VP ziek maar moet Bouterse vervangen

34

PARAMARIBO, 28 jan – Vicepresident Robert Ameerali is ziek en moet van de dokter het bed houden. Maar dat kan nu even niet, omdat president Desiré Bouterse het land uit moet.

Bouterse bezoekt Venezuela en Cuba voor. Ameerali moet dan invallen als staatshoofd. Een alternatief is er niet. Als ook de vicepresident niet kan, heeft Suriname een staatsrechtelijk probleem. De grondwet voorziet niet in de vervanging van de vervanger van het staatshoofd. “Het is omissie in de wet. Het is niet geregeld wie de tweede vervanger van de president moet zijn”, zegt Eugene van der San, directeur op het kabinet van de president, tegenover de Times of Suriname.

Dat en deugdelijke vervanging van de president nergens geregeld is, moet aan politieke laksheid liggen. Sinds de invoering van de grondwet in 1987 heeft niemand er aan gewerkt. Aan adviezen van onder meer de directeur van het presidentieel kabinet, ontbreekt het niet. “Ik ben uitvoerder, zie mij als ambtenaar. Ik kan adviezen geven en nota’s schrijven, maar de politiek moet het besluit nemen”,aldus Van der San. Ameerali mag dus niets erger overkomen.

34 REACTIES

 1. Het beste is de voltallige regering met ziekteverlof te sturen.
  Bouta maakt weer een paar leuke reisjes naar Venezuela en Cuba, maar tilt voor ons land in economische zin niets op de wal.
  Wat doet onze pres iedere keer in die landen ?
  Het was veel beter als hij zich als staatshoofd in Su wat vaker liet zien en horen, maar die tijd ligt alweer ver achter ons.
  Nu het economisch moeilijk wordt, “vlucht” hij naar het buitenland in plaats van zich een ware leider te tonen.


  Maak melding

 2. Forumers, Reageerders, Odi odi om 11:37 uur.

  Er is wel een vervanger voor VP. Robert Ameerali.

  En dat is niemand minder dan de Profeet STEVE MEYE WONDER!
  Hij wordt reeds als 2e VP. betaald door DADA & CO.

  En als het niet lukt, omdat deze STEVE MEYE WONDER, zijn genezend medium & Goddelijke gave tot op heden geen enkele verbetering te weeg heeft gebracht in het land, dan kan Uncle LONNIE BRUNSIE eindelijk waarnemen als Vicepresident.

  Het wordt een echte hamerstuk in het DNA.


  Maak melding

 3. Mijn voorstel: stuur het hele kabinet met ziekteverlof, want ze bakken er helemaal niets meer van !!
  Onze pres gaat weer eens naar Venezuela en Cuba – naar andere landen durft hij niet te gaan – en ligt straks aan de strand met een grote Havanna-sigaar in zijn hoofd.
  In economische zin tilt hij niets voor ons land op de wal.
  Het zou veel beter zijn als hij zich in Su wat meer liet zien en horen, maar het is al een tijd lang angstvallig stil rond onze pres.
  Hoe zo: leiderschapskwaliteiten.
  Daarom mijn advies om de hele regering maar met ziekteverlof te sturen.


  Maak melding

 4. Hoi FER.E.

  Is de vice pres soms ook op S. Boma geweest dat hij nou ziek
  is? Als Steve M. hem niet kan genezen, is er ook nog Baas Waterval.

  odi odi.

  Sjorie.


  Maak melding

 5. Vieze Berto klarie.Hij heeft de vogelgriep opgelopen.Binnen gebracht door de ongebreidelde invoer van de China man.Als hij uit bed komt,gaat hij alleen kunnen kakelen en niet praten tot verdriet van de gepensioneerden.


  Maak melding

 6. Hij,bouta, moet het land uit?!!!
  Waarvoor dan?!! Gaat hij daar om support te vragen voor zijn criminele zoon die zo strakjes voor de rechter in Amerika moet verschijnen?!!!
  Boi,deze crimineel laat de surinamers naar zijn pijpen dansen en de surinamers slapen maar door!!!En de zieke ameerali gaat bouta vervangen…echt LAMME LIJDT DE BLINDE!!!!!!


  Maak melding

 7. Laat chekre chekre pa-e zich effe vice-president noemen, het blijft toch een bananenrepubliek met de keus van criminelen door het Surinaamse volk.
  Volk van Su ga voort op deze weg en haal die criminelen weer binnen in 2015, maak ze tot jullie afgod en de beloning volgt vanzelf.


  Maak melding

 8. Mooi moment om een coupe te plegen en binnen 2 mnd verkiezingen uit te schrijven. DDB kan meteen asiel aanvragen in één van deze landen, probleem opgelost !


  Maak melding

 9. Suri’s hebben de pitten niet om iets tegen Bout te ondernemen.Ze gaan liever met hem heulen dan hem tegen te spreken.
  Koos de Jong heeft gelijk,want tenslotte zijn dat de favoriete landen van de pres.


  Maak melding

 10. Ameerali is ziek behalve als hij geld moet ontvangen. Pappa Bouta is ziek behalve als hij moet reizen. Lonny is nooit ziek want hij moet altijd Welken en mag niet naar het buiterand>


  Maak melding

 11. 2014. Boi bedrieglijke ziekmelding ineens dat zelden in zijn schurkachtige agenda voorkwam en nu in eens wel.Hoezo?A faya tok!A yaari opo fonkelnieuw pas,da wo go yere nanga wo go see moro en dalk a krutu sweeti tori in yankee fu a jr. yourka HaHaha… Quasi bhaai.


  Maak melding

 12. De SURIES slapen juist niet jij verdraaid alles ze zijn juist wakker gemaakt door jullie soort om niet steeds aan te geven wat fout is en gaat maar door alleen negatief/haat en leugens te verkondigen RAY en KOOS DE JONG zeker mooi gelegenheid neem de voortouw of zijn je ballen weg en omgebouwd tot hoer anderen ophitsen en zelf op afstand olie op vuur gooien zo als CAREL van SPA en nog paar domme oppositie leden die staan te schreeuwen er is geen geld en nu jongs leden zeggen ze dat de PRESS met geld strooit naar bevolking als sinterklaas om popi te doen dus hier betrap je hun nu weer op leugen is er geld of niet of weten zij het of niet of is het willens en wetens leugens verspreiden zij willen het volk onzeker maken en bang om hun slag te slaan voor het eerst hoor ik CAREL zo hoog en luid van de toren blazen nooit van tevoren CAREL verwacht zeker goeie positie maar ja het zei eenmaal zo wil je een blanke pakken gebruik een blanke wil je een chinees pakken gebruik een chinees wil je een creool uitschakelen gebruik creool en dat heeft niets met bevolking groep te maken maar de prooi word eenvoudig wat hij vertrouwd zijn soort eerder en dan te jere bang dang klari jere.


  Maak melding

 13. Zoals gewoonlijk beweren de paarse paupers dat de president geliefd is onder de bevolking. Waarom besteld de president dan 6 gepantserde auto’s. Als hij zo geliefd is hoeft hij van niemand bang te zijn toch ? En de amerikanen komen toch niet. Bouterse kan met een gerust hart door parbo lopen.


  Maak melding

 14. Soort zoeky soort. In Venezuela zijn vele schappen leeg, alsook in Cuba. In jaren tachtig ook. Anno 2014 valutaschaarste, chaos,onrust,stijging misdaad. Sinds het Chavazisme wortel heeft geschoten is de misdaad gruwelijk gestegen in Venezuela. Een gelijke trend met het bawtisme die oliedomme aanhangers in 2010 hebben geplant.


  Maak melding

 15. @Boegroe
  Hallo paarse gepeupel/pauper
  misschien kan jij ons vertellen waarom je baasje naar Venezuela of cuba reist!
  Is het al tijd voor zijn jaarlijkse check up bij zijn huisdokter in cuba? Voor zover ik het weet hebben Venezuela noch cuba Suriname wat te bieden en omgekeerd!
  Kom, prober zijn plezier reisjes voor ons te rechtvaardigen hier!


  Maak melding

 16. Heeft hij ook toiletpapier meegenomen voor Maduro. Ze hebben het hard nodig daar. misschien kan boegroe een handje helpen. Doet hij toch iets nuttigs i.p.v een hoop onzin te verkondigen op wkn.


  Maak melding

 17. @Boegroe
  Laten sommige mensen negatieve woorden gebruiken en minder flateus schrijven over de huidige regering. De stijl en de woordkeuze zijn niet effectief MAAR hebben ze geen gelijk als hun boodschap is:

  “Vreemd dat de president weg gaat zonder dat hij formeel vervangen kan worden binnen de grenzen van het land”. Of er een fout in de wet zit is niet relevant. Indien de Vice President niet instaat is op een correcte wijze waar te nemen dan mag de President het land niet verlaten en zal hij met redenen (die zonder meer aanvaard zullen worden) zich voor de CELAC conferentie kunnen laten vervangen.

  Boegroe de President geeft aan zich niet te storen aan de wetten van het land. Ik weet niet of de wet een afzettingsprocedure kent maar als ik parlementariër zou zijn (coalitie of opositie, maakt niet uit) dan zou ik deze MINACHTING voor de Wet aan de kaak stellen.


  Maak melding

 18. President Desi Bouterse zei na de ontvangst op de internationale luchthaven van Cuba gisteren dat hij het altijd fijn vindt om in dat land te zijn. “Ik ben blij thuis te zijn”, zei het staatshoofd.

  De president is in Cuba voor een staatshoofdenbijeenkomst van Celac (Caribische en Latijns-Amerikaanse gemeenschap). Bouterse bedankte de Cubaanse regering voor de uitnodiging.

  Het staatshoofd zei dat hij met plezier naar Cuba gaat. Hij ervaart veel liefde en gastvrijheid.

  Alduas een bericht op Starnieuws.

  Natuurlijk ervaart hij veel liefde en gastvrijheid in Cuba,daar twijfelen wij niet aan
  Cuba heeft alle DIKTATORS lief !!!!OOK DIKTATOR BOUTA HEBBEN ZE LIEF!!
  SOORT ZOEKT SOORT!!!


  Maak melding

 19. Jullie moeten je niet vergissen in Bouterse. Hij is slimmer dan de voorste van een paard. Zoals Saddam Hussein enkele dubbelgangers had, zo heeft ook Bouterse zeker 2 dubbelgangers. Die leggen de buitenlandse bezoeken af zodat in geval van arrestatie, de echte Bouterse niet wordt gepakt. Een hele slimme vogel, die Bouta.


  Maak melding

 20. schorsing decemberproces nietig verklaard. voor ritfeld. maar de anderen zullen zeker ook weer mee mogen doen.

  ritfeld heeft gevraagd om nietigverklaren van de opschorting.


  Maak melding

 21. Ach ja arme-ali zal ook niet zoveel te doen hebben hoor. De baan van arme ali is altijd al niks doen geweest. Wat deze ali gepresteerd heeft sinds zijn aantreden is liegen, bedriegen ten voordele(n) van zichzelf, senioren belangen schaden en dat van de rest van het volk. DiDiBrie is niet beter er zou niets gebeuren ook als DiDiBrie er zou zijn. Als DiDiBrie er is zien wij het zelfde gedrag/ patroon. DiDiBrie behartigt alleen zijn belang en niet dat van’t volk. Su volk donder deze DiDiBrie regering op; liever nu dan later, want hoe langer deze DiDiBrie regering aanzit hoe lastiger het wordt voor anderen om die rommel die zij zullen achter laten op te ruimen. Daarom roep ik nu alle bonden op om te beginnen met acties in de bedrijvente starten of straat acties bv: Surpost; PA(cipier) werknemers Zanderij(JAP luchthaven) bond van leraren, jongens kom op man, want deze DiDiBrie regering is bezig jullie werkenden honger te laten lijden na 2014. De nog steeds niet betaalde Carifesta werkers, Naschoolse opvang werkers, niet betaalde aannemers e.a. Jongens oeng tap a sanie. no wang sma no o dede moro OAS/DEA is in Su. Dede no epsa so moro. Ding no e durf. Odi
  Glenny.


  Maak melding

 22. RAY, en waarom is het zo dat Europese presidenten gaan waar ze willen ze praten ook over mensenrechten van CHINA EN RUSLAND OF TURKYE maar dan hoor je niemand want ze gaan en handelen gewoon maar ja jullie goden, RAZA KHAN dat was niet het probleem tuurlijk wou ik een handje helpen maar het wachten was op jou want ik neem papier mee jij mag ze dan verschonen dan doen wij beiden wat ja toch want jij vind mij onzin verklaren maar geeft niet aan waarom en hoe dus erger ben jij,JOJO het is al jaren zo dat presidenten naar buiten land gaan en niks aan de hand oke vroeger was buitenland alleen NL maar nu uitgebreid maar de VP neemt toch waar tot de PRESS er weer is wat is de probleem lijkt een mug nu op een olifant is het voor het eerst dat de press het land uit is of is men zoekende naar rede om te klagen dat acht ik niet nodig aangezien er toch ook vaak zonder rede geklaagd word dus maar ja jullie lijken GLENN P wel niks goed alleen maar negatief wie heeft ooit wat positiefs van het ……… gelezen het is geen SURINAMER vandaar ook maar kan het gewoon niet laten land en volk vuil te gooien en toch jongen GOD BLESS.


  Maak melding

 23. @Boegroe
  Europeese presidenten vermijden andere plaatsen in de wereld niet. Ze gaan overal naar toe ,vrij en blij en zonder Amnestie. Zie het vb van je baasje…die crimineel blijft maar draaien in een cirkel. Venezuela..cuba…arme ACP landen,Unasur…..alsof er buiten deze arme landen geen landen meer bestaan.Alleen in zijn circkel waarin hij zich thuis voelt wordt zijn amnestie gehonoreerd omdat de meesten zelfs amnestie houders zijn en diktators netals hemzelf.Waarom durft hij geen bezoekje te brengen aan zijn criminele zoontje in Amerika?Wacht hij misschien op een speciale uitnodiging van de amerikaanse autoriteiten ,wacht hij totdat hij op papier geschreven wilt zien…welcome to visit your criminal son,we are not going to arrest you!…?


  Maak melding

 24. Aah…de illusie van Am eer ali en de mini sterren dat zij iets onder de clanleider en zijn clan voorstellen tevergeefs. Het is een pijnlijke marteling geworden. Kijk nu …van der San geeft opdracht dat hij maar even presidentje mag spelen.
  Su…u negeert de harde waarheid.


  Maak melding

 25. Boegroe,

  Ik probeer iedere keer weer je postings te begrijpen, maar dat lukt me niet.
  Ik kan er geen touw aan vast knopen.
  Wat probeer je ons toch iedere keer duidelijk te maken ?
  Ik begrijp, dat je Bouta verdedigt, maar van je argumenten snap ik helemaal niets.
  Je haalt alles, maar dan ook echt alles door elkaar.
  Misschien kun je je wat duidelijker uitdrukken, zodat het een begrijpelijk verhaal wordt.


  Maak melding

 26. Ik kan het overnemen heren, niemand is onmisbaar.
  En drie dagen is niet lang, ik zal snel zaken op orde stellen. Ik laat de corruptie wet aannemen, alle parlementsleden direct hun werk laten doen en ga zo maar door.


  Maak melding

 27. @Boegroe
  Natuurlijk heeft een volgens de instituties van de natie democratisch gekozen president overal ter wereld het recht ongehinderd te zeggen wat hij van belang vindt ter vertegenwoordiging van zijn land. Bouterse mag dat dus ook. Er zijn velen die oprecht twijfelen of het gene wat de President (functie) van Suriname waardan ook zegt goed is voor Suriname en of het wellicht niet ontsproten is aan de effecten van Roesmiddelen etc.

  Wat ik aan de orde stelde is dat de President de executieve macht heeft en dat Elke president voor de gevallen dat hij/zij deze executieve macht niet kan uitoefenen deze macht overdracht. Ook Obama dracht zijn macht over als hij niet bij machte is direct te reageren op de beslissingen die aan hem voorgelegd worden. Waarom maakt hij gebruik van een vliegende regeringszetel als hij op reis is en waarom komen er bij een bezoek van Obama niet 1 vliegtuig maar een stuk of 10 met daar in alles wat de regering van de VS nuttig en noodzakelijk acht.

  Zodra de president van Suriname in een vliegtuig stapt, niet zijnde een speciaal regeringsvliegtuig, verliest hij het directe contact met zijn regering en daarmee de executieve macht etc. Daarvoor zijn vervanging- en waarnemingsregelingen opgesteld bij wet. De waarnemer/vervanger kan natuurlijk proberen de president waar dan ook terwereld mobiel te consulteren maar het is uitgesloten dat de president ergens ter wereld op een rode loper alle voorzieningen omhanden heeft om tot overwogen beslissingen te komen.

  Juist voor deze omstandigheden moet men zich conformeren aan correcte en verstandige regels. Indien men niet het respect heeft om deze regels na te leven is men niet waardig om de president van een VOLK te zijn dan is men de voorzitter van een zangvogel vereniging.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.