vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIntrede keurmerk ‘Made in Suriname’ gestaag

Intrede keurmerk ‘Made in Suriname’ gestaag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – De intrede van het keurmerk ‘Made In Suriname’ verloopt gestaag. Negen bedrijven sieren hun producten er al mee. Voor de initiatiefnemer, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Asfa, kan van een redelijk succes worden gesproken, daar het om meer gaat dan alleen maar mooie sier.

Het verkrijgen van het keurmerk is geen automatisme. Ondernemers moeten zich in het zweet werken voor een optimale aanbieding van hun product of dienst. Uiteindelijk moet dit uitmonden in bewustwording bij de consument wat betreft kwaliteit. “Wij zijn blij met wat het nu al is”, zegt Asfa-voorzitter Wilgo Bilkerdijk. De negen bedrijven zijn door een compleet certificeringproces gegaan. Kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid behoren tot de normen.

Als het bedrijf eenmaal is gecertificeerd (ISO, red.) wordt het geïnspecteerd door het Surinaams Standaarden Bureau. Pas dan wordt het keurmerk toegekend. Bedrijven zijn overigens niet verplicht ‘Made in Suriname’ op te plakken. De bedoeling is meer consumenten een houvast aan te bieden en het Surinaamse product makkelijker te herkennen. Bedrijven die al het keurmerk dragen zitten in branches als voedsel- en verfproductie, metaalconstructie en textielindustrie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES