Politie wil aanslag op burger goedmaken

14

PARAMARIBO, 28 jan – Het Korps Politie Suriname, KPS, wil de aanslag op de burger J.P. goed maken. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie maakte dit kenbaar tijdens een bezoek aan het slachtoffer van politiegeweld. Tjin Liep Shie bood zijn bezoek in het ziekenhuis waar de man is opgenomen. Het blijft daar niet bij.

De kosten voor medische behandeling en ook de geleden fysieke schade zullen worden vergoed. Volgens de echtgenote van J.P. is er flink wat schade aan hun auto. Het voertuig is onder vuur genomen zonder behoorlijke aanleiding. Achteraf beweerden politieagenten dat ze de man voor een gezochte verdachte aan zagen. Volgens de echtgenote kan haar man naar alle waarschijnlijkheid niet werken de komende weken. Volgens een bericht van het KPS beloofde de politiechef een ‘grondig onderzoek’.

Afhankelijk van de uitkomst zal dan beslist worden wat te doen. Tjin Liep Shie gaf ook de verzekering dat ‘niet geschroomd’ zal worden maatregelen te treffen tegen de verantwoordelijke politieagenten. Het slachtoffer zei achteraf blij te zijn het voorval ten minste overleefd te hebben. Er is zonder enige waarschuwing vooraf op zijn auto geschoten. Hij had nog de tegenwoordigheid van geest door te rijden naar zijn woning. Daar werd hij alsnog aangehouden en niet bepaald zachtzinnig behandeld. Later werd hij naar het ziekenhuis vervoerd en kwamen de wetsdienaars tot de ontdekking dat ze het aan het verkeerde eind hadden.

sorry3

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Wat een kwaliteit, wat een niveau.. zo hebben menige agenten minderjarige vriendinnen/sexpartners en dat is heel gewoon in Suriname terwijl ze de burgers moeten bestraffen als zij ook met minderjarigen gaat……

  Dus mensen, het einde is ZOEK in Suriname. Geef die idioten een wapen en zij schieten als een losgeslagen baviaan!


  Maak melding

 2. Waarom is er voor af geen onderzoek gedaan (observatie) door de arrestatie team gedaan? Men moet zeker weten alvorens men tot een schietpartij overgaat:trouwens je kan niet zomaar op een auto schieten,denk maar na! Er rijden daar op dat moment ook andere auto´s rond,gelukkig zijn er geen doden of gewonden gevallen behalve PJ. In Su wordt er met Glock geschoten, wat zelf de Nederlandse Politieman niet beschikt.
  (Glock is een semi automaat pistool) Degene die de leiding had die dag (arrestatie team,) moet flink berispt worden, eventueel geschorst worden door deze ondoordachte actie.


  Maak melding

 3. De kosten voor medische behandeling en ook de geleden fysieke schade zullen worden vergoed.
  En wie betaalt het, niet meneer Tjin, neen, met gemeenschapsgeld is het gemakkelijk voor sinterklaas spelen. Het zou erg pijn doen als hij dat uit eigen zak moest gaan betalen.


  Maak melding

 4. Vraag me af of de agenten wel een oprechte of niet een gepaste politie opleiding/kennis/kunde
  achter hun rug hebben?K.P.S heeft tenslotte zoals het behoort en verwacht werd,dat een burger in zo een context op ieder moment de aandacht wat hoog nodig is voor een burger kan aanbieden,los met een stevige handdruk,geloofwaardige beloftes van Politie Chef en de voorgekomen schade wat de burger geleden heb of op het moment heel erg aan toe is en in een toestand dat hij pijn en ellende heb in dit geval zeer zeker.Een vooruitstrevende keihard werkende man met een gezin die verder moet dat ook geen auto meer heb en zijn ene been ook beschoten blijkt te zijn,dat ooit hoog waarschijnlijk zal gaan genezen door de moeder natuur,maar de ouwe zal hij never van zijn leven worden zelfs GOD kan hem een ander been niet schenken, Hahahaa ef sma mang verstaan sa me bedul fa,a tori di ano grap!Wel,mijn fenomenale of een briljante raadgeving voor dit armoedige slachtoffer en zijn aangeslagen familie kunnen een Schadevergoeding eisen van K.P.S. vanaf 100.000.U.S dollars en al het in het geheel diepgaand grondig laten ontraadselen. Quasi bhaai.


  Maak melding

 5. Een mooi gebaar van Juspol, Het zou ook fijn zijn als ALibouta ook zijn excuses gaat aanbieden voor al die moordpartijen. Niet dat het hem vergeven wordt, maar een knieval is op z’n minst gepast.


  Maak melding

 6. SURINAME het land van VERGEVEN EN VERGETEN!!!
  Dus als een boef een moordaanslag op iemand pleegt en de slachtoffer overleeft deze aanval dan komt de boef/politie , langs bij de slachtoffer en zegt…’laten wij alles vergeven en vergeten’.. en wees blij dat jij nog in leven bent!!!
  Zegt de boef verder…’doei nu ga ik wachten op een oproep van Belfort,vervolgens meld ik me aan en ga ik naar santo boma opvanghuis voor een ulo diploma en een paar computerlessen”, en jij blijft gewoon achter met al de trauma’s die ik jou bezorgd heb”.

  Wat zal die TLS aan deze slachtoffer beloofd hebben,,,Ministerschap,presidentschap,ambassadeur funktie….O,wij de rest willen het ook weten ,okay!?


  Maak melding

 7. De schiet graage agenten moeten vervolg worden anders ontstaat een wantrouwen tegen over de politie en dat zou terecht zijn.
  want men moet niet het idee krijgen dat men boven de wet staat.
  en dat zou helemaal niet mogen.
  want zo begint de afbreuk van een rechtstaat.
  vervolgen die handel


  Maak melding

 8. @Grasbarki
  Heeft Nederland dan ook een Couppleger/massamoordenaar als lijder?!

  En Letterlijk heeft gelijk als hij zegt dat het belastingbetalende deel van de surinamers de kosten moeten dragen al is het niet de schuld van hun maar van de politie!


  Maak melding

 9. @ Ray:

  Dat wet je zelf,het volk moet altijd de misstap van de Overheid voor de kosten opdraaien.
  Op je vraag of Nederland een coup pleger heeft als leider moet ik je helaas teleurstellen. Ik heb van mijn wijlen Vader het volgende geleerd: ” Alles wat je hier verkeerd doet,ga je het hier ook betalen”er is geen Hemel en geen Hel!! Na dja jo go paai ju sondu brada,dus laten we maar afwachten wat met die soort figuren gaat gebeuren !!!


  Maak melding

 10. Die man kan onschuldig zijn maar waarom reageerde hij niet op de stop teken van de politie hij reed juist harder weg.
  Overal ter wereld is het zo als de politie een stop teken geeft dan moet je meteen stoppen en niet weg rijden anders wordt je beschoten door de politie.

  Politie maken altijd fouten maar als burger moet je geen fouten maken anders ben je dood.
  Voor je eigen veiligheid moet jij altijd de stop teken van de politie volgen.
  Op de weg bij Coppename punt had de politie controle met zware wapens zij stopten toen iedereen die langs reed.
  Iedereen ging netjes de stop teken van de politie volgen,
  Maar je had een man die heel moeilijk deed hij wilde weg rijden maar hij werd klem gereden door de politie.
  Een burger ging met die man praten om zich rustig te
  houden en hij had toen geluisterd.
  Dus luister altijd naar de politie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.