worden: woon 3 maanden tussen de Fransen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.